انواع سنسور Sensor – ماژول سنسور تماسی و غیر تماسی

ماژول انواع سنسور Sensor

سنسور یک حسگر الکترونیکی است. توسط سنسور اطلاعات در دنیای فیزیکی مانند درجه حرارت، شدت نور، وزش باد و… به اطلاعات قابل فهم در دنیای مجازی و دیجیتال میشوند. گستره سنسورها بسیار زیاد و روبه رشد است. در ابتدا فقط سنسورهای دما و رطوبت و از این دست وجود داشتند.. امروزه سنسورها Sensors دسته بندی‌های متنوعی دارند. مانند سنسورهای بیومتریک از جمله حسگر اثر انگشت، حسگر عنبیه چشم و… حسگرها با نوع خروجی‌شان هم دسته بندی میشوند. مثلا حسگرهایی با خروجی دیجیتال و حسگرهایی با خروجی آنالوگ که تاثیر عوامل محیطی را در خروجی با ولتاژ آنالوگ نمایان می‌کنند. استفاده از Sensor در رباتیک و اینترنت اشیاء iot بسیار پر کاربرد است. در این بخش ماژول‌های کاربردی را بر اساس نوع حسگر به کار رفته دسته بندی کرده‌ایم.

 

سنسورهای تماسی

نوعی از سنسورها هستند که برای تشخیص وضعیت تعریف شده، حتما بایستی با محیط مربوطه در تماس باشند. به عنوان مثال سنسور دماسنج DS18B20 نوعی سنسور تماسی دماسنج است. کاربرد آن برای استفاده در آکواریوم و یا سنجش دمای بدنه فلزی اجسام مختلف است. سنسور تماسی دماسنج MAX6675 نوع دیگری از دماسنج تماسی است. ترموکوپل همراه این ماژول برای سنجش دقیق دما حتما نیازمند اتصال به جسم را دارد. سنسور تشخیص سطح آب دارای چندین مدل مختلف است. نوع تماسی این سنسور حتما بایستی در آب غوطه‌ور باشد و یا تماس مستقیم با آب را داشته باشد. تا امکان سنجش سطح آب فراهم باشد. برای تشخیص سطح مایعات نوع دیگری از سنسور غیر تماسی وجود دارد. در این حالت سنسور Sensor روی سطح مخزن قرار می‌گیرد و با امواج آلتراسونیک و… (بستگی به نوع سنسور) عملیات تشخیص سطح آب را انجام می‌دهد.

چهار دسته کلی سنسورها

دسته‌بندی‌های بسیار متنوعی برای دنیای وسیع سنسورها ارائه شده است، اما به طور کلی می‌توان سنسورها را به ۴ دسته کلی تقسیم کرد:

سنسورهای محیطی

سنسورهای محیطی (Enviromental Sensors) شرایط محیطی اطراف شامل حرارت، رطوبت، گاز، فشار و کیفیت هوا را اندازه‌گیری می‌کنند. نرم افزار مدیریت زیرساخت مرکز داده ( Data center infrastructure management :DCIM) اطلاعات برخط از سنسورهای محیطی را جمع‌آوری، مشاهده و گزارش می‌دهد. این دسته از حسگرها به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی و افزایش مدت زمان عملیات ماشین طراحی و استفاده می‌شوند.

از جمله سنسورهای محیطی مهم که در صنعت گرفته تا مصارف خانگی و بخصوص سیستم‌های اعلان هشدار کاربرد دارند، می‌توان به آشکارساز‌های دود، ترمومتر‌ها، سنسورهای تشخیص PH آب، رطوبت خاک، سنسورهای تعیین فشار و گرد و غبار هوا اشاره نمود.

سنسورها
سنسور (sensor)یعنی حس کننده و از کلمه sens به معنی حس کردن گرفته شده و می تواند کمیت هایی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما، و … را به کمیت های الکتریکی پیوسته (آنالوگ) یا غیرپیوسته (دیجیتال) تبدیل کند. سنسورها در انواع دستگاه های اندازه گیری، سیستم های کنترل آنالوگ و دیجیتال مانندPLC مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد سنسورها و قابلیت اتصال آن ها به دستگاه های مختلف از جملهPLC  باعث شده است که سنسور بخشی از اجزای جدا نشدنی دستگاه کنترل خودکار باشد. سنسور ها بر اساس نوع و وظیفه ای که برای آن ها تعریف شده اطلاعات را به سیستم کنترل  کننده می فرستند و سیستم طبق برنامه تعریف شده عمل می کند.

سنسورهای بدون تماس
سنسورهای بدون تماس سنسورهائی هستند که با فاصله از جسم و بدون اتصال به آن عمل می کند مثلا  نزدیک شدن یک قطعه وجود آن را حس کرده و فعال می شوند. این عمل می تواند باعث جذب یک رله، کنتاکتور یا ارسال سیگنال الکتریکی به طبقه ورودی یک سیستم می شود.

نمایندگی فروش انواع رله کنترل فاز، سه فاز، تنظیم، مدار، تک فاز، لطفا جهت استعلام خرید سنسور، سفارش، دریافت مشخصات فنی و دانلود کاتالوگ کلیک کنید

نمایندگی CNTD در زمینهٔ مهندسی برق و تولید تجهیزات الکتریکی، الکترونیکی، تولید، توزیع و انتقال انرژی الکتریکی فعالیت می کند. با مراجعه به سايت ما می‌توانيد به راحتی و با اطمینان از اصالت کالا، خرید رله کنترل فاز مورد نظر خود را انجام دهید.
مرجع مقاله: بابا ادیسون

دکمه بازگشت به بالا