راهنمای انتخاب بهترین اسانس دود برای بهبود طعم انواع غذاهای کبابی و گوشتی

خیلی وقت ها پیش اومده که بعد از پخت یک کباب آبدار یا یک استیک ترد و خوشمزه دنبال یک چیزی باشیم که طعم غذا رو چند پله ارتقا بده. خب اینجا همون جاییه که اسانس دود می تونه معجزه کنه! برای کسانی که شاید دسترسی به گریل ذغالی ندارند یا دوست دارند طعم غذا رو با عمق و پیچیدگی خاصی همراه کنن اسانس دود انتخاب فوق العاده ایه. البته که انتخاب بهترین نوع این اسانس هم خودش چالش های خاص خودش رو داره.

چه نوع غذاهایی رو می تونیم با اسانس دود طعم دار کنیم؟

اسانس دود رو تقریباً می تونید برای هر غذایی که فکرش رو بکنید استفاده کنید اما بهترین کاربردش در غذاهای گوشتی و کبابیه. این ماده برای کباب ها استیک ها مرغ های بریان ماهی های گریل شده و حتی سبزیجات گریل شده فوق العاده ست. یک قطره از این اسانس می تونه حس و حال یک باربیکیو اصیل رو به غذاتون بده. مخصوصاً اگر مثل من عاشق غذاهای دودی باشید ولی همیشه گریل یا باربیکیو دم دستتون نباشه.

چرا از اسانس دود استفاده کنیم؟

این سوالیه که شاید برای خیلیا پیش بیاد. خب چند تا دلیل مهم داره :

  1. دسترسی آسون : ممکنه همیشه به کباب پز یا باربیکیو دسترسی نداشته باشید اما با اسانس دود این محدودیت رو ندارید.
  2. کنترل بیشتر روی طعم : شما می تونید با تنظیم مقدار اسانس دودی شدن غذا رو دقیقاً به اون حدی برسونید که دوست دارید.
  3. زمان کمتر نتیجه بیشتر : دیگه نیازی نیست ساعت ها زمان بذارید تا گوشت یا مرغ توی دود کباب بشه. با چند قطره اسانس دود به همون نتیجه می رسید.

انواع اسانس دود و کاربردهای آن

حالا بریم سراغ انواع اسانس های دود که موجودن و چطور باید انتخاب کنیم :

  • اسانس دود مایع : رایج ترین نوعیه که در بازار پیدا می شه. این نوع اسانس به شکل قطره ای به غذا اضافه می شه. بسته به کیفیت و برندش می تونه طعم خیلی نزدیک به دود واقعی ایجاد کنه. تجربه شخصی من با اسانس های مایع اینه که برای غذاهای گوشتی مثل استیک و کباب بهترین گزینه هست. یک قطره از این اسانس داخل ماریناد (مخلوط سس و ادویه) باعث می شه طعم کباب مثل غذاهای رستورانی بشه.
  • پودر دود : این یکی خیلی خاصه و بیشتر در غذاهای صنعتی استفاده می شه. ولی اگه خواستید یک سس مخصوص برای غذا درست کنید این پودر رو می تونید توی سس اضافه کنید. مزیتش اینه که خیلی قوی نیست و می تونید مقدار بیشتری استفاده کنید.
  • دود مایع با طعم چوب های خاص : برخی از اسانس های دود از چوب های خاصی مثل چوب بلوط چوب گیلاس یا چوب گردو گرفته می شن. این نوع ها معمولاً برای کسانی که به دنبال طعم های پیچیده تر و متفاوت تر هستند عالی اند. اگر عاشق طعم دودی بلوطی هستید حتماً این گزینه ها رو امتحان کنید.

کدام برند اسانس دود را انتخاب کنیم؟

برندهای مختلفی توی بازار هست ولی از تجربه های خودم و بقیه اینطور فهمیدم که برند های زیر از معروف ترین ها و بهترین ها هستن :

  1. Colgin : یکی از قدیمی ترین و معروف ترین برندهای اسانس دوده. این برند برای کسانی که تازه با اسانس دود آشنا می شن انتخاب خوبیه چون هم قیمتش مناسبه و هم کیفیتش خیلی بالاست.
  2. Wright’s : یه برند دیگه که بیشتر در بین سرآشپزها محبوبه و طعم دودی خیلی خوبی داره. اگر دنبال طعم دودی قوی تر هستید این برند رو امتحان کنید.
  3. Lazy Kettle : این برند خیلی خاصه و عطر و طعم قوی ای داره. برای استیک و کباب های حرفه ای عالیه.

نکته مهم : حتماً قبل از خرید به ترکیبات داخل اسانس توجه کنید. بعضی از اسانس ها حاوی مواد افزودنی مثل سدیم یا نگه دارنده های شیمیایی هستند که ممکنه به مذاقتون خوش نیاد.

روش های استفاده از اسانس دود

استفاده از اسانس دود خیلی ساده است ولی باید بدونید چطور درست استفاده کنید تا به بهترین نتیجه برسید. چند روش معمول برای استفاده از اون وجود داره :

  • ماریناد : اگر می خواید گوشت یا مرغتون قبل از پخت طعم دودی بگیره چند قطره از اسانس رو توی ماریناد مخلوط کنید. مثلا برای یک استیک : روغن زیتون سیر فلفل سیاه کمی سس سویا و چند قطره اسانس دود.
  • بعد از پخت : بعضی ها بعد از پخت چند قطره اسانس رو مستقیم روی گوشت یا سبزیجات می ریزن. البته این روش رو برای غذاهای خیلی ملایم پیشنهاد نمی کنم چون ممکنه طعم زیادی قوی بشه.
  • در سس ها : اسانس دود رو می تونید توی سس های مختلف مثل سس باربیکیو یا سس گوجه فرنگی استفاده کنید. تجربه خودم با سس باربیکیو و اسانس دود این بود که طعمش بی نظیر شد!

آیا اسانس دود برای سلامتی ضرر دارد؟

خب یکی از سوالات معمول در مورد اسانس دود اینه که آیا استفاده از اون برای سلامتی ضرر داره یا نه. تا الان مطالعات نشون داده که اسانس دود که از فرآیند طبیعی دود چوب ساخته شده مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کنه. ولی مثل هر چیزی دیگه ای نباید زیاده روی کنید. مصرف متعادل همیشه بهترین راهه.

بهترین جایگزین های اسانس دود چیست؟

اگر دسترسی به اسانس دود ندارید روش های دیگه ای هم هست که می تونید برای طعم دودی کردن غذاهاتون استفاده کنید :

  • چای دودی (لپسونگ سوچونگ) : یک چای چینی که عطر دودی خیلی قوی ای داره. می تونید از دم کرده ی این چای به عنوان ماریناد برای گوشت استفاده کنید.
  • پودر دودی : پودرهایی مثل پاپریکای دودی یا نمک دودی می تونن جایگزین خوبی باشن.

نوع اسانس دود

مزایا

موارد استفاده

مایع

راحتی در استفاده طعم قوی

استیک مرغ سس ها

پودر

کنترل بیشتر روی طعم

سس های خانگی غذاهای صنعتی

اسانس چوب بلوط و گردو

طعم خاص و متفاوت

کباب های حرفه ای و استیک

نتیجه گیری

انتخاب و استفاده از اسانس دود یکی از بهترین روش ها برای طعم دار کردن انواع غذاهای گوشتی و کبابی است. با توجه به سلیقه و نوع غذایی که می خواهید تهیه کنید می توانید نوع مناسب آن را انتخاب کنید. مهم تر از همه حتماً تجربیات و نتایج خود را امتحان کنید و به اشتراک بگذارید! شما چطور؟ کدام اسانس دود را استفاده کرده اید و چه تجربه ای داشتید؟

پرسش و پاسخ

۱. اسانس دود را چطور نگهداری کنیم؟ بهترین روش نگهداری اسانس دود در جای خشک و خنک است. معمولاً در یخچال نگهداری می شود تا طعم و کیفیت آن حفظ شود.

۲. چقدر اسانس دود برای هر غذا لازم است؟ معمولاً برای هر وعده غذایی گوشتی (مثلاً یک استیک یا یک سینه مرغ) کافی است چند قطره استفاده کنید. بهتر است از مقدار کم شروع کنید و اگر نیاز بود بعداً اضافه کنید.

۳. آیا اسانس دود برای سبزیجات هم مناسب است؟ بله! سبزیجات گریل شده با اسانس دود می توانند طعمی شگفت انگیز داشته باشند.

‫5 کامنت ها

  1. منم از اسانس دود استفاده کردم ولی راستش اصلاً اون چیزی نشد که انتظار داشتم. مزه ی مصنوعی داشت نمی دونم شاید مارک خوبی نخریدم. شما از چه برندی استفاده می کنید که نتیجه خوب میده؟

  2. راستش من وقتی از اسانس دود استفاده کردم به نظرم غذا طعم خیلی سنگین و مصنوعی ای پیدا کرد. آیا شما هم همین تجربه رو داشتید؟ چطوری باید مقدارشو تنظیم کنم که زیاد نشه؟

  3. عالی بود! من همیشه برای مهمونی ها از این اسانس استفاده می کنم و همه فکر می کنن با گریل درست کردم. خیلی کارمو راحت کرده مخصوصاً برای وقتایی که عجله دارم.

  4. به نظرم اگه این اسانس ها طبیعی بودن خیلی بهتر بود. یک بار استفاده کردم و به نظرم طعم خیلی شیمیایی بود. شما توصیه ای دارید برای طعم طبیعی تر؟

  5. من از برند Colgin استفاده کردم واقعاً طعم خوبی به استیک هام داد. ولی روی مرغ امتحان کردم و مزه اش خیلی قوی بود. به نظرتون باید کمتر استفاده کنم یا مارک بهتری پیدا کنم؟

دکمه بازگشت به بالا