ارقام گزارش دیوان محاسبات ارتباطی با بودجه عمومی وزارت راه ندارد +فیلم
وزیر راه در پاسخ به آنا؛

وزیر راه و شهرسازی گفت: دیوان محاسبات با انتشار گزارش در خصوص منابع وزارت راه و شهرسازی به وظیفه نظارتی خود عمل نموده است اما اعداد و ارقامی که این دیوان در گزارش خود عنوان نموده است ارتباطی با بودجه عمومی وزارت راه و شهرسازی ندارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص موضوع مطرح شده در جلسه با استانداران مبنی بر تمام شدن بودجه وزارت راه و شهرسازی و جوابیه دیوان محاسبات در این خصوص گفت: وزارت راه و شهرسازی شرکت های تابعه زیادی دارد و بودجه آن نیز مشتمل بر دو بخش است. بخش اول بودجه عمومی است که از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص می یابد و همین موردی بود که در جلسه استانداران از سوی این مسئولان پیگیری می شد.
وی ادامه داد: این پیگیری از سوی استانداران به جهت بودجه هایی است که از سوی سازمان برنامه و بودجه باید به برنامه های مختلف تخصیص داده شود؛ و در این مورد نیز من به استانداران پاسخ دادم. در این نوع بودجه ها هر مبلغی که روی اوراق ذکر می شود باید به مرحله تخصیص ریالی نیز برسد اما این اتفاق تا امروز نیفتاده است و تخصیص ریالی بودجه ها انجام نشده است.
صادق تصریح کرد: قول هایی داده شده است که طی یک الی دو هفته آینده قسمت ریالی تخصیص بودجه ها نیز انجام شود؛ به هر جهت تاکنون وزارت راه و شهرسازی فقط اوراق بودجه ای را دریافت کرده است و به منظور تسریع در انجام فعالیت ها گردش کار اداری این اوراق را نیز به جریان انداخته است.
وی در واکنش به آمار موجودی هایی که از سوی دیوان محاسبات ارائه شد اظهار کرد: روز ۹ اسفند رئیس جمهور محترم تصریح کردند که در جلسه ای که دیوان محاسبات نیز در آن حضور داشته است پیشنهاد مبتکرانه مبنی پایش بر خط وزارت خانه ها مطرح شده است و گزارش ها در اختیار تمامی نهاد ها قرار گیرد؛ این طرح هم اکنون راه اندازی شده است اما گزارش ها این گونه نیست که به جهت تقارن بلافاصله باشد و نمی خواهم بگو یم که گزارش دیوان خلاف نظر وزارت راه و شهرسازی است. دیوان محاسبات به جهت وظیفه نظارتی خود بر حساب های تمامی وزارت خانه ها گزارشاتی را ارائه می کند و این عدد و رقم در هفته های مختلف و ماه های مختلف متفاوت می شود.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: گزارش دیوان محاسبات در خصوص سازمان های تابع وزارت راه و شهرسازی است که به صورت درآمد و هزینه هستند؛ به عنوان مثال سازمان بنادر و دریانوردی هیچ بودجه ای از دولت دریافت نمی کند و ردیف اعتباری خاصی ندارد. این سازمان درآمد خود را از طریق سرمایه گذاری هایی که در حوزه آن انجام می شود و درآمد از محل خدماتی مانند توسعه و تجهیز بندر انجام خدمات در خصوص راه های بندری کسب می کند و مطابق با آن نیز باید از محل حساب های خود تمامی هزینه هایی که برای انجام ماموریت خود دارد را نیز پراخت کند.
وی ادامه داد: سازمان های بسیار دیگری نیز به مانند سازمان بنادر و دریانوردی وجود دارند اما در خصوص بودجه شرکت ساخت باید اعتبارات ریالی که از سوی سازمان برنامه و بودجه با کارسازی اوراق انجام می شود در اختیار این شرکت قرار گرفته و به پیمانکاران پرداخت شود. این گردش چند روزی طول می کشد تا به مرحله صدور چک و ارائه به پیمانکاران برسد و همین توقف چند روزه باعث به وجود آمدن عدد و رقمی می شود که در گزارش ها عنوان شده است.
فرزانه با در پایان تاکید کرد: پس می توان گفت که تخصیص ریالی نداشته ایم و اعداد و ارقامی که دیوان محاسبات در گزارش خود عنوان نموده است نیز ارتباطی با بودجه عمومی وزارت راه و شهرسازی ندارد.