از کجا بفهمیم کرم ضد افتاب خراب شده

کرم ضد آفتاب یکی از محصولات ضروری آرایشی و بهداشتی است. محصولات ارایشی بیز  تماس مستقیمی با پوست دارند و هرگونه تغییر در آن‌ها باعث بروز مشکلات پوستی می‌شود. کرم ضد آفتاب همان گونه که از نامش مشخص است، در برابر تابش‌ها و اشعه‌های مضر نور خورشید از پوست محافظت کرده و مانع ایجاد بیماری‌های پوستی می‌شود. به دلیل اهمیت بالایی که کرم ضد آفتاب دارد، باید از سلامت آن اطمینان حاصل کرد. خوشبختانه پس از استعمال و مصرف کرم ضد آفتاب از علائم نمایان شده می‌توان به سلامت آن پی‌برد. از کجا بفهمیم ضد آفتاب خراب شده است؟ ویژگی‌های کرم ضد آفتاب فاسد چیست؟ چطور تشخیص دهیم ضد آفتاب خراب و فاسد شده است؟ تمامی این سوالات یک جواب قطعی دارند.

ویژگی‌های بارز ضد آفتاب سالم

  • کرم ضد آفتاب ویتابلا زمانی که سالم است، کاملا یکدست بوده و هنگامی که پخش می‌شود، از هم پاشیده نشود. به عبارت بهتر شاهد چند فازی شدن کرم ضد آفتاب نباشیم.
  • رطوبت کرم کاملا حفظ شده و بافت نرمی دارد.
  • هنگام استعمال و مصرف روی پوست ایجاد سوزش و قرمزی نخواهد کرد.
  • به‌راحتی جذب پوست شده و پس از مصرف هیچ سنگینی بر روی پوست احساس نمی‌شود.
  • بعد از استفاده‌ی کرم، پوست کاملا تغذیه شده و شاهد شادابی پوست هستیم.
  • هیچ مواد اضافی درون کرم وجود نداشته و زبری در آن احساس نمی‌شود.

علائم کرم ضد آفتاب فاسد و خراب

کرم‌های ضد آفتاب بنا به موادی که درون آن‌ها بکار رفته شده است، در زمان تاریخ انقضا و پس از آن یک‌سری ویژگی‌هایی را بروز می‌دهند. ممکن است این علائم در یک کرم کمتر و در دیگری بیشتر باشد، اما در نهایت بدین معناست که کرم کاملا فاسد شده و باید دور ریخته شود.  ژل شستشو ویتابلا اگر فاسد باشد یک سری ویژگی هایی را بروز میدهد .

  • اولین نشانه ی کرم ضد آفتاب فاسد، عدم انسجام بافت آن است. وقتی کرم‌های فاسد شده را بررسی می‌کنیم، یک ماده‌ی روغنی از آن خارج می‌شود. این حالت ناشی از دوفازی شدن کرم ضد آفتاب  است که بیان کننده‌ی از هم گسیختگی کرم می‌باشد. علت دو فاز شدن کرم می‌تواند شرایط دمایی و رسیدن به تاریخ انقضا باشد.
  • تغییرات ایجاد شده بر روی پوست یکی از نشانه‌های کرم ضد آفتاب فاسد است. اگر لکه‌ها پر رنگ‌تر شده و رنگ پوست تیره شده است، کرم ضد آفتاب در حال خراب شدن است.
  • پس از استفاده از کرم، سوزش‌های خاصی احساس شود و در نقاطی از صورت و یا بدن دانه‌های قرمز ایجاد شده باشد، نشانه‌ی فساد موجود در کرم است.
  • هنگام مصرف، به‌راحتی جذب پوست نمی‌شود و نیازمند ماساژ زیادی است. به عبارتی کرم بر روی پوست می‌ماسد، علت ماسیدن ضدآفتاب روی پوست افزایش بافت روغنی و ازبین‌رفتن رطوبت کرم است.
  • کرم ضد آفتاب فاسد هنگام تابش نور مستقیم خورشید، آب شده و با عرق پوست می‌ریزد. وقتی با این سوال که ، چرا کرم ضد آفتاب باعث عرق شدید صورت می‌شود؟ مواجه شدید. باید به سلامت کرم مصرفی خود شک کنید.
  • کرم دارای حالت ژلاتینی است و  رطوبت کمی را در خود نگه می‌دارد.
  • دانه‌های شن مانندی بر روی کرم بوجود مب‌آید که به راحتی با دست قابل لمس هستند.
  • رنگ کرم تیره‌تر شده و به رنگ‌های قهوه‌ای متمایل خواهد بود.

چرا کرم ضد آفتاب خراب و یا فاسد می‌شود؟

کرم‌های ضد آفتاب نیز مانند تمامی کالا‌های ساخت بشر یک تاریخ انقضا و یک تاریخ تولید دارد. زمانی که کرم به تاریخ انقضا نزدیک می‌شود، به‌دلیل تغییرات شیمیایی موجود در آن دیگر قابل استفاده نمی‌باشد. در بعضی از مواد در زمان تاریخ انقضا کرم حالت و تاثیر خود را از دست داده و نمی‌تواند در برابر اشعه‌های مضر خورشید اثر بخش باشد. در بعضی از موارد نیز کلا تغییر ماهیت می‌دهد و به جای ترمیم کننده‌ی پوست به یک قاتل خطرناک تبدیل می‌شود. در صورتی که از کرم ضد آفتاب به‌درستی مراقبت نشود، پیش از فرا رسیدن تاریخ انقضا خراب شده و نباید از آن استفاده کرد.

دما برای لوازم آرایش بسیار مهم است، وقتی محیطی که کرم ضد آفتاب در آن قرار دارد، گرم باشد به سرعت کرم انسجام خود را از دست می‌دهد و دو فازی می‌شود. هم چنین دما‌های بسیار سرد نیز باعث خراب شدن کرم می‌شود. علت جدا شدن روغن کرم ضد آفتاب دماهای بسیار سرد و گرم است.  بسیاری از افراد یک قسمت از طبقه‌ی یخچال را به لوازم آرایش اختصاص می‌دهند، اما باید مد نظر داشته باشند که دمای یخچال نباید بسیار کم باشد که به انجماد بیانجامد. بعضی از فراد نیز از یخچال‌های مخصوص لوازم آرایش استفاده می‌کنند. هنگام نیز حتما آن‌ها را از داروخانه‌ها خریداری کنید، چرا که فروشگاه‌های ارائه دهنده لوازم آرایش از یخچال استفاده نمی‌کنند و محصولات را در ویترین‌های معمولی قرار می‌دهند.

راه‌های تشخیص فاسد شدن چیست؟

ضدآفتاب یکی از کرم‌های ضروری و مورد نیاز برای پوست آقایان، خانم‌ها و کودکان عنوان می‌شود که به‌دلیل محتویات استفاده شده در آن مانعی در برابر نفوذ نور مضر خورشید به پوست است. این کرم نیز مانند سایر دارای تاریخ انقضا است و نباید بعد از گذشتن آن تاریخ مورد استفاده قرار گیرد. زیرا در این صورت فاسد می‌شود و علاوه بر از دست دادن خاصیت خود آسیب‌های بسیاری به پوست وارد می‌کند. حال شاید بپرسید که چگونه بفهمیم چگونه بفهمیم SPF ضدآفتاب بی اثر شده است؟ که در ادامه به این سؤال پاسخ می‌دهیم. کرم ضدآفتاب خراب با نشانه‌های زیر قابل تشخیص است:

تغییر بافت کرم و فساد آن کرم‌های ضدآفتاب سالم دارای بافتی یکدست هستند و به‌راحتی روی پوست می‌نشینند. البته هر کرم ضدآفتاب با بافتی متفاوت تولید می‌شود. به‌عنوان نمونه کرم‌های ضدآفتاب بی رنگ بافت رقیق‌تری دارند و به‌راحتی جذب پوست می‌شوند. اما کرم‌های دارای رنگ دانه‌های روشن یا بژ به‌دلیل خاصیت پوشش دهی خود دارای بافتی سفت‌تر هستند. به همین دلیل نباید رقیق یا غلیظ بودن کرم را از نشانه های فاسد شدن ضد آفتاب دانست. بافت کرم‌های فاسد به‌صورت دو فاز دیده‌می‌شود. منظور از دو فاز شدن ضد آفتاب این است که روغن و آب کرم از یکدیگر جدا شده‌اند.

برای تشخیص بافت سالم از فاسد مقداری از کرم را روی دست خود مالش دهید. در صورتی که کرم در پوست جذب نشود و بافت آن جدا شود، به‌احتمال‌زیاد کرم ضدآفتاب فاسد است. برخی از کرم‌ها نیز حالت آبکی و بسیار رقیق پیدا می‌کنند که در این صورت نباید از آن‌ها استفاده‌ کرد. زیرا کرم تاریخ گذشته دارای نشانه‌های ذکر شده‌است و در صورت استفاده مشکلات جدی را برای پوست ایجاد می‌کند.

به‌دلیل جدا شدن آب و روغن کرم‌های فاسد از یکدیگر، بافت کرم ضدآفتاب آبکی‌تر می‌شود و محتویات آن در ته بطری به‌صورت لخته رسوب می‌کند. علت دو فاز شدن کرم نیز به‌دلیل فساد آن است. در این صورت با فشردن بطری کرم مواد آبکی یا روغنی از آن خارج می‌شود که بسیار کم رنگ است. در صورت مشاهده چنین نشانه‌ای از تکان دادن کرم و تلاش برای ترکیب کردن مجدد آن بپرهیزید. زیرا این علامت فاسد شدن قطعی کرم را نشان‌می‌دهد.

تشخیص خراب شدن کرم ضدآفتاب از طریق رنگ کرم تاریخ انقضای تمامی کرم‌ها روی جعبه آن درج شده‌است. با این حال در اثر استفاده مداوم و باز و بسته کردن تیوپ کرم، امکان پاک شدن آن وجود دارد. به همین دلیل یکی دیگر از راه‌های تشخیص فاسد بودن کرم، توجه به‌رنگ آن است. بدون شک تشخیص تغییر رنگ کرم‌های بی‌رنگ و سفید راحت‌تر از کرم‌های ضدآفتاب رنگی است. زیرا با فاسد شدن کرم رنگ آن به زرد یا قهوه‌ای تمایل پیدا می‌کند که در این صورت بهتر است کرم را دور بیاندازید. در واقع کرم‌های فاسد به‌دلیل قرارگیری در معرض هوا و نور خورشید دچار اکسیداسیون می‌شوند که با تغییر رنگ کرم به‌راحتی قابل تشخیص است.

چک کردن تاریخ انقضای کرم ضدآفتاب تمامی لوازم آرایشی و بهداشتی به‌خصوص ضدآفتاب‌ها دارای تاریخ انقضا هستند و این تاریخ معمولا روی دیواره یا درپوش تیوپ کرم ضدآفتاب نوشته می‌شود. در صورت عدم یافتن تاریخ انقضای کرم به وب سایت برند تولیدکننده آن مراجعه کنید و با جستجوی نام کرم تاریخ انقضای آن را بررسی کنید. همچنین با تماس با نمایندگی‌های برند مورد نظر اطلاعات لازم را در خصوص تاریخ انقضای کرم ضدآفتاب به‌دست آورید. در نهایت اکثر کرم‌های ضدآفتاب حدود دو الی سه سال بعد از باز شدن قابل استفاده هستند که بعد از این مدت فاسد می‌شوند.

بررسی فاسد شدن کرم ضدآفتاب از طریق بوی کرم بدون شک بو یکی از عناصری است که به شما در تشخیص فاسد یا سالم بودن کرم ضدآفتاب کمک می‌کند. کرم‌های فاسد دارای بوی نامطبوع و تندی هستند که بسیار زننده است. خراب شدن ضدآفتاب با بوی آن به‌راحتی قابل تشخیص خواهد بود. این تغییر بو نیز ناشی از نفوذ باکتری‌ها به داخل محتویات کرم است. دست زدن با دست‌های آلوده یا نبستن درب تیوپ کرم مهم‌ترین علت گلوله شدن ضد آفتاب و فاسد شدن آن است. برخی از کرم‌های دارای مواد طبیعی و غیر پایدار سریع‌تر از سایر کرم‌ها دچار فساد می‌شوند و بوی نامطبوعی از خود تولید می‌کنند. در این صورت باید از مصرف کرم خودداری کرد.

دکمه بازگشت به بالا