امدادهای دوران دفاع مقدس نتیجه حماسه نهضت اسلامی بانوان – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

امدادهای دوران دفاع مقدس نتیجه حماسه نهضت اسلامی بانوان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری آنلاین – گروه استان‌ها: به گواه تاریخ، شیرزنان ایرانی در دوران هشت سال جنگ تحمیلی از خانه تا پشت جبهه‌های نبرد نقش‌آفرین بوده‌اند.

در آن دوران که هدف توپ، تانک و تفنگ دشمن تصرف خاک ایران اسلامی بود، نوجوانان و جوانانی راهی جبهه نبرد شدند که از درس، مدرسه و دانشگاه، شغل و خانواده خود گذشتند، تا ایران ماندگار بماند.

پدران و مادران سالمندی که خود نیاز به مراقبت داشتند فرزند و برادر مشتاق نبردشان را راهی مقابله با دشمن کردند، گرچه اشک بدرقه راه رزمندگان جوان می‌شد اما این دل‌کندن‌ها به تنهایی بانوان را برای شکست دشمن تسکین نمی‌داد و هر آنچه می‌توانستند برای کمک به رزمندگان انجام می‌دادند.

مادری با دوخت لباس، همسری با پخت غذا، خواهری با پرستاری و مداوا؛ هر کدام گوشه‌ای از ستون‌های صبر، استقامت، شجاعت و مهربانی را مستحکم می‌کردند تا رزمندگان‌مان با قوت قلب بیشتر و اراده‌ای استوارتر در برابر دشمنان سینه سپر کنند.

خصلت‌های آنلاین و صبر در پشت چهره خشن جنگ، نماد مقاومت و ایثار بانوان

فاطمه سهرابی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کردستان با اشاره به نقش زنان در دفاع مقدس اظهار کرد: حضور زنان با تمام خصلت‌های آنلاین و صبر در پشت چهره خشن جنگ نماد مقاومت و ایثار آنها است که صبورانه در دوران دفاع مقدس پشت جبهه‌های نبرد تلاش کردند و حماسه آفرین شدند.

وی بیان کرد: واژه جنگ که به میان می‌آید یک فعالیت مردانه محسوب می‌شود بی‌باکی و شجاعت فراوانی را می‌طلبد اما باید توجه داشت که در پرورش این روحیه و خلقیات جنگی، زنان و همسران رزمندگان نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

سهرابی با بیان اینکه با بروز جنگ و دفاع یک ملت در برابر حمله دشمن، تنها اعزام مردان به صحنه نبرد ضامن پیروزی نخواهد بود، بیان کرد: حمایت و پشتیبانی از نبرد، تحریک و تشویق مردان به حضور مداوم در جبهه، مراقبت از کودکان و حفظ کانون گرم خانواده، مراقبت و پرستاری از مجروحین و مداوای زخمی‌ها، قبول مسئولیت و انجام وظیفه به جای مردان و بسیاری موارد دیگر که جزو وظایف زنان محسوب می‌شوند از جمله عوامل مهمی بودند که تأثیر مستقیمی بر روحیه رزمندگان و سرنوشت جنگ داشت.

استاد دانشگاه‌های کردستان تصریح کرد: زنان از دیرباز، در نبردها و مسائل نظامی و دفاعی کشور ما ایفای نقش می‌کردند و در حماسه مقاومت مردم مسلمان ایران در برابر هجوم ناجوانمردانه ارتش بعثی عراق به خاک میهن اسلامی، حضور گسترده خود را در خدمت به رزمندگان نشان دادند.

سهرابی عنوان کرد: امروز باید به یادآوریم که زنان فداکار با حضور مؤثر و گسترده خویش در بخش‌های گوناگون سهم خود را در دفاع از انقلاب اسلامی و میهن ایفا کردند و جنگ توانسته در زنان این روحیه را به وجود آورد که به کارهایشان جهت و حرکت بدهند تا بدین وسیله خدمتی به نفع جبهه‌ها و برای خشنودی خدا انجام دهند.

وی تاکید کرد: بنابراین لازم است در طول دفاع مقدس زن را صاحب نقش‌های بزرگی بدانیم که به صورت عنصری فعال، مبارز، ایثارگر و صبور نقش‌آفرینی کردند.

امدادرسانی بانوان به رزمندگان عامل تقویت روحیه رزمندگان بود

ستاره دلشاد از معلمان سنندجی نیز معتقد است، در هنگام بروز جنگ و دفاع یک ملت در برابر حمله دشمن، تنها اعزام مردان به صحنه نبرد ضامن پیروزی نخواهد بود، بلکه حمایت و پشتیبانی از نبرد نیازمند عزم و اراده حضور بانوان در کنار مردان است.

وی افزود: شاید زنان توان ایستادن پشت توپ و تانک و حمله مسلحانه به دشمن را نداشتند اما امدادرسانی‌های آنها در هر شرایطی به رزمندگان روحیه و قوت قلب می‌بخشید و آنها را به ایستادن در برابر دشمنان مصمم‌تر می‌کرد.

گرچه امروز دختران و همسران و مادران بی‌شماری؛ برادر، پدر و یا همسری را در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب کرده‌اند اما این صبر و استقامت زنان ماست که می‌تواند در هر شرایطی بیانگر شکوه حضور و نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های مختلف باشد.

دکمه بازگشت به بالا