تفاوت های چاپ افست و دیجیتال کاتالوگ
در مجتمع چاپ کهن، ما طیف گستردهای از خدمات چاپ، از جمله چاپ دیجیتال و افست را به مشتریان ارائه میدهیم. اغلب از ما میپرسند: “تفاوت بین چاپ دیجیتال و چاپ افست (Offset) چیست و کدام نوع برای کسب و کار ما بهتر عمل می کند؟” شاید پیش خود فکر کنید چاپ، چاپ است چه تفاوتی میکند از کدام نوع چاپ (افست یا دیجیتال) برای چاپ کارت ویزیت، برچسب، استیکر و… استفاده کنیم. قطعا اشتباه میکنید؛ بیایید نگاهی به این دو روش چاپ، تفاوت آنها، و انتخاب یکی یا دیگری برای پروژه چاپ بعدی خود بیاندازیم. متناسب با پروژهی شما نوع چاپ ایدهآل مورد نظر شما میتواند متفاوت باشد. قبل از این که تصمیم بگیریم چاپ خود را به صورت افست یا دیجیتال اجرا کنیم عوامل زیادی را باید در نظر بگیرم و مزایا و معایب هر کدام از این روش را بدانیم.
پاسخ کوتاه این است که هر سرویس مزایا و معایبی دارد و بسته به پروژه خاص یا نیازهای کسب و کارتان، ممکن است به یکی از چاپها نیاز داشته باشید. بیایید به چاپ دیجیتال و افست کمی عمیق تر نگاه کنیم. در این مطلب ابتدا به تعریف و توضیح مختصری از این دو روش میپردازیم و در ادامه مزایا، معایب و تفاوت چاپ دیجیتال و افست را شرح میدهیم.
تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال کاتالوگ
کاتالوگ چاپ و تبلیغات غالبا به جهت معرفی دیتیل یا جزییات محصول به کار می روند از این رو داشتن تعداد بیشتری کاتالوگ که بتواند مخاطبان بیشتری را با محصولاتتان آشنا نماید بسیار مهم است، برای داشتن تعداد بالاتری چاپ کاتالوگ در اصفهان بهتر است از تکنیک چاپ افست کاتالوگ استفاده کنیم، این نوع از چاپ که لیتوگرافی هم نامیده می شود، با ورق های زینک، آلمینیومی یا ترکیب فلزی تولید می شود، چاپ افست کاتالوگ برتری ای که نسبت به چاپ دیجیتال کاتالوگ دارد این است که در چاپ افست کاتالوگ به علت یکدست بودن رنگ ها و تکنیکال تر بودن نوع چاپ، کاتالوگ های یک دست تری از لحاظ رنگ و چاپ در دست خواهید داشت، برتری دیگر چاپ افست کاتالوگ این است که در تعداد بالا هزینه ی پائینتری نسبت به تعداد بالای چاپ دیجیتال کاتالوگ دارد،
چاپ افست چیست؟
این فرآیند بر اساس دفع نفت و آب است. صفحه توسط آب خیس میشود، جایی که تصویری که باید چاپ شود آب را دفع میکند، اما جوهر مبتنی بر روغن را از غلتک های جوهر میگیرد، در حالی که ناحیه غیر چاپ آب را نگه می دارد، اما جوهر را دفع میکند. در واقع میتوان گفت در این نوع چاپ از دستگاه چاپ با صفحات و غلتکهای جوهر مرطوب استفاده میشود.
معایب و مزایای چاپ افست
در این بخش معایب و مزایای این نوع چاپ را بیان میکنیم:
معایب چاپ افست
معایب این نوع چاپ را میتوان چنین برشمرد:
- زمان بیشتر برای چاپ (به دلیل نیاز به تهیهی زینک و پلیت، عمل چاپ زمان بر خواهد بود).
- عدوم تغییر دادهها (زمانی که اپراتور اطلاعات را برای دستگاه چاپ تعریف کند، پس از شروع کار دستگاه، امکان تغییر اطلاعات وجود نداشته و تا پایان کار، اطلاعات اولیه به همان صورت چاپ میشود).
- مناسب برای تیراژ بالا
- هزینه کمتر نسبت به چاپ دیجیتال
مزایای چاپ افست
مزایای این نوع چاپ را میتوان چنین برشمرد:
- مناسبتر برای چاپ بروشور، کتاب و کارهایی با ورقهای بزرگ
- مقرون به صرفه و ارزان برای چاپ تیراژ بالا
- قابل استفاده برای انواع کاغذ
- جوهرهای خاص مانند رنگهای متالیک و پنتون در دسترس هستند.
- بالاترین کیفیت چاپ ممکن، با جزئیات بیشتر و وفاداری رنگ
از این رو اگر برای معرفی محصولات خود نیاز به کاتالوگ حرفه ای و شکیل دارید و تعداد بالاتر از 200 عدد را برای چاپ کاتالوگ خود در نظر دارید، حتما چاپ افست کاتالوگ را ثبت سفارش نمایید. همانطور که یکی از تأثیر گذارترین شیوه های تبلیغاتی، بازاریابی و معرفی محصول می باشد. طراحی کاتالوگ نیز باید بر پایه اصول مشخص و استاندارد باشد و جذابیت های لازم را داشته باشد، تا وقتی بیننده آن را ورق می زند، مشتاق باشد تا تمام صفحات آن کاتالوگ را مشاهده کند.
چاپ دیجیتال چیست؟
چاپ دیجیتال روش تولید کامپیوتری است که در آن فایل الکترونیکی انتخابی شما، مستقیماً توسط دستگاه روی سطح مورد نظر چاپ میشود. پرکاربردترین روشهای شامل چاپگرهای جوهرافشان یا لیزری است که تونر و رنگدانه را روی طیف گستردهای از متریالها از جمله کاغذ، کاغذ عکس، بوم و مواد دیگر چاپ میکنند.
معایب و مزایای چاپ دیجیتال
در این بخش معایب و مزایای این نوع چاپ را بیان میکنیم:
معایب چاپ دیجیتال
معایب این نوع چاپ را میتوان چنین برشمرد:
- کیفیت مناسب در بعضی رنگ ها بالاتر و بعضی ها پایین تر
- کیفیت رنگ کمتر نسبت به چاپ افست
مزایای چاپ دیجیتال
مزایای این نوع چاپ را میتوان چنین برشمرد:
- مناسب برای چاپ تیراژ پایین (به اندازه 1، 20 یا 50 قطعه)
- برای انجام کار زمان کمتری لازم دارد
- قابلیت تغییر دادهها مثل آدرس، شماره تماس، ایمیل و…
- چاپ دیجیتال سیاه و سفید ارزانتر از افست است.
فاکتورهای مهمی که باید در انتخاب روش چاپ در نظر بگیریم
تعداد: چاپ افست بهترین روش برای چاپهای با حجم بالا است. با توجه به اینکه افست هزینههای اولیه بیشتری دارد، دورههای کوتاه مدت چاپ هزینه بالاتری نسبت به چاپ دیجیتال خواهد داشت. چاپهای با حجم کم بهتر است به روشهای چاپ دیجیتال انجام شود.
زمان: چاپ دیجیتال سریعتر از افست است. اگر به چاپ سریع نیاز دارید، دیجیتال مناسب است. مراحل مکانیکی در چاپ دیجیتال حذف میشوند، بنابراین نیازی به ساخت فیلم یا صفحه نیست زیرا تصویر مستقیماً روی متریال انتخابی چاپ میشود.
اندازه: پرسهای افست قطعات چاپی بزرگتری را در خود جای میدهند، در حالی که قطعات چاپ دیجیتال محدودیتهایی در اندازه و ذخیره کاغذ دارند.
رنگ: اگر قطعه چاپی نیاز به استفاده از سیستم تطبیق پنتون داشته باشد، چاپ افست تطبیق دقیقی را ارائه میدهد. با چاپ دیجیتال، رنگ(های) پنتون را نمیتوان دقیقا مطابقت داد، اما این قابلیت وجود دارد که به رنگهای دلخواه نزدیک شود.
سفارشیسازی: چاپ دیجیتال راهی است که میتوان با قطعات چاپ سفارشیشده پیش رفت، زیرا چاپ افست امکان آن را نمیدهد. روشهای چاپ دیجیتال میتوانند دادهها قابل تغییر را روی هر قطعه جداگانه، مانند آدرس یا شماره تماس، بدون تغییر در فرآیند چاپ، چاپ کند.
تفاوت چاپ افست و دیجیتال به طور خلاصه
چاپگر لیزری خانگی به عنوان یک چاپگر دیجیتال حرفهای عمل میکند؛ البته در مقیاس کوچکتر با کیفیت پایینتر. چاپ دیجیتال به جای ایجاد صفحات چاپ و استفاده از غلتکهای جوهر، مستقیماً تصویر شما را از یک فایل الکترونیکی منتقل میکند. در حالی که چاپ دیجیتال سریعتر از چاپ افست تولید میشود، چاپ افست معمولاً نتایج با کیفیت بهتری ارائه میدهد، اگرچه فناوریهای چاپ دیجیتال واقعاً راه طولانی را طی کردهاند و کیفیت بسیار چشمگیری پیدا کردهاند.
چاپ دیجیتال همچنین دارای مزیت تغییر دادهها در هر مرحله از کار است با این حال، در تیراژ بالا گرانتر از چاپ افست است. بنابراین، چاپ دیجیتال برای مشتریانی که به حجم بالایی از قطعات چاپی نیاز ندارند، بهترین نوع چاپ به شمار میرود. علاوه بر این، چاپ دیجیتال روی انواع خاصی از کاغذ برای انواع خاصی از کارها بهتر عمل میکند اما مانند چاپ افست قابلیت استفاده بر روی متریالهای مختلف و سایزهای بزرگ را ندارد.
چاپ افست و دیجیتال هر دو روش مفیدی برای چاپ هستند. هر کدام بسته به نیاز پروژه شما دارای مزایای خاصی هستند. هنگامی که به تعداد پروژههای بزرگتر، صدها یا هزاران، نیاز دارید، یا از رنگ پانتون خاص و برند محور استفاده میکنید، چاپ افست تنها راه ممکن است. همچنین میتوانید از انواع بسیار گستردهتری از کاغذهای سفارشی و جوهرهای ویژه مانند جوهرهای فلزی یا فلورسنت در فرآیند افست استفاده کنید.
اگر به تیراژ پایین و کمتر از 200 یا نیاز به تغییر آدرس یا دیگر اطلاعات فردی خود دارید، چاپ دیجیتال نوع چاپ مناسب شما است. مهمترین بخش این است که نیاز کسب و کار شما، با هر یک از این انتخابها میتواند برآورده شود فقط کافیست هدف (تیراژ چاپ، متریال، رنگ و…) خود را مشخص کنید.
-کیفیت بالا در چاپ افست
-چاپ افست برای تیراژ بالا در چاپ خیلی مناسب است و هزینه آن بسیار مقرون به صرفه می باشد. این تیراژ برای هر چاپی ممکن است متفاوت باشد اما حداقل آن از 200 عدد شروع می شود.
-تنوع بالای کاغذهایی که می توان در این نوع چاپ استفاده کرد.
-در این روش چاپی در صورت نیاز علاوه بر CMYK، می توان از رنگ های ساخته شدهی دیگری نیز استفاده نمود.
معایب چاپ افست
-در چاپ افست نیاز است برای انجام هر فرآیند چاپ، زینک و پلیت سا
اگردر قسمتی از کار چاپی شما باید با رنگ پنتون مطابقت کامل داشته باشد استفاده از چاپ دیجیتال گزینه مناسبی نخواهد بود.
از انواع چاپ دیجیتال می توان به پرینتر لیزری و چاپگر جوهرافشان اشاره نمود. می توان گفت که چاپخانه ها از همین دستگاه فقط در سایز بزرگتر، دقیقتر و سریع تر استفاده می کنند.