خصوصیات کلی عایق های الاستومری
اگر به حوزه خودروسازی یا ساخت و ساز علاقه مند هستید، احتمالا نام عایق الاستومریک به گوشتان خورده است. عایق الاستومری که بافت سلولی خاصی در آن به کار رفته، برای نخستین بار نیمه های قرن 20 وارد بازار شد. از ویژگی های مهم این عایق، می توان به مقاومت در برابر رطوبت، جلوگیری از انتقال حرارت یا صدا، استحکام و انعطاف پذیری بالا اشاره کرد. برای آن که بدانید عایق الاستومری چیست و چه کاربردهایی دارد، ابتدا باید با ساختار و ویژگی های آن آشنا شوید.
در پاسخ به این سوال که معایب عایق الاستومری چیست باید گفت: قیمت عایق الاستومری با توجه به عملکرد و کیفیت خوب آن، نسب به عایق های قدیمی بیشتر است. مقاومت در برابر دما یکی از ویژگی های بسیار مهم این عایق است، ولی به علت ساختار عایق الاستومری، اگر مدت زیادی در معرض افزایش دما باشند، ساختار و انعطاف پذیری خود را از دست می دهند. ولی در دمای ثابت و معمول، ساختار انعطاف پذیر آن مجدد برمی گردد.
عایق الاستومری چیست و چه انواعی دارد؟
عایق الاستومریک، یک نوع عایق حرارتی و برودتی می باشد که در ساختار آن از لاستیک بوتادین نیتریل، پروپیلن دین و پلی وینیل کلرید استفاده می شود. این عایق را می توان به طور کلی به 2 نوع عایق رولی یا ورقه ای و عایق لوله ای تقسیم کرد. در ادامه انواع مختلف تولید شده در هر مدل و ویژگی های آن ها را معرفی می کنیم. ضخامت عایق رولی یا ورقه ای، انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط آب و هوایی انتخاب می شود. در ادامه ویژگی های مختلف آن ها را بیان می کنیم.
- عایق الاستومری رولی ساده
- وزن سبک و نصب آسانی دارد.
- مقاومت آن در برابر قارچ ها، رطوبت و مواد شیمیایی زیاد است.
- برای نصب آن نیاز به چسب مخصوص دارید.
- عایق الاستومریک رولی شانه تخم مرغی
- معمولا به عنوان عایق صوتی استفاده می شود.
- به دلیل ساختاری که دارد، باعث کاهش آلودگی می گردد.
- عایق الاستومر پشت چسب دار نخ دار
- زمان نصب بسیار کمی دارد.
- جایگزین مناسبی به جای عایق های قدیمی هستند.
- عایق الاستومری رولی با روکش آلومینیوم
- انعطاف پذیری بالایی دارد.
- سبک است.
- برای لوله های در معرض تابش خورشید، مناسب است.
- عایق الاستومریک پروتکت بلک
- برای حفاظت از ضربه ها و صدمات فیزیکی مناسب است.
- در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت بالایی دارد.
- عایق الاستومری رولی روکش دار و بدون روکش
- این عایق در تاسیسات ساختمان به کار می رود.
- در محیط های داخل ساختمان می توان از عایق های رولی الاستومریک بدون روکش استفاده کرد.
- در فضا های خارج ساختمان از عایق های رولی روکش دار استفاده می شود.
عایق الاستومریک لوله ای در جواب سوال انواع عایق الاستومری چیست؟ می توان به عایق الاستومر لوله ای اشاره کرد. این نوع، در دسته عایق های حرارتی و برودتی قرار می گیرد، که در سیستم کاربرد دارد. در سیستم های سرمایشی از چگالش در لوله های آب سرد جلوگیری کرده و در سیستم های گرمایشی از کاهش دما جلوگیری می کند. انواع عایق الاستومر لوله ای شامل موارد زیر است.
- عایق الاستومر لوله ای ساده
- عایق الاستومر لوله ای چاکدار لبه چسبدار
- عایق های لوله ای روکش آلومینیوم
- عایق الاستومر لوله ای با روکش پروتکت بلک و سیلور
آیا می دانید مزایا عایق الاستومری چیست؟ از مهم ترین مزایای عایق الاستومریک نسبت به نمونه های مشابه، می توان به جلوگیری از هدر رفتن انرژی اشاره کرد. همچنین به دلیل ساختار فوم پلی یورتان در مقابل صدا و حرارت عایق است. این عایق در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است زیرا همیشه انرژی قابل توجهی در موتور خانه مصرف می شود. به همین دلیل عایق استفاده شده اهمیت دارد زیرا در حفظ انرژی کمک زیادی می کند. برای انتخاب درست و به صرفه بهتر است به طور کامل بدانید مزایا استفاده از عایق الاستومر چیست؟ این عایق ها به دلیل نصب آسان و مقاومت بالا در برابر پارگی، بسیار پرطرفدار هستند. انتخاب عایق الاستومریک مزیت های زیر را به همراه خواهد داشت:
- مقاومت در برابر سرما و گرما
- انعطاف پذیری بالا
- نصب آسان
- مقاوم در برابر کپک
- بدون ضرر و غیرسمی
- عدم نیاز به موانع اضافی
- مقاومت زیاد در برابر رطوبت
- چسبندگی و پذیرش رنگ
- بهترین جایگزین برای پشم شیشه، پشم سنگ، پلی یورتان و پلی اتیلن
- مقاوم در برابر آتش و خود خاموش شونده
- مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار شدید
عایق های الاستومری را می توان جایگزین انواع قدیمی کرد، زیرا از مواد غیر سمی تشکیل شده و برای طبیعت و انسان ضرری ندارد. مهمترین ویژگی این عایق ها، حفظ انرژی است، که اهمیت بالایی در ساختمان سازی دارد. عایق الاستومریک در مکان هایی مانند استخر، حمام، سرویس بهداشتی که رطوبت بالایی دارند، بسیار مناسب و بهینه است و در به کار می رود. از جمله کاربردهای عایق الاستومریک در صنایع، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- ساختمان
- پتروشیمی
- خودروسازی
- شیمیایی
بعد از خرید عایق، بهتر است بدانید روش نصب عایق الاستومریک چیست؟ برای نصب عایق های الاستومر، نیاز به چسب مخصوص دارید. این چسب به دلیل مقاومتی که در برابر رطوبت، بخار آب، دمای بالا و همچنین سرما (مثل زیر برف و باران) از خود نشان می دهد، بسیار مناسب است
- همیشه از درزگیر مخصوص عایق استفاده کنید.
- نصب عایق الاستومر باید با دقت خاصی انجام شود.
- این عایق ها را بر روی سقف های شیروانی یا شیب دار نصب نکنید.
- هیچ زمان این عایق ها را کنار لوازم برقی یا کابل های برق استفاده نکنید.
- برای برش عایق های الاستومری نیاز به کاتر مخصوص دارید، که کادربندی شما را دقیق تر می کند.
- فراموش نکنید سطح قبل از عایق کاری باید تمیز شود، که می توانید با تینر این کار را انجام دهید.
- هیچ وقت عایق را خیس نکنید. اگر عایق الاستومری را به صورت خشک استفاده کنید، بازدهی آن چند برابر می شود.
- هنگام عایق کاری تمام سطح را بپوشانید، زیرا اگر سطح کمی هم بدون پوشش بماند، نتیجه دلخواه بدست نمی آید.
به کارگیری عایق الاستومریک در ساختمان آیا می دانید در ساختمان سازی، کاربرد عایق الاستومری چیست؟ امروزه موتور خانه ها، لوله ها و منابع ذخیره آب، بیشترین مصرف انرژی را دارند، از این جهت باید عایق کاری مناسبی انجام شود که صاحبین ساختمان ضرر مالی زیادی نبینند. یکی از عایق های مناسب ساختمان، عایق الاستومری است زیرا:
- نگهداری بسیار آسانی دارند.
- رنگ های متنوع و نصب آسان دارند.
- دوام زیادی در مقابل آب و رطوبت دارد.
- در برابر پوسیدگی و خوردگی بسیار مقاوم هستند.
- حساسیت تنفسی و پوستی برای افراد ایجاد نمی کند.
- ضد حریق هستند و ویژگی خود خاموش شونده دارند، به همین دلیل برای موتور خانه بسیار مناسب است.
کلام آخر، عایق الاستومر چیست؟
امروزه کاربرد انواع عایق در صنایع مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا جلوگیری از اتلاف انرژی های برگشت ناپذیر به یک چالش جهانی بدل شده است. اما در بین تمام انواع آن، دلیل محبوبیت عایق الاستومری چیست؟ مزیت این عایق در ویژگی هایی همچون نصب آسان، مقاومت در برابر نفوذ کپک ها و قارچ ها، عدم جذب رطوبت، ضد حریق بودن، دوام و کیفیت بالا نهفته است که به ویژه در ساختمان سازی و خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. دوام و انعطاف پذیری بالای عایق الاستومریک هم از دلایل تمایز آن به حساب می آید. شما می توانید جهت تکمیل اطلاعات خود به سایت مراجعه کرده و از مطالب مفید آن استفاده کنید.