زنان ایرانی با وجود تحریم های غیرانسانی، مسیر شکوفایی را طی می کنند – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

زنان ایرانی با وجود تحریم‌های غیرانسانی، مسیر شکوفایی را طی می‌کنند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین فاطمی مدیرکل امور بین الملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در نشست ۴۸ گروه کاری یو.پی.آر در دفاع از چهارمین گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کرد؛ متن سخنرانی وی به این شرح است:

بسم اللّه الرَّحمن الرَّحیم

جناب آقای رئیس.

عالی جنابان ‏‏ خانم ها و آقایان.

بر این باوریم که زنان به عنوان نیمی از سرمایه انسانی فکری و تخصصی جامعه نقشی کلیدی در رشد و توسعه جامعه و تحقق توسعه پایدار دارند.

در این راستا سیاست های کلی برنامه هفتم پیشرفت مصوب ۲۰۲۲ نیز در بند ۱۵ بر رفع موانع رشد و شکوفایی زنان تصریح دارد. فصل ۱۶ این برنامه نیز به طور ویژه به توسعه حقوق زنان اختصاص دارد.

در سطح قوانین توسعه ای و در ساحت اجرا و اقدام نیز تمامی قوانین موضوعه شیوه نامه ها و مقررات اجرایی مکلف به تبعیت از این قانون می باشند.

در پرتو حمایت های سیاستی و قانونی (متناسب) و اجرای هدفمند توصیه های دور سوم زنان ایرانی توانسته اند با وجود تحریم های غیرانسانی و ظالمانه مسیر رشد و شکوفایی را طی کنند که به اهم تحولات برجسته در این دوره اشاره می کنم:

– کاهش شکاف جنسیتی در آموزش زنان بین ۱۰ تا ۴۹ سال به ۳ درصد؛ افزایش سهم زنان از دانشجویان دانشگاه ها به بیش از ۵۲ درصد و افزایش حضور کلیدی زنان در رشته های علوم فناوری مهندسی و ریاضیات اطلاعات و ارتباطات؛ افزایش حضور زنان به عنوان اعضای هیأت علمی دانشگاه ها به ۳۳ درصد؛ در حوزه بهداشت افزایش شاخص امید به زندگی در میان زنان ایرانی به ۷۸ سال و کاهش میزان مرگ و میر مادران به ۲۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار زایمان؛ پوشش بیمه ای خدمات درمانِ ناباروری و پوشش بیمه ای مراقبت های دوران بارداری و خدمات سلامت زنان و نوزادان؛ افزایش حضور زنان در کادر بهداشت و درمان کشور به بیش از ۵۰ درصد. در حال حاضر ۴۰ درصد از کادر پزشکان متخصص و ۳۰ درصد از پزشکان فوق تخصص را زنان تشکیل می دهند.

– در حوزه اشتغال اختصاص ۴۱ درصد از دو میلیون و ۶۰۰ هزار شغل ایجاد شده و ۳۰ درصد از مجوزهای تمامی مشاغل و ۸۰ درصد از مجوزهای مشاغل خانگی به زنان؛ آموزش سالانه ۳۰۰ هزار نفر زن روستایی و عشایر با طرح ترویج کارآفرینی و توسعه کسب و کار پایدار؛ ایجاد صندوق ضمانت در حوزه اشتغال برای زنان سرپرست خانوار در دهک های ۱ تا ۵ اقتصادی؛ حمایت از تأسیس ۲۵۰ شرکت دانش بنیان توسط زنان. بیش از ۴ هزار شرکت از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان کشور با مدیریت زنان یا حضور زنان در هیئت مدیره اداره می شوند.

– فعالیت تعداد ۲/۸ زن کارآفرین نوپا به ازای هر ۱۰ کارآفرین نوپای مرد؛ فعالیت های کار آفرینان زن در فناوری های جدید و نوآورانه. به طور نمونه حضور چهار نفر از زنان کارآفرین ایرانی در جمع ۲۶ کارآفرین برتر کشورهای عضو بریکس در سال ۲۰۲۴ در حوزه های صنایع خلاق اقتصاد فراگیر ارزهای ملی و توریسم؛ افزایش تعداد تنوع زمینه های فعالیت نیز از ۱۵۰ رشته به ۴۰۰ رشته فعالیت در ۵ سال اخیر.

حضار محترم مایلم اشاره کنم به اینکه با اقدامات انجام شده حدود ۴۵ درصد از شاغلان بخش دولتی و بیش از ۷۴ درصد شاغلان بخش خصوصی را زنان تشکیل می دهند. در حوزه کارفرمایی بیش از ۳۲ هزار نفر زن کارفرما در بخش خصوصی فعال هستند. بیش از ۳۱ درصد از فعالان در حوزه فناوری اطلاعات و ۲۴ درصد از مدیران آزمایشگاه های فناوری های راهبردی کشور نیز زنان هستند.

جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیرگام های بلندی در زمینه تمهید حضور زنان در مناصب کلیدی حکومتی و مدیریتی براساس معیار شایستگی برداشته است و در این ارتباط‏ شاهد تحولات مهمی می باشیم› از جمله:

• رشد دو برابری انتصاب زنان در مشاغل مدیریتی از بیش از ۱۹ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۴۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳؛

• انتصاب زنان به عنوان وزیر معاونان رئیس جمهور سخنگوی دولت و مسئولان عالی به بیش از ۷۰ نفر؛

• انتصاب ۱۰۰۶ زن به عنوان قاضی و ۱۳ نفر به عنوان معاون دادستان؛

• افزایش حضور زنان در پست های مدیریتی در سطح استانداری ها از سال ۲۰۲۰ به بیش از ۳ هزار نفر (۳ ۲۳۶ نفر) در سراسر کشور؛

• و دستور اخیر رئیس جمهوری برای بکارگیری زنان شایسته در سطوح مناسب مدیریتی در استانداری ها کشور (استان دار فرماندار و.).

تقویت نهاد خانواده به عنوان پایه اصلی جامعه همواره در اولویت برنامه های جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. از این رو کلیات لایحه «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سو رفتار» به تصویب مجلس رسیده است و معاضدت های حقوقی و حمایتی توسط دفاتر ویژه حمایت از زنان و کودکان در تمامی مجتمع های قضائی ارائه می گردد.

در پایان خاطر نشان می کنم این دستاوردها نه تنها نشان دهنده توانمندی زنان ایرانی بلکه نمایانگر تلاش های نظام مند و مستمر در جهت ایجاد فرصت های برابر برای حضور زنان در تمامی عرصه ها در راستای توسعه پایدار است. توجه به این نکته ضروری است که ایجاد فرصت های برابر و عادلانه برای زنان نیازمند درک واقعی شرایط اجتماعی و اقتصادی بافت فرهنگی ارزش ها و باورهای ملی هر کشور بوده و تنوع فرهنگی کشورها در مقوله حقوق بشر را باید در نظر گرفت و به آن احترام گذاشت.

دکمه بازگشت به بالا