سواحل آستارا؛ پذیرای مسافران از نقاط مختلف/لزوم توسعه نقاط گردشگری
کندوج/گیلان همجواری شهرستان مرزی آستارا با دریای خزر و ارتباط آن با گردشگری دریایی باعث شده تا آستارا با فرارسیدن تابستان پذیرای هزاران مسافر از نقاط مختلف کشور شود.
شهرستان مرزنشین و ساحلی بندر آستارا با ۳۴۴ کیلومتر مربع وسعت در شمال غربی استان گیلان واقع شده است و با کشور جمهوری آذربایجان راه زمینی، ریلی و دریایی دارد.
حال با ورود به فصل تابستان سواحل زیبای شهرستان آستارا پذیرای هزاران گردشگر از نقاط مختلف کشور است و مسئولان شهرستان برای اقامت هر چه بهتر و بیشتر این گردشگران اقداماتی را نیز انجام دادهاند. نهادهای شهری و عمرانی آستارا برای پذیرایی از صدها هزار مسافری که برای سپری کردن تعطیلات به این نقطه مرزی از کشور سفر می کنند، سه طرح سالمسازی دریا را ایجاد کردهاند.
مهمترین این مراکز به ابتکار شهرداری آستارا و به نام طرح سالمسازی سفیر امید دایر شده است و از تمام امکانات اقامت موقت از جمله مناطق مجاز شنا، آلاچیق و فضای بازی کودکان برخوردار است. در شهر ساحلی لوندویل که در ۱۵ کیلومتری شهر آستارا قرار دارد نیز یک مرکز تفریحات دریایی و طرح سالمسازی ایجاد شده است.
همچنین طرح تفریحات دریایی صدف آستارا در ۱۰ کیلومتری این شهر نیز یک مجتمع متمرکز تفریحی و گردشگری است و در آن امکاناتی برای اقامت شبانه در دامن زیبای طبیعت ساحلی آستارا فراهم می باشد.
با توجه به پیش بینی و نیاز حضور بیش از ۵۰ ناجی غریق در ۱۸.۵ کیلومتر نوار ساحلی آستارا، در تمامی نقاط خطرآفرین به تعداد مورد نیاز ناجی غریق و امدادگر هلال احمر مستقر شده است. طرح های سالم سازی سفیر امید، طرح سلامت لوندویل و همچنین طرح سالم سازی صدف در منطقه داداش آباد آستارا از جمله طرح های سالم سازی استاندارد شهرستان آستارا هستند و نیروهای هلال احمر، پلیس، ورزش و جوانان و ناجیان غریق از زمان آغاز طرح های سالم سازی دریا در طرح های فوق حضور دارند تا از وقوع خطرات احتمالی پیشگیری کنند.
در فصل تابستان مسافران زیادی سواحل دریای خزر در استان گیلان و شهرستان مرزی آستارا در مجاورت کشور جمهوری آذربایجان را به عنوان مقصد گردشگری خود برگزیده اند و حضور گردشگران در طرح های سالم سازی و آبتنی در شناگاه های منطقه، از جذاب ترین تفریحات گردشگران در این شهرستان مرزی است که باعث خلق لحظاتی شاد برای گردشگران شده است، اما متاسفانه بسیاری از افراد بدون اینکه بدانند شنا کردن در دریا قواعد خاص خود را دارد، در فصل تابستان قربانی شنا در مناطق خارج از طرح و اسیر موج های خطرناک گاه و بی گاه این دریا می شوند.
در شهرستان آستارا با وجود چند طرح سالم سازی مجهز، متاسفانه گردشگران ورودی با شنا کردن در مناطق خارج از طرح دریا که دغدغه مسئولان این شهرستان است، جانشان را به خطر می اندازند.
مسافرین ورودی به شهرستان مرزی آستارا باید بدانند که شرایط توپوگرافی دریای خزر به گونه ای است که همه جای آن مناسب شنا کردن نیست و مسئولان ذیربط در آستارا سعی کرده اند با نصب تابلوهای هشداردهنده، مسافران را از شنا در مناطق شناممنوعه آستارا منع کنند.
نیروهای مرزبانی، بسیج، امدادگران و همچنین ناجیان غریق نیز با استقرار خود در مناطق کور و پرخطر دریا در آستارا مسافران را از عواقب این شنای پراسترس مطلع می کنند، اما متاسفانه برخی مسافران به هشدارهای ناجیان توجه نمیکنند و تنها راه خروج از این بحران، آشنایی خانواده ها با خطرات شنا در خارج از طرح های دریا است.
عنایت رضایی پور، فرماندار آستارا در این رابطه در گفت وگو با خبرنگار کندوج با اشاره به بازگشایی طرحهای سالم سازی دریا برای استفاده گردشگران و مسافران، خواستار بررسی و شناسایی فضاهای جدید جهت توسعه و ایجاد نقاط گردشگرپذیر در آستارا شد و از دستگاه های مسئول خواست تا برای اجرای برنامه های فرهنگی، جنگ های شادی، جشنواره ها، برپایی نمایشگاه های فرهنگی و اجرای ورزش های ساحلی در ساحل خزر و محدوده طرح های سالم سازی دریا در آستارا اقدام کنند.
وی با بیان اینکه تمامی دستگاهها باید آمادگیهای لازم را در راستای ارائه خدمات به مسافران تابستانی داشته باشند، افزود: کمیته نظارت و بازرسی ستاد ساماندهی سواحل باید به طور مرتب از نقاط ممنوعه شنا و مناطق خطر آفرین بازدید به عمل آورند و برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری توسط دستگاه های اجرایی مرتبط در دستور کار قرار بگیرد.
فرماندار آستارا با اشاره به لزوم استقرار ناجیان غریق در طرحهای ساحلی، گفت: طرح سالمسازی سفیر امید، طرح سلامت لوندویل و همچنین طرح سالمسازی صدف در منطقه داداش آباد آستارا از جمله طرحهای سالمسازی استاندارد شهرستان مرزی بندر آستارا بوده و نیروهای هلال احمر، پلیس و ورزش و جوانان و ناجیان غریق در طرحهای فوق حضور دارند تا از وقوع خطرات احتمالی پیشگیری کنند.
رضایی پور با تاکید بر ارائه خدمات مناسب به مسافران در طرحهای سواحل آستارا، خاطرنشان کرد: نقاط خطرآفرین جزو مناطق شناممنوع محسوب میشوند و مسافران برای اینکه خاطره خوشی را در سواحل برای خود و خانواده رقم بزنند، از طرحهای سالمسازی سفیر امید، صدف و طرح سالمسازی لوندویل استفاده کنند.
وی خواستار سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت گردشگری آستارا شد و اضافه کرد: سرمایه گذاری در صنعت گردشگری بسیار زودبازده بوده و بهتر است بخش خصوصی نیز در کنار دولت در رشد و ارتقای این عرصه اقتصادی و سودآور در استان گیلان و همچنین شهرستان مرزی آستارا بیش از پیش سهیم باشد.
به گزارش کندوج، شهرستان مرزی بندر آستارا با فاصله ۲۰۰ کیلومتری از مرکز گیلان در شمال غربی این استان واقع شده است و از شمال به رودخانه مرزی آستاراچای در مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان از طرف به دریای خزر از جنوب به شهرستان تالش و از غرب استان اردبیل محدود می شود و با داشتن جاذبههای ویژه تجارت مرزی و طبیعت زیبای ساحل دریای خزر و گردنه کوهستانی حیران، در تمام فصول سال پذیرای مهمانان و گردشگران است.
انتهای پیام