علائم خرابی ای سی تغذیه
در بین انواع قطعات سخت افزاری مهم گوشیهای تلفن همراه، آی سی شارژ جزو قطعاتی است که در صورت خرابی، تا زمانی که با قطعه سالم جایگزین نشود، امکان روشن شدن گوشی وجود ندارد. خرابی این قطعه استراتژیک به صورت ناگهانی رخ نمیدهد و معمولاً علائمی وجود دارد که به صورت نامحسوس به شما هشدار میدهد که آی سی تغذیه در حال فرسودگی است و نیاز به تعویض دارد. برای آشنایی با علائم خرابی آی سی تغذیه موبایل پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آی سی تغذیه چیست؟
آی سی تغذیه یا Power IC یک میکرو تراشه مهم در بُرد گوشیهای تلفن همراه است که وظیفه آن تأمین ولتاژ و جریان برق مورد نیاز برای گوشی است. این قطعه تأمین ولتاژ مورد نیاز برای اجرای برنامههای گوشی، انرژی مورد نیاز برای کارکرد سایر آی سی ها و قطعات بُرد، باتری، دوربین و همچنین حفاظت از مدار را بر عهده دارد.
کنترل درایو و تأمین ولتاژ مورد نیاز برای روشن و خاموش شدن گوشی نیز جزو وظایف آی سی تغذیه است. در صورتی که این قطعه از گوشی شما خراب شود باید آن را با آی سی سالم جایگزین کنید. سالم با توجه به اورجینال، نیو یا استوک بودن این قطعه متفاوت است. آی سی تغذیه اورجینال کاملاً نو و آکبند است، به همین دلیل قیمت بالاتری دارد.
علائم خرابی یا سوختگی آی سی تغذیه
آی سی تغذیه با توجه وظایف خود به طور دائمی با جریان برق در تماس است، به همین دلیل بیش از سایر آی سی ها احتمال دارد دچار سوختگی یا خرابی شود. اگر آی سی تغذیه گوشی شما دچار ایراد شود، با همین ۳ علامت ساده متوجه آن خواهید شد:
- گوشی دچار خاموشیهای مکرر و ناگهانی میشود
اولین و رایجترین علامت خرابی آی سی هارد، خاموش شدنهای ناگهانی و مکرر گوشی است. این اتفاق در مواقعی که گوشی در حال اجرای یک برنامه است و به اندازه کافی شارژ دارد، رخ میدهد و بعضاً استفاده از تلفن همراه را غیرممکن میکند.
- باتری گوشی به درستی شارژ نمیشود
معمولاً علامتی که در ابتدای خرابی آی سی تغذیه با آن روبهرو میشویم، شارژ ناقص یا طولانی مدت گوشی است. اگر بعد از عوض کردن شارژ گوشی خود متوجه شدید که شارژ شدن آن بیش از حد عادی طول میکشد، احتمالاً قطعه آی سی تغذیه در حال فرسودگی است.
- آنتن دهی گوشی با مشکل مواجه میشود
یکی دیگر از اختلالاتی که در پی خرابی یا فرسودگی قطعه Power IC گوشی رخ میدهد، آنتندهی ضعیف گوشی یا پریدن آنتن گوشی است. خرابی آی سی تغذیه روی کیفیت عملکرد NTC اثر میگذارد. وقتی درجه حرارت برد گوشی از حالت نرمال خارج شد، طبیعی است که آنتندهی آن با مشکل مواجه شود.
علت خرابی آی سی تغذیه چیست؟
دلایل مختلفی ممکن است باعث خرابی یا سوختگی آی سی تغذیه شود، ولی به طور کلی مهمترین دلایلی که باعث میشود این قطعه مهم و حساس دچار سوختگی شود، عبارتند از:
- وارد شدن ضربه به گوشی یا تماس با رطوبت
شایعترین دلیلی که باعث خرابی انواع آی سی گوشی میشود، وارد شدن ضربه به گوشی یا تماس با رطوبت است. معمولاً گوشیهایی که با سطوح سخت برخورد میکنند، پس از مدتی دچار خرابی آی سی تغذیه و حتی آی سی شارژ میشوند.
- قرار دادن طولانی مدت دستگاه در شارژر
احتمالاً بارها شنیدهاید که متخصصین تعمیرات موبایل میگویند: «گوشیهای نسل جدید نباید بیش از اندازه و تا مرز ۱۰۰ درصد شارژ شوند!». این موضوع کاملاً درست است، زیرا اگر گوشی بیش از زمان استاندارد در شارژ بماند، زودتر دچار فرسودگی قطعات سخت افزاری داخلی میشود. یکی از مشکلات این کار خرابی یا سوختگی قطعات آی سی شارژ و تغذیه است.
- عدم استفاده از شارژر اورجینال
از وجود شارژرهای تقلبی در بازار و مشکلات عدیده آنها که بگذریم، بعضی از افراد با وجودی که گوشی آنها از شارژر فست پشتیبانی نمیکند، همچنان تمایل دارند گوشی خود را با این روش شارژر کنند. در حالی که این کار میتواند به آی سی تغذیه، باتری گوشی و حتی آی سی شارژ صدمه بزند.
علاوه بر این موارد که تقریباً رایجترین علل خرابی و سوختگی آی سی ها محسوب میشدند، عوامل دیگری هم وجود دارند، از جمله:
- خرابی شارژر دستگاه و نوسان جریان برق
- استفاده از شارژر فندکی ماشین
- استفاده از پاور بانک غیر استاندارد
- مکالمه یا بازی کردن با تلفن همراه در حین شارژ شدن دستگاه
خرید آی سی تغذیه اورجینال بهتر است یا استوک؟
همان طور که احتمالاً میدانید، قطعات سخت افزاری موبایل از جمله آی سی تغذیه نیز مانند سایر قطعات موجود در بازار در دو نو اورجینال و کار کرده ارائه میشوند. قطعات اورجینال کاملاً نو و آکبند هستند و میتوانید با اطمینان خاطر آنها را خریداری کنید. چون آی سی تغذیه اورجینال ساخت کارخانه تولید کننده گوشی است و به عنوان قطعه یدکی به بازار ارائه شده است.
آی سی تغذیه استوک و نیو متعلق به گوشیهای از رده خارج شده و اوراقی هستند و در واقع نو نیستند. این قطعات هم در صورت سالم بودن میتواند به عنوان جایگزین آی سی سوخته مورد استفاده قرار بگیرند. در هر صورت پیشنهاد ما خرید آی سی تغذیه نو و اورجینال است، چون از سلامت قطعه، طول عمر و کیفیت آن مطمئن خواهید بود.
از کجا آی سی تغذیه اصل بخریم؟
اگر آی سی تغذیه گوشی شما با مشکل مواجه شده و نیاز به تعویض دارد یا حرفه شما تعمیرات موبایل است، پیشنهاد ما خرید آی سی تغذیه از آی سی استور است. فروشگاه آنلاین آی سی استور یکی از معتبرترین مراکز فروش آنلاین انواع آی سی تغذیه، آی سی شارژ، آی سی هارد و دیگر آی سی های گوشی و همچنین لوازم تعمیرات موبایل است. این فروشگاه معتبر کلیه کالاهای خود را با ضمانت اصالت کالا، ضمانت کیفیت و قیمت رقابتی ارائه میکند.
- آی سی استور با عرضه بهترین و باکیفیتترین آی سی های موبایل امکان خرید اینترنتی مجموعه کاملی از آی سی های موبایل مورد نیاز تعمیرکاران موبایل را فراهم کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مدل و قیمت انواع آی سی گوشیهای آیفون و اندروید، می
- تعمیر آی سی تغذیه موبایل
در میان قطعات متعدد موجود در گوشی های هوشمند، آی سی تغذیه جزء مهم ترین بخش ها به شمار می رود. این قطعه، در فرایند تامین ولتاژ نقش داشته و از کار افتادن آن، منجر به بروز آسیب های جدی در گوشی خواهد شد. آی سی تغذیه موبایل، قطعه فوق العاده ظریف و حساسی است که به دلیل ارتباط با جریان برق، به شدت در معرض آسیب دیدگی و خرابی قرار دارد. از طرفی، عملکرد این قطعه گونه ای است که در صورت بروز مشکل، سایر بخش های دستگاه را نیز درگیر خواهد نمود.
ما در این مطلب، اطلاعات کاملی در مورد آی سی تغذیه موبایل و تعمیرات این قطعه به شما کاربران عزیز ارائه خواهیم نمود تا ضمن آشنایی با علائم خرابی، به موقع اقدام به تعمیر یا تعویض آن نمایید. به این ترتیب، از بروز مشکلات جدی تر در گوشی هوشمند خود نیز پیشگیری به عمل خواهید آورد. در صورت مشاهده هرگونه ایرادی دال بر معیوب شدن آی سی تغذیه موبایل ، می توانید برای دریافت تخصصی ترین خدمات تعمیری، به همکاران مجرب ما در مرکز سخت افزار ایران مراجعه نمایید.
آی سی تغذیه چیست؟
برد به عنوان مغز گوشی های هوشمند و هدایتگر سایر بخش های این دستگاه، از بخش های متعددی تشکیل شده که یکی از آنها آی سی تغذیه است. این قطعه، برای تامین ولتاژ و جریان در مسیر اجرای دستور و همچنین برای حفاظت در مدار و تامین انرژی سایر آی سی ها مورد استفاده قرار می گیرد. کنترل درایور بک لایت و تامین تغذیه بخش های مختلف موبایل نیز بر عهده ی این آی سی بوده و جالب تر این که، در صورت اتصالی هدفون هم همین قطعه مشکل را تشخیص می دهد.
نکته دیگر این است که آی سی تغذیه موبایل ، کنترل کلیدهای ولوم، کلید منو، کلید پاور و در بعضی از گوشی ها کلید سایلنت و کلید های دیگر را نیز بر عهده دارد. ضمن این که هدایت و کنترل NTC کنترل دمای CPU، پاور آمپلی فایر های RF، دوربین، باطری و… نیز بر عهده این آی سی می باشد.
اگر این قطعه خراب شده و یا حالت لحیم سردی در پایه های آن ایجاد شود، هریک از بخش های مذکور، دچار مشکل شده و مشکلاتی در عملکرد کلی دستگاه ایجاد خواهد شد. برای پیشگیری از بروز چنینی مواردی، لازم است که فرایند تعمیر آی سی تغذیه موبایل ، در اولین فرصت انجام گردد.
ساختار آی سی تغذیه موبایل
ساختار کلی آی سی تغذیه موبایل به این شکل است که توسط سه یا چهار پین به باتری متصل شده و با گرفتن ولتاژ باتری و بر اساس طراحی داخلی، ولتاژ مورد نیاز برای سایر بخش ها را تامین می کند. برای طی شدن این فرایند، ولتاژ از طریق پین مثبت باتری وارد مدار حفاطت جریان داخل آی سی می گردد. این مدار، موظف است که از باتری و آی سی تغذیه در برابر سوختگی یکی از بلوک های خروجی محافظت کند.
در واقع اگر جریان کشیده شده از آی سی تغذیه از حد معینی بیشتر شود، مدار حفاظت عمل نکرده و به دنبال آن، آی سی تغذیه موجب خاموش شدن گوشی خواهد شد. نکته بسیاری مهمی که کارشناسان تعمیرات گوشی در فرایند تعمیر آی سی تغذیه موبایل مد نظر قرار می دهند این است که این دستگاه، به جز قطعه مورد بحث، قطعات دیگری هم دارد که انرژی خود را مستقیما از باتری می گیرند. این قطعه ها شامل آی سی پاور آمپلی فایر، لایت و تقویت زنگ و تغذیه پردازش هستند.
علائم خرابی آی سی تغذیه موبایل
آشنایی با علائم خرابی آی سی تغذیه موبایل ، به شما کمک می کند که مشکل این قطعه را تشخیص داده و در زمان مناسب و پیش از جدی تر شدن، آن را برطرف نمایید. یکی از مهم ترین نشانه های خرابی یا از کار افتادن این قطعه، خاموش شدن گوشی است. کاملا واضح است که وقتی فرایند تامین ولتاژ دچار مشکل شده و به درستی انجام نشود، دستگاه خاموش خواهد شد.
دیگر علامتی که در تعمیر آی سی تغذیه موبایل مورد توجه قرار می گیرد، مشکلات آنتن دهی دستگاه است. در این شرایط، شبکه نرمال بوده و مشکلی ندارد، اما شاهد آنتن دهی مناسبی از آن نیستید. از طرفی چون این بخش به باتری متصل می شود، خرابی آن روی باتری هم تاثیرات منفی خواهد داشت.
توجه داشته باشید که تعمیر قطعه مورد بحث یا تعویض آن، یک فرایند تخصصی است و نیاز به مهارت بالایی دارد. همکاران ما در نمایندگی مرکز سخت افزار ایران، فرایند بررسی و ترمیم این قطعه را به بهترین شکل انجام داده و امکانی را فراهم می کنند که بتوانید مثل روز اول با گوشی در این محتوا به بررسی خرابی میپردازیم. یکی از مهمترین و اصلیترین قطعات در تمامی تلفنهای همراه، آی سی تغذیه آن است. این آی سی به واسطه 3 الی 4 پایه بر روی برد نصب میشود و نقش بسزایی در تأمین انرژی لازم برای فعالیت صحیح گوشی ایفا میکند. بدون این قطعه احتمال سوختن و خرابی تلفن همراه به شدت بالا است و همچنین عملکرد صحیح آن را تحت تأثیر قرار میدهد.
آی سی تغذیه به طور دائمی وظیفه تأمین انرژی برای قطعات تلفن همراه را بر عهده دارد. از آنجایی که قطعه فوق به طور پیوسته در معرض جریان برق قرار میگیرد، احتمال خرابی آن وجود دارد، این خرابی خود را با علائمی نشان میدهد که در ادامه علت خرابی آی سی تغذیه را با هم بررسی میکنیم تا در صورت برخورد با علائم فوق، برای تعمیر یا تعویض آی سی تلفن همراه خود اقدام کنید.
آی سی تغذیه چه وظایفی بر عهده دارد؟
همانطور که در بخش مقدمه بیان کردیم این قطعه وظیفه تغذیه بخشهای مختلف تلفن همراه را بر عهده دارد و عملکردی مشابه با ارائه میدهد. از جمله وظایف این قطعه میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- کنترل درایو نوری پشت تلفن همراه
- کنترل کلیدهای تغییر صدا
- دکمه آق
- کنترل دکمههایی نظیر سایلنت در تلفنهای همراه خاص
- در مواردی کنترل اتصال هدفون
- کنترل دمای قطعه سی پی یو، آمپلی فایر و …
- نظارت بر عملکرد دوربین و باتری
- و …
در صورتی که آی سی تغذیه دچار آسیب شود هر یک از قطعههای گفته شده در عملکرد خود دچار اختلال میشوند و عملا دستگاه کارایی خود را از دست میدهد.
نحوه عملکرد آی سی تغذیه به چه صورت است؟
این قطعه دارای سه یا چهار پایه است که ارتباط آن را با باتری برقرار میکند. فعالیت آی سی بدین صورت است که ولتاژ مورد نیاز را از باتری دریافت کرده و آن انرژی لازم را به بخشهای دیگر تلفن همراه میرساند. هر بخش به ولتاژ و انرژی خاص خود نیاز دارد که آی سی وظیفه تأمین این انرژی به مقدار استاندارد و رساندن آن به بخشهای مختلف را بر عهده میگیرد.
قطعه فوق سوختن یا خرابی ناشی از نوسانات جریان الکتریکی که ممکن است در دیگر قطعات تلفن همراه رخ دهد را برطرف میسازد. هنگامی که انرژی مورد نظر از حد مناسب فراتر رود، آی سی تلفن همراه را خاموش میکند تا به قطعات دیگر آسیب نرسد.
علائم خرابی آی سی تغذیه کدامند؟
حال به بررسی علائم خرابی این قطعه میپردازیم. در صورتی که هر یک از موارد زیر را در تلفن همراه خود مشاهده کردید احتمال آسیب به بخش آی سی تغذیه آن وجود دارد، در نتیجه توصیه میکنیم که حتما در راستای تعمیر یا تعویض قطعه مورد بحث اقدام کنید. در صورتی که برای تعمیر دیر اقدام شود ممکن است خرابی آی سی به مرحلهای برسد که دیگر قابل تعمیر نباشد و یا حتی به دیگر قطعات نیز آسیب وارد شود.
خاموش شدن تلفن همراه
یکی از اصلیترین و رایجترین نشانههای خرابی آی سی تغذیه خاموش شدن تلفن همراه است. بدین صورت که گوشی موبایل دیگر شارژ نشده و خاموش میشود. به طور کلی هرگونه خرابی در آی سی تغذیه در نهایت منجر به آسیب به نحوه شارژگیری یا ذخیره آن و یا حتی عمر باتری تلفن همراه میشود.
اختلال در آنتن دهی
از دیگر علائم خرابی آی سی تغذیه، تغییر در نحوه آنتن دهی تلفن همراه و ضعف آن است. در صورتی که با این مشکل مواجه شدید احتمال خرابی آی سی وجود دارد. البته ممکن است این اختلال به دلیل اپراتور یا خود سیمکارت باشد، پس ابتدا از صحت و سلامت این موارد اطمینان حاصل کنید و در نهایت برای بررسی آی سی اقدام کنید.
نوسان آمپر در دستگاه
از دیگر نشانههای خرابی آی سی تغذیه تغییرات شدید و نوسان در آمپر دستگاه است. این مورد توسط افراد متخصص و با استفاده از دستگاههای خاص و به منظور سنجش میزان آمپر انجام میشود. هرگونه نوسان در آمپر میتواند نشانی بر خرابی آی سی فوق باشد.
پس از مشاهده خرابی آی سی تغذیه چه باید کرد؟
در صورت مواجه شدن با هر یک از علائم بالا سریعا تلفن همراه را به یک تعمیرگاه قابل اعتماد نشان دهید. در این صورت فرد تعمیرکار با دانش و مهارتهایی که دارد به بررسی میزان خرابی آی سی پرداخته و در صورت امکان آن را تعمیر میکند. اگر خرابی از حد معینی بیشتر شود و امکان تعمیر وجود نداشته باشد، تعمیرکار برای تعویض آن اقدام میکند.
نحوه تعمیر و رفع خرابی آی سی تغذیه به چه صورت است؟
پس از آنکه با دلایل خرابی این آی سی آشنا شدیم، به نحوه تعمیر و رفع مشکل آن میرسیم. این قطعه بسیار حساس است و برای تعمیر یا تعویض آن به دستگاههای خاصی نیاز است، همچنین فرد تعمیرکار باید از مهارت و دانش کافی در کار با آن آگاه باشد، در غیر این صورت احتمال آسیب جدیتر به آی سی یا آسیب به دیگر قطعات و یا حتی از کار افتادن کامل دستگاه وجود دارد.
قطعه فوق دارای ابعاد بسیار کوچکی است که شامل تعداد بالای سیم و مدار ریز میشود. این قطعه بر روی برد تلفن همراه قرار گرفته که جداسازی آن خود به مهارت و دستگاه خاص نیاز دارد. تعمیرکار ابتدا باید قاب تلفن همراه را باز کند و در ادامه ال سی دی که به برد متصل شده و راههای ارتباطی را نیز جدا کند. در هر یک از این مراحل جداسازی در صورت عدم دقت یا آگاهی نسبت به قطعهها، امکان آسیب به دیگر بخشهای تلفن همراه وجود دارد.
پس از این مراحل آی سی را به کامپیوتر متصل کرده و با استفاده از برنامههای خاص درصد سلامت آن را چک میکنند. در صورت امکان برای تعمیر آن اقدام کرده و در غیر این صورت آی سی را با یک آی سی جدید و همخوان با تلفن همراه تعویض میکنند. پس از این مراحل دوباره آی سی را بر روی برد تلفن همراه وصل کرده و دیگر قطعات جدا شده تلفن همراه را در جای خود قرار میدهند و اتصالات را به هم وصل میکنند. حال تلفن همراه همچون گذشته عملکرد خود و پردازش اطلاعات را به خوبی انجام میدهد.
جمع بندی
آی سی تغذیه یکی از قطعات بسیار مهم و حیاتی در تلفنهای همراه به شمار میآید که وظیفه تأمین انرژی مورد نظر سایر قطعات را بر عهده دارد. از آنجایی که این قطعه در ارتباط با دکمههای پاور و ولوم، صفحه نمایش، باتری و … است، بخش زیادی از فعالیت تلفن همراه را پوشش میدهد.
خرابی آی سی بر روی عملکرد دستگاه تلفن همراه نیز تأثیر میگذارد، به همین منظور در این محتوا علائم خرابی آی سی تغذیه را برایتان بیان کردیم. در صورت مواجه شدن با هر یک از علائم فوق، تلفن همراه را به تعمیرکار نشان داده تا این فرد با بررسی میزان خرابی، برای تعمیر یا تعویض آن اقدام کند.
سوالات متداول
- علت خرابی آی سی تغذیه چیست؟
علائم زیادی برای خرابی این قطعه وجود دارد، از جمله این علائم میتوان به خاموش شدن ناگهانی دستگاه، تغییر در آنتن دهی تلفن همراه، نوسانات آمپر و… اشاره داشت.
- آی سی تغذیه چه نقشی در تلفن همراه دارد؟
این قطعه وظیفه تأمین انرژی مورد نیاز دیگر قطعات تلفن همراه را بر عهده دارد.
- آیا میتوان آی سی را تعمیر کرد؟
خوشبختانه قطعه فوق قابلیت تعمیر و تعویض دارد. بدین صورت که فرد تعمیرکار با بررسی میزان خرابی برای تعمیر آن اقدام میکند. بخش های زیادی روی برد گوشی های موبایل است، در میان آنها آی سی تغذیه موبایل نقش بسیار مهمی در تامین انرژی مورد نیاز برای راه اندازی و کار با گوشی شما را دارد. برخلاف گذشته و نسل قدیمی تر گوشیها که به اندازه الان پیشرفته نبودند و خاص ترین محبوبترین تکنولوژی موجود برروی آن بلوتوث بوده که انقلابی در این صنعت داشته است. ولی امروزه با پیشرفت تکنلوژی و رقابتی که بین تولیدکننده های گوشی موبایل است. با گوشی های هوشمندی در ارتباط هستیم که توانایی پردازش با سرعت بالا همانند کامپیوترهای هوشمند دارند.
شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 02691009091 با کارشناسان مجموعه پارس ارتباط در تماس باشید. همینطور می توانید با مراجعه به صفحه به صورت آنلاین گوشی خود را ثبت کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
آی سی تغذیه چیست؟
برد به عنوان مغز گوشی های هوشمند و هدایتگر سایر بخش های این دستگاه، از بخش های متعددی تشکیل شده که یکی از آنها آی سی تغذیه است. این قطعه، برای تامین ولتاژ و جریان در مسیر اجرای دستور و همچنین برای حفاظت در مدار و تامین انرژی سایر آی سی ها مورد استفاده قرار می گیرد. کنترل درایور بک لایت و تامین تغذیه بخش های مختلف موبایل نیز بر عهده ی این آی سی بوده و جالب تر این که، در صورت اتصالی هدفون هم همین قطعه مشکل را تشخیص می دهد.
نکته دیگر این است که آی سی تغذیه موبایل ، کنترل کلیدهای ولوم، کلید منو، کلید پاور و در بعضی از گوشی ها کلید سایلنت و کلید های دیگر را نیز بر عهده دارد. ضمن این که هدایت و کنترل NTC کنترل دمای CPU، پاور آمپلی فایر های RF، دوربین، باطری و… نیز بر عهده این آی سی می باشد.
اگر این قطعه خراب شده و یا حالت لحیم سردی در پایه های آن ایجاد شود، هریک از بخش های مذکور، دچار مشکل شده و مشکلاتی در عملکرد کلی دستگاه ایجاد خواهد شد. برای پیشگیری از بروز چنینی مواردی، لازم است که فرایند تعمیر آی سی تغذیه موبایل ، در اولین فرصت انجام گردد. کاربر گرامی جهت اطلاع از هزینه ی آموزش تعمیرات موبایل در اصفهان با شماره های ، تماس بگیرید.
کارکرد آی سی تغذیه موبایل
آی سی تغذیه موبایل به کمک سه یا چهار پین به باتری متصل می گردد و با دریافت ولتاژ باتری موبایل و بر اساس طراحی داخلی خاص خودش برای قسمت مختلف دیگر ولتاژ می سازد. روش کار به این صورت می باشد که ولتاژ از طریق پین مثبت باتری موبایل وارد مدار محافظ جریان داخل آی سی می گردد.
این مدار مسئول مراقبت از آی سی تغذیه و باتری موبایل در برابر سوختگی یکی از بلوک های خروجی می باشد. به صورتی که اگر جریان کشیده شده ازسمت آی سی تغذیه از حد مشخصی بیشتر گردد، مدار حفاظت جریان وارد عمل شده و در نهایت آی سی تغذیه تمام سیستم موبایل را خاموش می کند.
توجه داشته باشید که در موبایل علاوه بر آی سی تغذیه ، تغذیه چهار قطعه دیگر معمولاً به صورت مستقیم از باتری دریافت می کند و ارتباطی به آی سی تغذیه ندارد. این چهار قطعه شامل آی سی پاور آمپلی فایر، لایت و تقویت زنگ و تغذیه پردازش هستند.
بیشتر بخوانید:
وظیفه آی سی تغذیه موبایل چیست؟
همانطور که می دانیم، سیستم موبایل نیز مانند هر دستگاه الکترونیکی و مکانیکی دیگر از یکسری فعل و انفعالات مرتبط با هم شکل می گیرد. هر قطعه به کاربرده شده در گوشی، کار و عمل مشخصی دارد. آی سی تغذیه موبایل یکی از قطعات مهم وحیاتی است که وظایف زیر را در موبایل به عهده دارد:
- تامین تغذیه بخش های مختلف
- کنترل دمای CPU، پاور آمپلی فایر RF، دوربین، باطری و… با استفاده از چند عدد NTC
- کنترل درایور بک لایت
- تشخیص اتصال هدفون
- در بعضی از گوشی ها اتصال کلیدهای پاور وسایلنت به آی سی تغذیه موبایل است
ساختار آی سی تغذیه موبایل چیست؟
ساختار کلی آی سی تغذیه موبایل به این شکل می باشد که به واسطه سه یا چهار پین به باتری متصل گردیده و با گرفتن ولتاژ از باتری موبایل و بر اساس طراحی داخلی، ولتاژ مورد نیاز برای سایر بخش ها را تامین می کند.
اگر شما بدانید که کدام یک از مشکلات گوشی، نشانه ی خرابی و یا از کار افتادن آی سی تغذیه موبایل است، بدون شک می توانید اقدامات تعمیرات موبایل خود را با سرعت بیشتری انجام بدهید.
یکی از مهم ترین علامت های خرابی آی سی تغذیه، این است که گوشی موبایل به طور ناگهانی خاموش شود. علت این مشکل این است که با از کار افتادن آی سی تغذیه گوشی، ولتاژ لازم به اندازه کافی به برد و مدارها نمی رسد. دیگر علامت هایی که در تعویض آی سی تغذیه گوشی مورد توجه قرار می گیرد، مشکلات آنتن دهی گوشی است.
گاهی مواقع علی رغم صحت و کیفیت شبکه موبایل ، آنتن دهی با اختلال مواجه می گردد. از طرفی چون این قسمت از موبایل به باتری وصل می شود خرابی آن بر روی باتری هم تاثیرات منفی میگذارد.
هرزمان در گوشی موبایل خود هر یک از مشکلات گفته شده را احساس کردید بلافاصله با نمایندگی ما تماس بگیرید و یا به صورت آنلاین سفارش خود را برای بهترین آموزشگاه تعمیر موبایل در اصفهان در سایت ما شماره خود را ثبت نمایید. بزرگ ترین نمایندگی تعویض آی سی موبایل در برند های مختلف در کرج می باشد.
دلایل خرابی آی سی تغذیه موبایل چیست؟
موارد و دلایل متعددی می توانند موجب خرابی آی سی تغذیه در گوشی های هوشمند شوند.یکی از مهم ترین موارد، استفاده از شارژر های تقلبی است. کابل شارژ های غیر استاندارد و غیر اصلی، آداپتور های غیر استاندارد برای گوشی ها و مواردی از این دست می تواند موجب خرابی این قطعه شود. حتی اگر شارژر اصلی دستگاه معیوب باشد و گوشی را با آن شارژ کنید نیز به مرور ممکن است به آی سی تغذیه آسیب وارد شود.
اگر گوشی برای مدت زمانی طولانی در شارژ باقی بماند هم ممکن است به آی سی تغذیه آسیب وارد شود. نکته مهم دیگر این که اگر در زمان شارژ شدن گوشی از آن استفاده کرده و بازی ها و برنامه های سنگینی را اجرا کنید نیز ریسک آسیب و خرابی آی سی تغذیه را افزایش خواهید داد. نوسانات برقی نیز می توانند به این قطعه آسیب برسانند. استفاده از پاوربانک های بی کیفیت، استفاده مداوم از شارژر های فندکی غیر استاندارد و نفوذ آب و رطوبت به درون دستگاه نیز می تواند به آی سی تغذیه موبایل آسیب برساند. ضربات شدید و زمین خوردن گوشی نیز می تواند دلیل خرابی آی سی تغذیه باشد. در تمام این موارد به احتمال زیاد به تعمیر آی سی تغذیه موبایل نیاز خواهد بود.