لزوم فراهم شدن زمینه توسعه طب ایرانی با تلاش پژوهشگران و محققان
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: ضروری است پژوهشگران و محققان حوزه طب ایرانی با تلاش و کوشش بیشتر، زمینههای توسعه و تعالی این دانش ارزشمند و شکوفایی اقتصاد کشور را فراهم کنند.
به گزارش کندوج، دکتر نفیسه حسینی یکتا با بیان اینکه پژوهش یک فاکتور مهم در توسعه کشورها است، تصریح کرد: سیاستگذاری صحیح در این حوزه میتواند آن را به یک ابراز قدرت در مسیر توسعه کشور و تبدیل شدن به مرجعیت علمی در دنیا تبدیل کند.
وی افزود: در کشور ما یکی از حوزههایی که به نظر میرسد این ظرفیت را دارد تا به عنوان یک هدف راهبردی در حوزه تحقیقات و فناوری قرار گیرد، طب ایرانی است.
وی با بیان اینکه طب ایرانی از چند منظر اهمیت دارد که بحث هویتی طب ایرانی و بومی بودن آن یکی ازجنبه های مهم آن است؛ اظهار کرد: در حقیقت منبع این دانش، امکانات و منابع بومی آن همچون گیاهان دارویی در داخل کشور موجود است و پژوهش در این حوزه از این منظر نیز اهمیت دارد.
حسینی یکتا با اشاره به اینکه ما از سردمداران بحث توسعه دانش در طول تاریخ بودهایم، اظهار کرد: از منظر تاریخ طب ایرانی کارهای پژوهشی اهمیت بالایی دارد و یک توان رقابتی بسیار بالا در کل دنیا برای ما ایجاد میکند.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، ادامه داد: همچنین تقویت پژوهش در طب ایرانی میتواند به بهبود کیفیت خدمات درمانی ارائه شده در این حوزه کمک کند و زمینهساز توسعه فناوریهای جدید در حوزه طب ایرانی شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پژوهش در طب ایرانی، گفت: در سالهای اخیر، اقدامات خوبی در حوزه پژوهش در طب ایرانی انجام شده است. به عنوان مثال، در حال حاضر، بیش از 2000 پایاننامه و رساله دکتری در حوزه طب ایرانی در دانشگاههای کشور در حال انجام است. همچنین، تعداد مقالات علمی منتشر شده در حوزه طب ایرانی در مجلات معتبر بینالمللی، افزایش یافته است.
وی افزود: گزارشهای متعددی که در حوزه علم سنجی وجود دارد، نشان میدهد که ما وضعیت بسیار خوبی در حوزه انتشار مقالات و کتب علمی حوزه طب ایرانی داشته و طبق گزارش scimago ما در جایگاه چهارم تولید مقالات در حوزه طبهای سنتی و مکمل قرار داریم.
حسینییکتا با بیان اینکه شکوفایی اقتصادی و علمی توأمان باید در کنار هم دیده شود، تصریح کرد: در بحث فناوری حوزه داروسازی از منظر تولید و صادرات، ظرفیت بسیار بالایی داریم که مبتنی بر دانش بومی ما است و باید در جهت شکوفایی اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی توسعه یابد.
بنابر اعلام روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، وی تاکید کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود، باید تلاش کنیم تا پژوهش در حوزه طب ایرانی را بیش از پیش تقویت کنیم تا این دانش را حفظ و توسعه داده و در نهایت به ارتقای سلامت جامعه کمک کنیم.
حسینی یکتا در پایان گفت: پژوهش و نوآوری، اساسی ترین نیاز برای دستیابی به پیشرفت و یکی از مهم ترین راههای رسیدن به خودکفایی در کشور است. لذا ضروری است پژوهشگران و محققان حوزه طب ایرانی با تلاش و کوشش بیشتر، زمینههای توسعه و تعالی این دانش ارزشمند و شکوفایی اقتصاد کشور را فراهم کنند.
انتهای پیام