نحوه اتصال میلگرد بستر به ستون بتنی و ضواط آن

نحوه اجرا و ضوابط اجرایی از موضوعات بسیار قابل توجه در مورد میلگرد بستر است. همان طور که می دانید این ناودانی منقطع برای افزایش مقاومت دیوار و سقف مورد استفاده قرار می گیرد. مباحث مختلفی در مورد این نوع کالا مطرح است که یکی از آنها مربوط به نحوه اجرا و ضوابط اجرایی است. در این مطلب از سایت خانه بلوک قصد داریم توضیحاتی در مورد نصب میلگرد بستر، آیین نامه 2800، ضوابط، قوانین و… ارایه دهیم. اگر قصد دارید ابتدا از و نوسانات، خرید و قیمت میلگرد بستر با خبر شید می توانید از صفحه دیگر ما دیدن کنید و بعد از آن به خواندن این مقاله بپردازید.

میلگرد بستر خانه بلوک

نحوه اجرای میلگرد بستر چگونه است؟

 اجرای میلگرد بستر در دیوار همزمان با مرحله دیوارچینی انجام می شود. این مقطع فولادی باید در تراز از قبل معین شده قرار گیرد؛ وقتی دیوارچینی به تراز مورد نظر رسید میلگرد بستر بر روی رج قرار می گیرد و با ملات پوشانیده می شود. انواع روش اجرا بسیار متنوع است اما به طورکلی دو روش بیش از سایرین مورد توجه بوده و به عنوان استاندارد شناخته می شود. این دو روش شامل نصب عمودی و نصب افقی است. (قبل از شروع، اگر اطلاعات زیادی در ارتباط با میلگرد بستر ندارید، بهتر است مقاله را مطالعه نمایید.)

مهمترین موضوع در مورد نحوه اجرا، مسلح کردن و تقویت کردن دیوار بلوکی است. به طور معمولی در پروژه های ساختمانی از نصب این مقطع فولادی برای تقویت دیوار در راستای افقی استفاده می شود. در روش افقی تنها باید آرماتور بستر به شکل افقی بر روی دیوار قرار بگیرد. البته این کار باید در فاصله مشخصی بین آجر یا بلوک و ملات قرار بگیرد. در این نوع نصب باید نکاتی مد نظر قرار گیرد، برای مثال یکی از این نکات به اجرای به شکل افقی بر می گردد. به این منظور می توانید از میخ مخصوص و تفنگ استفاده کنید. علاوه بر این بست باید با دستگاه جوش به چهار طرف متصل شود. نکته‌ای که باید رعایت شود این‌که میلگرد بستر در ردیف مربوطه روی بلوک‌ها قرار گرفته شود. یکی از دیگر موضوعات مهم در نصب، ابعاد و وزن میلگرد بستر است که بر نحوه نصب نیز تاثیرگذار است.

اجرا به شکل عمودی نیز یکی از روش های اجرا شناخته می شود. که این موضوع حتی در آیین نامه نیز اشاره شده است. اما در این نحوه، میلگرد بستر بین بلوک ها یا دیوارها قرار گرفته و تا سقف ادامه خواهد یافت. در این روش برای اینکه آرماتورها آزادانه در دیوار حرکت داشته باشند نباید دیوار تا سقف ادامه پیدا کند. بنابراین باید دیوار با ناودان به سقف اتصال پیدا کند و فضای خالی نیز با ملات مناسب پر شود.

مراحل اجرای میلگرد بستر چیست؟

بر اساس آیین نامه میلگرد بستر، ضوابط و مراحل اجرا به شکل زیر می باشد:

  1. برای نصب افقی ابتدا باید محل قرار گرفتن میلگردها معین گردد. اجرای میلگرد بستر به طور معمول به شکل دو رج در میان صورت می گیرد. این فاصله چیزی حدود 40 سانتی متر است.
  2. پس از تعیین محل میلگردهای بستر باید سوراخ کاری در ستون انجام شود. بسته به اینکه ستون بتنی است یا فولادی، سوراخ کاری متفاوت است.
  3. اگر عرض دیوار مورد نظر از 4 متر بیشتر باشد بر اساس آیین نامه 2800 بایستی از استفاده کرد. مرحله قبلی در این شرایط بر روی وال پست انجام می شود.
  4. در نحوه اجرای افقی پس از دیوار چینی و رسیدن به محل قرار گیری میلگرد بستر، پس از جایگذاری میلگرد را حدود 90 درجه خم می کنیم تا به شکل بهتری به قلاب گیر کند.
  5. ضوابط میلگرد بستر به ما می گوید پس از جایگذاری باید با کمینه ای 1.5 سانتی متری ملات پوشانده شود و دیوارچینی تا میلگرد بعدی ادامه یابد.
  6. در آخرین مراحل اجرای میلگرد بستر در دیوار با استفاده از یونولیت و یا پشم سنگ می توان دیوار را از تیر جدا کرد.

میلگرد بستر خانه بلوک

برخی از دیگر نکات در مورد روش اجرا و نصب میلگرد بستر

تا اینجا در مورد روش های نصب و مراحل انجام آن توضیحاتی ارایه شد. اما این همه ماجرا نیست و شما باید با برخی نکات حاشیه ای اما بسیار مهم آشنایی داشته باشید. در ادامه چند مورد از این نکات را بررسی می کنیم.

  • نصب میلگرد بستر در چه دیوارهایی انجام پذیر است؟

همانطور که گفته شد روش اجرا به دو شکل عمودی و افقی است. از این روش مقاوم سازی دیوار می توان در دیوارهای مختلف باربر و غیر باربر استفاده کرد. از جمله دیوارهایی که در آن می توان به اجرای این مقطع فولادی پرداخت باید دیوارهای آجری، دیوارهای آجر سفالی، دیوار بلوک بتنی توخالی، دیوار بلوک سیمانی، دیوار بلوک لیکا و هبلکس اشاره کرد. معمولا در تمام تمهیدات برای استفاده در تمام این دیوارها اندیشیده می شود.

  • نحوه اتصال میلگرد بستر به ستون چگونه است؟

یکی از موضوعات مهم در نصب، روش اتصال میگرد بستر به ستون است. این کار باید با دقت بالا و نظارت مهندسان صورت پذیرد تا استانداردهای اجرا را داشته باشد. برای اتصال به ستون در گام اول باید بخش دقیق قرار گیری بست و گیره بر روی ستون مشخص شود؛ در گام بعدی باید در محل های معین شده سوراخ کاری انجام شود، با این سوراخ کاری می توان اتصال با استفاده از بست و گیره را انجام داد. در گام بعدی قلاب، اتصال را برقرار می کند. راز اتصال میلگرد بستر به ستون با کیفیت بالا، انجام سوراخ کاری با دقت زیاد و استفاده از پیج های اتصال محکم و با کیفیت است.

  • فاصله میلگرد بستر باید چقدر باشد؟

فاصله میلگرد بستر با توجه به ضوابط آیین نامه 2800 و قوانین دیگر در نظر گرفته می شود. فاصله در حالت افقی باید با توجه به سازه و شرایط آن تعیین شود. اما به شکل کلی فاصله میلگرد بستر دیوار کمتر از چهار متر است. اما فاصله به شکل عمودی نیز بسیار مهم است. این فاصله باید بر اساس نوع سازه، باربری و نیروهای وارد بر آن محاسبه شود که در هر پروژه ممکن است متفاوت باشد.

حداقل قطر مفتول میلگرد بستر دیگر نکته مهم است. حداقل قطر باید بر اساس ویژگی های دیوار و ضخامت آن تعیین و انتخاب شود. به طور کلی حداقل قطر برابر با 4 میلی متر است. این مقدار در حداکثر میزان خود برابر با نصف اندازه ضخامت ملات بستر است. بر اساس برخی از محاسبات حداکثر قطر مفتول حدودا 8 میلی متر است. دلیل این اندازه نیز به قطر مجاز لایه ملات بر می گردد که حداکثر 16 میلی متر می باشد. به هر دلیل ممکن است از اندازه های مختلفی استفاده شود اما در اینجا نیز حداقل قطر میلگرد بستر به طور معمول همان 4 میلی متر است.

ضوابط اجرای میلگرد بستر چیست؟

استانداردهای میلگرد بستر در طول سالیان گذشته بارها شاهد ارتقا و تغییرات مختلف بوده است. برای مثال زلزله ها و حوادث طبیعی دیگر باعث شده است برخی نکات به ضوابط اضافه شود. این استانداردها نه تنها در خارج از کشور که در داخل کشور نیز توسط سازمان های مرتبط ارائه شده است. در مورد ضوابط اجرایی باید به آیین نامه 2800 اشاره داشته باشیم. این آیین نامه از دو قسمت تشکیل شده است. در قسمت اول از آیین نامه بر دیوارهایی تاکید شده است که درز اجرای آنها از سازه به شکل جدا اجرا می شود. این به معنای قطع احتمالی دیوار سازه است در نتیجه دخالتی در سختی آن نخواهد داشت. از لحاظ مهندسی نیز نباید برای سازه مزاحمتی ایجاد گردد. بخش دوم آیین نامه 2800 در مورد سازه های دیواری است که به ساختمان چسبیده است.

آیین نامه همچنین برخی ضوابط اجرای میلگرد بستر را نیز ارایه کرده است. در این بخش استحکام و عملکرد میلگرد بستر مورد توجه قرار گرفته است. به شکلی که میلگرد باید در برابر نیروهای خارجی مقاومت خوبی ارایه دهد و برخی فشارها را دفع نماید. طبق ضوابط در ایالت متحده امریکا، این مقطع فولادی باید حتماً قطر 4 میلی‌متر و عرض 4 یا 11 سانتی‌متری داشته باشد. در ضوابط اجرای میلگرد بستر داخلی و خارجی از جنس گالوانیزه و ضد اکسایش نیز موضوعاتی مطرح شده است. بر اساس آیین نامه باید از جنسی ساخته شود که در تماس با ملات دچار زنگ زدگی نشود. در بخش هایی از ضوابط نیز به استانداردهای تولید این نوع میلگرد در کارخانه ها اشاره شده است.

جمع بندی

آنچه ارائه شد توضیحاتی بود در زمینه ضوابط میلگرد بستر، قوانین آیین نامه 2800، نحوه اجرا و… که امیدواریم به خوبی پاسخ سوالات و ابهامات شما را داده باشد. در پایان باید به این نکته اشاره کرد که گر چه اجرا کار چنان سخت و پیچیده ای در ساختمان محسوب نمی شود اما هر گونه بی توجهی در ضوابط اجرایی میلگرد بستر ممکن است مقاومت دیوار و حتی کل سازه را تحت تاثیر قرار داده، درنتیجه خسارات زیادی را تحمیل کند؛ بنابراین توصیه می شود ضمن استفاده از نیروی متخصص قوانین و مقررات ملی و بین المللی را نیز در این زمینه مد نظر قرار دهید. لازم به ذکر است که اگر قصد را دارید می توانید از طریق سایت پیوان را مشاهده نمایید و در صورت تمایل به صورت آنلاین سفارش دهید.

 

‫23 کامنت ها

دکمه بازگشت به بالا