هشدار پلیس استرالیا به دانشجویان چینی درباره «آدم‌ربایی مجازی»

هشدار پلیس استرالیا به دانشجویان چینی درباره «آدم‌ربایی مجازی»

پلیس استرالیا پس از دریافت گزارش‌هایی از یک کلاهبرداری بین‌المللی، نسبت به افزایش خطر اخاذی پول از دوستان و خویشاوندان دانشجویان چینیِ حاضر در این کشور هشدار داد.

به گزارش کندوج به نقل از دیلی میل، پلیس استرالیا با بررسی گزارش‌های اخیر از سوی مقامات چینی اعلام کرد که برخی کلاهبرداران از مسیر ترساندن دانشجویان چینی و حتی تهدید به اینکه آنها را خواهند ربود، توانسته‌اند میلیون‌ها دلار باج دریافت کنند.

مقامات پلیس استرالیا هشدار داده‌اند که این نوع از کلاهبرداری‌ موسوم به «آدم‌ربایی مجازی» در ایالت «نیو ساوت ولز» این کشور در حال افزایش است.

مقامات این کشور در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کردند که تنها در ماه گذشته، چهار مورد از این نوع آدم‌ربایی‌های جعلی به پلیس نیو ساوت ولز گزارش شده است و در هر مورد، دانشجویان بین‌المللی چینی هدف قرار گرفتند.

این شیوه کلاهبرداری جعلی با یک تماس تلفنی از سوی فردی که وانمود می‌کند یکی از مقامات سفارت، کنسولگری یا اداره پلیس چین است و به زبان ماندارین هم صحبت می‌کند، آغاز می‌شود.

تماس اولیه ممکن است از طریق تماس یا برنامه های پیام رسانی رمزگذاری شده مانند «واتس اپ» و «وی چت» برقرار شود.

کلاهبرداران به دانشجویان قربانی که معمولا بین ۱۷ تا ۲۳ ساله هستند می‌گویند که چون در یک جرم دست داشته‌اند و مرتکب خلاف شده‌اند باید مبلغ زیادی پول حدود ۱۷۵ تا ۲۰۰ هزار دلار بپردازند تا از اخراج از کشور (استرالیا)، پیگرد قانونی و حتی دستگیری در امان بمانند.

آنها به قربانیان می‌گویند که برای اثبات بی‌گناهی خود باید این مبلغ را بپردازند.

کارآگاه این پرونده می‌گوید: وقتی کلاهبرداران تمام پولی را که می‌توانند از این قربانیان اخاذی می‌کنند، سپس به جایی می‌رسند که قربانی را فریب داده و وادار می‌کنند که آدم‌ربایی خود را جعل کند و از خود در موقعیت‌های آسیب‌پذیر عکس بگیرد و برای خانواده‌اش بفرستد تا بتوانند با ترساندن آنها نیز مبالغی را اخاذی کنند.

آنها، قربانیان خود را مجبور می‌کنند تا از خودشان در وضعیت‌های ناخوشایند و ساختگی به گونه‌ای که گویی دزدیده شده‌اند و با دهان و دست و پاهای بسته‌ عکس بگیرند و سپس این عکس‌ها را برای خانواده‌هایشان بفرستند. پس از آن، خانواده‌های قربانیان با دیدن عکس‌ها باور می‌کنند که فرزندشان ربوده شده و مبالغ درخواست شده را به حساب کلاهبرداران واریز می‌کنند.

پلیس استرالیا می‌گوید: متاسفانه در تمام موارد شاهد هستیم که قربانیان متقاعد می‌شوند که خلافی مرتکب شده‌اند و تماس مزبور از سوی مقامات چینی صورت گرفته و در صورت عدم پرداخت پول و پاسخگویی به فرد تماس‌گیرنده با عواقب این تهدیدها مواجه خواهند شد و به راحتی فریب کلاهبرداران را می‌خورند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا