کمبود دارو در کشور رو به بهبود است/کمبود سرم وجود ندارد

کمبود دارو در کشور رو به بهبود است/کمبود سرم وجود ندارد

کندوج/خراسان رضوی معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کمبودهای دارویی طی آنلاین و آبان ماه امسال خیلی شدید شده بود اما اکنون وضعیت بهتر شده و شرایط به سمت رفع کمبودهای دارویی پیش می‌رود، گفت: همچنین در حال حاضر بر خلاف آنچه در برخی رسانه‌های غیررسمی مبنی بر کمبود سرم منتشر شده، اعلام می‌کنم در کشور کمبود سرم وجود ندارد.

سعید کریمی ظهر امروز، چهارم اسفند ماه، در مراسم افتتاح بزرگترین ICU منطقه شرق کشور که در اورژانس بیمارستان قائم(عج) مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیشترین مصرف سرم مربوط به بیمه‌های سلامت است و ۴۰ میلیون نفر زیرمجموعه این بیمه هستند. در بیشترین پیک مصرفی که مرداد ماه امسال بود، حدود ۷۰۰ هزار عدد سرم استفاده شد. اگر سایر بیمه‌ها را به آن اضافه کنیم، در ماه می‌شود ۲ میلیون سرم که در مقایسه با سال گذشته ۳۲ درصد افزایش داشته و این امر طبیعی است.

وی با بیان اینکه در زمینه سرم کمبودی در کشور وجود ندارد، افزود: با توجه به افزایش ۳۲ درصدی استفاده از سرم از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، باید گفت این افزایش مصرف سرم به دلیل این است که در دوران کرونا ترددها محدود بود و آنفلوانزا هم وجود نداشت؛ پس با این تفسیر این مصرف طبیعی است و خارج از عرف نیست.

تجهیز ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در یک سال گذشته

کریمی بیان کرد: در یک سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در کشور تجهیز شده و برای سال آینده نیز ۹۳۵۰ تخت دیگر قرار است تجهیز شود. از تخت‌های پارسال ۲۸۰۰ تخت ویژه ICU و PICU(ویژه اطفال) است. تاکنون در این حوزه تنها ۵۰۰ تخت وجود داشت که در همین یک سال ۲ برابر افزایش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: عزم وزارت بهداشت این است که بتواند به سرعت تجهیزات لازم برای بیمارستان‌ها را تامین کند. از نظر معاونت درمان هر پروژه‌ای که از لحاظ پیشرفت فیزیکی به ۸۵ درصد برسد، تامین منابع و تجهیزاتش آغاز خواهد شد. همچنین منابع تجهیزات پروژه‌های جدید و تازه تاسیس را از طریق وزارتخانه تامین خواهیم کرد.

معاون وزارت بهداشت بیان کرد: مشهد به دلیل اینکه یکی از بزرگترین قطب‌های درمانی است و بعد از تهران بیشترین جمعیت را دارد، به خصوص با توجه به اینکه اتباع زیادی برای درمان به این شهر مراجعه می‌کنند، محل توجه ویژه وزارت بهداشت قرار گرفته و تجهیزات خیلی زیادی برای بیمارستان‌های مشهد در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه توضیح داد: در خراسان رضوی و خصوصا شهر مشهد در کنار اینکه متخصص به اندازه کافی حضور دارد، در مقابل مراجعه بیمار هم زیاد است. از همین رو وظیفه وزارت درمان تامین تجهیزات در بیمارستان‌هاست.

افزایش ۳۷۸ محصول دانشی در کشور

وی در مورد افزایش گایدلاین در حوزه درمان کشور گفت: ۵۰۰ محصول دانشی در کل تاریخ وزارت بهداشت نوشته شده که خوشبختانه با همت گروه پژوهشگران در همین یک سال گذشته ۳۷۸ محصول دانشی شامل گایدلاین، دستورالعمل، استانداردهای خدمت و… نوشته شده و در حوزه نسخه‌نویسی اعمال شده است.

کریمی اضافه کرد: گایدلاین برای چیزی نوشته می‌شود که هزینه زیادی به نظام سلامت وارد می‌کند یا تجویزهای اشتباهی آن می‌تواند زیان‌آور باشد.

وی خاطرنشان کرد: سال‌های گذشته کلی پزشک از بیمارستان‌های دولتی به دلیل محدود بودن سقف تعهدات خارج می‌شدند. با اقدامات انجام شده، سقف تعهدات قانونی، طرح قاصدک و… اصلاح شد. همچنین گایدلاین بیش از ۲۰۰  دارو در یک سال گذشته نوشته شده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا