موکت مناسب آشپزخانه
استفاده از موکت مناسب آشپزخانه شاید ابتدا برای شما موضوع عجیبی به نظر برسد ، اما اگر صحیح و اصولی باشد می تواند در تزئین فضای داخلی شما معجزه کند. در ادامه توضیحات لازم را برای خرید موکت مناسب برای قلمروی خانم ها می دهیم تا با توجه به این توضیحات بتوانید ایده آل خود را به سادگی انتخاب کنید.
مزایای استفاده از موکت آشپزخانه چیست؟
آشپزخانه قلب یک خانه است. معمولا بیشترین تردد در هر خانه ای در این قسمت است و استفاده از موکت در آن باعث کاهش احتمال لیز خوردن می شود.مزیت دیگر استفاده از موکت آشپزخانه روح بخشیدن به فضا است. اگر موکت با بافت و رنگ متناسب با محیط آن را انتخاب کنید ، می تواند به محیط شما گرما و صمیمیت القا کند.اگر در آشپزخانه رنگ های خنثی غالب است موکتی با رنگ گرم می تواند گزینه مناسبی باشد یا برعکس اگر در آشپزخانه تان رنگ های زنده استفاده کرده اید ، استفاده از رنگ هایی مثل خاکستری و خاکی می تواند فضایی منسجم را برایتان بسازد.
انواع موکت آشپزخانه
اجازه دهید ببینیم برای این فضا چه موکت هایی مناسب هستند.موکت های نایلونی به علت جنس خود که نرم و لطیف هستند و همچنین قیمت مناسبتری که از سایر موکت ها دارند ، از کاربردی ترین موکت ها برای فضای خانه به شمار می روند. موکت نایلونی بسیار بادوام هستند و بین ۱۲ تا ۱۵ سال عمر می کنند.
استفاده از موکت های نایلونی برای آشپزخانه ایده آل است. این موکت ها بسیار محکم و مقاوم هستند ، لک نمی گیرند و معمولا به کندی فرسوده می شوند. بنابراین یکی از مناسب ترین گزینه ها برای آشپزخانه ای شلوغ هستند!موکت پلی پروپلین یا از پرطرفدارترین موکت ها در فضاهای اداری هستند. در واقع اولفین نوعی موکت اداری است که به تازگی در محیط خانه ها هم به کار می رود ، زیرا در برابر سایش بسیار مقاوم است و سریع کثیف نمی شود.
موکت های پلی پرولین شباهت زیادی با موکت های پشمی دارند ، با این تفاوت که بسیار ساده می توان آن را تمیز کرد و آلودگی جذب بافت آن نمی شود. همچنین قیمت آن مناسب و اقتصادی است و طرح های متنوعی دارد.از نکات مثبت برجسته می توان به مقاومت بافت این موکت در برابر رنگ پریدگی اشاره کرد. قیمت آن مناسب است ، بافت نسبتا لطیفی دارد و معمولا لکه نمی گیرد
در واقع جنس پلی استر در برابر لکه هایی که پایه آن ها آب است مقاومت می کند ، اما پاک کردن لکه هایی که بر پایه روغن هستند از پلی استر بسیار دشوار است.موکت پلی استر یکی از انواع ضد آلرژی موکت ها هستند و افرادی که به الیاف طبیعی حساسیت دارند بهتر است از آن ها در آشپزخانه خود استفاده کنند. این موکت ها دست ساز هستند و اکثرا هنگام تولید با الیاف دیگری مخلوط می شوند ، اما از لحاظ ظاهری شبیه ترین جنس به پشم است.
جالب است بدانید به این دلیل که پلی استر از مواد بازیافتی تهیه می شود ، این جنس موکت سازگار با محیط زیست است.جنس موکت های پلی استری در برابر وزن زیاد مقاوم نیست ، زود شکل خود را از دست می دهد و در مرور زمان ممکن است مشکل ساز شود. بنابراین برای فضاهای پرترددی مثل آشپزخانه انتخاب مناسبی نیست و اگر کمد یا وسیله سنگینی روی این موکت ها قرار داده شود رد آن باقی می ماند.
تنوع رنگ و طرح موکت های پلی استری بسیار زیاد است ، قیمت آن در مقابل انواع دیگر موکت ها مثل موکت های نایلونی یا پشمی مناسب تر است و همه این نکات مثبت باعث می شوند که این موکت انتخاب خوبی برای محیط خانه ها به شمار برود اما برای موکت آشپزخانه که محیطی پر رفت و آمد است ، پیشنهاد نمی شود.
یکی از گران قیمت ترین موکت های موجود در بازار ، هستند. جنس طبیعی پشم ظاهری باشکوه به فضا می بخشد و عمر بسیار طولانی دارد و از انواع دیگر موکت ها بسیار با دوام تر است. جنس پشم در برابر اشتعال مقاومت می کند و پاک کردن لکه از موکت های پشمی راحت است.موکت پشمی طبیعی و خالص هیچ نوع ماده شیمیایی ندارد. اگر در خانواده تان کسی به مواد شیمیایی حساسیت دارد بهترین انتخاب برای شما موکت های پشمی هستند.
موکت های پشمی به مراقبت نیاز دارند ، به این علت که بافت نرم و طبیعی موکت های پشمی امکان دارد به تدریج مکان مناسبی برای رشد کپک یا سفیدک شود.بنابراین باید این نکته را در نظر بگیرید که موکت های پشمی نمی توانند انتخاب درستی برای مکان های مرطوب باشند. پس برای موکت آشپزخانه انواع پشمی گزینه مناسبی نمی تواند باشد.
موکت هایی که پرزهای بلندی دارند با نام موکت تافتینگ شناخته می شوند. این موکت ها امروزه طرفداران زیادی بین مردم پیدا کرده اند ، زیرا ظاهر زیبایی دارند و شکل منحصر به فردی را به فضای خانه می بخشد.موکت تافتینگ ممکن است ۱۰۰ درصد از پشم طبیعی تهیه شوند یا همراه با پشم از مواد مصنوعی مثل نایلون و پلی استر در بافت آن استفاده شده باشد.در این موکت ها پرزهای رویی به یک لایه دیگر بافته می شود ، سپس با چسپ به لایه دیگری چسبانده خواهد شد.
به این دلیل موکت تافتینگ به مراقبت بیشتری نسبت به بقیه موکت ها نیاز دارند تا پرزهای بلند آن از بدنه موکت جدا نشوند. در نتیجه موکت تافتینگ برای مسیرهای پرتردد مناسب نیستند و به عنوان موکت آشپزخانه دوام چندانی ندارد و بیشتر برای اتاق خواب استفاده می شود.این موکت ها نرم هستند و مدل ها و رنگ های متنوعی دارند. علاوه بر این ظاهر چشم نوازی به محیط می دهد ، چون به دلیل ضخامتی که دارد بسیار به فرش شبیه است.
سخن نهایی
در آشپزخانه ها از جمله مکان هایی در یک خانه هستند که نسبت به بقیه اتاقها رفت و آمد بسیار زیادیتری دارند و ما باید موکت آشپزخانه خود را با توجه به این موضوع انتخاب کنیم.یعنی باید به مقاومت موکت در برابر فرسایش ناشی از تردد توجه کنیم. از سوی دیگر احتمال لک شدن موکت و آلودگی در آشپزخانه ها بالا است ، پس ویژگی مهم دیگری که باید برای موکت آشپزخانه در نظر بگیریم جچه موکتی برای آشپزخانه مناسب است ؟
شاید این سوال بسیاری از افراد باشد؛ اما برخی افراد نیز از انتخاب موکت برای آشپزخانه اجتناب می کنند. در حالی که با انتخاب موکت برای آشپزخانه نه تنها هزینه کمتری را خواهید پرداخت؛ به علاوه میتوانید از مزایای بسیار آن بهره مند شوید. در ادامه همراه ما باشید تا به شما بگوییم چه موکتی برای آشپزخانه مناسب است.
چرا استفاده از موکت به جای فرش در آشپزخانه مناسب تر است؟
همانطور که می دانید موکت های امروزی پرزهای بلندی دارند و راه رفتن روی آن ها می تواند بسیار آرامش بخش باشد. در حالی که فرش ممکن است این ویژگی را نداشته باشد؛ زیرا اصولاً فرش هایی که برای آشپزخانه استفاده میشوند، تراکم به نسبت کمتری نسبت به فرش های دیگر قسمت های منزل دارند. به علاوه همین ویژگی در موکت نیز می تواند در هنگام سقوط اجسام بسیار موثر واقع شود و از شکستن آن ها جلوگیری کند.
اگرچه از نظر زیبایی شناسی، موکت نیز می تواند مناسب دکوراسیون آشپزخانه باشد و کمی روشنایی به یک اتاق خنثی اضافه کند؛ با این حال هر چقدر هم که زیبا باشد، موکتی که نتواند در برابر آسیب های روزانه مانند سقوط اجسام موثر واقع شود، به آشپزخانه تعلق ندارد.
انواع موکت آشپزخانه
برخی از موکت ها برای استفاده در آشپزخانه مناسب تر از بقیه هستند. به طور مثال ویژگی هایی مانند دوام، ضد آب بودن، ضد لک بودن و بسیاری موارد دیگر باید هنگام انتخاب موکت مناسب برای آشپزخانه مورد توجه قرار بگیرد.
فراموش نکنید که اگر واقعاً در آشپزخانه خود آشپزی می کنید، اینجا جای فرش ابریشم شرقی نیست. همچنین باید آشپزخانه خود را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که موکت زیبا به نظر می رسد و روی آن عملکرد مناسبی دارد.گرههای محکم و یکنواخت که در پشت موکت قابل مشاهده است را بررسی کنید. به طور کلی، هر چه تعداد گرهها در هر اینچ مربع بیشتر باشد، موکت متراکم تر و بادوام تر خواهد بود.
موکت های از جنس نایلون
نایلون یک موکت بادوام و مقاوم در برابر لکه تولید می کند که برای استفاده در آشپزخانه مناسب است. همه الیاف های نایلون به یک اندازه مقاوم نیستند؛ بنابراین اولین الیافی که توجه شما را جلب می کند، نخرید. الیاف نایلونی ارزان تر که معمولاً در موکت های ارزان قیمت یافت میشوند، احتمالاً زودتر از با کیفیت بالاتر فرسوده می شوند.
بسته به نوع بافت، موکت های نایلونی می توانند نرمی دلپذیری داشته باشند که در آشپزخانه های بزرگ با فضای سنگ و سرامیک یک مزیت است. همچنین نایلون مقاوم در برابر کپک و پوسیدگی است، که یک مزیت بزرگ برای فضای آشپزخانه محسوب میشود.
موکت های از جنس پلی استر
در برابر لکه و کپک مقاوم هستند و زیر پا نیز احساس راحتی را به فرد منتقل می کنند. آن ها به اندازه نایلون و برخی مواد دیگر بادوام نیستند؛ بنابراین ممکن است بهترین انتخاب برای آشپزخانه ای که رفت و آمد در آن زیاد است، نباشند.
موکت های از جنس پلی پروپیلن
می توانند بهترین انتخاب برای افرادی باشند که هزینه برای شان مهم است.پلی پروپیلن که گاهی الیاف پیوسته حجیم نامیده می شود، در برابر لکه شدن مقاومت می کند؛ زیرا الیاف آن ضد آب هستند.با این حال، این ماده در زیر پا کمی زبرتر از سایر موارد است و بسته به نوع بافت، می تواند برای جاروبرقی چالش برانگیز باشد.
موکت های از جنس بامبو
این موکت های طبیعی آشپزخانه نوارهای بامبو در ضخامتهای مختلف دارند که به پشتی مشبک انعطاف پذیر و اغلب غیر لغزنده متصل شدهاند. این جنس به دو نوع مقاوم در برابر لکه و غیر مقاوم در برابر لکه تقسیم بندی می شود.