۷۰ درصد از دانشجویان رشته‌های محیط‌زیست را زنان تشکیل می‌دهند – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

۷۰ درصد از دانشجویان رشته‌های محیط‌زیست را زنان تشکیل می‌دهند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری آنلاین، نجمه کمالی، مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یکی از برکات مهم انقلاب اسلامی در حوزه زنان این بود که به واسطه این انقلاب، زمینه رشد و شکوفایی استعداد و توانمندی بانوان ایرانی مهیا شد، اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان در حوزه محیط زیست رشد چشمگیری داشته‌اند.

وی ادامه داد: به برکت انقلاب اسلامی، بانوان ایرانی به معنای واقعی کلمه، جایگاه و کرامت ویژه ای یافتند، چه آنکه به لطف الهی زمینه برای رشد و موفقیت‌های آنها در ابعاد و عرصه‌های گوناگون فرهنگی، علمی، پژوهشی، اجتماعی و … فراهم شد.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه خدمات جمهوری اسلامی به زنان مقوله‌ای مهم و فراموش‌نشدنی است، اظهار کرد: پیش از انقلاب، زنان فرزانه، دانشمند و اهل تحقیق انگشت‌شمار بودند اما انقلاب موجب رویش انبوه زنان فرهیخته شد به نحوی که دانشجویان دختر از پسر در برخی سال‌ها پیشی گرفته و تعداد بسیار زیادی از زنان در شاخه‌های مختلف علم و فناوری مشغول کار هستند؛ که سهم دانشجویان دختر در رشته‌های منابع طبیعی و محیط زیست ۷۰ درصدی است.

کمالی تاکید کرد: در سازمان حفاظت محیط زیست نزدیک به ۱۴۰۰ بانوی فرهیخته مشغول خدمت هستند که ۳۰ در صد کل نیروی انسانی سازمان را شامل می‌شوند که نقش مهمی در تصمیم سازی‌های حوزه محیط زیست دارند و اکثر آنها در بخش‌های تخصصی سازمان مشغول خدمت هستند همچنین ۲۴۵ بانوی مدیر در پست‌های مدیریتی مشغول خدمت هستند و این یکی از عرصه‌های است که نظام جمهوری اسلامی به زنان اهمیت داده است و زمینه رشد و شکوفایی آنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی فراهم شده است.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۳ دوره مدیریتی، تصدی ریاست سازمان حفاظت محیط زیست بر عهده زنان بوده است و نشان دهنده نقش آفرینی پررنگ زنان در حکمرانی محیط زیست کشور است، افزود: کشور همواره به حضور زنان در عرصه ملی، نیازمند است بر همین اساس باید برای حفظ ظرفیت بانوان در جامعه و نقش آفرینی آنان تلاش شود.

وی با تأکید بر تکوین الگوی سوم زن در جمهوری اسلامی و بر پایه بیانات مقام معظم رهبری، توضیح داد: این الگو مبتنی بر نقش خانوادگی همراه با نقش آفرینی اجتماعی و منطبق بر ظرفیت جنسیتی زنان و بسترهای مشارکت اجتماعی و اقتصادی در سطوح مختلف حکمرانی است.

او با اشاره به اینکه تمرکز دشمنان بر مقوله زن به عنوان یکی از مبانی هجوم سیاسی-تبلیغاتی به نظام اسلامی است، بیان کرد: با روشنگری در افکار عمومی مردم جهان، اجازه ندهیم اهداف سیاست‌گذاران و برنامه ریزان غربی در حمله به مبانی اسلام در قبال زن محقق شود. جامعه امروز ما نیاز به زنان آگاه و فعال دارد، پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، مرهون همفکری و مشارکت جدی همه اقشار و طبقات و اصناف و گروه‌های مختلف اجتماعی بود و هر یک به نوعی در این انقلاب سهیم بوده‌اند، اما زنان با حفظ مسئولیت تربیت فرزند و ایفای نقش مادری و همسری، در اجتماع همدوش مردان مبارز به خیابان‌ها آمده و حمایت خود را از ولایت فقیه و خون شهدا و ارزش‌های اسلامی اعلام کردند.

وی تصریح کرد: پس از وقوع انقلاب اسلامی نیز زنان در حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب در همه عرصه‌ها تا به امروز نقش اساسی داشته و دارند. حضور فعال در پشتیبانی از رزمندگان سلحشور و تشویق و ترغیب همسران و فرزندان به حضور گسترده در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل و دفاع از استقلال و آزادی جمهوری اسلامی و تدارک گسترده پشت جبهه در حفظ و تداوم انقلاب و خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان بسیار مؤثر بوده است و در استحکام و تکوین انقلاب اسلامی نیز همواره در همه عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و نیز تربیت نسل انقلابی موجبات شکوفایی هرچه بیشتر انقلاب را فراهم می‌کند.

دکمه بازگشت به بالا