عایق صوتی دیوار مشترک آپارتمان با عایق چسبدار شانه تخم مرغی

هر سال قبل از شروع فصل سرما و در اوایل پاییز، همه به فکر تنظیم موتورخانه می‌افتند به‌ طوری که در طول فصل سرما و زمستان، بهترین راندمان و کمترین مصرف انرژی را داشته باشد. تنظیم موتورخانه در زمستان به وسیلهٔ عایق کاری و ترموستات از جمله این راه‌هاست. در این مقاله به راهکارهای مرتبط در این خصوص که در طول سال‌ها تجربهٔ نگهداری از موتورخانه‌ها و تاسیسات ساختمان‌های مختلف مسکونی و اداری بدست آورده‌ایم اشاره خواهیم کرد.

Sound insulation of the common wall of the apartment with adhesive egg comb insulation

عایق الاستومری الاستومری چسبدار

عایق چسبدار، به صورت پیش ساخته با ساختار سلول بسته در انواع سایز و ضخامت های مختلف موجود می باشد . و به صورت پشت چسب‌دار هم می تواند تولید کرد.عایق الاستومری الاستومری چسبدار دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر انتشار صوت است .

عایق الاستومری رولی

عایق الاستومری رولی دارای ساختار سلول بسته بوده و به عنوان یک عایق حرارتی و برودتی، در صنعت تاسیسات و صنایع وابسته بطور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته است. این عایق، جایگزین بسیار مناسبی برای عایق های قدیمی همانند پشم شیشه محسوب می گردد، چراکه علارغم ویژگی های منحصر به فرد خود، بدلیل راحتی نصب، تنوع در ضخامت و قابلیت بکار گیری در فضاهای داخلی و خارجی، طیف عملکردی بسیار وسیعی را فراهم نموده است.

عایق الاستومری رولی دارای یک پوسته محکم هستند که در برابر پاره شدن، تماس های خشن و شرایط سخت محیطی مقاوم بوده و در عین حال دارای انعطاف پذیری بالا برای عملیات نصب می باشند.عایق های الاستومری رولی با توجه به نوع کاربرد در انواع عایق الاستومری ساده، عایق الاستومری پشت چسبدار، عایق الاستومری با روکش آلومینیوم ، عایق الاستومری پشت چسبدار با روکش آلومینیوم و عایق الاستومری با روکش پروتکت بلک عرضه می گردند.

راهکارهای زیادی برای کاهش مصرف و افزایش راندمان موتورخانه هر ساختمانی وجود دارد از جمله:

  • عایق کاری مناسب لوله ها و تجهیزات
  • هوشمند سازی تجهیزات (بویلر کنترل‌ها، درایو‌های دور متغیر، پی‌ال‌سی‌ها و …)

در مورد هوشمند سازی تجهیزات در مقالات دیگر در سایت به صورت مفصل پرداخته ایم، در این مقاله به تنظیم موتورخانه در زمستان به وسیلهٔ عایق کاری لوله‌ها و تجهیزات می‌پردازیم.

ضرورت تنظیم موتورخانه در زمستان به وسیلهٔ عایق کاری

یک عایق کاری مناسب و تأثیر گذار در کانال ها و لوله ها و درز گیری آن‌ها از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند ودر نتیجه به صرفه‌جویی در انرژی و هزینه کمک می‌کند. همچنین گرما به مقدار مناسب و مورد نیاز مصرف کننده به محیط می‌رسد. عایق کاری شبکه لوله‌ها و مجراها می‌تواند به میزان قابل توجهی از بار گرمای کلی ساختمان کم کند.

در تأسیسات ساختمان برای کاهش مصرف انرژی دو بخش مهم باید مورد توجه قرار گیرد :

عایق کاری گرمایی ساختمان :

کم کردن بارکلی گرما در ساختمان و رعایت مقررات امری ضروری است. این امر با عایق کاری مناسب ساختمان و ملاحظات لازم هنگام طراحی نقشه از جمله توجه به جهت‌یابی و سایه‌ها مقدور می‌گردد.

عایق کاری هنگام لوله کشی و درز گیری:

طراحی نقشه مناسب در سیستم عایق کاری لوله‌ها و کانال‌ها می‌تواند به میزان قابل توجهی بار گرمایی ساختمان را کاهش دهد.

انتقال گرما

برخی از اتلاف گرما در تأسیسات ساختمان به دلیل اختلاف دمای بین هوای جاری یا مایع درون لوله و مجراها با هوای محیط پیرامون است. انتقال گرما بین دو تودهٔ هوا باعث کاهش راندمان و افزایش هزینهٔ مصرف انرژی می‌شود که با رعایت انجام عایق کاری مناسب می‌توان آن را به حداقل رساند.

انتقال گرما با رساناهای گرمایی

اگر دو بخشی که باهم تماس فیزیکی دارند در دماهای متفاوت  باشند، گرما تمایل دارد از بخش گرم تر به بخش سردتر منتقل شود. اگر این دو بخش توسط جسم فیزیکی از هم جدا شده باشند انتقال گرما به دو عامل بستگی دارد:

– شکل هندسی جسم

– ضریب رسانایی گرمایی جنس آن جسم

انتقال گرمای سطحی

در انتقال گرما علاوه بر ضریب رسانایی گرمایی، سطح جدا کننده نیز تعیین کنندهٔ انتقال گرماست . برای تخمین زدن آن از الگوریتم های متفاوتی استفاده می‌شود که با تشخیص میزان تراوش گرمایی از روی شاخصه‌های جریان ( موقعیت و شکل هندسی سطح، جریان یکنواخت یا آشفته ،جنس ماده ، دما و غیره ) می توان به آن دست یافت.

انتقال گرما در لوله‌ها و کانال‌ها

انتقال گرما بین دو محیط با دماهای متفاوت بر اساس مقدارگرمای انتقالی درهر واحد سطح به واحد دیگر تعریف می شود.

کنترل چگالش

چگالش معمولأ زمانی اتفاق می افتد که هوای گرم با سطح سرد تماس فیزیکی پیدا می کند. عایق کاری حرارتی  صحیح لوله ها و مجراها و درز گیری صحیح آن ها برای مقابله با چگالش امری حیاتی است .

چگالش (رسیدن به نقطه شبنم)

وقتی دمای سیال درون لوله یا کانال از دمای محیط اطراف کمتر باشد و عایق کاری به طور صحیح انجام نگرفته باشد، دمای سطح خارجی نیز کاهش می یابد و اگر میزان رطوبت سیال خارجی افزایش پیدا کند ریسک چگالش به وجود می آید. در این مورد بسیارند سقف کاذب منازلی که در اثر عدم عایقکاری مناسب لوله های فن کویل، خیس میشوند یا رد زرداب حاصل از زنگ و تعریق لوله ها بر روی آنها می افتد.اگر برای عایق کاری سیستم های تأسیسات از پشم شیشه استفاده کنید، باید برای جلوگیری از بروز تقطیر یک لایه غیر قابل نفوذ در برابر هوا نیز به آن اضافه شود. مانند پلاستیک یا متقال بهمراه مل و ماستیک

نقش عایق درجلوگیری از آتش سوزی

امنیت در برابر آتش سوزی باید در طراحی تمامی تأسیسات ساختمان ها مورد توجه قرار گیرد چرا که آتش سوزی زندگی ساکنین ساختمان را به خطر می اندازد. استفاده از لوله های ضد حریق در تأسیسات بهترین راه برای اطمینان از امنیت در برابر آتش سوزی است. این لوله ها قادرند در طول آتش سوزی برای مدت معینی شعله را درون خود نگه دارند و آن ها را گسترش ندهند و پخش نکند.برقراری امنیت و چاره اندیشی برای جلوگیری از آتش سوزی در سیستم های تهویه مسئله ی مهمی است. زیرا آتش به راحتی می تواند در مسیر لوله کشی از یک نقطه به دیگر نقاط انتقال یابد و پخش شود؛ به خصوص در هنگام تهویه و استخراج دود.

جلوگیری از آتش سوزی در استخراج دود لوله ها

جلوگیری از آتش سوزی لوله های فلزی بهترین راه حفظ امنیت در تهویه و استخراج دود لوله های ساختمان است.

دو روش اساسی برای جلوگیری یا به حداقل رساندن خطر آتش سوزی وجود دارد:

– روش غیر عامل ( با انتخاب درست جنس مصالح ساختمانی از پخش شدن آتش جلوگیری می شود )

– روش عامل ( استفاده از تجهیزات مخصوص برای جلوگیری یا به حداقل رساندن خطر آتش سوزی )

عایق کاری در ساختمان می تواند نقش مهمی در جلوگیری از آتش سوزی به روش عامل داشته باشد:

برای برآورد کردن واکنش محصولات یا سیستم های عایق کاری در برابر آتش دو خاصیت اساسی باید مورد توجه قرار گیرد

– واکنش محصولات درمقابل آتش

– مقاومچگونه از اتلاف انرژی در ساختمان خود جلوگیری کنید؟ در این مقاله نحوه اتلاف انرژی در ساختمان و راه های جلوگیری از آن به طور کامل توضیح داده شده است.

مسئله اتلاف انرژی در ساختمان‌ها

هنگامی که شرایط حرارتی در یک مکان مناسب باشد، بدن ما با محیط در تعادل است و به ما اجازه می‌دهد فعالیت‌ها را به طور عادی انجام دهیم. از طرف دیگر، وقتی فضایی خیلی گرم یا خیلی سرد باشد، خیلی سریع تغییراتی را در خلق و خو و بدن خود مشاهده می‌کنیم. نارضایتی از محیط حرارتی زمانی رخ می‌دهد که تعادل گرمایی وجود نداشته باشد، یعنی زمانی که بین گرمای تولید شده توسط بدن و گرمایی که بدن به محیط از دست می‌دهد تفاوت وجود داشته باشد.

محافظت از خود در برابر آب و هوا یکی از وظایف اصلی است. این را می‌توان به صورت فعال (مانند تجهیزات گرمایش یا تهویه مطبوع) یا غیرفعال با استفاده از تابش خورشیدی و یا تهویه طبیعی انجام داد. اگرچه ظهور فن‌آوری‌های سرمایش و گرمایش، شرایط آسایش محیط داخلی را بهبود داده‌اند، اما در مقابل به ایجاد ساختمان‌هایی کمک کرده‌اند که با محیطی که در آن قرار دارند سازگاری ضعیفی داشته باشند و هزینه‌های زیادی برای سرمایش، گرمایش و ایجاد آسایش در فضای داخلی برای ساکنان و مالکان به وجود بیاورند.

ساختمان‌های اداری با نماهای شیشه‌ای و بازتابنده، که بر اساس خصوصیات اقلیم منطقه خود ساخته نشده‌اند، وظیفه حفظ دمای داخلی را به سیستم‌های تهویه مطبوع واگذار می‌کنند. در این زمینه پوشش ساختمان عامل بسیار مهمی است، زیرا به عنوان یک فیلتر بین محیط بیرون و داخل عمل می‌کند، به همین منظور باید شرایط آب و هوایی آن محل را در هنگام در نظر گرفت.

در مکان‌هایی با آب و هوای گرم، عموماً تهویه ساختمان تا حد امکان باید با دهانه‌های بزرگ تر و فضاهای سایه دار ایجاد شود. برعکس، در یک منطقه با آب و هوای سرد، باید پوشش خارجی ساختمان به نحوی باشد تا به نور اجازه ورود به فضا را بدهد و گرما را در ساختمان حفظ کند. جهت جریان گرما همیشه از گرم‌ترین سطح به سردترین سطح می‌رود و انتقال گرمایی همیشه زمانی اتفاق می‌افتد که بین دمای سطح خارجی و داخلی اختلاف وجود داشته باشد.

دکمه بازگشت به بالا