کاربرد نایلون‌ها در صنعت ساختمان سازی

با گسترش در تنوع تولید نایلون‌ها، این محصولات پلیمری در تمامی صنایع مورد استفاده قرار گرفتند. یکی از صنایعی که از این محصولات پلی اتیلنی استفاده می‌کند صنعت ساختمانی است. حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چگونه در ساختمان سازی از نایلون‌ها استفاده می‌شود و چه کاربردی دارد؟ باید بگوییم از این پلاستیک‌ها برای پوشش ساختمان‌ها، فندانسیون، بتون ریزی و ساخت استخر در مکان‌های خشک استفاده می‌شود.

نایلون ساختمانی چیست؟

نایلون ساختمانی نوعی نایلون بر پایه پلی اتیلن است که در ابعاد و عرض زیاد تولید می‌شود. به همین دلیل در دسته‌ی نایلون‌های عریض قرار می‌گیرند و با نام نایلون عریض ساختمانی شناخته می‌شوند. از این نایلون‌ها برای پوشش ساختمان به منظور جلوگیری از سقوط مصالح و همچنین حفظ دمای ساختمان‌های نیمه کاره استفاده می‌شود.

انواع نایلون ساختمانی

این نایلون بر اساس کاربردی که دارد دارای انواع مختلفی است از جمله:

نایلون فونداسیون

برای بتن ریزی از نوعی نایلون ساختمانی عریض استفاده می‌شود که با نام نایلون فونداسیون یا شناژ شناخته می‌شود. نایلون شناژ در فرانید بتن ریزی پی، از فونداسیون محافظت می‌کند در واقع بتن برای شکل پذیری با مقاومت بالا به آب کافی نیاز دارد و همچنین ورود هرگونه سنگ ریزه و خاک می‌تواند فرآیند پی ریزی را دچار مشکل کند. استفاده از نایلون بتن ریزی به عنوان نوعی پلاستیک پوششی می‌تواند از نفوذ آب بتن به خاک جلوگیری کند و باعث شکل گیری دقیق قالب فونداسیون شود.

نایلون استخری

برای حل مشکل نشتی آب در کف و دیواره‌های استخرهایی که فاقد عایق بندی مناسب هستند، از نایلون‌های استخر استفاده می‌شود.  این نایلون‌ها در ابعاد بزرگ تولید می‌شوند و نوعی نایلون ساختمانی عریض هستند. از این نایلون‌ها برای استخر پرورش ماهی، استخر کشاورزی، استخر خانگی و استخر شنا می‌توان استفاده نمود و محدودیتی ندارد.

رنگ نایلون ساختمانی

حتما هنگام عبور از خیابان‌ها ساختمان‌های نیمه کاره را دیده‌اید. برای کاور ساختمان الزامی برای استفاده از نایلونی رنگی یا رنگ خاصی وجود ندارد اما اصولا از نایلون‌های آبی و یا سبز برای کاور ساختمان‌ها استفاده می‌شود. برای کف ساختمان و فونداسیون از نایلون‌های مشکی عریض استفاده می‌شود.

کاربردهای نایلون ساختمانی عریض

نایلون ساختمانی عریض دارای کاربردهای گسترده‌ای در صنعت ساختمان سازی است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

کاربرد در بتن ریزی

 یکی از کاربردهای نایلون‌های ساختمانی، استفاده در پی ساختمان در هنگام بتن ریزی است که به این نایلون‌ها  نایلون فنداسیون یا پلاستیک پی ریزی می‌گویند. این نایلون‌ها به رنگ مشکی تولید می‌شود و در سطح فنداسیون ساختمان جهت جلوگیری از نشتی آب سیمان به داخل زمین در زمان بتن ریزی و قالب گیری بهتر فنداسیون ساختمان استفاده می‌‌شود.

کاربرد در پوشش سقف ساختمان

 در سطح خارجی سقف از دو لایه نایلون ساختمانی برای پوشش دهی سقف استفاده می‌شود و آن را طوری قرار می‌دهند که از نفوذ رطوبت جلوگیری کند.

کاربرد در رعایت ایمنی ساختمان

 برای جلوگیری از سقوط مصالح و پرتاب انواع سنگ و آجر از ساختمان‌های نیمه کاره از نایلون ساختمانی استفاده می‌شود. این نایلون‌ها برای رعایت ایمنی ساختمان در طی فرآیند ساخت لازم است.

حفظ دمای ساختمان

 از نایلون‌های عریض  ساختمانی برای حفظ دما در فصل زمستان و بهار که بارش‌ها بیشتر است استفاده می‌شود. چرا که در فصل‌هایی که بارندگی زیاد است و یا هوا سر است کار کردن در ساختمان‌های نیمه کاره سخت خواهد بود. همچنین این نایلون‌ها به عنوان یک پوشش محافظتی در ابعاد بزرگ برای جلوگیری از خیس شدن مصالح و حفظ ایمنی کارگران استفاده می‌شود. این نایلون‌ها جهت جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید در روزهای گرم سال نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاور ساختمان‌های نیمه کاره

 یکی از کاربردهای نایلون ساختمانی محافظت از سازه‌های نیمه‌ کاره است. کارایی این نایلون برای جلوگیری از خطر زنگ ‌زدگی و پوسیدگی تیرآهن و سایر قطعات فلزی و مصالح آهنی در برابر بارش باران و رطوبت هوا به خصوص در مناطق شرجی است.

ویژگی‌های نایلون ساختمانی

  • نایلون ساختمانی به علت پنج لایه بودن محکم است و مقاومت خوبی در برابر پارگی و خرابی دارد
  • از نظر اقتصادی به صرفه است و نسبت به کارایی و جنس محصول کم هزینه و مقرون به ‌صرفه است.
  • به علت سبک بودن حمل و جابه جایی آن از مکانی به مکان دیگر آسان است.
  • مانند یک عایق تمام فضای درونی و بیرونی ساختمان را محافظت می‌کند و اجازه نفوذ گرما و سرما را به داخل نمی‌دهد.
  • در مقابل باد و طوفان بسیار قدرتمند عمل می‌کند و با توجه به ترکیباتی که در آن به کار رفته به باد اجازه نمی‌دهد که باعث حرکت و ارتعاش آن شود.
  • در مواجهه با باران به هیچ عنوان پوسیده و یا زخمی نخواهد شد و اگر باران به مقدار زیاد روی آن انبار شود آن را تحمل کرده و به صورت بخار دفع خواهد کرد و اجازه نفوذ به درون ساختمان را نخواهد داد.
  • در هنگام بارش برف مانند یک سطح روغنی عمل کرده و برف به درون آن نمی‌تواند نفوذ کند.
  • در برابر حرارت نیز به دلیل بافتی که دارد جمع نخواهند شد و بسیار مقاوم عمل خواهد کرد.
  • مقاومت نایلون عریض به حدی زیاد است که می توان از آن بارها و بارها با اطمینان خاطر استفاده کرد.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی کاربرد نایلون‌ها در صنعت ساختمانی پرداختیم. نایلون‌ها در تمامی صنایع کاربرد دارند. صنعت ساخت و ساز نیز از این نعمت بی نصیب نبوده است. از نایلون‌های ساختمانی برای پوشش سقف، بتن ریزی در کف و کاور ساختمان‌های درحال ساخت استفاده می‌شود. از آن جهت که این نایلون‌ها در عرض زیاد تولید می‌شوند در دسته‌ی نایلون‌های عریض قرار گرفته‌اند و با نام نایلون ساختمانی عریض شناخته می‌شوند. این نایلون‌ها کمک شایانی به سازندگان کرده است. امیدواریم اگر قصد خرید نایلون برای ساختمان را دارید این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

دکمه بازگشت به بالا