مهم ترین خطاهای سامانه مودیان
با تصویب قوانین جدید در حوزه مالیاتی و راه اندازی سامانه مودیان توسط سازمان امور مالیاتی، فرآیند ارسال صورتحساب ها به صورت الکترونیکی برای کسب و کارها و سازمان های فعال در عرصه اقتصادی کشور به یکی از چالش های اصلی تبدیل شده است..
علاوه بر مشکلاتی که ناشی از کاستی های خود سامانه مودیان است، بسیاری از مؤدیان مالیاتی نیز هنگام ارسال صورتحساب های خود از طریق این سامانه، دچار اشتباهات و خطاهایی می شوند که می تواند پیامدهای ناگواری برای کسب و کارهای آنان در پی داشته باشد. از این رو، در این مقاله سعی شده است تا با بررسی مشکلات و چالش های متداول در سامانه مودیان و ارائه راهکارهای کاربردی، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهیم.
1– خطای “مقدار فیلد «تاریخ و زمان صدور صورتحساب(میلادی)» از لحاظ قواعد محاسباتی و منطقی معتبر نیست” در سامانه مودیان
خطای “مقدار فیلد «تاریخ و زمان صدور صورتحساب(میلادی)» از لحاظ قواعد محاسباتی و منطقی معتبر نیست” در سامانه مودیان زمانی رخ میدهد که تاریخ صدور فاکتور در بازه زمانی مجاز و تأیید شده توسط این سامانه قرار نداشته باشد. برای برطرف کردن این مشکل، کاربر میبایست در قسمت ویرایش فاکتور، تاریخ صدور را در محدوده زمانی معتبر و مورد قبول سامانه مودیان تنظیم نماید. این بازه زمانی معمولاً حدود یک ماه قبل از تاریخ جاری را شامل میشود. با انجام این تغییر، از بروز خطاهای مرتبط با تاریخ صدور فاکتور جلوگیری خواهد شد
2– خطای ” مقدار فیلد «شماره مالیاتی صورتحساب مرجع» با اطلاع سامانه منطبق نیست”
این مشکل زمانی رخ میدهد که شماره مالیاتی ثبت شده در پرونده کاری شما با شماره مالیاتی درج شده در صورتحساب الکترونیکی یکسان نباشد. برای رفع این خطا، اگر فاکتور قبلاً در سامانه ثبت شده و از نظر سیستم دارای اشکال باشد، بهتر است با تیم پشتیبانی نرمافزار واسط سامانه مودیان تماس بگیرید. اما اگر تنها اختلاف در شماره سریال مالیاتی باشد، میتوانید به سادگی شماره فاکتور را ویرایش کنید.شرکت حسابدار اپ یکی از اولید مجموعه هایی است که با اجرایی شدن قانون سامانه مودیان اقدام به طراحی نرم افزار واسط نمود و با قیمت 4.200.000 هزار تومان به همراه آموزش و پشتیبانی رایگان در اختیار مودیان قرار داد.این نرم افزار واسط از تمامی الگوهای صورتحسابی پشتیبانی می کند.
3-خطای ” طول مقدار وارد شده در فیلد «شماره اقتصادی خریدار» بزرگتر از حداکثر طول مجاز است. طول مقدار وارد شده باید حداکثر ۱۱ باشد
این پیام خطا زمانی نمایش داده میشود که شماره اقتصادی مشتری اشتباه وارد شده باشد، یا فیلد شماره اقتصادی خالی باشد، یا نوع مشتری (حقیقی یا حقوقی) مشخص نشده باشد. برای رفع این مشکل، باید شماره اقتصادی مشتری را به درستی وارد کرد، شناسه ملی مشتری را درست وارد کرد (برای اشخاص حقوقی، شناسه ملی به عنوان شماره اقتصادی عمل میکند) و نوع مشتری (حقیقی یا حقوقی) را در قسمت ویرایش مشتری مشخص کرد. این اقدامات از بروز این خطاها جلوگیری کرده و به دقت اطلاعات مشتریان در سامانه کمک میکند. مودی مکلف است در تمام معاملات خود از شناسه ملی خود استفاده کند.
4– خطای ” مقدار فیلد «شماره اقتصادی فروشنده» با اطلاعات سامانه منطبق نیست” سامانه مودیان
این پیام خطا معمولا زمانی ظاهر میشود که شماره اقتصادی فروشنده اشتباه وارد شده باشد یا این فیلد به طور کامل پر نشده باشد.
برای رفع این مشکل، شما باید به بخش مشخصات شرکت در سامانه مودیان مراجعه کنید. در این بخش، فیلدهای شماره اقتصادی و شناسه ملی شرکت را ویرایش و اطلاعات صحیح و کامل را وارد کنید.
5– خطای ” به دلیل وقوع خطا عملیات انجام نشد ”
علت این خطا: این خطا ممکن است ناشی از غیرفعال شدن شناسه حافظه مالیاتی باشد.
راه حل: برای رفع این مشکل، ابتدا به کارپوشه خود در سامانه مودیان مراجعه کنید. در این بخش، شناسه حافظه مالیاتی جدید را دریافت کنید..
اگر پس از انجام این اقدامات، همچنان خطا وجود داشت، با تیم پشتیبانی نرمافزار واسط خود تماس بگیرید. تیم پشتیبانی میتوانند مشکل را بررسی و رفع کنند.
6– خطای ” در حالت دستی مقدار فیلد نسیه و نقدی نمی تواند خالی باشد ” سامانه مودیان
علت این خطا: این خطا زمانی ایجاد میشود که فایل اکسل صورتحساب الکترونیکی در فیلد “مبلغ تسویه نقدی و نسیه” خالی باشد.
راه حل: برای رفع این مشکل، باید در نرم افزار واسط سامانه مودیان، فیلد “مبلغ تسویه نقدی و نسیه” را به درستی پر کنید. این فیلد بسیار مهم است و باید اطلاعات مربوط به تسویه نقدی و نسیه را در فایل اکسل صورتحساب الکترونیکی خود به درستی وارد کنید.
7– خطای ” مقدار فیلد شناسه کالا خدمت با اطلاعات سامانه منطبق نیست ” در سامانه مودیان
علت این خطا: این پیام خطا زمانی ظاهر میشود که شناسه کالا و خدمات اشتباه وارد شده باشد یا این شناسه منقضی شده باشد.
راه حل: برای حل این مشکل، باید به صفحه شناسه کالا و خدمات در سایت حسابدار اپ مراجعه کنید. در این بخش، شناسه درست را پیدا کرده و آن را وارد نمایید.
در صورتی که شناسه مورد نظر منقضی شده باشد، باید از شناسه جدیدی استفاده کنید.شما میتوانید در افزونه ی اختصاصی حسابدار اپ به راحتی شناسه ی کالای خود را جست و جو نمائید و به اطلاعات مورد نظر دسترسی پیدا کنید
8– خطای ” مقدار فیلد الگوی صورتحساب از نظر داده ای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست
علت این خطا: این پیام خطا زمانی نمایش داده میشود که الگوی صورتحساب الکترونیکی خود را اشتباه وارد کرده باشید.
راه حل: برای رفع این مشکل، باید وارد قسمت ویرایش فاکتور در نرمافزار واسط سامانه مودیان شوید. در این بخش، الگوی صورتحساب الکترونیکی خود را با الگوی صحیح و منطبق وارد نمایید.نرم افزار واسط حسابدار اپ از تمامی الگوهای صورتحسابی پشتیبانی می کند.
9– خطای ” مقدار فیلد موضوع صورتحساب ازنظر داده ای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست.” سامانه مودیان
علت این خطا: این پیام خطا زمانی نمایش داده میشود که موضوع صورتحساب الکترونیکی شما اشتباه وارد شده باشد.
راه حل: برای حل این مشکل، باید به صفحه ویرایش فاکتور در نرمافزار واسط سامانه مودیان مراجعه کنید. در این بخش، موضوع صورتحساب خود را با موضوع صحیح و منطبق وارد نمایید.
10– خطای ” مقدار فیلد نوع شخص خریدار از نظر داده ای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست.”
علت این خطا: این پیام خطا زمانی نمایش داده میشود که نوع خریدار (حقیقی یا حقوقی) در صورتحساب الکترونیکی مشخص نشده باشد.
راه حل: برای رفع این مشکل، باید در قسمت تعریف مشتری در نرمافزار واسط سامانه مودیان، نوع خریدار را به درستی مشخص کنید.
11-درخواست شما ثبت نشد و دارای خطا است
در صورت مشاهده خطای فوق، ابتدا باید وارد بخش “تعریف فروشنده” شوید و با اسکرول به پایین صفحه، دکمه “استعلام فروشنده” را بزنید. اگر با خطای قرمز “امضا کد اختصاصی صحیح نمی باشد” مواجه شوید، یعنی ارتباط با کارپوشه به طور کلی برقرار نیست. این مشکل ممکن است به دلایل زیر ایجاد شده باشد:
- شناسه یکتای حافظه مالیاتی در کارپوشه غیرفعال شده است.
- کد پابلیک (public key) و پرایوت (private key) همخوانی ندارند.
- در یکی از فیلدهای تعریف فروشنده، کالا یا مشتری از کاراکترهای غیرمجاز مانند کوتیشن، فاصله یا خط تیره استفاده شده است که باید برطرف شود.
- اطلاعات فروشنده، خریدار و کالا در فاکتور به درستی ثبت یا کانورت نشده است.
12.مقدار فیلد «نرخ مالیات بر ارزشافزوده(J)» با اطلاعات سامانه منطبق نیست.
بروز خطای مذکور به دلیل عدم رعایت وضعیت معاف یا مشمول بودن شناسه 13 رقمی کالا میباشد.
به طور مشخص، شناسه کالایی که کاربر در سامانه stuffid.tax.gov.ir وارد کرده است، در آن سامانه به عنوان معاف یا مشمول تعریف شده است. اما کاربر در نرمافزار خود، خلاف این وضعیت را برای آن شناسه کالا وارد نموده است.
بنابراین، عدم همخوانی بین وضعیت معاف یا مشمول بودن شناسه کالا در سامانه مربوطه و آنچه که کاربر در نرمافزار خود وارد کرده، باعث بروز این خطا شده است.
13.در مقدار وارد شدهی فیلد «مجموع مبلغ قبل از کسر تخفیف (PS)» حداقل مقدار مطلق رعایت نشده است. (مقدار وارد شده باید بزرگتر از 0 باشد و خود 0 مورد قبول نیست)
این خطا به دلیل عدم درج آرتیکل (ردیف) کالا در صورتحساب رخ داده است. به عبارت دیگر، مجموع مبلغ این فاکتور صفر بوده است، که از نظر سازمان چنین فاکتوری مورد تأیید نیست.
در واقع، سازمان الزام دارد که صورتحساب های ارسالی حاوی حداقل یک ردیف کالا با مبلغ غیرصفر باشد. در صورتی که فاکتور فاقد آرتیکل کالا باشد و مبلغ کل آن صفر گردد، سازمان این فاکتور را تأیید نخواهد کرد.
14.طول مقدار وارد شده در فیلد «شماره اقتصادی خریدار» کوچکتر از حداقل طول مجاز است. (طول مقدار وارد شده باید حداقل 14 باشد)
طبق الزام جدید سازمان امور مالیاتی، ارسال فاکتور در سامانه مودیان فقط برای اشخاصی مجاز است که پرونده مالیاتی داشته باشند. به عبارت دیگر، فقط اشخاصی که تشکیل پرونده مالیاتی دادهاند، قادر به دریافت فاکتورها در سامانه مودیان خواهند بود.
همچنین، براساس این الزام جدید، به کلیه اشخاص حقیقی دارای پرونده مالیاتی، کد اقتصادی متفاوت از کد ملی اختصاص داده شده است. این کد اقتصادی معمولاً شامل کد ملی فرد به همراه 0001 میباشد.
15.طول مقدار وارد شده در فیلد «کد پستی خریدار» بزرگتر از حداکثر طول مجاز است. (طول مقدار وارد شده باید حداکثر 10 باشد)
خطای فوق به علت عدم صحت کد پستی خریدار می باشد.
16-در مقدار وارد شده در فیلد «سریال صورتحساب» الگو(^[a-fA-F0-9]{10}$) رعایت نشده است.
سازمان در خصوص ورود شماره صورتحساب، موارد زیر را الزامی کرده است:
- شماره صورتحساب باید دقیقاً 10 رقمی باشد. برای مثال، اگر شماره فاکتور 1 باشد، باید به صورت 0000000001 وارد شود.
- در شماره صورتحساب نباید از سایر کاراکترها به غیر از اعداد استفاده شود. به عبارت دیگر، شماره فاکتورهایی مانند 01-1402، A01، (10) و مشابه آنها غیرقابل قبول هستند.
17-در مقدار وارد شده در فیلد شماره اقتصادی فروشنده / خریدار الگو (^[a-fA-F0-9]{10}$) رعایت نشده است
برای اشخاص حقوقی، از شناسه ملی به عنوان کد اقتصادی جدید باید استفاده شود. خطای مذکور به دلیل استفاده از کد اقتصادی 14 رقمی که معمولاً با 411 شروع میشود، رخ میدهد
برای اشخاص حقوقی (شرکت ها و سازمان ها)، دیگر نباید از کد اقتصادی 14 رقمی که معمولاً با 411 شروع میشود استفاده کرد. عوض این کد قدیمی، باید از شناسه ملی به عنوان کد اقتصادی جدید استفاده شود.
این تغییر به دلیل این است که شناسه ملی یک شناسه منحصربفرد و رسمی است که برای هر شخص حقوقی توسط مراجع قانونی صادر میشود. این شناسه در مقایسه با کد اقتصادی قدیمی، دقیق تر و معتبرتر است.
استفاده از کد اقتصادی 14 رقمی که با 411 شروع میشود، باعث بروز خطا در سیستم ها و روند های اداری می گردد. بنابراین، به منظور یکپارچگی و دقت در اطلاعات، استفاده از شناسه ملی به عنوان کد اقتصادی برای اشخاص حقوقی الزامی است.
18-طول مقدار وارد شده در فیلد «شناسه یکتا ثبت قرارداد فروشنده» بزرگتر / کوچکتر از حداکثر طول مجاز است. (طول مقدار وارد شده باید حداکثر 12 باشد)
برای صدور فاکتور پیمانکاری، ابتدا باید قرارداد پیمانکاری در کارپوشه ثبت شده باشد. پس از ثبت قرارداد، سامانه مودیان یک شناسه قرارداد صادر میکند. این شناسه باید در قسمت “شناسه یکتا ثبت قرارداد فروشنده” در صورتحساب پیمانکاری درج شود. همچنین، قبل از ارسال صورتحساب، قرارداد ثبت شده باید به تأیید طرف مقابل رسیده باشد.
خطاهای ارسال فاکتور به سامانه مودیان
کد خطای 0107 در سامانه مودیان
این خطا به معنای این است که مقدار وارد شده در فیلد “الگوی صورتحساب” از نظر دادهای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست. برای رفع این خطا، باید در قسمت ویرایش فاکتور، صورتحساب الکترونیکی را با الگوی صحیح وارد کنید.
کد خطای 0108 در سامانه مودیان
این خطا به معنای این است که مقدار وارد شده در فیلد “موضوع صورتحساب” از نظر دادهای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست. برای رفع آن، باید صورتحساب را ویرایش و موضوع را به درستی وارد کنید.
کد خطای 0110 در سامانه مودیان
این خطا به معنای این است که مقدار وارد شده در فیلد “نوع شخص خریدار” از نظر دادهای معتبر نبوده و صورتحساب معتبر نیست. برای رفع این خطا، باید در قسمت مشتری، نوع مشتری (حقیقی، حقوقی و …) را مشخص کنید.
کد خطای 0012 در سامانه مودیان
این خطا به معنای این است که فیلد “شماره اقتصادی خریدار” خالی بوده و صورتحساب معتبر نیست. برای رفع این خطا، باید شماره اقتصادی و شناسه ملی شرکت را ویرایش و به درستی وارد نمایید.
کلام آخر
ارسال صورتحساب به سامانه مودیان باید در زمان مقرر صورت گیرد در غیر این صورت مشمولان قانون سامانه مودیان با جرائم مالیاتی رو به رو می شوند.اما کار به این راحتی نمی باشد برخی اوقات مودیان با خطاهایی رو به رو می شوند که توانایی برطرف کردن آنها را ندارند.ما در این مقاله سعی نمودیم تمامی خطاهایی که مودیان با آنها رو به رو شدند را گردآوری کنیم و راه حل مناسب برای برطرف نمودن آنها ارائه دهیم.
شما مودیان گرامی در صورتی که نرم افزار واسط سامانه مودیان حسابدار اپ را خریداری نموده اید با مراجعه به داشبورد نرم افزار می توانید تمامی خطاها و راه حل برطرف نمودن آنها را مشاهده نمائید و در صورتیکه خطای شما جزو این دسته از خطاها نمی باشد می توانید با پشتیبانی نرم افزار واسط حسابدار اپ از طریق شماره ی 92 40 00 91 021 در ارتباط باشید.
منبع : https://hesabdar.app/training-how-fix-common-errors-modian-system/