آیا رادیوداروها در درمان عوارض بیماری هموفیلی موثرند؟
آیا می دانستید که در درمان یکی از مهمترین عوارض هموفیلی یعنی آرتریت ـ روماتوئید پرتودرمانی بسیار موثر است؟
به گزارش کندوج، ۲۹ فروردین (۱۷ آوریل) روز جهانی هموفیلی است. هموفیلی یا خون تراوری به دستهای از بیماریهای ارثی گفته میشود که بدن توان انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی را ندارد.
این بیماری به سه نوع هموفیلی نوع A، نوع B و نوع C تقسیم میشود. یکی از عوارض هموفیلی آرتریت ـ روماتوئید است که همان تورم مفاصل است. پرتودرمانی مفاصل متورم درمانی است که شامل تزریق ماده رادیواکتیو به کپسول مفصلی سینوویال (مایع مفصلی) آسیب دیده است که باعث ایجاد فیبروز (تصلب بافتها) در آن منطقه میشود و امکان رشد مجدد و سالم آن را فراهم میکند. این مشکل یکی از عوارض هموفیلی است و برای درمان آرتریت ـ روماتوئید نیز به کار میرود. به این روش درمان رادیوسینووکتومی گفته میشود.
رادیوداروی Re-۱۸۸-Sulfide و P-۳۲-Cloidal Chromic phosphate برای درمان این عارضه به کار میرود.
رادیو داروی P-۳۲-Cloidal Chromic phosphate از نوع رادیوداروهای کلوئیدی شرکت پارس ایزوتوپ است که با رادیوایزوتوپ فسفر ۳۲ تولید میشود. اندازه ذرات استفاده شده در این رادیودارو بین ۱ تا ۵ میکرون است. تزریق مستقیم این رادیودارو در داخل حفرههای مفصلی باعث کاهش تورم و درد مفاصل بیماران می شود. این رادیودارو به صورت مایع کلوئیدی سبز رنگ و استریل منطبق با الزامات GMP تولید شده و برای استفاده بیماران به مراکز پزشکی هستهای ارسال میشود.
همچنین رادیوداروی Re-۱۸۸-Sulfide استحصال شده از ژنراتور PARS Rhen با دارا بودن تشعشعات گاما قابلیت تصویربرداری و پیگیری روند درمان را نیز دارد و نیمه عمر آن ۱۷ ساعت است.
به گفته مدیر کانون هموفیلی ایران، ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در کشور وجود دارد.
انتهای پیام