سه فضانورد چینی به مدار زمین میروند
با مأموریت شنژو۱۸؛
چین برای پرتاب فضاپیمای خدمه شنژو۱۸ آماده میشود و طی این مأموریت فضانوردان شش ماه در ایستگاه فضایی چین در مدار اقامت میکنند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، آژانس فضایی سرنشین دار چین اعلام کرد، سفینه فضایی خدمه شنژو۱۸ روز چهارشنبه به سکوی پرتاب مرکز پدتاب ماهواره جیوکوان در شمال غربی چین منتقل شده و بواسطه موشک لانچ مارچ این عملیات اجرا میشود.
موشک و سفینه فضایی از کارخانه آزمایش مونتاژ آن از یک مسیر یک و نیم کیلومتری گذر و به محل پرتاب منتقل شدند. موشک به همراه فضاپیما به صورت عمودی برای آزمایش قبل پرتاب بررسی شد تا مشکلات احتمالی قبل از پرتاب برطرف شود و زمان انتظار برای اجرای مأموریت کاهش یابد.
بر اساس گزارش این آژانس، امکانات و تجهیزات موجود در سایت پرتاب در شرایط خوبی قرار دارند و بررسیهای مختلف عملکرد قبل از پرتاب مجدد صورت میگیرد.
آژانس فضایی سرنشیندار چین گفته است: سفینه فضایی به زودی و در زمان مناسب پرتاب میشود و اکنون چین آماده پرتاب فضانوردان مأموریت شنژو۱۸ است.
به گفته این سازمان، عملیات پیشرو پروژه فضانوردی بزرگی است که نشان دهنده پیشرفت چین در حوزه فضاپیماها و فضانوردی است. تیم شنژو۱۸ شامل سه فضانورد حرفهای است که طی یک مأموریت شش ماهه به ایستگاه فضایی این کشور سفر سفر میکنند.
این ایستگاه فضایی در اوایل سال ۲۰۲۱ پرتاب شده و تا کنون میزبان چندین مأموریت فضایی بوده است.
مأموریت شنزو۱۸ نشان دهنده تواناییهای پیشرفته چین در فضانوردی و فضاپیماهای ساخته شده در داخل کشور است. این مأموریت جدید همچنین نشانگر تمامیت چین در تلاش برای توسعه فناوریهای فضایی و ارتقای نفوذ فضایی کشور است.
با اجرای این عملیات چین به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در صنعت فضایی جای میگیرد و نشان میدهد که توانایی برنامههای پیشرفته فضایی را دارد. این مأموریت همچنین بیانگر آن است که چین به سرعت در جهت توسعه فضانوردی و فضاپیماهای پیشرفته قدم بر میدارد و در آینده نیز نقش مهمی در اکتشافات فضایی خواهد داشت.
هدف اصلی این مأموریت، تعمیر و نگهداری آرایه خورشیدی ماژول هسته «تیانه» (ایستگاه مداری چین) است. پنلهای خورشیدی بزرگ این آرایه در معرض برخورد ریزشهابسنگها قرار دارند و به همین دلیل نیاز به تعمیر و بازسازی آن به منظور پیشبرد مأموریتها و اهداف فضایی است.