انواع کاربردهای چکش بادی

یکی از ابزارآلات کاربردی در زمینه های مختلف کاری بوده که با نیروی باد و فشار هوا کار می کند. این ابزار عملکردی مکانیکی دارد که با انتقال هوای فشرده از کمپرسور، نیروی لازم برای به حرکت درآمدن پیستون و در نهایت اسکنه تأمین می شود. چکش های بادی در انواع و مدل های مختلفی به بازار عرضه می شوند که در ادامه به معرفی و بررسی بیشتر آنها خواهیم پرداخت.

معرفی چکش بادی

چکش بادی یک ابزار پرکاربرد از دسته بوده که با عناوین مختلفی چون نیز شناخته می شود. در طراحی چکش بادی تخریب از اجزای مختلفی استفاده شده است که از اصلی ترین آنها می توان به پیستون یا سیلندر، پدال قطع و وصل باد، دسته نگهدارنده و قلم گیر اشاره کرد. چکش بادی برای تخریب انواع سنگ، بتن و آسفالت کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از بهترین برند آن می توان چکش بادی توکو ژاپن و چکش بادی ساخت تبریز نام برد. بالا بودن کیفیت ابزار، راندمان کاری بالا و فورج بودن از مزیت های این نوع ابزار ها میباشد.

نیروی محرکه این چکش ها از طریق تأمین می شود و با اتصال این دستگاه ها به کمپرسور و ورود هوای فشرده به بخش پیستون و سیلندر، نیروی لازم برای ضربه زدن اسکنه فراهم می گردد. در طراحی این چکش ها متناسب با نوع کاربری آنها معمولاً از یک دسته، دو دسته و دسته عصایی استفاده می شود. چکش های بادی تخریب به عنوان یک مدل پرقدرت از این چکش ها به بازار عرضه می شوند که از ابعاد و وزن بیشتری برخوردار هستند و در ادامه به معرفی و بررسی بیشتر آنها خواهیم پرداخت.

این چکش ها با توجه نوع طراحی، ظرفیت و قدرتی که برای آنها در نظر گرفته شده است در انواع و مدل های مختلفی عرضه می شوند که می توان به چکش های گل زن با ابعاد کوچک و پیکورهای بادی تخریب با ابعاد بزرگ اشاره کرد. البته از نقطه نظر دیگر می توان این چکش ها را به دو مدل بادی ضربه ای و بادی گردون نیز تقسیم بندی کرد. از مدل های ضربه ای این دستگاه ها متناسب با وزن، قدرت و ظرفیتی که دارند جهت تخریب استفاده می شود و از مدل گردون آنها نیز که دارای خاصیت چرخشی هستند برای دریل کاری زمین و دیوار می توان استفاده کرد.

این چکش ها در انواع و مدل های مختلفی عرضه می شوند که این دسته بندی بر اساس شکل ظاهری و وزن بندی آنها صورت گرفته است. این دسته بندی ها به صورت زیر است:

دسته بندی چکش بادی بر اساس وزن

چکش های تخریب بادی با توجه به وزن و قدرتی که دارند معمولاً در مدل ها و با ظرفیت های مختلفی چون چکش تخریب بادی 7 کیلویی، 9 کیلویی، 10 کیلویی، 32 کیلویی و بادی 40 کیلویی عرضه می شوند. همان طور که اشاره کردیم هر چه وزن چکش بیشتر باشد، قدرت تخریب آن نیز بالاتر است و از آن می توان برای زمینه های کاری سنگین و طولانی استفاده کرد.

دسته بندی بر اساس شکل ظاهری

چکش های بادی بر اساس شکل و طراحی ظاهری به سه دسته چکش تک دسته، دو دسته و عصایی تقسيم بندی مي شوند که مشخصات آنها به صورت زیر است:

این چکش ها همان طور که از اسم آنها پیداست یک دسته دارند و معمولاً از آنها برای زمینه های کاری سبک و تخریب سطوح افقی مانند دیوار استفاده می شود. عملیات تخریب با این چکش ها از طریق گرفتن دسته و بدنه آنها صورت می گیرد که در هنگام کار حالتی بسیار شبیه به هفت تیر دارند. چکش های تک دسته اغلب با وزن پایین و کمتر از 15 کیلوگرم عرضه می شوند.

در طراحی این چکش ها از دو دسته استفاده شده است و از آنها برای تخریب بتن و آسفالت استفاده می شود. عملیات تخریب با این چکش ها از طریق نگه داشتن دو دسته آنها و حفظ تعادل صورت می گیرد. از چکش های دو دسته معمولاً برای زمینه های کاری سنگین و نیمه سنگین استفاده می شود و در مقایسه با مدل های تک دسته از وزن بالایی (بالای 15 کیلو) برخوردار هستند.

این چکش ها از وزن پایین 0.9 الی 2 كيلوگرم برخوردار هستند و در طراحی آچکش بادی چیست ؟ چکش بادی یک وسیله مکانیکی برای وارد کردن ضربه در یک سطح یا سازه است. ضربات این وسیله در حد کنترل شده و با هدفی مشخص منجر به تخریب آن سطح میگردد.  چكش بادي همان طور که از نام آن پیداست ،از باد نيرو گرفته و كار مي كند .اين نيروي باد معمولا بايد حداقل دارای دبي 7 بار باشد. يعني سيلندر درون چكش بادي با فشار هواي 7 بار به حركت مي افتد. در غير اينصورت چكش بادي ( پيكور بادي) با تمام توان كار نكرده و بازدهي خوبي نخواهد داشت.

البته چکش بادی کوچک برای مصارف سبک تر نیز ساخته شده است. بعنوان مثال برای باز کردن سیم پیچ ها و بالشتک های موتور آرمیچر می‌توان از این نوع چک کش  جهت تسهیل کار استفاده نمود. با این  وسیله می‌توان سیم پیچ را از روی هسته آرمیچر جدا نمود. با این حال این چکش هارا اساسا بعنوان وسایل تخریب می‌شناسند و اساسا کاربرد آنها در پروژه های عمرانی بیشتر است.

انواع چکش بادی

این ابزار به دو گروه اصلی چکش بادی ضربه ای و چکش گردون تقسیم می‌شوند.چکش های ضربه ای همانطور که از نام آنها مشخص است برای ضربه و تخریب استفاده می‌شوند اما چکش های گردون برای دریل کاری روی سطح زمین و دیوار مناسب هستند. امااز نظر شکل ظاهر چکشهای بادی به سه گروه تقسیم میشود.

چکش بادی تک دسته

این چکش معمولا برای تخریب های افقی استفاده میشود. این وسیله یک دسته ساده دارد و ممکن است کاربربه صورت  ایستاده آنرا در دست گرفته و با آن در حال ضربه زدن به یک دیوار باشد. این وسیله معمولا وزنی زیر 15 کیلوگرم دارد. سیلندری نسبتا بلند داشته و در هنگام ضربه زدن مانند هفت تیر عمل میکند.

چکش بادی دو دسته

این چکش یک دسته بزرگ T شکل مانند دسته موتور دارد .این وسیله برای تخریب آسفالت و بتن به کار میرود. کاربر از بالا با مهار دسته به سطح زمین ضربه میزند. وزن این چکش عمدتا بالاتر از 15 کیلوگرم میباشد.

چکش بادی  دسته عصایی

وزن این نوع چکش ها نسبت به سایر مدلها بسیار سبک تر و ظاهر ظریف تری دارند. معمولاوزن آنها  بین 1 تا 3 کیلوگرم است و برای تخریب های کوچکتر با هدفی مشخص کارایی دارند.

استفاده از چکش بادی

طبیعتا در بکارگیری این ابزار می‌بایست به نکاتی توجه داشت تا هم راندمان کار بالا رود هم حداقل آسیب  به دستگاه یا کاربر برسد. همچنین باید برخی ابزارکمکی یا ایمنی را مورد استفاده قرارداد.

دکمه بازگشت به بالا