صافی مو در دوران شیردهی
کراتین مو در شیردهی؛ حقایقی که باید بدانید!
امروزه یکی از سؤالاتی که ذهن بسیاری از افراد، بهخصوص مادران شیرده را به خود درگیر کرده است، این است که آیا کراتین مو در شیردهی تأثیرگذار است؟ آیا کراتینهکردن در دوران بارداری یا شیردهی امکانپذیر است؟ ممکن است در نگاه اول یکی از بهترین روشها برای صافکردن موها در دوران بارداری کراتینه باشد، زیرا کراتین باعث کنترل بیشتر موهای افراد میشود و از بروز وزی نیز جلوگیری میکند.
اما آیا واقعاً این روش در دوران بارداری یا شیردهی بیخطر است؟ پاسخ به سؤالات بالا کاری پیچیدهتر از یک بله یا خیر ساده است. امروزه محصولات مختلفی جهت صافکردن و کراتینه مو به وجود آمده است که برخی از آنها غیر سمی و فاقد فرمالدئید هستند، در نتیجه از لحاظ تئوری استفاده از این روش برای افراد شیرده خطری به وجود نخواهد آورد. در ادامه به صورت کامل، مضر و بیخطر بودن کراتین مو در شیردهی را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد و نکات طلایی خرید کراتین مو اورجینال را خواهیم گفت. پس تا انتها همراه ما باشید.
کراتین مو چیست؟
کراتین مو یکی از بخشهای مهم و پروتئینی در ساختار مو به حساب میآید که میتواند باعث رشد بهتر، نرمی و صافی موها شود. این بخش از مو برای جلوگیری از آسیببه ساختار مو نقش بسزایی دارد. ممکن است در افراد به دلایل مختلفی اعم از تغذیه نامناسب، عوامل ژنتیکی، تغییرات آب و هوایی و…، میزان کراتین در مو کاهش پیدا کند و این امر باعث بروز آسیب در ساختار مو شود.
بانوان و آقایان میتوانند از این روش درمانی برای انتقال پروتئینهای مورد نیاز به ساختار مو و درمان آسیبهای مو استفاده کنند. هیدروتین و کراتین مو در شیردهی علاوهبر آنکه هیچ گونه ضرری ندارد، بلکه باعث تقویت، صافی و نرمی موهای مادر میشود. امروزه افراد زیادی هستند که برای فرار از موهای فر یا وز خود سراغ کراتین مو میروند تا موهایی صاف و براق داشته باشند. این عمل یک روش درمانی به حساب میآید که توسط آرایشگران یا افراد حرفهای در این زمینه انجام میشود. موادی که در کراتینه مو هستند، معمولاً به شکل محلول خریداری میشوند.
این مواد میتواند گیاهی یا مصنوعی باشد. مادران شیرده یا باردار بهتر است به سراغ مواد گیاهی بروند تا از بروز هر گونه آسیب جلوگیری کرده باشند. به دلیل مواد شیمیایی که در ترکیبات کراتینه مصنوعی وجود دارد، استفاده از این مواد در دوران شیردهی یا بارداری توصیه نمیشود. در نتیجه بهتر است به سراغ انجام کراتینه طبیعی بروید. قیمت کراتینه طبیعی بهتر از نوع مصنوعی آن است و اثرگذاری بالاتری دارد.
کراتینه در دوران بارداری و شیردهی
مادرانی که شیرده هستند، باید توجه ویژهای به سبک زندگی داشته باشند، زیرا از طریق شیر مادر عناصر مورد نیاز و مفید وارد بدن نوزاد میشود. این مواد به صورت مستقیم روی ایمنی نوزاد تأثیرات خود را به جای میگذارد. معمولاً مادران شیرده علاوهبر حساسیت روی تغذیه خود، روی محصولات آرایشی و مراقبتی نیز حساسیت به خرج میدهند.
بهتر است پیش از اقدام به کراتینه در دوران بارداری یا شیردهی به سراغ کلینیکهایی بروید که قابل اعتماد باشند و مجوزهای لازم را در خصوص این عمل داشته باشند. یکی از اصلیترین سؤالاتی که در این مقاله مطرح شده این است که آیا کراتین مو در شیردهی تأثیر دارد یا خیر؟ آیا افراد میتوانند موهای خود را در این دوران کراتینه کنند؟
برای آنکه بتوان به این سوال پاسخ داد بهتر است اول سراغ ترکیباتی که داخل محصولات صافکننده و کراتینه وجود دارند بروید. محصولاتی که دارای فرمالئید و فرمالین هستند، بسیار خطرناکند و استفاده مدام از آنها میتواند باعث بروز حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه شود. این مواد علاوهبر افراد، روی نوزادان نیز تأثیرات زیادی دارند و باعث بروز بثورات، خارش شدید و قرمزی میشوند.
سالانه میلیونها محصول با این مشخصات توسط تولیدکنندههای مختلفی ساخته میشوند تا از ایمنی افراد اطمینان حاصل کنند. برای آنکه بتوان از عوارض جانبی نامطلوب هنگام کراتین مو در شیردهی جلوگیری کرد، توصیه میشود سراغ محصولاتی بروید که ترکیبات مناسبی داشته باشند. البته شما میتوانید تا پایان دوران شیردهی صبر کنید و از سلامت نوزاد و خود محافظت نمایید.
تاثیر مواد کراتین مو بر مادر و نوزاد
به خاطر نگرانی از احتمال جذب مواد از طریق پوست سر و موهای مادر و تأثیر آن بر روی نوزاد، استفاده از کراتین مو در دوران شیردهی مورد توجه قرار گرفته است. بهطور کلی، مواد موجود در کراتین مو به واسطه مولکولهای کوچک و کم وزن، احتمال دارد از طریق پوست سر و موهای مادر جذب شوند. با این حال، تحقیقات در این زمینه نشان داده است که این مواد به طور محدودی ممکن است از طریق پوست سر به جریان خون و سیستم بدنی وارد شوند. از این رو، تأثیرات احتمالی این مواد بر روی نوزاد، مورد بررسی قرار گرفته است.
برخی از مطالعات نشان دادهاند که استفاده از کراتین مو با ترکیبات فرمالدئید (یک ماده شیمیایی مضر) ممکن است برای نوزادان زیر 6 ماه، مشکلاتی ایجاد کند. این مشکلات میتوانند شامل ریزش مو، تحریک پوست، خشکی پوست سر یا حتی الرژیهای ناشی از این مواد باشند. در نتیجه، برای مادرانی که در دوران شیردهی هستند و قصد انجام کراتین مو را دارند، بهتر است از مواد کراتین بدون فرمالدئید استفاده کنند.
پروتئین تراپی مو در شیردهی
پروتئین تراپی مو در دوران شیردهی عوارض جانبی خود را به همراه دارد. زمانیکه شما مطلع میشوید که باردار هستید، باید بیشتر به سلامتی خود و تغذیهای که مصرف میکنید اهمیت دهید. بعد از بارداری هم به دلیل شیردهی به فرزند خود، مراقبتهای شما دو چندان میگردد زیرا در محصولات پروتئین تراپی مواد شیمیایی وجود دارد که ممکن است برای کودک شما ضرر داشته باشد.
شما میتوانید این مسئله را با آرایشگر خود در میان بگذارید که در صورت تایید پزشک، از محصولات اورجینال استفاده نمایند. به شما پیشنهاد میکنیم برای خرید پروتئین مو و خرید کراتین مو به فروشگاه ابراهیم صبوحی مراجعه نمایید و از اورجینال بودن محصولات اطمینان کافی داشته باشید.
عوارض کراتینه مو در شیردهی
برخی از رایجترین خطرات و عوارض کراتینه مو در دوران شیردهی شامل موارد زیر است:
- سرفه، سوزش گلو، خونریزی از بینی و خارش چشم به دلیل استنشاق فرمالدئید موجود در ترکیبات کراتین مو.
- افزایش احتمال بروز مشکلاتی در سلامتی شما مانند سردرد، بیخوابی، حساسیت، افسردگی، تغییرات خلقی، اختلال در تعادل و همچنین حافظه.
- افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند آسیب به سیستم عصبی مرکزی، بیماری ALS و همچنین سرطان.
- افزایش احتمال بروز مشکلات در سلامتی کودکی که از شیر مادر تغذیه میکند.
- مادران شیردهی که سابقه برونشیت، آسم و یا هرگونه مشکلات تنفسی دارند، کراتینه مو در دورانی که به کودک خود شیر میدهند، علائم مربوط به این مشکلات را افزایش خواهد داد.
- اسهال و استفراغ کودک از عوارض خاص و شدید کراتینه مو در دوران شیردهی محسوب میشود.
نکات مهم در مورد انجام کراتین مو در دوران شیردهی
انجام درمان کراتین مو در دوران شیردهی باید با دقت و احتیاط انجام شود، زیرا سلامت نوزاد اولویت بالایی دارد. در زیر به نکات مهمی که هنگام انجام درمان کراتین مو در دوران شیردهی باید در نظر گرفته شوند، اشاره خواهیم کرد:
- مواد کراتین برای نوزادان زیر 6 ماه احتمال دارد مشکلاتی ایجاد کند. از این رو بهتر است کراتین کردن موهای خود را بعد از زمانی که فرزندتان به 6 ماه رسید، انجام دهید.
- اگر قصد دارید در این دوران موهای خود را کراتین کنید، لازم است از مواد کراتین مویی که فاقد مواد شیمیایی مضر (مانند فرمالدئید) هستند، استفاده نمایید. در این دوران استفاده از مواد کراتین غیر شیمیایی که حاوی ترکیباتی با منشاء طبیعی هستند، بهتر است.
- قبل از خرید و استفاده از هر محصول کراتین مو، برچسب محصول را با دقت مطالعه کنید و مطمئن شوید که محصول برای دوران شیردهی مناسب است.
- پیش از انجام درمان کراتین مو، مطمئن شوید که پوست شما به مواد کراتین حساسیت نشان نمیدهد.
- قبل از استفاده از هر محصول کراتین مو، با پزشک یا متخصص زیبایی مشورت کنید. آنها میتوانند با توجه به وضعیت شما و نیازهای نوزاد، راهنماییهای لازم را به شما ارائه دهند.
- در صورت تصمیم به انجام درمان کراتین مو در دوران شیردهی، لازم است این کار را به دست یک متخصص بسپارید.
با رعایت این نکات مهم، میتوانید به انجام درمان کراتین مو در دوران شیردهی بپردازید و در عین حال از سلامتی نوزاد خود مطمئن باشید.