شاهکاری که شاید رکوردشکن شود

شاهکاری که شاید رکوردشکن شود

شاهکار «کانالتو» با پیشینه ای پرماجرا که زمانی در دفتر نخست وزیر بریتانیا آویزان بود درحالی به زودی در یک حراجی عرضه می شود که انتظار می رود رکورد حراجی آثار این هنرمند شکسته شود.

به گزارش کندوج همان طور که در میان فرزندان اشراف زادگان انگلیسی در قرن هجدهم میلادی مرسوم بود «ادوارد والپول» نیز در سال ۱۷۳۰ میلادی سفری بزرگ به ایتالیا انجام داد. اما وظیفه ی او جدی تر از سفرهای تفریحی معمول بود؛ خرید آثار هنری برای پدرش «رابرت والپول» نخستین نخست وزیر بریتانیا.

او طبق دستور عمل کرد و گنجینه هایی را که در مسیر به آنها برخورد جمع آوری کرد که در میان آنها نمونه های برجسته ای از نقاشی ونیزی قرار داشت. یکی از آثاری که احتمالاً نتیجه همین مأموریت بود نقاشی «بازگشت بوچینتورو به ونیز در روز عروج مسیح» (۱۷۳۱–۳۲) اثر «کانالتو» است. این نقاشی صحنه ای کلاسیک با آسمان آبی است که تالاب ونیز را با شکوهی تشریفاتی و هیجان انگیز نشان می دهد.

این تابلو به همراه دیگر همتایش با عنوان «Grand Canal from Palazzo Balbi to the Rialto» در طول دوران نخست وزیری والپول در اتاق پذیرایی خیابان ۱۰ داونینگ آویزان بود و پس از ترک این دفتر در سال ۱۷۴۲ به املاک خانوادگی اش در «Houghton Hall» منتقل شد.

این منظره از ونیز قرار است در حراجی شبانه آثار قدیم در کریستیز لندن در تاریخ ۱ ژوئیه ارائه شود و برآورد قیمت آن ۲۰ میلیون پوند (۲۶.۴ میلیون دلار) است؛ رقمی که در صورت تحقق رکورد جدیدی برای آثار «کانالتو» در حراج ثبت خواهد کرد. رکورد فعلی به نقاشی ««Grand Canal from Palazzo Balbi to the Rialto»» تعلق دارد که در سال ۲۰۰۵ در ساتبیز لندن به قیمت ۱۸.۶ میلیون پوند (۲۴.۶ میلیون دلار) فروخته شد.

با آنکه ارتباط این نقاشی با رجال سیاسی بریتانیا جنبه ای جالب توجه دارد اما عامل اصلی قیمت گذاری نقاشی این مسئله نیست. این تابلو بزرگ ترین اثر کانالتو است که در دو دهه اخیر به بازار آمده است و یکی از شناخته شده ترین مناظر شهر ونیز را نشان می دهد. حراجی کریستیز همچنین اعلام کرده این اثر فوق العاده سالم باقی مانده است و به «اوج دوران حرفه ای کانالتو» تعلق دارد.

این نقاش در زمان خلق این نقاشی در اوایل دهه ۳۰ زندگی اش بود و در این اثر ترکیب بندی پرشوری را به نمایش می گذارد که در سال های بعد بارها آن را تکرار کرد.

این نقاشی فقط دو بار دیگر به حراج گذاشته شده است یک بار در سال ۱۷۵۱ میلادی و بار دیگر در سال ۱۹۹۹ میلادی.

پیش از حراج لندن قرار است این تابلو در شعب کریستیز در نیویورک و هنگ کنگ نیز به نمایش گذاشته شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا