اقتصادیکسب و کار ایرانی

مقدار مصرف سیمان در هر متر مربع بلوک سیمانی

محاسبه میزان مصرف سیمان در بلوک چینی

مهمترین مسئله در کارهای ساختمانی، تعیین و تخمین میزان مصرف مصالح لازم است. با اینکار می‌توان میزان هزینۀ لازم در پروژه را تعیین کرد. همچنین می‌توان از هدررفت مصالح تا حد چشمگیری جلوگیری کرد. تخمین میزان مصرف سیمان در بلوک چینی یکی از همین پیش‌بینی‌های قبل از اجرای پروژه است. با اعمال چنین ملاحظاتی، مقدار ملات در بلوک چینی تا حد زیادی کاهش می‌یابد و تقریبا نصف می‌شود. برای آشنایی با تعیین مقدار سیمان در ملات بلوک چینی، به طور دقیق‌تر: مقدار ماسه و سیمان مصرفی در دیوار چینی، در ادامه این مطلب از «خانه بلوک» با ما همراه شوید.

مقدار سیمان در ملات بلوک چینی

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، ساخت و ساز با بلوک سیمانی سریع‌تر از آجر، سفال و سایر مصالح دیوارچینی جدید و قدیمی است. میزان مصرف سیمان در بلوک چینی هم بسیار کاهش می‌یابد. بنابراین، کل سیمان لازم برای ساخت بلوک‌ها و ملات بسیار بیشتر از سیمان لازم برای ملات مورد نیاز در دیوار آجری است. جالب است بدانید در دیوار چینی با بلوک چفتی حتی استفاده از ملات سیمان به صفر می‌رسد. مقدار ملاتی که در یک متر مربع بلوک چینی نیاز داریم، به کمک بنا و یا مهندسین این امر برآورد می‌شود. در بخش بعد به آن اشاره کردیم.

مقدار سیمان در یک متر مربع دیوار بلوکی

برای دیوارهای ساخته شده با بلوک سیمانی معمولی، حدود 55 الی 65 کیلوگرم ملات سیمان نیاز است. اما در صورت استفاده از بلوک‌های سبک سیمانی مقدار مقدار سیمان در ملات بلوک چینی بسیار کمتر خواهد بود، و می‌توان مقدار سیمان در یک متر مربع دیوار بلوکی را به 20 کیلوگرم هم رساند. این موضوع به کیفیت بلوک‌های خریداری شده بستگی دارد.

البته همانطور که گفتیم، استفاده از ملات در حال منسوخ شدن است. و با وجود همین بلوک‌های جدید، استفاده از چسب بلوک به جای ملات رواج بسیاری یافته است. که هم قیمت پایین‌تری دارند، هم هزینه حمل و نقل و بنا و کارگر خیلی کمتر است. لازم به ذکر است ملات مورد نیاز برای دیوار بلوکی ترکیب سیمان، ماسه و آب است. قیمت سیمان و ماسه هم به طور مداوم در حال نوسان است. پس با افزایش قیمت این مصالح، باید محتاطانه پیش رفت.

نکته قابل توجه این است که میزان مصرف شن ماسه و سیمان مصرفی در دیوار چینی با توجه به مصالح مختلف متفاوت است. برای مثال آجر بسیار کوچک‌تر از بلوک سیمانی است. که تقریباً یک سوم حجم دیوار است. اما به طور کلی برای تعیین حجم ملات مورد نیاز در دیوار چینی از فرمول زیر استفاده می‌شود:

ضخامت دیوار × ارتفاع × طول = حجم دیوار

نسبت سیمان به ماسه در ملات دیوار چینی

میزان مصرف سیمان در بلوک چینی به مدل‌ها و فرمول‌های مختلف ماسه و سیمان بستگی دارد. به هریک از این فرمول‌های ساخت ملات تیپ گفته می‌شود. به طور کلی برای ترکیب ملات ۴ تیپ وجود دارد. که نسبت ماسه به سیمان هریک از این‌ها با هم فرق دارد. در ادامه هرکدام را جداگانه بررسی کرده‌ایم:

·         نسبت 1 به 3

برای تولید این ملات دیوار چینی به یک واحد سیمان و سه واحد ماسه لحتیاج داریم. دلیل نامگذاری این نسبت سیمان به ماسه در ملات دیوار چینی، همین ترکیب ملات 1 به 3 است. برای درست کردن این ملات بهتر است به ازای هر 1974 کیلوگرم ماسه، 360 کیلوگرم سیمان و 260 لیتر آب استفاده شود. اگر هربسته از سیمان 50 کیلوگرم باشد، 7 الی 8 عدد لازم است.

·         نسبت 1 به 4

میزان مصرف سیمان در بلوک چینی این ملات شامل یک واحد سیمان و چهار واحد ماسه است. نکته مهمی که برای تمامی این نسبت‌ها وجود دارد آن است که مقاومت تمامی این‌ها در 28 روز اول به بالاترین میزان خود می‌رسد. برای درست کردن این ملات به ازای 2079 کیلوگرم ماسه، 286 کیلوگرم سیمان و 259 لیتر آب نیاز داریم.

·         نسبت 1 به 5

از دیگر انواع ملات در دیوار چینی که استفاده زیادی دارد، نسبت 1 به 5 است. که به ازای هر پنج واحد ماسه، یک واحد سیمان لازم است. شاید برایتان جالب باشد که میزان سیمان همان 1 است و تنها مقدار ماسه است که افزایش می‌یابد. در واقع تیپ اولی رقیق‌تر و بعدی‌ها سفت‌تر خواهد بود. برای تولید این نسبت به 2100 کیلوگرم ماسه و 226 کیلوگرم سیمان و 260 لیتر آب احتیاج است و در حداکثر مقاومت فشاری در 28 روز به استحکام نهایی خود می‌رسد.

·         نسبت 1 به 6

و اما بیشترین فرمولی که برای ساخت ملات استفاده می‌شود و در ویدوئی در مورد آن در سایت آپارت به تفصیل توضیح داده ایم، به نسبت 1 به 6 تعلق دارد. استفاده از این نسبت بسیار مقرون به صرفه‌تر است و در بیشتر ساختمان‌ها کاربرد دارد. دلیل آن هم واضح است؛ میزان مصرف سیمان در بلوک چینی در این حالت بسیار کاهش پیدا می‌کند.

برای درست کردن این ملات به 2169 کیلوگرم ماسه، 200 کیلوگرم سیمان و 266 لیتر آب نیاز است. از ملات ساخته شده طبق این فرمول برای دیوار چینی، کف، ستون‌ها و … استفاده می‌شود. این ملات یکی از عمومی‌ترین انواع برای تعیین مقدار ماسه و سیمان مصرفی در دیوار چینی است.

قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی

قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی شامل قیمت خرید بلوک، هزینه‌ی حمل آن، قیمت ملات و هزینه دستمزد کارگر است. در این خصوص، قیمت بلوک سیمانی اولین چیزی است که باید به آن بپردازیم. این مورد بر حسب نوع دیواری که می‌خواهیم بلوک چینی کنیم، متفاوت خواهد بود. چرا که برای هر نوع دیوار، از نوع خاصی بلوک استفاده می‌شود.

اگر بخواهیم با مثالی این موضوع را شفاف‌تر توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم که بلوکی که برای دیوار چینی دور ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، از نوع بلوک‌های سبک است که وزنی زیر ۱۰ کیلوگرم دارد. اما برای بلوک چینی دیوار دور باغ، از بلوک‌های سنگین استفاده می‌شود که وزن آن‌ها تا ۱۶ کیلوگرم هم می‌رسد. خود بلوک‌های سیمانی سبک هم در انواع معدنی و صنعتی هستند و هرکدام نمونه‌های متفاوت در ابعاد متفاوت دارند که قیمت آن‌ها هم با یکدیگر متفاوت است.

دیوار چینی با بلوک سیمانی سبک

بلوک سیمانی سبک از مصالح ساختمانی است که بیشتر برای دیوارکشی ساختمان‌های چندطبقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ساخت این بلوک‌ها از سیمان و پوکه معدنی یا صنعتی استفاده می‌شود. پس طبیعتا قیمت آن هم به قیمت روز این دو ماده بستگی دارد. این بلوک در ابعاد مختلف و با تعداد جداره‌های مختلف تولید می‌شود که این موارد نیز بر قیمت آن تاثیر می‌گذارد. یکی از متداول‌ترین ابعاد بلوک سیمانی، ۱۵*۲۰*۵۰ دوجداره است که از آن برای دیوار محیطی ساختمان و اتاق آسانسور استفاده می‌شود.

دیوار چینی با بلوک سیمانی سنگین

از بلوک سیمانی سنگین بیشتر برای دیوارچینی دور باغ و یا حیاط خانه‌ها استفاده می‌شود. چون وزن این بلوک‌ها سنگین است، استفاده از آن‌ها برای دیوارهای ساختمان باعث افزایش بار می‌شود. بلوک سنگین مورد استفاده برای دیوار چینی معمولا سایز ۲۰ می‌باشد و این بلوک نسبت به بلوک‌های سبک قیمت پایین‌تری هم دارد.

تعداد بلوک در هر متر مربع دیوار

برای این که بتوانیم قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی را حساب کنیم، باید تعداد بلوکی که در هر متر مربع دیوار استفاده می‌شود را به دست بیاوریم. در قسمت‌های قبل اطلاعات کافی درمورد انواع بلوک‌های سیمانی به دست آوردید. این بلوک‌ها از نظر اندازه طول، دو نوع بیشتر نیستند و همین اندازه طول آن‌ها هم هست که تعدادشان در هر متر مربع دیوار را مشخص می‌کند.

دسته‌ی اول بلوک‌ها طولی به اندازه ۴۰ سانتی‌متر دارند و دسته‌ی دوم طول ۵۰ سانتی‌متر دارند. اگر شما در پروژه خود از بلوک ۴۰ سانتی‌متری استفاده می‌کنید، برای هر متر مربع دیوار به ۱۳ عدد بلوک احتیاج خواهید داشت. اما اگر از بلوک‌های ۵۰ سانتی‌متری استفاده می‌کنید، ۱۰ عدد بلوک نیاز دارید.

دکمه بازگشت به بالا