چالش های هوشمند سازی ساختمان
چالش های امنیتی هوشمند سازی ساختمان
چالش های امنیتی هوشمند سازی ساختمان بحثی است که امروزه بسیار رواج یافته است. همان طور که شرکتها تقلا میکنند تا در فضای اینترنت اشیاء مسیر خود را در پیش بگیرند، مشتریان زیادی هستند که به ویژه در حوزه هوشمند سازی ساختمان نگاهی رو به آینده دارند. ترموستات های هوشمند، یخچال هوشمند، درهای گاراژ با قابلیت دسترسی از راه دور، لامپهای روشنایی، دوربینهای امنیتی، لوازم خانگی و چیزهای دیگر. اما قبل از اینکه هر محصول بتواند با اینترنت اشیاء هماهنگ شود، شرکتها باید بفهمند که چطور همه این خدمات را در خانه هوشمند به کار ببرند، چطور از آن ها ثروت کسب کنند و چگونه از عملکرد ساختمان های هوشمند و امنیت آن اطمینان حاصل کنند.
آیندهای که در آن مردم و ماشینها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند تا زندگی راحتتر شود، امروزه چندان دور از ذهن نیست. به لطف پیشرفت تکنولوژی و کار در اینترنت اشیاء (IOT)، چیزهایی مثل ماشینهایی که خودشان سیستمهای آبیاری را هدایت میکنند که میتوانند در زمان مناسب به آبیاری محصولات بپردازند، هم اکنون در حال انجام هستند. در حالی که این همه هیجان در اطراف پتانسیل این فنآوری برای تغییر آینده وجود دارد، یک گزارش جدید نشان میدهد که مصرف کنندگان هنوز به طور کامل آماده نیستند.
هیچ شکی وجود ندارد که امنیت یکی از موضوعات داغ اینترنت اشیاء است که در مورد آن زیاد تحقیق شده و اهمیت به سزایی دارد. گوگل که آخرین سیستم مبتنی بر IoT خود را به نام Brillo معرفی کرد، در نهایت متوجه شد که برای اینکه یک خانه هوشمند واقعی بسازد، دستگاه ها باید قادر به صحبت با یکدیگر باشند.
به نوبه خود، گوگل علاوه بر اکثر فروشندگان IOT، باید به طور خاص به مسئله امنیت بپردازند، زیرا دستگاه های هوشمندتر در دسترس قرار می گیرند. تا به امروز، نگرانی های امنیتی عمدتا در مورد موضوعاتی چون سرقت و معاملات جعلی شناسایی شده است. به منظور ایجاد یک واقعیت مرتبط به خانه، صنعت باید جنبه های دیجیتالی، فیزیکی و نگرانی های امنیتی را در نظر بگیرد.
چالش های هوشمند سازی ساختمان :
سرمایهگذاری در فناوری ساختمانهای هوشمند در نهایت با ایجاد بهرهوری بالاتر، هزینههای کمتر در ساختمان و فرصتهای برنامهریزی بهتر، هزینه خود را جبران میکند. اما این مزایا با جادو ظاهر نمی شوند. برای پیاده سازی اینترنت اشیا و درک چگونگی استفاده از یک ساختمان هوشمند، زمان، پول و دانش لازم است. چالش ها و نگرانی های مختلفی در زمینه هوشمند سازی وجود دارد که در این جا به چند مورد اشاره خواهیم کرد :
· هزینه هوشمند سازی ساختمان :
یکی از مهم ترین و اصلی ترین تصورات منفی در زمینه هوشمند سازی ساختمان ، بحث قیمت تمام شده آن است. چه برای سازندگان ساختمان و چه برای افراد عادی برای بازسازی ساختمان اولین سوالی که در زمینه هوشمند سازی خانه ایجاد میشود بحث هزینه های تمام شده آن است. در گذشته به دلیل نبود تجهیزات هوشمند سازی داخلی ، کاربران مجبور به خرید تجهیزات هوشمند سازی خارجی بودند ، تجهیزات خارجی نیز به دلیل بالا بودن و متغیر بودن قیمت دلار ، هزینه های بسیار بالایی را برای کاربران هوشمند سازی در بر داشتند. از طرفی هزینه های جانبی نصب و راه اندازی نیز از دیگر نگرانی های کاربران برای هوشمند سازی ساختمان می باشد.
- قیمت تجهیزات هوشمند سازی ایرانی بسیار پایین تر از محصولات مشابه خارجی ، امروزه با تولید تجهیزات هوشمند سازی متنوع با کیفیت بالای ایرانی ، نگرانی در رابطه با قیمت تجهیزات هوشمند سازی برطرف شده است ، چرا که تولیدات خانه هوشمند ایرانی با قیمتی غیر قابل مقایسه با محصولات مشابه خارجی در بازار موجود می باشند. با کمترین هزینه می توان یک آپارتمان را با تجهیزات هوشمند سازی ایرانی هوشمند کرد.
- از طرفی با پیدایش فناوری بیسیم در تجهیزات هوشمند سازی نوین ، دیگر هزینه های مربوط به تخریب و سیم کشی از بین رفته و هزینه تمام شده هوشمند سازی خانه بسیار پایین تر از سیستم های مدیریت ساختمان سیمی قدیمی میباشد.
- یکی از موارد دیگری که باعث کاهش نگرانی در زمینه قیمت هوشمند سازی ساختمان میشود ، کاهش هزینه ها در در زمینه هزینه های انرژی و وقت و.. است که پس از هوشمند سازی ساختمان اتفاق خواهد افتاد. با صرفه جویی در مصرف انرژی ، وقت و .. مسلما هزینه های ابتدایی خرج شده جبران خواهد شد.
· تداوم کارکرد تجهیزات هوشمند سازی
یکی دیگر از نگرانی ها و چالش های هوشمند سازی ، تداوم کارکرد تجهیزات هوشمند سازی است. چرا که در ابتدای عرضه محصولات هوشمند سازی معمولا یا تجهیزات خارجی سازگاری کمتری با چالش های ساختمان سازی بومی داشتند و یا اشناییت کمی که نسبت به نصب و تعمیر تجهیزات بود ، کارکرد این تجهیزات پس از مدتی با مشکل مواجه می شد. یا با تحریم ها و فیلتر های اینترنت ، بسیاری از تجهیزات هوشمند ، امکان اتصال اینترنتی خود را از دست میدادند. بنابر این کاربران یک دید منفی نسبت به تداوم کاردکرد تجهیزات هوشمند سازی داشتند.
- اما امروزه باتوجه به پیشرفت و تحقیق و تجربه های بدست آمده ، و همچنین طراحی تجهیزات هوشمند سازی ایرانی با توجه به امکانات و محدودیت های ساختمان سازی ایرانی ، نگرانی های مربوط به عدم تداوم کارکرد تجهیزات هوشمند سازی از بین رفته است.
- با قرار گیری سرور های اینترنتی خانه هوشمند ایرانی در داخل کشور ، مشکل قطعی و عدم دسترسی اینترنتی به تجهیزات هوشمند سازی بدلیل تحریم ها و یا فیلترینگ و اینترنت ملی ، از بین رفته است.
· کارکرد آسان تجهیزات هوشمند سازی
معمولا به دلیل پیچیدگی تنظیمات تجهیزات هوشمند سازی قدیمی و یا خارجی ، کاربران ترس از کار با تجهیزات هوشمند سازی را دارند. اما تجهیزات هوشمند سازی ایرانی با رابط کاربری آسان ، زبان فارسی و طراحی با توجه به فهم و نیاز مشتری ایرانی، کاربری آسان و ساده ای دارد. از طرفی تولید انواع آموزش های ساده سمعی و بصری برای تجهیزات هوشمند سازی ، کاربران تسلط کامل بر کارکرد و تنظیمات وسایل خواهند داشت.
· پشتیبانی محصولات هوشمند سازی ساختمان
مشتریان بزرگترین دارایی یک کسبوکار هستند و این دارایی از طریق رضایت و روابط با آنها ایجاد میشود. مشتری تنها زمانی راضی میشود که پیشنهادی که به او ارائه میشود مطابق یا فراتر از تعهدات باشد. پشتیبانی محصولات هوشمند سازی خانه نیز یکی از مهم ترین دغدغه ها در زمینه هوشمند سازی ساختمان است. محصولات هوشمند سازی خارجی به دلیل در دسترس نبودن شرکت های تولید کننده ، مسلما پشتیبانی اسان و دسترسی اسانی برای مشتریان ایرانی نخواهند داشت. خانه هوشمند ایرانی با تیم پشتیبانی قوی و در دسترس بودن شرکت، پشتیبانی قابل اطمینانی را برای محصولات هوشمند سازی فراهم میکند.
· نصب و راه اندازی تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
نصب و راه اندازی تجهیزات هوشمند سازی ، یکی دیگر از چالش ها و نگرانی های مشتریان است. و اینکه برای نصب و راحتی تجهیزات خانه هومشند چه پیش نیاز هایی لازم است ؟ آیا برای خانه های در حال ساخت قابل پیاده سازی است یا برای خانه های ساخته شده نیز می توان نصب و راه اندازی کرد؟ تمامی این ها سوالاتی است که ذهن مشتری را برای خرید تجهیزات خانه هوشمند درگیر میکند.
با توجه به این که محصولات هوشمند سازی به صورت بیسیم هستند بنابراین نیاز به تخریب و سیم کشی ندارند و به آسانی برای خانه های ساخته شده نیز بدون هیچ مشکلی نصب و راه اندازی خواهند شد. از طرفی محصولات هوشمند سازی با طراحی استاندارد و منحصر بفرد براحتی درون قاب های ایرانی قابل جاسازی میباشند. آموزش های موجود برای نصب و راه اندازی به صورت بصری و محتوای تصویری نصب و راه اندازی را برای مشتریان بسیار ساده می نماید. در صورت درخواست مشتری ارسال نصاب برای نصب و راه اندازی به محل امکان پذیر می باشد.
چه کسی مسئول ایمن کردن خانه هوشمند است؟
از آنجا که خانه هوشمند هنوز یک مفهوم کاملا پذیرفتهشده نیست، در حالت فعلی آن به ویژه در برابر مسایلی آسیبپذیر است که میتواند اعتماد عمومی را تضعیف کند. مساله مسئولیتپذیری به سرعت از اهمیت بالایی برخوردار میشود و در نهایت هر بخش از زنجیره IoT باید با همکار کنند تا راهحلهای امنیتی را تقویت کنند. شرکتهای مخابرات به طور خاص دارای قدرت نفوذ بر اتخاذ استانداردهای امنیتی به گونهای هستند که به شفافیت بیشتر و ادغام آسانتر برای هر کس دیگری در زنجیره IoT اجازه میدهد.
مخابرات در حال حاضر اعتماد عمومی دارد که برای پذیرش خانه هوشمند و نیز تجربه امنیتی و زیر ساختها، حیاتی خواهد بود. در این راستا، مهم است که مصرف کنندگان آموزش ببینند تا درک کلی نیاز به امنیت در سراسر ابزار خانگی و کاربرد تلفن همراه را افزایش دهند. برای ارایه دهندگان خدمات، هر چه بیشتر با کارشناسان امنیتی قابلاطمینان همکاری کنند تا اطمینان حاصل کنند که استانداردهای مناسب را رعایت میکنند، مصرف کنندگان بیشتری میتوانند بدون از دست دادن امنیت فیزیکی یا سایبری خود از مزایای هوشمندسازی ساختمان بهرهمند میبرند.
این امر به خصوص برای شرکتهای نوپا حائز اهمیت است که ممکن است تجربه امنیتی داخلی مورد نیاز در ابتدای کار خود را نداشته باشند. در طی یک یا دو سال آینده، ما انتظار داریم که شرکتهای بیشتری را ببینیم که پتانسیل هوشمند سازی ساختمان را میپذیرند و راههایی برای تبدیل شدن به بخشی از آن را پیدا میکنند.