عوامل موثر در قیمت گذاری ترون
چه عواملی روی قیمت ترون تاثیرگذار هستند؟
TRX یکی از ارزهای دیجیتال پرطرفدار و معتبر در بازار کریپتوکارنسیهاست. با افزایش محبوبیت و خرید ترون توسط فعالان، آشنایی با عوامل تاثیرگذار روی قیمت برای یافتن بهترین نقاط سرمایهگذاری اهمیت ویژهای پیدا کرد. در این مقاله، به بررسی آنها پرداخته و تلاش میکنیم تا به خوانندگان عزیز توضیح دهیم که چگونه این عوامل میتوانند بر قیمت ترون تأثیرگذار باشند. اگر این موضوع برای شما نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است، در ادامه با ما همراه شوید.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت ترون
برای داشتن چشمانداز روشن از آینده و تحلیل ترون به بهترین شکل ممکن، شما باید بهعنوان یک سرمایهگذار با عوامل تاثیرگذار بر نرخ این ارز دیجیتال آشنا باشید. تنها در این صورت است که میتوانید خرید ترون را در بهترین قیمت ممکن انجام داده و سود مناسبی از بازار کسب کنید. در این بخش تعدادی از مهمترین پارامترهایی که باید به آنها توجه کرد را بررسی میکنیم.
عرضه و تقاضا و تاثیر آن بر قیمت ترون
اولین عامل تاثیرگذار بر قیمت tron crypto، میزان عرضه و تقاضای موجود در بازار است؛ به طور کلی تغییر در این پارامتر یکی از اصلیترین دلایل ایجاد نوسانات در بازارهای مالی است. هرگاه حجم خرید یک دارایی با حجم فروش آن یکسان باشد، نرخها هرگز تغییر نخواهند کرد که به ندرت چنین وضعیتی به وجود میآید؛ به همین دلیل است که همواره شاهد نوسان در قیمت ارز دیجیتال گفتهشده هستیم.
امنیت شبکه
امینت شبکه عاملی است که خیال سرمایهگذار را راحت میکند و احتمال سرقت دارایی او را به حداقل میرساند. قبل از خرید ترون حتما اخبار مربوط به این موضوع را با دقت بررسی کنید؛ زیرا در صورت بروز مشکلات امنیتی قیمتها به شدت سقوط میکنند و ممکن است بخش بزرگی از سرمایه خود را از دست بدهید.
قوانین و مقررات بینالمللی
دولتها و نهادهای مالی بزرگی که در جهان فعالیت میکنند، همواره به دنبال راهی برای افزایش میزان نظارت خود بر کریپتوها هستند؛ به همین دلیل قوانین مختلف را وضع کرده و تلاش دارند با آزمون و خطا بهترین تصمیم را اتخاذ کنند. برخی از مواقع تغییر مقررات موجب ایجاد نوسان در قیمت ترون میشود. به این نکته توجه داشته باشید که تاثیرات همیشه منفی نیستند و در مواردی دیدهشده که با تصویب یک قانون قیمت رمزارزها صعودی شدهاند.
تاریخچه
پروژه ترون توسط جاستین سان (Justin Sun) که مدیر عامل کنونی پروژه ترون است، در جولای ۲۰۱۷ در سنگاپور تاسیس شد. در دسامبر ۲۰۱۷، ترون پروتکل منبع باز خود را راهاندازی کرد. سپس شبکه آزمایشی ترون، بلاکچین اکسپلورر و کیفپول مبتنی بر وب ترون همگی در مارس ۲۰۱۸ راهاندازی شدند. شبکه اصلی ترون نیز کمی بعد از آنها یعنی در می ۲۰۱۸ پیادهسازی شد. ارز دیجیتال پلتفرم ترون، که ترونیکس (TRX) نامیده میشود، در ابتدا مبتنی بر پلتفرم اتریوم و پروتکل ERC-20 بود اما پس از مدتی توسعه یافته و با راهاندازی شبکه اصلی ترون در می ۲۰۱۸، تبدیل به یک ارز دیجیتال مستقل مبتنی بر پروتکل ترون شد.
ویژگیهای شبکه و تأثیر آن بر قیمت ترون
همانطور که مطلع هستید، شبکه ترون (Tron) بههمراه ارز دیجیتال بومی آن بهنام ترونیکس که با نماد اختصاری (TRX) شناخته میشود، یکی از بلاکچینهای پرسرعت و ارزان دنیای کریپتوکارنسی است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند. این شبکه قابلیتهایی را ارائه میدهد که مشابه آن را کمتر در شبکههای بلاکچین دیگر مشاهده کردهایم؛ شاید بههمیندلیل باشد که این پروژه تا این حد پرطرفدار شده است. در ادامه مطلب ویژگیهای خرید ترون را بررسی میکنیم:
نرخ کارمزد بسیار پایین
جالب است که بدانید پروتکل جدید ترون قابلیت اعتبارسنجی غیرمتمرکز تراکنشها را بدون بهاشتراکگذاری داده و نرخ کارمزد بسیار پایین فراهم کرده است. طبق تحلیل ترون، کارمزدهای این شبکه تقریباً 600 برابر، ارزانتر از کارمزد تراکنشها روی بلاکچین اتریوم هستند؛ به همین دلیل خیلی از کاربران به خرید ارز دیجیتال TRX ترغیب شدهاند و روزبهروز بر تعداد کاربران آن افزوده میشود.
سرعت نسبتا بالا
با معرفی نسخه چهارم، توان عملیاتی شبکه ترون به 2,000 تراکنش در ثانیه افزایش پیدا کرد؛ همچنین زمان تأیید بلاکها از 57 ثانیه به 3 ثانیه کاهش یافت. این خبر بهسرعت در دنیای کریپتوکارنسی پخش شد و ترون را به یکی از سریعترین بلاکچینها در میان 25 ارز دیجیتال برتر بازار تبدیل کرد.
کاربردهای خاص خرید ترون
یکیدیگر از ویژگیهای مهم شبکه و تأثیرگذار بر قیمت ترون، بلاکچین فوق تطبیقپذیر است که آن را برای ارسال رمزارزها، فعالیت در حوزه دیفای و سواپ توکنهای مختلف کاربردی میکند. بااینوجود برخی از تحلیلگران بر این باورند که مهمترین کاربرد این شبکه، توزیع غیرمتمرکز داده و سرگرمی است؛ شاید به همین دلیل باشد که ترون به یکی از مدعیان پیروزی در دنیای بلاکچینهای چند زنجیرهای تبدیل شده است.
نقشه راه توسعه دقیق
مهمترین و اصلیترین ویژگی بلاکچین TRON را میتوان نقشه راه آن دانست. برخلاف بیشتر بلاکچینها که دارای نقشه راهی مبهم هستند، این شبکه برنامهای مشخص را برای سالهای آتی خود ارائه کرده است.
مهمترین کاربردها
قابلیت پیادهسازی قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (Dapps) از اصلیترین و مهمترین کاربردهای این پروژه است. سادهترین راه برای درک اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و نحوه کار آنها، بررسی نحوه عملکرد سایتهای سنتی میباشد. بر خلاف اپلیکیشنهای متمرکز سنتی، که در آنها کدهای مربوطه در سرورهای متمرکزی کار میکنند، کدهای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز بر روی شبکه (سرورهای) غیرمتمرکز همتا به همتا کار میکند.
ماشین مجازی ترون
ماشین مجازی ترون یک ماشین مجازی تورینگ با حجم کم است که برای اکوسیستم ترون طراحی شده است. (ماشین تورینگ یک مدل ریاضی محاسباتی است که یک ماشین انتزاعی را تعریف میکند که با استفاده از قوانینی مشخص، مجموعهای از دادهها را تغییر میدهد.) هدف ایجاد ماشین مجازی ترون، ارائه یک سیستم بلاکچین شخصیسازیشده است که کارآمد، پایدار، امن و مقیاسپذیر باشد و به میلیونها نفر از توسعهدهندگان در سراسر جهان ارائه شود. علاوه بر این، بر خلاف مکانیسمی که در ماشین مجازی اتریوم قرار دارد، تراکنشها یا قراردادهای هوشمند در ماشین مجازی ترون، رایگان هستند و هیچ توکنی برای استفاده از آن نیاز نیست.
پشتیبانی از صرافی های غیرمتمرکز
شبکه ترون از توابع و عملگرهای مربوط به صرافیهای غیرمتمرکز پشتیبانی میکند. یک صرافی غیرمتمرکز شامل چندین جفت معاملاتی میشود. هر حسابی میتواند یک جفت معاملاتی بین هر دو توکنی ایجاد کند، با این شرط که آن جفت در شبکه ترون وجود داشته باشد.
خرید و فروش و نوسانات قیمت جفت ارزهای ایجاد شده از پروتکل بانکور (Bancor) پیروی میکنند. شبکه ترون تایید میکند که حجم دو توکن در تمام جفت ارزهای معاملاتی یکسان است و بنابراین نسبت بین دو جفت ارز، نسبت قیمتهای آنها خواهد بود. به عنوان مثال، فرض کنید یک جفت معاملاتی شامل دو توکن فرضی ABC و DEF وجود دارد. ABC دارای سرمایهای برابر با ۱۰ میلیون دلار و DEF دارای سرمایهای برابر با ۱ میلیون دلار باشد، بنابراین 10ABC=1DEF و نسبت قیمت آنها برای قرار گرفتن در بخش خرید و فروش یک صرافی به صورت 10ABC/DEF خواهد بود.
چالشها و راهکارها
هیچ پروژهای بی عیب و نقص نیست و از بیت کوین گرفته تا آلت کوینهایی که با هزاران ادعا وارد دنیای ارزهای دیجیتال میشوند، با چالشها و انتقاداتی از سوی متخصصین دنیای ارزهای دیجیتال روبرو میشوند. اما مسئلهای که اهمیت دارد این است که تیم این پروژهها چگونه به این چالشها و مشکلات پاسخ میدهند و آیا راهکاری برای حل آنها ارائه میدهند یا سعی دارند آنها را انکار کرده و نادیده بگیرند. از این رو شناخت چالشها و مشکلات یک پروژه و همچنین رویکرد تیم آن در پاسخ به آن مشکلات میتواند چشمانداز خوبی از پروژه برای سرمایهگذاران ترسیم کند.
انتشار آمار جعلی
تیم ترون همواره درصدد اثبات برتری خود نسبت به سایر پروژهها با آمار و ارقام مختلف بوده است. چندی پیش جاستین سان، با انتشار آماری در توئیتر خود ادعا کرد، تعداد اپلیکیشنهای غیرمتمرکز بر بستر ترون و همچنین تعداد کاربران فعالی که از این اپلیکیشنها استفاده میکنند، نسبت به دو رقیب خود یعنی اتریوم و ایاس بیشتر است.
با بررسی منبع آماری که جاستین سان از آن استفاده کرده بود، معلوم شد که از سه معیاری که سایت DappReview برای مقایسه بین اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و کاربران فعال آن در نظر گرفته بود، فقط در یکی از معیارهای در نظر گرفته آمار اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و کاربران فعال در ترون بیشتر از ایاس است و با در نظر گرفتن دو معیار دیگر ایاس آمار بالاتری را نشان میدهد.
سانسور کردن بخشی از اطلاعات و ارائه اطلاعات ناقص برای اثبات برتری ترون شاید در کوتاه مدت بتواند تاثیر مثبتی بر قیمت توکن ترونیکس داشته باشد، اما در بلند مدت قطعا به زیان آن خواهد بود، زیرا فاش شدن ادعاهای بدون اصول آنها به مرور زمان اثباتی بر بی اعتباری پروژه خواهد شد.
علاوه بر انتشار آمار ناقص و مغرضانه در حوزه اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و کاربران فعال آن، تیم ترون بر روی تعداد دنبال کنندههای رسانههای اجتماعی رسمی خود تاکید زیادی دارد و هر از چندگاهی آماری از آن نیز منتشر میکند. با یک نگاه کلی به صفحات رسانههای اجتماعی ترون و اتریوم میتوان دریافت آمار مربوط به تعداد دنبالکنندههای توئیتر و فیسبوک ترون نمیتواند واقعی باشد.