کسب و کار ایرانیمجله علمی و سلامت

مرگ بر اثر جراحی بینی ممکن است؟ علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی

مرگ بر اثر جراحی بینی ممکن است؟

آیا جراحی بینی می تواند موجب مرگ شود؟ برای همه کسانی که قصد انجام عمل بینی را دارند مهم است که در مورد عوارض آن بدانند تا بتوانند تصمیم درستی بگیرند.اغلب افرادی که با چنین تیتر هایی رو به رو می شوند دچار استرس فراوان می شوند و مدام کند و کاو می کنند تا به حقیقت موضوع پی ببرند. اما مرگ بر اثر جراحی بینی ممکن است؟ چه اندازه احتمال مرگ در جراحی بینی وجود دارد؟ اصلا آیا جراحی بینی این قدر خطرناک است؟ عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ در ادامه می خواهیم به مباحثی پیرامون این سوالات بپردازیم، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

علت مرگ در عمل بینی

بیهوشی

بیهوشی دلیل اول علت مرگ بر اثر جراحی بینی است. دلیل این دست از مرگ و میرها استفاده ناصحیح و بیش از حد از دارو های بیهوشی است. این داروها اگرچه سبب بیهوشی افراد می شوند، اما استفاده ناصحیح از آن ها می تواند سبب مرگ و یا به کما رفتن شخص شود از طرفی هم استفاده کم از آن می تواند باعث بیهوشی ناقص شود که جزو خطرات بیهوشی در جراحی بینی شناخته شده است. این مورد محدود به عمل های جراحی زیبایی نمی شود؛ بلکه در سایر عمل ها نیز چنین احتمالی وجود دارد.

دارو های بیهوشی بصورت کلی برای بیمارانی با سابقه دیابت نوع دو، ناراحتی های قلبی، تنفسی، آسیب های مغزی، متابولیک، نارسایی های کلیوی، بیماری های مربوط به غدد درون ریز بدن و… دارای عوارض بخصوصی است که در این بیماران باید با احتیاط کامل مصرف شود. همواره متخصصان و جراحان گوش خلق و بینی قبل از انجام هر گونه بی هوشی از بیمار سابقه پزشکی او را می پرسند و در مواردی از او می خواهند که آزمایشات لازم قبل از عمل جراحی زیبایی بینی را انجام بدهد تا بتوانند دقیق تر تصمیم گیری کنند.

عملکرد نادرست دستگاه ها حین عمل

یکی از رایج ترین علل مرگ حین عمل بینی، کارکرد نادرست دستگاه های اتاق عمل است. به طور مثال، دستگاه اکسیژن شاید مهمترین دستگاهی باشد که هنگام بیهوشی به بیمار متصل می شود. حال تصور کنید که فرایند انتقال اکسیژن به فرد توسط دستگاه مختل و فرد نیز به دلیل داشتن بیماری زمینه ای نتواند اکسیژن کافی دریافت کند.

قصور پزشک

از دیگر دلایل مرگ حین عمل بینی می توان به تجربه کم پزشک اشاره کرد. در صورتی که پزشک با شرایط استاندارد عمل آشنا نباشد و همچنین نتواند حین بروز اتفاقات غیرمترقبه اقدامات لازم را جهت احیای بیمار انجام دهد، مرگ بیمار قریب الوقوع خواهد بود.

تداخل بیماری‌های زمینه‎‌ای با دارو بیهوشی

یکی از دلایلی اصلی برای انجام آزمایش های قبل از عمل، ارزیابی شرایط جسمانی بیمار است تا مشخص گردد که شرایط بیمار با بیهوشی او هیچ تداخلی نداشته باشد، در صورت مشاهده هرگونه مشکلی پزشک تا زمان برطرف شدن مشکل از انجام عمل صرف نظر خواهد کرد.

عوارض بیهوشی عمل بینی

جراحی زیبایی بینی معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. دراین صورت فرد پس از عمل دچار برخی عوارض بیهوشی خواهد شد. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس گیجی
  • حالت تهوع
  • خشکی و گرفتگی گلو
  • احساس درد در ناحیه عضلات
  • احساس سرما و لرز

چه عواملی خطر مرگ در عمل بینی را افزایش می دهند؟

سابقه‌ی سلامت شخصی (شامل دیابت، مشکلات تنفسی و سابقه‌ی سیگار کشیدن)، سن، وزن، سابقه‌ی سلامت خانوادگی و وضعیت سلامت عمومی مستقیماً بر احتمال مرگ در عمل بینی تأثیر می‌گذارد.

احتمال مرگ و میر در جراحی بینی چقدر است؟

یکی از بزرگ ترین ترس ها برای افرادی که قصد جراحی بینی دارند، احتمال مرگ و میر در حین عمل است. باید بگوییم که احتمال هیچ چیز صفر نیست، اما جراحی زیبایی بینی جز کم خطر ترین عمل های زیبایی است. به طوری که سالانه 25هزار عمل بینی در کشور ایران انجام میشود و طبق آمار میزان مرگ حین عمل در هر دوسال، شاید کلا به دو نفر هم نرسد. که هرسال هم با پیشرفت علم پزشکی این آمار کمتر هم میشود.

علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی چیست؟

علت‌ به هوش نیامدن بعد از عمل بینی ممکن است به علت مصرف دارو‌های بیهوشی در افراد مبتلاء به ناراحتی‌های قلبی، دیابت، مشکلات تنفسی، بیماری‌های کلیوی، دستگاه گوارش و غدد درون‌ریز، آسیب‌های مغزی و … باشد. به‌همین دلیل این دارو‌ها باید توسط پزشک متخصص گوش حلق و بینی با احتیاط کامل مصرف شود.

مهم‌ترین دلایل مرگ جراحی بینی چیست؟

خطر مرگ در جراحی بینی برای یک فرد سالم نسبت به یک فرد ناسالم کمتر است. یک فرد مبتلاء به عفونت بیشتر از افرادی که عفونت ندارند در معرض خطر است. خطر مرگ بر اثر جراحی بینی در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری است. در حالی‌که از کم‌تحرکی می‌توان به‌عنوان یکی از دلایل مهم مرگ بر اثر جراحی بینی نام برد. علاوه بر این، سابقه‌ی بروز مشکل در هنگام بیهوشی در گذشته، احتمال ایجاد عوارض در بیهوشی‌های بعدی را افزایش می‌دهد. حتی در برخی موارد، اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده مشکلاتی در این زمینه داشته باشد، ممکن است این مشکل در افراد دیگر هم بروز دهد.

یکی از واکنش‌های جدی به دارو‌های بی‌هوشی، هایپرترمی بدخیم (malignant hyperthermia) است که باعث می‌شود بیمار در هنگام قرار گرفتن در معرض بیهوشی، تب بسیار بالایی را بروز دهد. در این موارد مهارت متخصص بیهوشی می‌تواند احتمال مرگ بر اثر جراحی بینی را کاهش دهد. اگرچه به این نکته هم باید دقت کنید که مرگ بر اثر جراحی در حین و بلافاصله پس از آن معمولاً در نتیجه‌ی واکنش به بیهوشی است.

آیا عمل بینی گوشتی خطرناک است؟

در عمل جراحی بینی گوشتی، هدف باریک کردن قسمت تحتانی بینی تا حد امکان است. برای رسیدن به این مقصود باید با اعمال فشار روی ضخیم و چرب غضروف تیغه‌ی میانی می‌توان بینی باریک‌تری داشت. در صورت برداشتن زیاد غضروف به‌علت امکان بروز عوارض برگشت‌ناپذیر و آسیب‌های ماندگار پوستی عمل بینی گوشتی می‌تواند خطرناک باشد.

کلام آخر

خوشبختانه در حال حاضر احتمال مرگ و میر در بین متقاضیان این عمل زیبایی بسیار کاهش یافته است که علت عمده آن، پیشرفت علم پزشکی در جراحی بینی و همچنین تجهیزات مرتبط با آن می‌باشد. اما لازم به ذکر است که برای پیشگیری و کاهش خطرات و احتمالات مرگ در حین انجام جراحی بینی، توصیه می‌شود در انتخاب پزشک متخصص خود دقت بیشتری داشته باشید.

به صورت کلی می‌توان گفت که در مورد مرگ و میر عمل جراحی بینی نگران نباشید زیرا آمارهایی که تاکنون در مورد این مسئله به دست رسیده است نشان می‌دهد که این اتفاق به ندرت و در شرایط خاص رخ داده است. از این رو نباید به شایعات مبنی بر مرگ خانم و یا آقایی در زمان جراحی بینی که توسط رسانه‌ها و با تیترهای جنجالی برای جذب مخاطبین بیشتر منتشر می‌گردد توجه کنید.

دکمه بازگشت به بالا