کسب و کار ایرانیمجله عمومی

چراغ قرمز هارد اکسترنال adata

عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA

هارد اکسترنال ADATA که با گارانتیهای مختلف و محصولات جانبی متنوع مانند فروش برد هارد  دیتاریکاوری ایران به فروش می رسد، از جمله پرفروش ترین انواع هاردهای اکسترنال است. تبلیغات زیادی در مورد ضد ضربه بودن و یا ضد آب بودن هارد اکسترنال ADATA انجام میشود. نکته قابل توجه در رابطه با هارد اکسترنال ADATA این است که هارد اکسترنال ADATA برند مستقل  هارد دیسک نمی باشد. به زبان ساده ، هارد اکسترنال ADATA تولید کننده هاردنیست.

کمپانی ADATA بیشتر در زمینه رم RAM و SSD و همچنین باکس های حرفه ای اکسترنال جهت هارد های پرتابل فعالیت می کند. صد البته که کارخانه ADATA ای دیتا کارخانه کوچکی نیست و از خیلی از کارخانجات فعال در این زمینه ها و حتی تولید کنندگان هارد نیز بزرگتر است.

با این پیش فرض پس داخل باکسهای هارد اکسترنال ADATA انواع مختلفی از هاد از مانند هیتاچی Hitachi – وسترن دیجیتال Western Digital – سیگیت Seagate و توشیبا Toshiba  را در خود دارد. البته عمده هارد اکسترنال ADATA درون خود از هاردهای توشیبا استفاده می کنند. عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA  اشاره دارد به موارد متعددی که البته باید توضیحی در مورد باکس های هارد اکسترنال ADATA نیز بدهم که در واقع:

  • هیچ هارد مکانیکی مغناطیسی در جهان ۱۰۰% ضد ضربه نیست. بلکه باکس های هارد اکسترنال ADATA که دارای سپر یا همان ضربه گیر هستند Bumper قابلیت جذب ضربه را تا حدی دارند که به هارد آسیب کمتری برسد. استاندارد MIL-STD-810G 516.6 shock tolerance هارد را در مقابل افتادن از فاصله ۳ فوت یا همان ۹۰ سانتی متری میتواند محافظت کند.عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA.
  • هیچ هارد دیسک مکانیکی مغناطیسی در جهان ۱۰۰% ضد آب نیست. بلکه باکس های هارد اکسترنال ADATA که کاملا”  هارد دیسک را پوشانده اند و ظاهرا” هیچ راه نفوذی برای آب ندارند Waterproof می توانند تا ۶۰ دقیقه در عمق ۱.۵ متری آب هارد را محافظ کند. standard IP68
  • هیچ هارد دیسک مکانیکی مغناطیسی در جهان ۱۰۰% ضد گرد و خاک نیست . بلکه باکس های هارد اکسترنال ADATA  با درز بسیار پایین می تواند از هارد داخلش در مقابل ذرات ریز تا حدی خاص بر اساس استاندارد IP68 محافظت کند.

خوب با توجه توضیحات بالا پر واضح است که هارد اکسترنال ADATA نیز به مانند باقی برند ها به مشکلات برخورد میکند و تازه اینکه مشکلات آن ها جمع مشکلات دیگر برند های هارد دیسک میباشد (عدم شناسایی هارد اکسترنال adata ، خرابی فیرم ویر ، کندی و…) زیرا درون باکس هارد اکسترنال ADATA انواع مختلفی از هارد دیسک ها وجود دارد.

به تجربه ثابت شده که مشکلات هارد های اکسترنال عموما در اثر ضربه ایجاد می شوند که موجب خرابی در قسمت های مکانیکی و یا آسیب های فیزیکی به قطعه می‌شود. لازم میدانم نظر شما را به این مهم دوباره جلب نمایم که استاندارد ها دارای حد و اندازه هستند.

مثلا اگر هارد اکسترنال ADATA از فاصله ۹۰ سانتی متری سقوط کند این لایه باکس خارجی می تواند از هارد دیسک محافظت نماید. البته دقت داشته باشید در شرایط آزمایشگاهی پس هیچ تضمینی نیست که پس از یک سقوط همچنان به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید اما شرایط گارانتی هارد را برای شما تعویض خواهد نمود.

مشکلاتی که باعث عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA

اگر به مشکلاتی از جمله نیاز به ریکاوری فلش و ظرفیت صفر برخوردید نگران نباشید، متخصصان دیتاریکاوری ایران در خدمت شما هستند. با توجه به تنوع برند هارد دیسک ها درون هارد اکسترنال ADATA ما به مشکلات زیر روبرو خواهیم شد:

  • بازیابی اطلاعات و تعمیر  هارد اکسترنال ADATA که ضربه خورده است. بیشترین و شایع ترین مشکلات هارددیسک های اکسترنال افتادن از دست کاربر  و یا  شوک و ضربه است که دیتاریکاوری ایران قادر است این گونه هارددیسک ها را درصورتیکه پلتر ( دیسک ها ) سالم باشند به صورت کامل بازیابی نماید . دیتاریکاوری ایران پس از تست اولیه و کسب اجازه از مشتری هارد دیسک را از باکس خارج نموده و درون کلین روم ( محفظه تمیز ) بصورت کامل بررسی نموده و درصورتیکه دیسک ها سالم باشند و امکان استخراج اطلاعات  وجود داشته باشد ، هارددیسک را جراحی نموده و قطعات معبوب را تعویض می نماید. لازم به ذکر است برای جراحی هارددیسک و تعویض هد هارد و یا اسپیندل موتور هارد حتما نیاز به یک هارد مشابه است.
  • بازیابی اطلاعات و تعمیر  هارد اکسترنال ADATA که مشکلات فرم ویری دارند. شاید خیلی ها فکر کنند که رفع کردن نقص و ایرادات فرم ویر بسیار ساده است هرچند که با دردست داشتن ابزار فوق العاده و پرقدرت PC-3000 کار را بسیار ساده تر می نماید اما گاها” ساعت ها و روز ها جهت تعمیر این گونه هارددیسک ها زمان مورد نیاز است تا جزیی ترین مشکلات رفع شوند.
  • بازیابی اطلاعات و تعمیر  هارد اکسترنال ADATA که رابط تبدیل هارددیسک به یو اس بی USB و یا کارت شبکه Network LAN or Wifi و … خراب است.در این گونه مریضی ها و مشکلات هارددیسک گاها چند ایراد با هم اتفاق افتاده است و کاربر فکر می کند با تعویض یک قطعه فیزیکی می تواند به اطلاعاتش دسترسی پیدا کند غافل از اینکه این گونه دخل و تصرف ها در هارددیسک و اتصال آن به کامپیوتر در بعضی موارد موجب خسارت های جبران ناپذیر به اطلاعات خواهد گشت.
  • بازیابی اطلاعات و تعمیر  هارد اکسترنال ADATA که به شدت کند کار می کند و اطلاعات قابل کپی برداری نیستند. هارددیسک اکسترنال وسترن دیجیتال اغلب به این مشکل برخورد می کنند و کاربران و مشتریان از این گلایه می کنند که یا هاردشان به خیلی کند شده است و یا هارد فقط اطلاعات را نمایش می دهد و قادر به کپی برداری اطلاعات نیستند.
  • بازیابی اطلاعات و تعمیر  هارد اکسترنال ADATA با خرابی برد وبرد سوخته. در خیلی از موارد شاهد این هستیم که نوسانات ولتاژی برد هارد دیسک اکسترنال را خراب کرده و یا سوزانده است. در اینگونه موارد یا اصلا هارد دیسک هیچگونه علایم حیاتی نظیر چرخش اسپیندل موتور ندارد و یا اینکه هارد روشن می شود اما شناسایی نمیشود و یا علایم غیر عادی نشان میدهد که گه گاه تعمیرکاران را به اشتباه می اندازد.
  • بازیابی اطلاعات و تعمیر  هارد اکسترنال ADATA با صدای ناهنجار تق و تق. صدای نا هنجاری که از داخل هارد دیسک شنیده می شود عموما به چند مورد بستگی دارد. ضربه و شکسته بود هد یا بازوی نگه دارنده – خرابی برد هارد دیسک – نشستن هد بر روی اسپیندل موتور – خرابی بوش و بلبرینگ اسپیندل موتور –  خرابی فرم ویر  و مواردی دیگر. آنچه در ایمجا قصد دارم به آن اشاره کنم این است که متاسفانه میبینیم هارد دیسک هایی که دارای خرابی فرم ویری هستند و صدای تق و تق از آنها شنیده میشود بوسیله افراد نا آگاه در محیط های عادی باز میشوند که خود موجب آسیب شدید به اطلاعات خواهد بود.
  • بازیابی اطلاعات و تعمیر هارد اکسترنال ADATA که شناسایی نمی شوند.

دیتاریکاوری ایران و متخصصین آن بصورت حرفه ای و بسیار ماهرانه قادر به بازیابی  اطلاعات این گونه هارددیسک های اکسترنال (بازیابی اطلاعات هارد اکسترنال تعمیر هارد اکسترنال ) هستند حتی اگر برد هارددیسک منهدم شده  و یا سوختگی فیزیکی داشته باشد. نحوه بازیابی اطلاعات هارد اکسترنال در این مرکز بصورت حرفه ای و مطابق با استانداردهای روز دنیاست.

عوامل موثر در عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA

نشناختن هارد اکسترنال adata را می توان به عوامل زیر وابسته کرد:

  • عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA به دلیل آسیب های فیزیکی ناشی از ضربه.
  • عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA به دلیل آسیب های ناشی از درست کار نکردن هد ها.
  • عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA به دلیل آسیب های ناحیه سرویس و ماژول های آن.
  • عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA به دلیل آسیب های کابل رابط اتصال هارد به کامپیوتر
  • عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA به دلیل آسیب های ناشی از سوختگی برد هارد یا رابط USB.
  • عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA به دلیل آسیب های Rom  متصل بر روی برد.
  • عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA به دلیل آسیب های لیست های خرابی هارد.

چند نکته طلایی- جهت مواجه نشدن با عدم شناسایی هارد اکسترنال ADATA موارد زیر را برای نگهداری و استفاده از عایت کنید:

  • جلوگیری از ضربه و تکان ندادن هارد اکسترنال ADATA در زمان وصل بودن به سیستم.
  •  Safly Remove Hardware and Eject  قبل از قطع کردن کابل USB حتما از این آیکون استفاده کنید.
  • حتی المقدور از رمز دار کردن هارد دیسک پرهیز کنید. درصورت نیاز از نرم افزارهای رمزگذاری استفاده کنید امنیت شما بیشتر خواهد بود.
  • اطلاعات اصلی خود را درون هارد پرتابل اکسترنال نگاه داری ننمایید به عبارتی هارد اکسترنال جهت بایگانی ، بانک و یا آرشیو نیست. اطلاعات دم دستی و بک آپ گرفته شده را در آن نگه دارید.
  • از حمل بی مورد هارد اکسترنال اجتناب کنید.
  • از اتصال هارد اکسترنال به هر سیستم ناشناخته جدا ممانعت کنید. ممکن است بدافزارها آسیب جدی به هارد و یا اطلاعات وارد نمایند.
  • در صورت تمایل به اتصال هارد به دستگاه های DVR و یا DVB و امثال این ها حتما” قبلا” از اطلاعاتتان نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  • حتی المقدور هارد اکسترنال ADATA خود را به عنوان امانت به کسی نسپارید.
  • در صورت تمایل به فرمت کردن هارد مطمین شوید که اطلاعات مهمی در آن ندارید.
  • در صورت تمایل به فرمت کردن هارد اکسترنال حتی المقدور از نرم افزار خود هارد استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان هارد اکسترنال ADATA را به پورت های USB  در قسمت جلویی هیچ کامپیوتری متصل ننمایید.
  • در هنگام اتصال هارد اکسترنال ADATA به کامپیوتر یا لپ تاپ خود اول هارد را در جایی درست مستقر نموده و بعد اقدام به اتصال کابل USBبنمایید و به هیچ عنوان هارد را که در دستتان نگاه داشته اید متصل نکنید.

ایرادات و خرابی های معمول هاردهای اکسترنال

1.      مشکل کپی نکردن اطلاعات هارد های اکسترنال :

 کپی نکردن اطلاعات یکی از شایع ترین خرابی های هارد های اکسترنال می باشد. در این گونه مواقع چراغ هارد اکسترنال شروع به چشمک زدن می کند و معمولا کامپیوتر آن هارد را شناسایی نمی کند.

در برخی موارد از داخل سیلندر هارد اکسترنال صدای بوق می آید. شنیدن صدای بوق از هارد اکسترنال نشان دهنده خرابی فیزیکی هارد مانند هد یا موتور یا سطح دیسک می باشد.

بعضی مواقع هارد در منوی device manager   شناسایی ولی در disk management  شناسایی نمی شود . البته این حالت موقعی که برد خالی هارد اکسترنال بدون مدیا به سیستم وصل شود به وجود می آید. بنابراین شناسایی شدن هارد در device manager   شرط دیکت شدن هارد اکسترنال نمی باشد.

2.      روشن نشدن هارد اکسترنال :

امکان دارد برق به موتورهارد نرسد که دلیلش می تواند خرابی برد باشد.

شاید برق به برد می رسد ولی موتور هارد یا هد هارد اکسترنال سوخته باشد که باعث نچرخیدن هد هارد می شود.

البته درحالت بدتر این هست که چند قطعه باهم سوخته باشد.

3.      علت کند شدن هارد اکسترنال

البته این حالت بیشتر برای هارد های اکسترنال وسترن به وجود می آید و دلیل آن خرابی و داشتن بدسکتور زیاد در هارد می باشد.

لازم به ذکر است که علت کند شدن هارد های اکسترنال می تواند یکی از موارد زیر باشد:

. اتصالات کانکتور ها ، کابل ها ، رابطها و .. به خوبی برقرار نمی گردد.

. مشکل دار شدن سیستم فایل پارتیشن

. نرسیدن درست برق به هارد

. ورود گرد و غبار به داخل هارد اکسترنال

. ضعیف شدن هد هارد اکسترنال

. به وجو آمدن بدسکتور در هارد

. از دست رفتن مغناطیس سطح دیسک بر اثر کارکرد زیاد

.  خرابی ماژول هارد اکسترنال

. خرابی مدیا بر اثر ضربه

. از تنظیم خارج شدن قطعات فیزیکی مکانیکی

. از بین رفتن هد هارد اکسترنال بر اثر فرسودگی یا نوسان برق.

آیا چشمک زدن هارد در زمانی که اطلاعات جابجا نمی شود نشانه ویروسی بودن است؟

آیا چشمک زدن هارد در زمانی که اطلاعات جابجا نمی شود نشانه ویروسی بودن است ؟ اگر دقت کرده باشید زمانی که در حال جابجایی اطلاعات از روی هارد دیسک به یک حافظه دیگر یا پارتیشن های کامپیوتر هستید ، چراغ چشمک زن هارد که به رنگ قرمز بر روی تمام کیس ها وجود دارد دائم چشمک میزند ، اما در زمانی که کامپیوتر در حالت Sleep  هست و ممکن است کاری هم انجام ندهید باز این چراغ پشت سرهم روشن و خاموش می شود. با من همراه باشید تا پاسخ این سوال را در ادامه بدهم.

به طور کلی یک سیستم عامل طوری تنظیم شده است که در زمانی که حتی شما با ویندوز کارنمی کنید ، سیستم عامل فایل های سیستمی و اطلاعات درون پارتیشن را به طور دائم بررسی می کند و برای ثابت کردن این ادعا می توانید از Task manager استفاده کنید . در این بخش مشاهده می کنید که یکسری از سرویس ها دائم در حال اجرا هستند و نمی توانید آنها را غیر فعال کنید. این اولین دلیل برای پشت سرهم چشمک زدن چراغ هارد می باشد.

یکی دیگر از مواردی که باعث روشن و خاموش شدن این چراغ می شود file-indexing می باشد. همه سیستم عامل‌های مدرن امروزی دارای سرویس‌های فهرست کردن فایل‌ها (file-indexing) هستند. چنین پروسه‌ای به همه جای هارد شما سرک می‌کشد، تک تک فایل‌ها (و متن درون آن) را بررسی می‌کند و یک دیتابیس ایجاد می‌کند. وقتی از قابلیت جستجوی سیستم عامل خود استفاده می‌کنید، نتایج سریع با استفاده از این دیتابیس به شما ارائه می‌گردد. برای این کار، سرویس ایندکس کننده باید مرتب در بین فایل‌های شما بچرخد و تغییرات را بررسی کند، و این باعث فعالیت هارد دیسک می‌شود.

آنتی ویروس ها نیز به صورت دائم فایل های سیستم را اسکن می کنند و بدون زمانبندی اینکار صورت می گیرد . یعنی ممکن است اسکن اطلاعات درست زمانی اتفاق بیافتد که شما اصلا هیچ کاری را با رایانه انجام نمی دهید. اما اگر نگران از این موضوع هستید که سیستم شما ویروس یا تروجانی دارد که اطلاعات را ارسال می کند می توانید از نرم افزار کومبو فیکس استفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا