کسب و کار ایرانیمجله اجتماعی

اقدامات جانبی در شستشوی نمای ساختمان

نماشویی ساختمان چیست و چگونه انجام می شود؟

به طور خلاصه ، شستشوی نما فرآیند اطمینان از پاکیزگی نمای خارجی ساختمان از هر گونه آلودگی ، دوده ، لکه و آلاینده می باشد. نمای خارجی معمولا قسمت جلویی ساختمان ( ورودی ساختمان ) است. برخی از محبوب ترین مصالح مورد استفاده برای نمای ساختمان شامل شیشه ، سنگ و چوب بوده البته برخی برای نمای خارجی از فلزاتی همچون استیل ضد زنگ و یا آلومینیوم استفاده می کنند.

نماشویی ساختمان با نمای فلزی به صورت منظم صدماتی را که این عوامل ارگانیک می توانند در آنها ایجاد کنند را به حداقل رسانده و باعث می شود خانه یا ساختمان شما برای مدت زمان طولانی تری بهتر به نظر برسد.

ضرورت شستشوی نمای ساختمان چیست؟

دلایل زیادی وجود دارد که نمای یک ساختمان ممکن است کثیف به نظر برسد. به عنوان مثال ، آلاینده های موجود در هوا یکی از این عوامل محسوب می شود. هر یک از این عوامل باعث می شوند تا رنگ اصلی نمای ساختمان محو شده و بر ظاهر کلی ساختمان تاثیر می گذارند. میزان تمیز شدن نمای ساختمان بستگی به جنس مصالح دارد. تجهیزات و راه حل های کاربردی مورد استفاده با توجه نوع مصالح انتخاب می شوند تا اطمینان حاصل شود در طی فرآیند شستشوی نما هیچ گونه آسیبی به وجود نمی آید! عملکرد و مکان قرارگیری ساختمان نیز در میزان شستشوی نمای ساختمان موثر خواهد بود.

نما به قسمت جلویی ساختمان اشاره دارد که در آن ورودی تاسیسات شما قرار خواهد گرفت. به بیان ساده تر تمیز کردن نمای ساختمان ، فرآیند تمیز کردن نمای بیرونی ساختمان و عاری از هر گونه آلودگی ، لکه و کثیفی بودن آن است. نمای ساختمان به دلایل مختلف ممکن است کثیف باشد. به عنوان مثال اگر طوفان یا بارش باران وجود داشته باشد ، تلفات وارد کرده و نما را کثیف می کند و بر فضای کلی ساختمان تاثیر می گذارد. شستشوی نمای ساختمان به موادی که از آن ساخته شده است بستگی دارد.

معرفی انواع نمای ساختمان

محلول ها و تجهیزات و مواد شستشوی نمای ساختمان مورد استفاده نیز به نوع مواد بستگی دارد تا اطمینان حاصل شود که در طول فرآیند آسیبی نمی بیند. همچنین موقعیت ساختمان به تصمیم گیری در مورد چگونگی تمیز کردن نما کمک می کند. در ادامه قصد داریم شما را با انواع نمای ساختمان بیشتر آشنا کنیم :

  1. نمای فولادی : با ساختمان های زیادی روبرو خواهید شد که با دیوارهای پرکننده فولادی سبک ساخته شده اند. آنها به جای ساختار ورق داخلی بلوک های خاکی در ساختمان های بتنی و اسکلت فلزی استفاده می شوند. آنها ترکیب طیف وسیعی از سیستم های نما برای پر کردن دیوارها را تسهیل کرده و نصب آنها بسیار آسان است. آنها به اندازه کافی قوی هستند که در برابر فشار باد مقاومت کنند و وزنی را که آن را می پوشاند تحمل کنند.
  2. نمای پانل کامپوزیت آلومینیومی : ACP به پانل های مسطحی اطلاق می شود که از یک هسته ترموپلاستیک ثابت بین ورق های آلومینیومی تشکیل شده است. ACP به طور گسترده برای نماهای ساختمان استفاده می شود زیرا آنها سبک وزن ، قوی و بادوام هستند. حتی می توانید ACP را در انواع الگوهای تقلیدی غیر فلزی و فلزی طراحی کنید.
  3. نمای شیشه ای : امروزه معمولا برای ساخت نمای ساختمان های چند طبقه مختلف ، شیشه را با فولاد ترکیب می کنند. ساختار فولادی نه تنها از پانل های شیشه ای پشتیبانی می کند ، بلکه آن را زیبا و شیک می کند.
  4. نمای بتنی از پیش ساخته : به کارگیری پانل های بتنی پیش ساخته در نمای ساختمان ها زمانی بهترین گزینه هستند که برنامه های ساخت و ساز سختی داشته باشید ، زیرا می توان آنها را بسیار سریع راه اندازی کرد. فرآیند تولید آن ها نیز ساده و بادوام است.
  5. نمای آجری : نمای آجری برای ظاهر آنتیک بهترین است و یک تغییر جزئی می تواند آن را زیباتر کند. کل ساختار سبک وزن بوده و فرآیند نصب ساده است. می توانید آجرها را به صورت عمودی ، روبان مانند یا هر شکلی شکل دهید. آجرها در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت می کنند و مواد عالی برای حفاظت حرارتی هستند.

حال این سوال ممکن است برای شما نیز پیش بیاید که چرا برای نماشویی و کفسابی در کرج را باید با متخصصین شرکت تابناک سپرد:

  1. خدمات با کیفیت = افراد حرفه ای می دانند که چگونه نظافت شیشه نمای ساختمان یا هر نوع تمیز کردن نمای ساختمان را انجام دهند. علاوه بر این ، آنها می دانند که چه کاری انجام می دهند و با به کارگیری فناوری پیشرفته ، می توانند کل روند نماشویی ساختمان را آسان کنند.
  2. قابلیت اطمینان = تمیز کردن نمای ساختمان بستگی به نوع ماده ای دارد که نمای شما از آن ساخته شده است. بنابراین شما باید یک متخصص را استخدام کنید. کارشناسان اطمینان حاصل می کنند که از بهترین متریال استفاده کرده و به نمای ساختمان شما آسیب نمی رسانند.
  3. تجربه و تخصص = قطعا شرکت‌ های خدماتی مانند شرکت ما خدمات زیادی مانند: کفسابی شرکت تابناک انجام داده است. این خدمات سال‌ هاست که در این شرکت ها انجام می شود. بنابراین ، آنها پروژه های زیادی را انجام داده اند تا مطمئن شوند که بهترین ها را به شما ارائه می دهند.

سه روش اصلی برای نماشویی ساختمان وجود دارد :

  • آب
  • مواد شیمیایی
  • روش های ساینده

روش های ساینده همچون سنگ زنی ، سنباده زنی و انفجار توصیه نمی شود ، زیرا مواد سطحی را به همراه خاک و رنگ ساختمان از بین می برند. از این رو گزینه های شست و شوی نمای ساختمان با آب و مواد شیمیایی مورد جز بهترین گزینه ها محسوب می شوند که هر دو موثر و بی خطر هستند.

شستشوی نما به وسیله آب :

برای تمیز کردن نما سه نوع روش مبتنی بر آب وجود دارد :

  1. شست و شو با فشار
  2. خیساندن
  3. شست و شوی با بخار / فشار گرم

در مواجه با جرم و کثیفی های معمول ، نماشویی با آب یکی از بهترین و امن ترین شیوه ها محسوب می شود. متداول ترین روش شست و شوی نمای ساختمان ، شست و شو با آب با فشار متوسط ( 100 الی 200 پوند در اینچ مربع ) روی سطح ساختمان اعمال می شود. برای شروع فشار آب معمولا کم بوده و در صورت نیاز افزایش می یابد. برای مناطق سخت می توانید از فرچه های طبیعی و یا مصنوعی با موی زبر استفاده کنید.

گاهی اوقات یک ماده شوینده غیر یونی ( نوعی که در مایعات شستشوی ظرف استفاده می شود و کمتر از مواد شوینده یونی کف می کند و با یون های موجود در آب واکنش نمی دهد ) به آب اضافه می شود تا خاک های روغنی از سطوح پاک شود. از صابون و سایر مواد شوینده خانگی نباید در تمیز کردن مبتنی بر آب استفاده شود ، زیرا لکه های قابل رویتی را به جا می گذارند. برای از بین بردن دوده و پوسته های ضخیم نواحی که در معرض باران نیز قرار ندارند ، سطح آجر را برای مدت زمانی خیس کنید. سومین روش ، شستشوی با بخار / فشار گرم ، معمولا مورد استفاده قرار نمی گیرد ، اما می تواند برای از بین بردن رسوبات خاک و گیاهان از جمله پیچک موثر باشد و همچنین گزینه ای برای تمیز کردن سنگ های حساس به اسیدهای موجود در برخی پاک کننده های شیمیایی ، محسوب می شود.

از طریق سیستم نماشویی ساختمان با آب ، متخصصان ما قادر هستند هرگونه کثیفی را از روی شیشه و یا سایر سطوح نما پاک کنند. میزان مناسب سختی برس را می توان با توجه به نوع سطح انتخاب کرد. برخی از رایج ترین مزایای همکاری با شرکت آس برای نماشویی ساختمان عبارتست از :

  • رسیدگی سریع و موثر فقط در چند مرحله
  • قابلیت دسترسی آسان به نواحی سخت
  • نماشویی تک مرحله ای – در این صورت دیگر نیازی به بیرون کشیدن شیشه ها و پولیش مجدد آن ها نیست
  • مناطق بزرگتر می توانند سریعتر از روش های سنتی تمیز شوند
  • از کف زمین تا بلندترین ارتفاع تمیز می شود
  • صنعتی شدن شهرها میزان آلودگی و ذرات ریز معلق در هوا را افزایش داده است. این امر به‌مرور آسیب‌هایی جدی برای انسان‌ها و حتی اشیا در پی خواهد داشت.
  • ساختمان‌ها یکی از مواردی هستند که در معرض مستقیم آلودگی هوا قرار دارند. افزایش میزان غلظت مواد آلاینده در هوا تأثیرات مخربی را بر روی نمای ساختمان‌ها به‌جای می‌گذارد. به‌خصوص هنگام بارندگی‌های اسیدی، نمای ساختمان تحت تأثیر مواد شیمیایی آلاینده قرار می‌گیرد و آسیب می‌بیند.
  • به‌طورکلی نمای ساختمان‌ها از شیشه، سنگ، کامپوزیت و … ساخته می‌شوند و به‌تدریج فرسوده شده و شکل اولیه خود را از دست می‌دهند.
  • درواقع آلودگی هوا نه‌تنها منجر به از بین رفتن جلوه و زیبایی ساختمان می‌شود، بلکه در بلندمدت ممکن است به اسکلت ساختمان هم آسیب بزند.
  • راهی برای در امان ماندن از این آلودگی وجود ندارد! اما می‌توان به‌صورت دوره‌ای با شستن نمای ساختمان آثار این آلودگی را از ظاهر ساختمان پاک کرد. این دقیقاً همان کاری است که به آن نماشویی ساختمان گفته می‌شود.
  • نماشویی ساختمان در زیباسازی ظاهر ساختمان بسیار مؤثر است. شستشوی نمای ساختمان از کارهای تخصصی در صنعت خدمات ساختمانی به شمار می‌رود.

هزینه نماشویی ساختمان

شستشوی نمای ساختمان شیوه‌های مختلفی دارد و قیمت آن نیز به عوامل مختلفی وابسته است. به‌عنوان مثال در شهرهای بزرگ و صنعتی که آلودگی هوا بیشتر است، ساختمان‌ها زودتر کثیف می‌شوند.

این امر به‌مرور بر نمای ساختمان تأثیر گذاشته و زیبایی آن را از بین می‌برد. میزان کثیفی نمای ساختمان از جمله عوامل مؤثر بر هزینه نماشویی است. علاوه بر این ارتفاع، جنس نما و متراژ آن بر قیمت شستشوی نمای ساختمان مؤثر است.

همچنین شیوه‌ای که متخصصان برای شستشوی نمای ساختمان شما انتخاب می‌کنند و تجهیزاتی که برای انجام این کار نیاز دارند از جمله عوامل مؤثر بر هزینه نماشویی ساختمان هستند. شما با ثبت درخواست در سامانه می‌توانید از قیمت‌ نماشویی ساختمان آگاه شوید.

تجهیزات لازم برای نماشویی ساختمان

انتخاب روش نماشویی با توجه به ارتفاع ساختمان، متراژ و جنس نما متفاوت است. در اینجا به برخی از شیوه‌های نماشویی و تجهیزات لازم برای انجام این کار اشاره خواهیم کرد.

·         نماشویی با استفاده از داربست

استفاده از داربست، شیوه‌ای سنتی برای شستشوی نمای بیرونی ساختمان به‌حساب می‌آید. این روش امنیت بیشتری نسبت به سایر شیوه‌ها دارد.

البته امروزه این روش کاربرد چندانی ندارد و جای خود را به شیوه‌های نوین داده است! زیرا امکان نصب داربست مقابل همه ساختمان‌ها وجود ندارد و ابزارهای دیگری همچون طناب، ماشین‌آلات صنعتی و … انجام نماشویی ساختمان را راحت‌تر کرده‌اند.

·         نماشویی ساختمان با طناب

یکی از شیوه‌های پیشرفته نماشویی ساختمان شستشوی نمای بیرونی با استفاده از طناب است که توسط افراد ماهر انجام می‌شود.

در این شیوه خبری از داربست و هزینه اضافه نیست! به‌طوری‌که یک نفر با استفاده از طناب و با فرودهای متناوب از بالای ساختمان به نمای بیرونی دسترسی پیدا می‌کند. سپس با استفاده از ابزار و مواد مناسب نمای ظاهری ساختمان را تمیز کرده و به سمت پایین حرکت می‌کند. این شیوه را نماشویی با راپل هم می‌نامند که باید توسط افراد متخصص صورت گیرد.

کار در ارتفاع امری دشوار و خطرناک است و حتماً باید از تجهیزات ایمنی مانند کمربند محافظ، طناب ایمنی و … استفاده شود.

·         نماشویی با استفاده از بالابر

برای شستشوی نمای بیرونی ساختمان‌هایی که امکان نصب داربست در مقابل آن‌ها وجود ندارد می‌توان از بالابر استفاده کرد. به‌طورکلی استفاده از بالابر راحت‌تر است و دردسر کمتری نسبت به نصب داربست دارد.

کلایمر یکی از ابزارهای کاربردی جهت شستن نمای ساختمان است! کلایمر نوعی بالابر ساختمانی به طول متغیر ۲ الی ۶ متر است که برای شستشو و تعمیر نمای ساختمان و جابجایی تجهیزات و مصالح کاربرد دارد. این وسیله جایگزین مناسبی برای داربست‌های ساختمانی است.

روشهای شستوشوی نمای ساختمان

در بخش قبل برخی از شیوه‌های اجرای نماشویی را توضیح دادیم. درواقع به بیان اقدامات و تجهیزات لازم جهت شستشوی نما پرداختیم؛ اما در اینجا می‌خواهیم روش‌های نماشویی ساختمان را توضیح دهیم.

·         شست‌وشوی نما با واترجت

واترجت از جمله تجهیزاتی است که برای شستشوی نمای ساختمان کاربرد دارد. این ابزار در شیوه نماشویی ساختمان با راپل، کاربرد بسیاری دارد.

دستگاه واترجت آب و مواد شوینده را توسط پمپ‌هایی که دارد با فشار زیاد بر روی نمای ساختمان می‌پاشد. این ابزار معمولاً برای تمیز کردن نماهای آجری، سنگی و سیمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

·         روش سایشی یا واتر سَند بِلاست

گاهی جرم‌ها و لکه‌های عمیقی روی نمای ساختمان شکل می‌گیرند که آن‌ها را نمی‌توان با استفاده از دستگاه واترجت تمیز کرد. در این شرایط معمولاً به سراغ روش سایشی می‌روند تا با لایه‌برداری، آلودگی‌ها و لکه‌ها را پاک کنند. ابزاری که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرد، سند بلاست نام دارد! در روش سایشی دانه‌های سیلیسی مخصوصی که همچون شن هستند را با آب ترکیب کرده و با فشار روی سطح بیرونی ساختمان می‌پاشند.

سند بلاست روش پرکاربردی در صنعت شستن نمای ساختمان است و شیوه‌ای بی‌نقص در شستشوی نما به‌حساب می‌آید. این شیوه را می‌توان روی نماهای بتنی، سنگی و آجری اجرا کرد. البته این کار باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود وگرنه ممکن است نمای ساختمان آسیب ببیند.

·         شستشوی نمای ساختمان با مواد شیمیایی

یکی دیگر از شیوه‌های تمیز کردن نمای بیرونی ساختمان، استفاده از مواد شیمیایی است. دیسکلر (Descaler) نوعی اسید رقیق است که به‌خوبی جرم‌ها و چربی‌ها را از بین می‌برد.

این شیوه از نماشویی معمولاً برای نماهای سنگی کاربرد دارد. در این روش به‌طور هم‌زمان آب و دیسکلر را بر روی نمای ساختمان می‌پاشند. شدت پاشش آب و قدرت پاک‌کنندگی دیسکلر به‌خوبی می‌تواند نمای ساختمان را تمیز کند.

·         شستشوی نما با استفاده از تی، ابر و مواد شوینده

مشخص است که برای این روش به تی، ابر اسفنجی و مواد شوینده نیاز دارید. این شیوه معمولاً برای نماهای کامپوزیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش ابتدا ابر اسفنجی را به مواد شوینده آغشته کرده و روی سطح ساختمان می‌کشند. سپس با استفاده از تی مخصوص شیشه، نمای ساختمان را تمیز می‌کنند.

شستشوی نمای شیشهای

اگر نمای ساختمان شیشه‌ای باشد باید بدانید که چند وقت از آخرین باری که نماشویی صورت گرفته، گذشته است. درصورتی‌که مدت زیادی از شستشوی شیشه‌ها گذشته باشد، نماشویی در دو مرحله انجام می‌شود! در این حالت ابتدا برای زدودن گرد و غبار از روی شیشه‌ها، نما را با واترجت می‌شویند.

سپس به‌صورت دستی یعنی با استفاده از تی مخصوص، ابر اسفنجی و مواد شوینده آن را تمیز می‌کنند. اما اگر نمای ساختمان هر سال تمیز شده باشد، کافی است فقط به‌صورت دستی شسته شود. شستشوی نمای شیشه‌ای را در روزهای آفتابی انجام ندهید! زیرا بر اثر تابش آفتاب، شیشه‌ها سریع خشک شده و بر روی آن‌ها لکه و خط به وجود می‌آید. هنگام نماشویی حتماً دستکش بپوشید و جهت محافظت در برابر بخار مواد شوینده از ماسک استفاده کنید.

سطح بیرونی شیشه‌ها معمولاً کثیف‌تر هستند و برای از بین بردن لکه‌های سمج روی آن‌ها، باید از شوینده‌های قوی استفاده کنید.

شستشوی نمای کامپوزیت

نماشویی کامپوزیت نیز مشابه شستشوی نمای شیشه‌ای است؛ یعنی نمای کامپوزیت را هم می‌توان با واترجت یا ابر و تی تمیز کرد. حال اینکه به سراغ کدام گزینه می‌روید بستگی به میزان کثیفی نما دارد. اما توجه داشته باشید که برای نمای کامپوزیت باید از شوینده مناسب استفاده کنید!‌ وگرنه نمای ساختمان به‌تدریج کدر می‌شود.

به‌طورکلی نمای کامپوزیت ظرافت خاصی دارد! ازاین‌رو استفاده از مواد شوینده اسیدی، برس، اسکاچ و سیم ممکن است به کامپوزیت آسیب بزند.

شستشوی نمای آجری

برای شستشوی نمای آجری از واترجت استفاده می‌کنند. اگر نمای ساختمان خیلی کثیف نباشد، با استفاده واترجت آب را با فشار زیاد روی نما می‌پاشند. درصورتی‌که کثیفی در جسم نمای ساختمان نشسته باشد لازم است که به سراغ سند بلاست بروید. همان‌طور که گفتیم در این روش ماده‌ای به نام سیلیس را با آب ترکیب کرده و با فشار زیاد روی سطح آجر اسپری می‌کنند. شستشوی نمای آجری مطابق این روش جلوه خاصی به ساختمان خواهد بخشید.

شستشوی نمای چوبی

شستشوی نمای چوبی به دقت و تمرکز بیشتری نیاز دارد!‌ دلیل آن هم آسیب‌پذیری چوب در برابر آب است. معمولاً برای تمیز کردن نمای چوبی ساختمان نیازی به واترجت نیست و آن را خیس نمی‌کنند. بلکه ابتدا با استفاده از دستگاه سنگ فرز یا سنباده، پوسیدگی‌های سطحی نمای ساختمان را از بین ‌می‌برند. سپس با شوینده‌های مخصوص چوب، نمای ساختمان را تمیز می‌کنند.

دکمه بازگشت به بالا