فواید و مضرات برنج کته
خـواص و مـضـرات بـرنـج + راهنمای خرید برنج مازندران
برنج یک گیاه علفی یکساله مخصوص مناطق گرم پرآب. ارتفاع ساقه آن حدود 4/1-1 متر، برگهای آن باریک و دراز نوک تیز و گلهای آن به صورت سنبلهای با دم کوتاه در اطراف محور گل دهندۀ گیاه ظاهر می شود میوه آن به شکل خوشه ای متشکل از سنبلهایی در انتهای ساقه در می آید. میوه ای که یک دانۀ برنج در آن قرار دارد، شلتوک می نامند. در ایران انواع آن در مناطق شمال ایران و در جنوب در خوزستان و در نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود. در این مقاله به بررسی خواص و مضرات برنج می پردازیم و در انتها نیز لیست قیمت برنج هاشمی مازندران 1402 آورده ایم. با ما همراه باشید.
خـواص بـرنـج
- در طب سنتی قدیم برنج طارم هاشمی اعلا دارای طبیعتی سرد و خشک است.
- برنج علاوه بر اینکه فاقد کلسترول و چربی های مضر و سدیم است ، سرشار از ویتامین هایی از جمله کلسیم، فیبر، آهن، تیامین، ریبوفلاوین است و همچنین موادمعدنی چون نیاسین را دارا می باشد.
- در برنج ماده ای به نام اوریدین (oridine) وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست.
- برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. هنگامی که پوست قهوه ای آن را می گیرند مقداری از ویتامین های خود را از دست می دهد.
- برنج تازه دارای ویتامین های بیشتری از برنج کهنه می باشد بیشتر ویتامین های در پوست و غشای قهوه ای رنگ رنج وجود دارد.
- کته برنج برای افراد اسهال و اسهال خونی غذای مناسبی است.
- برنج برای درمان بیماری های مفاصل از جمله واریس ، نقرس مفید است.
- برنج باعث کاهش اضطراب می شود.
- مصرف برنج برای اختلالات کلیویی مفید است.
- کته برنج تولید اسپرم را افزایش می دهد.
- کمپرس با آرد برنج تب را کاهش می دهد.
- یکی از غذاهای خیلی خوب و مقوی شیربرنج است. مخصوصاً اگر با عسل میل شود باعث تولید اسپرم می شود.
- خوردن برنج باعث بازشدن رنگ چهره می شود.
- برنج برای درمان فشار خون مفید است.
- اگر می خواهید لاغر شوید سه روز فقط کته برنج بخورید هیچ چیز دیگری نخورید.
- نشاسته ای که برنج دارد به شکل هضم نشده به روده می رشد و به رشد باکتری های مفید برای عملکرد عادی روده کمک می کند.
- برنج ترکیب و ساخت کلسترول را کاهش می دهد.
- کسانی که بیماری سودا و پسوریازس دارند حتما برنج را در برنامه غذایی خود به صورت کله قرار دهند.
- خوردن کته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده می شود.
- برنج دارای فیبر غیرمحلول است که می تواند از بدن در برابر برخی سرطان ها محافظت کند.
- برنج بهترین غذا برای دوران نقاهت است.
- کسانی که سوزاک شده اند سوپ برنج را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- برای درمان تب، بدن و سر را با برنج کمپرس کنید.
- برنج در درمان بیماری گواتر موثر است.
- مصرف برنج سوء هاضمه و دل پیچه را درمان می کند
- برنج مقدار قند خون و انسولین خون را در یک حالت تعادل مناسبی نگه می دارد.
- برنج به دلیل اینکه مقدار کمی سدیم دارد می تواند برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند مفید باشد.
- برنج خواب آور است و خوابی نیکو می آورد
- برنج تشنگی را برطرف می کند.
- اسهال صفراوی را تسکین می دهد.
- برنج همراه با شیر و شکر بسیار مقوی است و نیروی جنسی تقویت می کند.
- برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با دوغ تازه بخورید.
- برنج برای دردهای شکمی از جمله، درد روده ها و زخم روده ها و اسهال خونی و اختناق رحم و امراض کلیه و مثانه نافع است.
- اگر برنج سفید را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است.
- برای رفع التهاب پوست، برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید.
- برنج رنگ صورت را درخشان می کند.
- خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است.
- خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگاه می دارد.
- رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است.
- برنج ترشحات بدن را کاهش می دهد.
- رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری پسوریازیس (Psorasis) نیز بسیار مفید است.
- برنج برای افرادی که دچار سوء تغذیه شدید می باشند ، بسیار مفید است.
- برنج اگر با دوغ تازه و سماق خورده شود تشنگی را فرو می نشاند و آشفتگی و دل به هم خوردگی و اسهال صفراوی را آرام می نماید.
- مصرف برنج 6 بار در هفته، مصرف غلات و یا دانه های سبوس دار (مانند برنج قهوه ای) برای خانم های یائسه که دارای کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیگر نشانه های بیماری قلبی هستند، بسیار مهم و مفید است.
- مصرف برنج موجب کاهش تری گلیسیرید خون و کاهش فشار خون می گردد.
- برنج موجب افزایش مقاومت نسبت به انسولین می شود و برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
- مصرف برنج اخلاط صالح تولید می کند.
- برنج زیاده کننده ی شیر مادر است.
- برنج سفید منبع متراکم کربوهیدرات ها است و پروتئین و چربی اندکی دارد.
- برنج سفید گلایسمی بالایی دارد یعنی فوراً بعد از خوردن آن، قند خون افزایش می یابد.
- برنج سفید می تواند بخشی از سبک زندگی سالم باشد به شرط آنکه شامل تعادل در تغذیه و خودداری از خوردن به محض احساس سیری، همراه با یک رژیم پراز میوه جات، سبزی جات، چای سبز بسیار فعال می باشد.
- سبوس برنج برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان معده تأثیر دارد ولی نه به اندازه سبوس گندم.
- محلول جوشانده برنج و نمک، اسهال را در زمان محدودی تسکین می دهد. آب بدن را جبران می کند و تخلیه را تنظیم کرده اسهال را درمان می کند.
- براساس باور چینی ها برنج اشتها آور است و بیماری های شکم و گوارش را درمان می کند.
- برنج قهوه ای دارای سطح بالایی از مواد مغذی انتقال دهنده عصبی است که می تواند از بروز بیماری آلزایمر تا حد زیادی پیشگیری کند.
مضـرات برنج
- افرادی که یبوست دارند برنج کمتر بخورند.
- برنج چاق کننده می باشد و از این رو زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن می شود.
- افرادی که مرض قند دارند برنج کمتر بخورند.
- اشخاص مبتلا به قند خون، یبوست، تب، آسم و کولیت باید در مصرف برنج احتیاط نمایند.
- زیاده روی در مصرف برنج سفید (پوست گرفته) امکان دارد اختلالات عصبی بوجود آورد.
- مصرف بی رویه برنج موجب ایجاد جوش صورت، سستی و ضعف بدن، یبوست، اسیدی شدن خون و قولنج می شود.
- زیاده روی در مصرف برنج سفید باعث افزایش چربی شکم،ریسک دیابت نوع دوم و سندرم متابولیک می شود.
- مصرف بیش از اندازه برنج امراضی را به دنبال دارد.
- اشخاصی که به دلایل خاصی بدن آنها نیاز به کلسیم دارد نباید از سبوس برنج استفاده کنند.
- زیاده روی در مصرف سبوس برنج تأثیر سمی دارد و همچنین موجب سردرد و افسردگی می شود.
- خانم های باردار در مصرف برنج جانب احتیاط را رعایت کننده زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.
- مصرف بسیار بالای برنج و نان خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد. ( نتایج بررسی محققان؛ خطر ابتلا به سرطان ریه با مصرف زیاد کربوهیدرات ها در ارتباط است.)
- برنج سفید عامل دیابت و شکر سفید عامل پوکی استخوان است. بهتر از برنج قهوه ای را جایگزین برنج قهوه ای است.
- برنج سفید نه تنها ویتامین B ندارد بلکه حاوی ماده ایست که ویتامین B را رسوب می دهد و از این جهت کسانی که برنج سفید زیاد مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر مبتلا به بیماری بربری هستند. (ویتامین B به مقدار زیادی در قسمت خارجی برنج (سبوس آن) یافت می شود.
برنج کته سالم تر از آبکش
آبکش کردن برنج موجب از بین رفتن تمام خواص غذایی آن می شود. برخی افراد تصور می کنند که آبکش کردن برنج نشاسته آن را از بین می برد و خاصیت چاق کنندگی برنج از بین می رود. این تصور غلط است به دلیل اینکه نشاسته برنج در درون دانه های برنج قراردارد و تا زمان پخته شدن دانه برنج، نشاسته در درون آن باقی می ماند و در دسترس نیست.
آبکش کردن برنج موجب از بین رفتن تمام خواص برنج می شود. ویتامین B۱۲ یا تیامین درپوسته برنج وجود دارد که با جدا کردن پوسته از برنج پنج ششم ویتامین B۱ آن از بین می رود و فقط یک ششم ویتامین B۱ در دانه های برنج باقی می ماند. در صورتی که برنج آبکش شود، همین یک ششم ویتامین B۱ نیز از بین می ر ود و برنج فاقد ویتامین می شود.
زمانی که برنج جوشانده می شود و آب آن دور ریخته می شود،فقط یک بیستم ویتامین B۱ دربرنج باقی می ماند اما کته کردن برنج موجب می شود که ویتامین B۱ آن باقی بماند. کسانی که می خواهند ویتامین B۱ بیشتری به بدن آنها برسد، می توانند سبوس برنج را خیس کرده و آب آن را مصرف کنند که در این صورت ویتامین B۱ زیادتری به بدنشان می رسد.