کسب و کار ایرانیمجله اجتماعی

دلیل حذف موبوگرام توسط گوگل

چرا تلگرام طلایی و هاتگرام از پلی استور پاک شدند؟

در مقاله امروز قصد داریم شما را با دلایل حذف تلگرام طلایی و هاتگرام از پلی استور و چگونگی دانلود الگرامی آشنا کنیم. با فیلتر شدن پیام رسان محبوب تلگرام، استفاده از برنامه های غیر رسمی تلگرام به خصوص دو برنامه هاتگرام و تلگرام طلایی در سال گذشته توسط کاربران ایرانی به اوج خود رسید، جذابیت و امکانات بسیاری که این دو برنامه در اختیار کاربران قرار می داد. بنابراین تعداد زیادی از کاربران تلگرام به جای استفاده از نرم افزار های تغییر آی پی و ادامه استفاده از تلگرام به سمت استفاده از هاتگرام و تلگرام طلایی سوق داده شوند.

البته هشدارهایی مبنی بر نا امن بودن و غیر قانونی بودن این دو پوسته از تلگرام در سایت رسمی تلگرام داده می شد و حتی موسس تلگرام نیز نسبت به استفاده از این دو برنامه به دلیل نا امن بودن و سرقت اطلاعات از کاربران هشدار داد، این اتفاقات ادامه یافت تا بالاخره در فروردین ماه سال 98 ابتدا گوگل پلی این دو اپلیکیشن اندرویدی را جاسوس خطاب کرده و به طور خودکار آنها را از گوشی کاربران حذف نمود و امکان دانلود و نصب در این سرویس گوگل برای کاربران امکان پذیر نبود.

سپس فروشگاه های اندرویدی ایرانی مانند بازار نیز به این مسئله واکنش نشان داده و این دو برنامه را حذف نمودند که در ادامه به دلایل آن خواهیم پرداخت. قبلا در مقاله  به نحوه حذف اکانت در تلگرام طلایی پرداختیم تا اگر شما قبل از این اتفاقات احساس نا امنی از سوی این پیام رسان را داشتید، به راحتی بتوانید دیلیت اکانت نموده و دیگر از این برنامه استفاده نکنید.

دلایل حذف هاتگرام و تلگرام طلایی از پلی استور

همانطور که گفتیم جواب این سوال که چرا تلگرام طلایی و هاتگرام از پلی استور پاک شدند ؟دلایل متعددی دارد که مهمترین آن دلایل امنیتی و سرقت اطلاعات کاربران می باشد. پس از فیلتر شدن تلگرام که محبوبیت آن در ایران چشم گیر بود و محروم شدن استفاده از امکانات بی شمار آن فضا برای پوسته های دیگری از این برنامه فراهم نمود که هاتگرام و تلگرام طلای نیز در همین دسته قرار می گیرند ولی با یک مزیت نسبت به دیگر پوسته های تلگرام مانند موبوگرام و آن هم چیزی نبود به غیر از این که در حقیقت ای دو برنامه دو فیلترشکن ایرانی بودند  که به طور رسمی و البته غیرقانونی در فضای مجازی فعالیت داشتند. همین ویژگی منحصر به فرد بود که نزدیک به سی میلیون کاربر ایرانی از این دو برنامه استفاده کردند.

جالب اینکه هم وزیر ارتباطات و هم منابع خارجی همزمان نسبت به استفاده از این دو برنامه و خطرات امنیتی آن هشدار هایی را منتشر کردند تا کاربران خود به این نتیجه برسند که از این پوسته های غیر رسمی تلگرام استفاده نکرده و به برنامه های جایگزین مانند واتس آپ مهاجرت نمایند.ذکر این نکته ضروری می باشد که امکانات بی شمار این دو برنامه و عدم کیفیت پیام رسان های داخلی و حتی نمونه های خارجی مانند واتس آپ کاربران را در این زمینه با تردید مواجه کرده و با دانستن خطرات امنیتی همچنان به استفاده از این دو برنامه ادامه دادند ، تا جایی که بالاخره از فروردین امسال کاربران برای نصب تلگرام طلایی و هاتگرام از طریق گوگل پلی با مشکل مواجه شدند.

بعد از مدتی بررسی‌ها نشان داد که این دو اپلیکیشن در رده بندی مشکوک قرار گرفته‌ اند و سرویس Google Play Protect آن را نا امن  برای گوشی تشخیص می‌ دهد و علاوه بر عدم امکان استفاده از این برنامه ها در گوشی ، امکان دانلود و نصب در این سرویس گوگل برای کاربران امکان پذیر نبود . علت آن نیز از سوی google play protect این بود که دو نسخه غیر رسمی تلگرام را در دسته برنامه های مضر قرار داده بود و به همین دلیل از نصب مجدد آنها بر روی گوشی های اندرویدی جلوگیری نمود.

طبیعتا بعد از این اقدام گوگل پلی، فروشگاه های اندروید ایرانی نیز مانند بازار و مایکت با استدلال صحیح  حضور برنامه ای که صرفا منجر به استفاده از حجم اینترنت کاربران برای دانلود آن برنامه شود ولی قابلیت نصب پیدا نکند ، این برنامه ها را حذف نمودند. در صورتی که با اتفاقات پیش آمده به استفاده از تلگرام با استفاده از نرم افزارهای تغییر آی پی اصرار دارید ، مطالعه مقاله های  ،  و  را به شما پیشنهاد می نماییم. در ادامه مقاله به شناسایی منشا عدم اجازه استفاده از هاتگرام و تلگرام طلایی که سرویس Google Play Protect می باشد ، خواهیم پرداخت و با دور زدن این سرویس و نصب مجدد این دو برنامه آشنا خواهید شد.

نکته : قبل از آشنایی با این روش تاکید می نماییم با توجه به اطلاعاتی که منابع داخلی و خارجی عنوان نموده اند، استفاده از این دو برنامه را فراموش و به نرم افزارهای جایگزین و امن مهاجرت نمایید.

روش نصب مجدد تلگرام طلایی و هاتگرام

حال که با دلایل حذف تلگرام طلایی و هاتگرام از پلی استور آشنا شدید ، اگر با تمامی ریسک های استفاده از این نرم افزار ها ، همچنان مایل به ادامه استفاده از آنها می باشید ، یک روش وجود دارد و آن هم  غیر فعال کردن Google play protect می باشد. حال به ریسک استفاده از نرم افرارهای گفته شده به دلایل امنیتی باید متحمل ریسک بعدی نیز که عدم محافظت گوشی از برنامه ای مخرب و بدافزار می باشد نیز شوید که خطر مضاعفی برای گوشی شما محسوب می شود.

ابتدا باید بدانیم Google Play Protect چیست و چه وظیفه ای را در گوشی های اندرویدی دارد ، اندروید یک سیستم عامل متن باز می باشد و اینبه این معنا می باشد که انعطاف‌ پذیری زیادی دارد که گاهی خطرات امنیتی مختلفی برایش ایجاد می شود ، در واقع مانند گوشی های اپل از امنیت بالایی برخوردار نمی باشد .اما گوگل به همین خاطر، سیستمی به نام Play Protect طراحی کرده که می‌تواند امنیت اندروید را تأمین نماید .این سرویس گوگل به طور پیش فرض در تمامی گوشی های اندرویدی فعال می باشد به غیر از گوشی های اندرویدی قدیمی که قابلیت بسیار کاربردی و حیاتی آن این است که از نصب و استفاده از برنامه های مخرب و بدافزارها جلوگیری می نماید.

در واقع Google Play Protect نقش یک دیوار دفاعی را دارد که وظیفه آن محافظت از گوشی اندروید در برابر برنامه هایی است که احتمال دارد به گوشی شما آسیب بزند. این سرویس، برنامه ها را در حین استفاده یا نصب اولیه اسکن کرده و آنهایی را که ممکن است بد افزار باشند یا به گوشی و اطلاعات داخل آن آسیب بزند، شناسایی می کند. با اطلاعات کاملی که از این سرویس محافظتی گوگل بدست آوردید و با علم به خطر خاموش کردن این قابلیت در گوشی های اندروید برای غیر فعال کردن آن و استفاده از برنامه های هاتگرام و تلگرام طلایی مراحل ذیل را انجام دهید :

–  وارد گوگل پلی شوید و آیکون سه خط افقی بالای صفحه را انتخاب نمایید.

– در منوی نمایش داده شده وارد قسمت Play Protect شوید.

– در صفحه بعد  آیکون چرخ دنده را انتخاب نمایید و دو گزینه مشخص شده در تصویر را غیر فعال کنید.

با خاموش کردن این قابلیت امکان استفاده از هاتگرام و تلگرام طلایی برای شما فراهم می باشد ، برای فعال کردن مجدد قابلیت می بایست همین مسیر را طی نمایید .

در پایان پیشنهاد می شود از برنامه واتس آپ به عنوان جایگزین این برنامه ها با توجه به ریسک های گفته شده استفاده نمایید ، با مطالعه مقاله های و همچنین با نحوه نصب و استفاده از آن آشنا خواهید شد.

دکمه بازگشت به بالا