بهترین دوربین گوشی موبایل بازه قیمتی 5 تا 20 میلیون تومان

در گذشته عکاسی و فیلم‌برداری تنها با دوربین‌های عکاسی و فیلم‌برداری به صورت جداگانه امکان پذیر بود. همین‌طور عکاسی و فیلم‌برداری تنها برای ثبت خاطرات و تهیه تصاویر برای برخی ادارات انجام شد. به علاوه این دوربین‌های عکاسی و فیلم برداری از ابعاد بزرگ و وزن بسیاری برخوردار بودند که امکان حمل و جابه‌جایی آن برای تهیه عکس یا فیلم بسیار دشوار به نظر می‌رسید. اما امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی و گوشی‌های همراه، فرایند عکاسی و تصویربرداری دچار تغییر و تحول شگرفی شده‌اند.

این گجت‌ها با وجود لنزهای عکاسی و قابلیت‌های نرم‌افزاری خود امکان عکاسی و فیلم‌برداری را با کیفیت عالی برایتان فراهم می‌کنند. همچنین ابعاد کوچک و وزن سبک آن نیز امکان عکاسی در هر زمان و شرایطی را به ارمغان می‌آورد. به علاوه شما می‌توانید فرایند تصویربرداری را از ثبت خاطره‌ها فراتر برده و برای تصویربرداری و فروش محصولات نیز از آن‌ها بهره ببرید. اگر شما هم به عکاسی علاقه‌مندید؛ همراه بمانید تا با بهترین دوربین گوشی‌های همراه آشنا شوید.

بهترین دوربین گوشی

معرفی بهترین دوربین گوشی همراه در بازه‌های قیمتی مختلف

 در این بخش با کمک تاچ تل به معرفی بهترین دوربین گوشی‌های همراه در بازه‌های قیمتی مختلف می‌پردازیم:

بهترین دوربین گوشی موبایل تا 5 میلیون تومان

  1. سامسونگ A14(شامل سه تا لنز 50 مگاپیکسلی اصلی، 5 مگاپیکسلی اولترا واید و 2 مگاپیکسلی ماکرو)
  2. گوشی شیائومی Poco M5 ( دارای چهار تا سنسور 64 مگاپیکسلی اصلی، 8 مگاپیکسلی اولترا واید، 2 مگاپیکسلی ماکرو و سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق)
  3. گوشی موبایل گوگل مدل Google Pixel 7 5G(لنز اصلی 50 مگاپیکسلی)

بازه قیمتی 10 میلیون تا 20 میلیون تومان

  • سامسونگ A34 ( شامل 3 دوربین 48 مگاپیکسل ، 8 مگاپیکسل و 5 مگاپیکسل)
  • شیائومی Redmi Note 12 Pro 4G(شامل چهار سنسور 108 مگاپیکسلی اصلی، 8 مگاپیکسلی اولترا واید و دو عدد 2 مگاپیکسلی ماکرو)
  • سامسونگ A54(دارای  سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی و لنز 12 مگاپیکسلی اولترا واید و لنز 5 مگاپیکسلی ماکرو)
  • شیائومی Redmi Note 12 Pro(دارای سنسور 50 مگاپیکسلی اصلی و دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی)
  • گوشی موتورولا Edge 30(دارای سه تا دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی، 50 مگاپیکسلی اولترا واید و 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق)
  • گوشی شیائومی Redmi Note 12 Pro Plus(دارای سه سنسور اصلی 200 مگاپیکسلی ، ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و ۲ مگاپیکسلی ماکرو)
  • Motorola Edge 40 (دارای دو سنسور 50 و 13 مگاپیکسلی)

برای مشاهده بیشتری گوشی با دوربین های با کیفیت به youtube.com مراجعه کنید.

کیفیت دوربین گوشی همراه به چه معناست؟

در وهله‌ی اول هنگام خرید گوشی همراه، کیفیت دوربین، مهم‌ترین ویژگی به شمار می‌رود که افراد به آن توجه می‌نمایند؛ بنابراین بهتر است که اول با تعریف کیفیت دوربین همراه و معیارهای سنجش آن آشنا شویم. کیفیت دوربین، به قابلیت ثبت تصاویر واضح، شفاف و باکیفیت در شرایط مختلف اشاره دارد. شما نمی‌توانید تنها با ثبت یک عکس و در یک شرایط نوری ثابت  کیفیت دوربین را مورد سنجش یا قضاوت قرار دهید. از این رو گوشی‌های همراه باید دارای لنزها و قابلیت‌های متعددی باشند تا بتوانند در شرایط مختلف تصاویر با کیفیت را ثبت نمایند.

معیارهای سنجش کیفیت دوربین گوشی همراه

همان‌طور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم؛ برای سنجش کیفیت دوربین گوشی همراه تنها به گرفتن یک تصویر در شرایط نوری و محیطی خاص نمی‌توان اکتفا کرد. از این رو باید تصویر مختلفی را با معیارها و شرایط مختلف ثبت نمایید تا بتوانید از میزان کیفیت آن به شکل دقیق مطلع شوید. این معیارها و شرایط به شرح زیر است:

زاویه دید و زوم

اگر سوژه شما در فاصله‌ای زیاد با شما قرار دارد یا می‌خواهید از یک منظره وسیع عکس‌برداری نمایید؛ کیفیت لنز اولترا واید و لنز تله فوتو دوربین گوشی همراه شما اهمیت پیدا می‌کند. این لنزها با داشتن ویژگی‌هایی چون زاویه تحت پوشش وسیع یا زوم اپتیکال تصاویری واضح و با شارپنس و جزئیات بالا ارائه دهند.

تصاویر در شرایط نوری کم

معیار دیگری که کیفیت دوربین‌های گوشی همراه را تحت‌ تاثیر خود قرار می‌دهد؛ کیفیت تصاویر آن‌ها در شرایط نوری کم به ویژه عملکرد آن در شب است. لنزهای دوربین با دیافراگم و سنسور تصویر بزرگ‌تر می‌توانند نور بیشتری را جذب نموده و تصاویر واضح‌تر و با رنگ‌های نزدیک به واقعیت ثبت کنند. همچنین سرعت ثبت تصاویر در شب نیز می‌تواند یکی از معیارهای سنجش کیفیت آن باشد.

سنسور تشخیص عمق

کارایی سنسور تشخیص عمق یا لنز تله فوتو نیز از مواردی است که باید مورد سنجش و بررسی قرار گیرد. میزان تشخیص عمق، نحوه محو کردن پس زمینه، شفافیت تصویر از جمله مواردی محسوب می‌شوند که با ثبت تصاویر مختلف باید آن را به دقت ارزیابی کنید. این معیارها می‌توانند تاثیر چشمگیری بر روی کیفیت تصاویر شما بگذارند.

تصاویر کلوز آپ یا نمای نزدیک

کیفیت فوکوس بر روی یک کفشدوزک یا جوانه گل از جمله ویژگی‌هایی است که می‌توان میزان کارایی و عملکرد لنز ماکرو را با آن سنجید. میزان شفافیت، شارپنس، وضوح و دیتیل از اهمیت زیادی در سنجش لنز ماکرو گوشی همراه برخوردار است.

مگاپیکسل

بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده گوشی‌های همراه در تبلیغ گجت‌های خود از ارقام بالای مگاپیکسل لنزها بهره می‌برند. اگرچه میزان بالای مگاپیکسل جزئیات بیشتری را ثبت می‌کند؛ با این حال تضمینی برای افزایش کیفیت تصاویر نیست. همچنین اگر شما یک عکاس آماتور هستید؛ نمی‌‌توانید تفاوت‌های میان این لنزها و جزئیات را مشاهده کنید. به نحوی که تفاوت بین 12 و 48 مگاپیکسل امری دشوار به نظر می‌رسد؛ بنابراین توصیه می‌نماییم؛ فارغ از عدد مگاپیکسل لنز دوربین، کیفیت آن را با ثبت تصاویر در شرایط مختلف به دقت مورد ارزیابی قرار دهید.

درنهایت باید اشاره کنیم برای سنجش کیفیت و ارزیابی دقیق‌تر، جزئیات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لنزهای گوشی همراه اهمیت ویژه‌ای دارند که با شناخت و مقایسه آن‌ها می‌توانید دوربین باکیفیت‌تر را انتخاب نمایید. از این رو در ادامه به بررسی این ویژگی‌ها می‌پردازیم.

بهترین دوربین گوشی‌های همراه چه ویژگی‌هایی دارند؟

در این بخش مهم‌ترین ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری که با مقایسه آن‌ها می‌توانید، بهترین دوربین گوشی همراه را انتخاب نمایید را ارائه می‌دهیم. این ویژگی‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

دیافراگم:

وجود لنزهای باز با گشودگی دریچه دیافراگم پایین‌تر می‌توانند نور بیشتری را جذب و در نتیجه تصاویر باکیفیت‌تری را ثبت نمایند. این لنزها بیشتر در گوشی‌های همراه پرچم‌دار برندهایی چون اپل و سامسونگ به چشم می‌خورد. همچنین لنزهای باز با گشودگی دریچه دیافراگمی نظیر: F/1.5 می‌توانند در فواصل نزدیک با سوژه، تصاویری با پس‌زمینه تارتر در اختیارتان بگذارد. باید یادآور شویم دریچه دیافراگم به قطر منفذی اشاره دارد که اجازه می‌دهد نور وارد دوربین شود. این ویژگی با نماد f نمایش داده می‌شود که هر چقدر عدد آن کوچک‌تر باشد، دیافراگم بازتر است.

مقدار مگاپیکسل:

مگاپیکسل به تعداد پیکسل‌های لنز شما اطلاق می‌شود که رزولوشن تصاویر و میزان جزئیات آن‌ها را تعیین می‌کند؛ بنابراین برای وضوح بالاتر به مگاپیکسل بیشتر نیاز دارید. هرچند که میزان بیش از حد مگاپیکسل در یک سنسور، اندازه پیکسل را کاهش می‌دهد که شرکت‌های مطرح برای گجت‌های خود از فناوری pixel-binning بهره می‌برند. اکثر گوشی‌های هوشمند که در رده بهترین قرار می‌گیرند؛ دارای لنز 12 تا 21 مگاپیکسلی هستند که می‌توانند رضایت شما را جلب کنند. با این حال علاوه بر مگاپیکسل، به اندازه‌های پیکسل که با میکرومتر اندازه‌گیری می‌شوند نیز توجه نمایید. اندازه بزرگ‌تر پیکسل، نور بیشتری را جذب می‌کند. از این رو کیفیت تصاویر، ارتقا پیدا می‌کند.

اندازه صفحه نمایش:

شما از طریق نمایشگر گوشی همراه خود قادرید سوژه را ردیابی؛ جزئیات را مشاهده و سپس تصویربرداری کنید؛ بنابراین نمایشگر بزرگ‌تر، جزئیات بیشتری را در اختیارتان قرار داده و شما می‌توانید تصاویر خلاقانه‌تری را خلق نمایید. به نحوی که هیچ جزئیاتی را از قلم نیندازید.

لرزش‌گیر اپتیکال تصویری (OIS)

لرزش دست هنگام فیلم‌برداری یا عکاسی امری اجتناب ناپذیر است. باید بگوییم که هر گونه لرزش، موجب افت کیفیت تصاویر و تاری آن‌ها می‌شود. از این رو برخی شرکت‌های ارائه دهنده، گوشی‌های همراه خود را با فناوری لرزش‌گیر اپتیکال تصویری (OIS) روانه بازار می‌نمایند. این سیستم هر گونه لرزش دست را مهار کرده و تصاویر با کیفیتی را در اختیارتان می‌گذارد.

لنزها و قابلیت زوم:

در گذشته گوشی‌های همراه با تعداد لنز محدود و بدون قابلیت زوم روانه بازار می‌شدند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد لنزهای متنوع همانند: اولترا، تله فوتو، ماکرو و… و با قابلیت‌های مختلف چون زوم اپتیکال هستیم که اختیارات زیادی را در دسترس شما قرار می‌دهند.

بهترین گوشی با دوربین خوب

ویژگی HDR:

قابلیت HDR یا داینامیک رنج بالا، به ثبت تصاویر با کنتراست بالا اشاره دارد که با حذف سایه‌ها، نقاط تاریک و روشن تصاویر را بهبود می‌بخشد. این ویژگی برای عکاسی مناظر، پرتره فضای باز در نور خورشید، صحنه‌های با نور پس زمینه شدید و… کاربرد دارد. لازم به ذکر است که از این ویژگی برای تصویربرداری سوژه‌های در حال حرکت خودداری کنید. این ویژگی، چندین عکس را ثبت و آن‌ها را ترکیب می‌نماید؛ بنابراین کوچک‌ترین حرکات در تصویر نهایی نمایش داده خواهند شد.

کنترل ISO:

قابلیت ISO به امکان تنظیم نور، تعادل رنگ سفید و افزایش نور در محیط‌‌های کم نور نظیر: فضای داخلی در روزهای ابری، غارها، کنسرت‌ها، اتاق تاریک و… کمک می‌کند. هرچند که این قابلیت در برخی شرایط، میزان نویز تصاویر را افزایش می‌دهد. برای رفع این مشکل از گوشی‌های هوشمند با سرعت شاتر بالاتر تهیه نمایید یا از عکاسی در محیط‌های کم نور اجتناب ورزید.

قابلیت کنترل دوربین:

ویدئو:

اکثر گوشی‌های همراه پرچم‌دار امکان ضبط ویدئو با کیفیت 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه به همراه قابلیت‌هایی چون لرزش‌گیر و فوکوس خودکار را به شما ارائه می‌دهند. همچنین گوشی‌های هوشمند ارزان‌تر کیفیت 1080p و 720p نیز ارائه می‌دهند که کیفیت قابل توجهی به شمار می‌رود.

فوکوس و پاسخ شاتر:

برای ثبت تصاویر با کیفیت، سرعت فوکوس و پاسخگویی شاتر حائز اهمیت است. سرعت بالای این دو قابلیت موجب می‌شود که تصاویری با کیفیت در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیار داشته باشید. برای عکاسی حرفه‌ای و خلاقانه‌تر سوژه‌های در حال حرکت، توصیه می‌نماییم نرخ فریم بر ثانیه قابلیت فیلم‌برداری گوشی همراه خود را پیدا نمایید.

نرم‌افزار:

علاوه بر تجهیزات سخت‌افزاری، شرکت‌های سازنده موبایل یک سری سیستم نرم‌افزاری تعبیه نموده‌اند که با ارائه قابلیت‌هایی چون هوش مصنوعی، پردازش تصویر جهت تولید رنگ‌های طبیعی، حالت پانوراما، شب و… می‌تواند در تصویربرداری به شما یاری رساند.

فلش:

تقریبا بیشتر گوشی‌های همراه با فلش LED روانه بازار می‌شوند. هر چند که این فلش‌های LED با نزدیک شدن سوژه، کیفیت عکس را کاهش می‌دهند.

سایر ویژگی‌هایی که باید به آن توجه کرد

علاوه بر ویژگی‌های مستقیم لنز، یک سری ویژگی‌های دیگر نیز هستند که بهتر است هنگام خرید گوشی همراه به آن توجه کنید. این ویژگی‌ها به شرح زیر هستند:

عمر باتری:

گوشی‌های همراه با ظرفیت باتری بالا، میزان شارژدهی بالاتری را نیز به ارمغان می‌آورد؛ بنابراین شما می‌توانید مدت بیشتری را به تصویربرداری بپردازید.

گواهی ضد آب:

وجود گواهی ضد آب در ساختار بدنه گوشی همراه، امکان تصویربرداری در شرایط مختلف آب‌وهوایی چون: بارش باران و برف، کویر و وجود گردوغبار و… را برایتان فراهم می‌کند.

حافظه قابل ارتقا:

یکی از مشکلاتی که مشتاقان عکاسی با آن سروکله می‌زنند؛ مشکل کمبود حافظه است. از این رو بهتر است حین خرید، میزان حافظ داخلی گوشی همراه و امکان ارتقا آن با کارت‌های حافظه را بررسی کنید.

دکمه شاتر فیزیکی:

وجود دکمه شاتر فیزیکی می‌تواند حس و حال عکاسی با دوربین‌های حرفه‌ای را برایتان به ارمغان آورد. درنتیجه بسیاری از شرکت‌ها در طراحی گوشی‌های همراه، دکمه ولوم را به عنوان شاتر فیزیکی در نظر می‌گیرند تا همان حس نوستالژی را به کاربران منتقل کند.

میتوانید در pinterest.com هم چندین مدل گوشی با دوربین خوب را مشاهده کنید.

سخن نهایی 

در این مقاله ما گوشی هایی در بازه قیمتی متفاوت که دارای بهترین دوربین هستند را به شما معرفی کردیم تا انتخاب بهتری داشته باشید.

دکمه بازگشت به بالا