کسب و کار ایرانیمجله بانوان

در صورت طلاق ندادن مرد

برای دریافت حکم طلاق برای زن، باید شرایطی وجود داشته باشد که در قانون این شرایط آمده است و با توجه به اثبات آن شرایط توسط زن حتی اگر مرد راضی نباشد که زن را طلاق دهد زن می تواند طلاق بگیرد ولی اگر مرد بخواهد زن را طلاق دهد قانون هیچ شرطی برای او تعیین نکرده به جزء آنکه قبل از طلاق، مرد باید تمام حق و حقوق زن را بپردازد و یا روش پرداخت حق و حقوق زن را تعیین کرده باشد.

در هنگام عقد و زمانی که زوجین حق و حقوق یک دیگر را تعیین می‌ کنند در صورتی که مرد اختیار طلاق را به همسر خود واگذار کند زن می ‌تواند هر زمان که بخواهد به دادگاه خانواده مراجعه و درخواست طلاق بدهد.

مطابق ماده 1133 قانون مدنی: حق طلاق در اختیار مرد است اما مرد می تواند اجرای طلاق را به همسر خود وکالت دهد، اما تعداد مردانی که بخواهند در ضمن عقد و با مراجعه به محضر این حق را به زن بدهند بسیار اندک هستند.

به همین دلیل زنانی که بخواهند به دلایل مختلف طلاق بگیرند باید مسیر طولانی را پشت سر بگذارند مگر اینکه همسر راضی شود که طلاق به صورت توافقی صورت پذیرد، اما در صورتی که مرد راضی نشود که همسر خود را طلاق دهد باید شرایط 12 گانه ضمن عقد را بررسی کرد.

شرایط 12 گانه ضمن عقد که حق طلاق را به زن واگذار می کند عبارتند از:

  • خودداری شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه. (چه به صورت عمدی و چه به صورت غیر عمد که مرد توان پرداخت نفقه و رسیدگی به نیازهای زن را نداشته باشد.)
  • سوء رفتار و سوء معاشرت زوج به نحوی که ادامه زندگی برای زوجه غیر قابل تحمل باشد.
  • ابتلای زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زندگی زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.
  • جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح ممکن نباشد.
  • عدم اطاعت از حکم دادگاه مبنی بر منع اشتغال زوج به شغلی که منافی حیثیت و مصالح خانوادگی زوجه باشد.
  • محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس.
  • اعتیاد زوج به هر نوع اعتیاد مضری که زندگی خانوادگی را مختل کند و زندگی همسرش را از نظر دادگاه با مشکل مواجه کند.
  • با وجود اینکه هیچ دلیل موجه ای برای ترک زندگی خانوادگی ندارد، با این حال او زندگی خانوادگی را ترک می کند.
  • حکم قطعی ارتکاب به جرم زوج و اجرای مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که هم حیثیت خانواده و هم حیثیت زن را خدشه دار می کند.
  • در صورتی که با گذشت 5 سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.
  • در صورت مفقود الاثر شدن زوج چنانچه ظرف شش ماه بعد از مراجعه زوجه به دادگاه زوج همچنان غایب باشد. در ماده 1029 قانون مدنی به این مسئله اینگونه اشاره شده است:« هرگاه، شخصی چهار سال تمام، غایب مفقود الاثر باشد، زن او می تواند تقاضای طلاق کند. در این صورت با رعایت ماده 1023 حاکم، او را طلاق می دهد.»
  • زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند و یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود عدالت را برقرار نکند.

تأثیر بخشش مهریه در طلاق

زمانی که امور زندگی مشترک به جایی برسد که زن از زندگی خود ناراضی و یک لحظه هم حاضر به ادامه زندگی مشترک نباشد و مرد نیز راضی به طلاق نگردد، زن می تواند درخواست طلاق بدهد و بخواهد که از همسر خود جدا شود. اما اگر برای درخواست خود دلیل کافی نداشته باشد با اعتراض مرد درخواست زن رد می شود.

یکی از اصطلاحاتی که اغلب خانم ‌هایی که در زندگی خود مشکلات زیادی دارند از آن استفاده می‌ کنند «مهرم حلال جانم آزاد» است که موجب می ‌شود برخی تصور کنند با بخشش مهریه قطعاً می ‌توان طلاق گرفت؛ اما این طور نیست.

بر این اساس چنانچه زن برای جدایی دلیل کافی نداشته باشد و یا نتواند دلایل را نزد قاضی اثبات کند نمی تواند به راحتی عنوان کند که مهریه ام را می بخشم و طلاق می گیرم، زیرا که در قانون و شرع اسلام طلاق حق مرد است و زن برای جدایی نیاز به دلیل دارد.

همانگونه که گفته شد اگر زن دلیل نداشته باشد صرفا با بخشش مهریه نمی تواند طلاق بگیرد در این صورت زمانی زن با بخشش مهریه می تواند از همسر خود جدا شود که مرد به جدایی با بخشش مهریه راضی گردد.

به این نوع طلاق که با بخشش مهریه توسط زن انجام گردد طلاق خلع غیر قابل رجوع گفته می شود.

در صورتی که زن وکالت و حق طلاق داشته باشد می  ‌تواند بدون بخشش مهریه نیز طلاق بگیرد و اصلا نیازی به بخشش آن نیست. البته جالب است بدانید اغلب دادگاه ‌ها، طلاق زن را بدون بخشش مهریه قبول نمی‌ کنند و زن مجبور است قسمتی یا تمام مهریه خود را ببخشد. در صورت داشتن فرزند زن با بخشش مهریه یا توافق با همسرش، حق دریافت حضانت فرزندش را خواهد داشت.

طلاق توافقی و توافقات بین مرد و زن

در طلاق توافقی  مرد و زن توافق می کنند از یک دیگر جدا شوند و این توافق در دادگاه ثبت می شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می کند.

در این نوع طلاق که همه چیز در آن به توافق زن و مرد انجام می گردد طلاق بائن گفته می شود. در این نوع طلاق طرفین باید در مورد تمامی  مسائل که شامل مهریه، ، حضانت فرزندان و زمان و نحوه ملاقات فرزندان، ، و… توافق نمایند.

در مسائل حقوقی به دو نوع طلاق خلع و مبارات که توافقی هستند، اشاره شده است. زن و شوهر در صورتی که هر دو از یکدیگر متنفر باشند می‌ توانند با بخشش مالی از طرف زن (مهریه و یا غیر) از یکدیگر جدا شوند که این نوع طلاق را مبارات می ‌نامند.

در صورتی که فقط زن از مرد متنفر باشد نیز طلاق خلع صورت گرفته و زن لازم است مالی را به همسر خود بپردازد. این مال را در قانون فدیه می‌نامند. در طلاق خلع، فدیه می ‌تواند حتی بیشتر از مهریه باشد اما در مبارات فدیه می‌تواند به اندازه حداکثر مهریه تعیین شود.

ابراز پشیمانی یکی از طرفین در طلاق توافقی:

اکثر قضات بر این باورند که هر دو طرف باید تا لحظه ثبت طلاق توافقی به جدایی راضی باشند چرا که در صورت انصراف زوج از طلاق توافقی زوجه نمی تواند به تنهایی در دفتر خانه صیغه طلاق را جاری کند بر همین اساس  این خطر وجود دارد که آقایان به جهت طلاق به دلایلی مانند مطالبه پول و باج گرفتن و… در دفتر خانه حاضر نشود که برای جلوگیری از این مشکل وکیل طلاق توافقی پیشنهاد می کند که زوجه از زوج وکالت بلا عزل در طلاق بگیرد و با این کار دیگر نیازی به حضور مرد در دفتر خانه ازدواج و طلاق نخواهد بود.

در طلاق توافقی بیشتر مردم بر این باور هستند که چون زن و مرد بر جدایی توافق دارند وکیل ضرورتی ندارد در صورتی که وجود وکیل آگاه سرعت صدور رأی را افزایش خواهد داد.

همینطور با رعایت نکات حقوقی وکیل خسارات و مشکلات مربوط به انصراف یکی از طرفین در طلاق توافقی را نیز به حداقل می رساند.

کلمات کلیدی:

  • اگر زن طلاق بخواهد مهریه تعلق میگیرد
  • طلاق نمی دهم
  • تحت چه شرایطی زن میتواند طلاق بگیرد
  1. مرد تا چه مدت اگر مرد زن را طلاق ندهد چه باید کرد؟
  2. مواردی که زن میتواند درخواست طلاق دهد؟
  3. معرفی وکیل متخصص طلاق از طرف زن
  4. مراحل درخواست طلاق یکطرفه
  5. وکیل طلاق در کرج و تهران
  6. وکیل مهریه و نفقه

در این مطلب قصد داریم در مورد مطلبی با شما صحبت کنیم که می تواند بسیار جذاب باشد ، اگر زن طلاق بخواهد و مرد زن را طلاق ندهند تکلیف چه خواهد بود ، زن از چه راه هایی میتواند طلاق بگیرد ؟

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد؟

اگر مرد زن را طلاق ندهد چه باید کرد طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مرد میتواند با در نظر گرفتن شرایط در این قانون، به دادگاه تقاضای همسرش را اعلام کند.در صورت خود داری شوهر از دادن ،عسر و حرج و نبودن شوهر بیش از “چهارسال” زن میتواند تقاضای طلاق کند.طبق ماده ۲۶ قانون جدید حمایت از خانواده وقتی طلاق از طرف زن باشد،دادگاه مطابق قانون حتی اگر مرد هم طلاق ندهد،دادگاه حکم طلاق را صادر میکند.

اگر مرد طلاق ندهد چه باید کرد ؟

اگر مرد طلاق ندهد ؟ اگر زن به هر دلیل از شوهرش ناراضی و زندگی کردم با او را دوستنداشته باشد،برای اینکه حق طلاق با مرد است،زن میتواند با دادن مقداری از مال خود یا حتی بخشیدن مهریه به مرد،موافقت مرد را برای جلب کند.که قانون مدنی به این طلاق،طلاق خلع می گوید.برای مرد اینگونه طلاق دیگر حق بازگشتن ندارد پس باید تصمیمش را جدی بگیرد.همچنین اغلب افراد برای اینکه طلاق بگیرند جز مهریه تمام حقوق مالی خود را میبخشند.

مواردی که زن میتواند درخواست طلاق دهد؟

  • سند قرار دادن شروط های واقع در عقدنامه در صورتی که مرد ان را امضا کرده باشد.
  •  زن بد رفتاری شوهرش را اثبات کند.
  • زن اثبات کند که “شش_ماه” نفقه ای دریافت نکرده.
  • در صورتی که زن زندگی اش با سختی و مشقت رو به رو باشد.
  • اثبات کند که شوهرش بیماری لاعلاج دارد.
  • سرگرم شدن مرد به کاری که به ابروی زن لطمه وارد کند.
  • اعتیاد شوهر به الکل و یا مواد مخدر به طوری که ادامه زندگی را برای زن دشوار کند.
  • اگر شوهر حبس به مدت “پنج” سال یا بیشتر محکوم باشد‌.
  • اگر شوهر “شش_ماه” زندگی را بطور کامل ترک کرده باشد.
  • ازدواج مجدد بدون رضایت زن.
  • اگر مرد بعد از 5 سال بچه دار نشود

 

دکمه بازگشت به بالا