کسب و کار ایرانیمجله عمومی

مراحل ساخت سوله و صفر تا صد آن

مراحل سوله سازی

بطور کلی می تواند مراحل سوله سازی را به مرحله اداری و اجرایی تقسیم بندی کرد که هر دو مرحله را در ادامه توضیح می دهیم. توجهنمایید که مراحل ساخت سوله صنعتی و کشاورزی و … تفاوت چندانی باهم ندارد و مانند هم می باشد.

بخش اول: مراحل اداری و ابتدایی برای ساخت سوله

مرحله اخذ مجوز ساخت سوله

جهت سوله سازی نیز مانند هر ساختمان دیگری نیاز به اخذ مجوز است. اخذ مجوز ساخت سوله خود شامل مجوز بهره برداری و ساخت سازه می باشد. برای بهره برداری ابتدا مشخص می کنید زیر نظر کدام سازمان و وزارت خانه هستید. سازمان صنایع، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان های دیگری که می بایست مجوز شما را صادر نمایند.
باید این را بدانید که برای اخذ مجوز احداث سازه در هر شهر و منطقه باید شرایط و ضوابط مربوط به آن منطقه را بگیرید. شهرک های صنعتی شرایط خود را داشته و مناطق آزاد و شهری شرایط خود را دارد. در این مورد نیز باید ببینید با کجا سر و کار دارید تا از طریق آنجا اقدامات لازم را انجام دهید.
مانند تمام کارهایی که در کشور باید مراحل اداری آن طی شود این مرحله از ساخت سوله هم چالش های زیادی دارد و در صورت عدم گاهی از قوانین این امر چند برابر نیز می شود. پس از دوستان یا مشاورین و کسانی که مراحل سوله سازی را طی کرده اند مشورت بگیرید. با این کار در زمان شما صرفه جویی قابل توجهی خواهد شد.

خرید زمین سوله

خرید زمین به معنی محل احداث است که قابل تغییر نیست. در این مورد به درستی تحقیق کنید و شرایط حمل و نقل، نزدیکی به بازار یا اماکنی که با آنها سرو کار دارید، امنیت منطقه و سایر عوامل را بررسی فرمایید و سپس اقدام به خرید زمین نمایید.
بخش دوم:مراحل اجرایی ساخت سوله
از این مرحله به بعد دیگر به خودتان بستگی دارد و درصورت داشتن بودجه کافی می توانید به سرعت راحل را پیش بگیرید.

انتخاب نوع سوله سازی

شرکت های سوله سازی زیادی در ایران در حال فعالیت هستند که برای انتخاب بهترین شرکت سوله سازی چند نکته را در نظر بگیرید. از محل کارخانه بازدید کنید و شرایط کاری آن را بررسی نمایید. رزومه شرکت را ببینید و در صورت امکان با مشتریان تماس بگیرید تا درصد رضایت مندی آن ها را بسنجید. برخورد مدیریت مجموعه را ببینید.
« شرکت خانه آفتاب شرق (سوله مارکت) با داشتن سال ها سابقه درامر ساخت سوله های خرپایی و همچنین با دارا بودن تکنولوژی های نوین ساخت سوله و می تواند بهترین گزینه برای شما در این کار باشد.»
قرارداد سوله شرکت سازنده را مطالعه کرده و از مشاور حقوقی و فنی کمک بگیرید تا در ادامه کار به مشکلات اینچنینی بر نخورید.

خاک برداری و اجرای فونداسیون

وزن سازه سوله و دیوار ها در ابتدا مشخص می شود. آزمایش خاک انجام شده و مقاومت آن مشخص می شود. هر شهر و منطقه زمین خاصی دارد که باید تحمل فشار و نوع برای آن مشخص شود. پس از آزمایش خاک عملیات جمع آوری موانع و تسطیح خاک انجام می شود. تراز بودن زمین در کاهش مصالح مصرفی و استحکام سازه مهم است.
اکنون نوبت به فونداسیون است. این کار هم توسط شرکت های سوله ساز انجام شده و هم پیمانکاران می توانند آن را انجام دهند. فونداسیون دارای اهمیت بالایی در سازه است و عدم اجرای صحیح سبب کج شدن و ریزش سازه می شود.
عملیات کف سازی سوله میتواند همزمان با اجرای سازه انجام پذیرد. کف سازی بتونی بهترین نوع کف سوله است که در بخش ساختمانی میتوانید توضیحات کامل آن را ببینید.

مراحل نصب سازه در ساخت سوله

عمده مراحل ساخت سوله که شامل برپاکردن سازه اصلی می باشد را می توان به 3 مرحله زیر تقسیم بندی کرد.
مرحله حمل: ابتدا سوله خریداری شده به محل نصب آورده می شود و در محل تخلیه می شود.
نصب ستون ها: ستون ها با کمک جرثقیل بر روی بیس در فونداسیون قرار گرفته و بسته می شود.
نصب سایر قطعات: سایر قطعات مانند پرلین Z و بادبند و موارد دیگر روی سازه بسته و اسمبل می شود.

2

مراحل ساختمانی ساخت سوله

نصب سقف: بر حسب نوع آن با روش های مختلف روی پرلین بسته می شود.
دیوار کشی: دیوار کشی دارای تنوع مدل و اجرا است. در قسمت دیوار سوله می توانید آن را مشاهده فرمایید.
نصب درب: درب به اشکال ریلی، کرکره ای و لولایی قابل اجرا است. همچنین می تواند دستی یا اتوماتیک باشد. این مورد را نیز در قسمت ساختمان سوله بررسی فرمایید.
نصب پنجره: پنجره بر روی سقف به شکل نور گیر و دیوار ها به صورت باز شو نصب می گردد.
جرثقیل سقفی: در صورتی که حمل بار سنگین در سوله را دارید نصب این وسیله مورد نیاز خواهد بود.
عملیات ساختمانی شامل:
خوب سازه شما آماده شده و نیاز به تجهیز دارد. بر حسب نوع کاربری شما استفاده از برق و تاسیسات در آن غیر قابل اجتناب است.
برق: ابتدا میزان مصرف برق مشخص شده و انشعاب لازم را دریافت می کنید. تابلو های برق اصلی و فرعی داخل سوله نصب شده و کابل های برق بین آنها و نقاط انتهایی کشیده می شود. در نقاط انتهایی پریز و قطعات اتصال نصب می شود.
ژنراتور: در صورتی که برق مداوم برای شما اهمیت دارد از ژنراتور می توانید بهره گیری نمایید.
یو پی اس: یو پی اس برای تامین برق در زمان قطعی و همچنین نویز گیری استفاده می شود.
تاسیسات: تاسیسات شما با نوع کاربری ارتباط مستقیم دارد. یک قسمت آن مربوط به سرمایش و گرمایش سوله برای افراد است. در صورت مصارف خاص مانند سردخانه تاسیسات اضافی مورد نیاز است.

برای آشنایی بیشتر با جزییات و بررسی آنها به قسمت برق و تاسیسات سوله مراجعه فرمایید.
• سیستم های امنیتی و نظارتی سوله
سیستم های امنیتی و نظارتی همزمان با اجرای برق قابل نصب است.
سیستم اعلام و اطفاء حریق: در این قسمت از مراحل ساخت سوله و سوله سازی سیستم اعلام و اطفاء حریق با روش های مختلف اجرا می شود.
نظارت: دوربین های مدار بسته و دزدگیر و سایر موارد امنیتی در این بخش انجام می شود.
کنترل تردد: برای نظارت بر ورود و خروج ها سیستم کنترل تردد اجرا می شود. این سیستم یکپارچه کل مجموعه را کنترل می کند.
بیشتر بخوانید:

بهره برداری پس از مراحل ساخت سوله

در این مطلب سعی شده بطور کلی به مراحل ساخت سوله از ابتدا تا پایان کار اشاره شود و اگر مراحل به صورت کامل و بدون نقص ادامه یابد حال مجموعه شما اکنون تکمیل شده و آماده بهره برداری است. هر چقدر هم دقت نمایید باز هم پس از استقرار دچار تغییرات خواهید شد. در بدو کار با برنامه ریزی دقیق تر و دیدن نکات ریز دچار تغییرات کمتری خواهید شد که منجر به کاهش هزینه های ساخت سوله در مراحل ساخت می شود.

ممکن است در نگاه اول این طور به نظر برسد که ساخت سوله چندان دشوار نیست. حداقل نسبت به ساخت یک بنای چند طبقه راحتر است. اما واقعیت این است اینگونه نیست و برپایی یک سوله به صورت اصولی دارای پیچیدگی ها و دشواری هاییست که از اگر بیشتر از سایر سازه ها نباشد کمتر نیز نیست. ساخت سوله یک عملیات کاملا تخصصی ست که می بایست توسط شرکت هایی که در این زمینه مشغول به فعالیت هستند انجام شود.

استفاده از یک پیمانکار با تجربه و متعهد می تواند تا حد بسیار زیادی هزینه ها را کاهش دهد. بیش از ۶۰ درصد از هزینه های ساخت سوله را مقاطع فولادی که در آن استفاده می شود تشکیل می دهد. ممکن است یک سازنده با طراحی بیش از حد محتاطانه و سنگین کردن وزن سازه ی سوله هزینه ها را به شدت افزایش دهد. بنابراین می توان به جرئت گفت مهمترین مرحله ی ساخت سوله مرحله طراحی آن است.
برای ساخت سوله نیز مانند هر سازه ی دیگری باید مراحلی طی شود. در این قصد داریم گام به گام این مراحل را معرفی کنیم. اما پیش از آن مختصری در خصوص خود سوله و کاربرد آن صحبت خواهیم کرد.

مراحل ساخت سوله

ساخت سوله را می توان به دو قسمت تقسیم بندی کرد. یک قسمت شامل مراحل اداری ست که مانند ساخت هر سازه ی دیگری باید طی شود و قسمت دوم نیز عملیات اجرایی ساخت سوله است.

مرحله اول: اخذ مجوزهای لازم

برای ساخت سوله مانند هر بنای دیگر باید مجوزهای لازم اخذ شود. اخذ مجوز در ساخت و بهره‌برداری سوله ممکن است فرایندی پیچیده و زمان بر باشد چرا که در هر منطقه می بایست شرایط و ضوابط آن را رعایت کرد. اینکه مجوز ساخت سوله و بهره‌برداری از سوله را از کجا باید گرفت بستگی به نوع فعالیت سوله و سازمان های بالادستی دارد. این سازمان ها می توانند سازمان صنایع، وزارت کشاورزی، وزارت بهداشت یا سایر سازمان های مربوطه باشند.

برای ساخت و استفاده از سوله پیش از آنکه اقدام به خرید تجهیزات کنیم باید مجوزهای لازم را اخذ کرد. برای اینکار نیز ابتدا باید یک طرح توجیهی آماده کنیم و آن را به سازمانی که قصد گرفتن مجوز از آن را داریم ارائه نماییم. این طرح توجیحی یک طرح کلی ست که نشان میدهد ما به چه منظور قصد احداث سوله داریم و کاربری آن چیست.
همچنین ازچه نوع سازه و مصالحی می خواهیم برای ساخت سوله استفاده کنیم. در صورتی که سازمان مروبطه با طرح توجیهی ما موافقت کند می توانیم مابقی مراحل احداث سوله را آغاز کنیم.

مرحله دوم: آماده‌سازی زمین

پس از آنکه مجوزهای قانونی اخذ شد باید زمین مناسب برای ساخت سوله را آماده کرد. زمینی که انتخاب می شود باید مشخصات لازم برای احداث سوله را داشته باشد و به تایید شرکت سازنده سوله برسد.
زمین سوله بخش قابل توجهی از هزینه های ساخت سوله را شامل می شود. در هنگام خرید زمین به منظور احداث سوله باید فاکتورهای مختلفی مانند دسترسی به جاده های حمل و نقل، دسترسی به برق، گاز و آب و …، موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوا و … را نیز لحاظ کرد. همچنین نوع کاربردی سوله نیز در آماده‌سازی زمین سوله بسیار اهمیت دارد. برای برخی از کاربردها می توان سوله های سبک مانند سوله خرپایی احداث کرد. این سوله ها برای مصارف غیر سنگین مناسب هستند و هزینه ی ساخت آن ها بسیار کمتر است.

مرحله سوم: خاک برداری

در مرحله بعد می بایست عملیات خاک برداری را آغاز کرد. پیش از خاک برداری باید وزن سوله مشخص شود و جنس خاک توسط آزمایشگاه های مهندسی خاک تعیین گردد. در زمان خاکبرداری باید سطح زمین کاملا تراز شود.

مرحله چهارم: اجرای فونداسیون

فونداسیون سوله به وزن سوله و کاربری آن وابسته است. این مرحله یکی از مهمترین مراحل ساخت سوله می باشد که در صورت عدم انجام محاسبات لازم می تواند منجر به فروریختن یا کج شدن سوله در مراحل بعدی شود.

مرحله پنجم: نصب سازه ی سوله در محل

سازه ی سوله معمولا در محل کارخانه ساخته شده و در محل سوله مونتاژ می شوند. این یکی از مهمترین مراحل ساخت سوله است که نیاز به نیروی متخصص و تبحر بالا دارد. ابتدا ستوان های سوله نصب می شود و پس از آن سایر قسمت ها مانند نصب بادبندها، پرلین ها و قطعات دیگر روی سازه ی اصلی سوله انجام می شود. پس از برپایی سازه ی اصلی سوله سایر مراحل مانند دیوار کشی، نصب ورق های سقف، نصب درب و پنجره و … انجام می شود.

مرحله ششم: تکمیل تاسیسات سوله

تا اینجای کار ساختمان سوله بنا شده است اما هنوز آماده بهره‌برداری نیست. در مرحله بعدی می بایست تاسیسات مورد نیاز سوله مانند تاسیسات برقی و مکانیکی نصب شود. نوع و میزان این تاسیسات به کاربری سوله بستگی دارد
. سیستم گرمایش و سرمایش، جرثقیل، موتورخانه، ژنراتور، یو پی اس،‌استبلایز، کابل کشی، پریزها و کلیدها، لوله کشی های آب و مواد، سیستم اطفای حریق، دوربین های مدار بسته، اتاق کنترل، کنترل تردد، برقراری اینترنت و کابل کشی شبکه و … همه ازجمله اقداماتی هستند که در این مرحله می بایست انجام شود.

مرحله هفتم: بهره‌برداری از سوله

با تکمیل مراحل ساخت سوله بهره‌برداری از آن می تواند آغاز شود.

دکمه بازگشت به بالا