کسب و کار ایرانیمجله علمی و سلامت

نحوه تهیه دمنوش زرشک و عناب

یکی از مقوی ترین و قدیمی ترین دمنوش ها می باشد که تاریخچه آن به ۱۰ هزار سال پیش بر می گردد و حدود ۴۰۰ گونه مختلف عناب یافت شده است. اما عناب یا خرمای قرمز و یا خرمای چینی یکی از پر خاصیت ترین میوه ها می باشد که به عنوان کپسول سلامتی همگان آن را می شناسند. درختچه عناب کوچک و با برگ های سبز متمایل به زرد است و جزء میوه های هسته دار به حساب می آید این گیاه در جنوب آسیا تا مرکز چین کشت می شده است

ولی امروز در سراسر دنیا کاشته و به فروش می رسد. شما می توانید با عناب انواع دمنوش ها را تهیه کنید و از خواص خوب عناب بهرمند شوید. شما عناب را چه به صورت دمنوش چه مانند میوه میل کنید خواص زیادی دارد خواصی همچون حل مشکلات خواب زیرا در عناب مواد آرامش دهنده است و باعث می شود شما با خوردن یک جوشانده عناب قبل از رفتن به رختخواب یک خواب عمیق داشته باشید، عناب سرشاز ار آهن و فسفر است و برای گردش خون بسیار مناسب است، افزایش ایمنی بدن، کاهش وزن، تقویت استخوان بندی … و هزاران خواص خوب دیگر را دارا می باشد. امروز در طرز تهیه با زرشک و آویشن را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش عناب و زرشک

عناب ۱۲ عدد
زرشک ۲ ق غذا خوری
آب به مقدار لازم

طرز تهیه دمنوش عناب و زرشک

مرحله اول: آماده سازی عناب

ابتدا برای بهتر آزاد شدن طعم و مزه عناب آن را با چاقو از وسط به دو نیم کنید سپس عناب را به مدت ۱۰ دقیقه داخل آب سرد قرار دهید تا پوسته آن نرم شود.

مرحله دوم: جوشاندن

در ادامه عناب خیس خورده را به همراه زرشک داخل قوری بریزید و حالا مقداری آب جوش روی مواد بریزید و درب قوری را بگذارید.

مرحله سوم: تهیه دمنوش عناب

در ادامه بگذارید قوری روی کتری یا وارمر به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خوب دم بکشد و مزه ها و طعم ها خارج شوند حالا دمنوش ما حاضر است می توانید آن را داخل لیوان دوجداره ریخته و گرم بنوشید.

نکات کلیدی در تهیه دمنوش عناب و زرشک

  1. این دمنوش طعم و مزه ترشی متعادلی دارد به دلخواه می توانید کمی عسل داخل آن بریزید.
  2. نباید مستقیم دمنوش را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و باید با بخار آب یا حرارت کم دم بکشد.

فوت و فن های دستور تهیه دمنوش عناب و آویشن برای سرماخوردگی

  1. این دمنوش برای سرماخوردگی و گلو درد و سرفه بسیار مناسب است.
  2. به دلخواه می توانید کمی شیره انگور یا عسل یا نبات داخل دمنوش بریزید.

اگر از عناب خشک استفاده می کنید کمی آن را خیس کنید دمنوش‌ عناب و زرشک یک نوشیدنی گرم و دلپذیر با طعمی ترش و شیرین، سرشار از انواع ویتامن‌ها، مقوی و مغذی، شفابخش برای دستگاه هاضمه، کبد چرب، کاهش وزن، آرامش بخش و ضد افسردگی است و خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. در این پست قصد داریم تا طرز تهیه دمنوش عناب و زرشک را به شما همراهان عزیز آموزش دهیم. اگر دنبال دمنوشی برای از بین بردن افسردگی، افزایش شادی، درمان کبد چرب، کمک به لاغری و تقویت سیستم ایمنی بدن هستید؛ حتما این پست را تا انتها بخوانید.

خواص دمنوش عناب و زرشک

دمنوش زرشک و عناب درواقع ترکیبی از خواص این دو میوه دارویی است. هم عناب و هم زرشک به داشتن خواص فراوان در زمینه‌های درمان کبد چرب، کاهش وزن و از بین بردن افسردگی شهرت دارند. یکی از دمنوش‌های رایج که توسط متخصصین طب سنتی جهت کمک به درمان کبد چرب توصیه می‌شود، دمنوش عناب و زرشک است.

خواص این دمنوش در بحث سلامت کبد آنقدر زیاد است که ما در مقاله‌های و به‌صورت اختصاصی به معرفی فواید این میوه‌ها برای سلامتی کبد پرداختیم. همچنین ازآنجاکه این دمنوش برای لاغری بسیار مفید است، پیشنهاد می‌کنیم اگر مایل بودید مقاله‌های و را هم بخوانید تا خیالتان راحت شود که برای کاهش وزن نیز کاملا مفید و موثر است.

در ادامه به‌صورت مختصر به معرفی مهم‌ترین خواص این دمنوش می‌پردازیم.

  • درمان کبد چرب
  • تصفیه خون
  • خون ساز
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ضد افسردگی و کاهش اضطراب و استرس
  • کمک به داشتن خوابی راحت و عمیق
  • تقویت استحکام استخوان‌های بدن
  • کاهش کلسترول (چربی) خون
  • کاهش وزن و چربی سوزی

پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌های و را نیز مطالعه کنید تا به‌صورت جامع با صدها خاصیت دارویی و درمانی این دمنوش آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش عناب و زرشک

برای تهیه این دمنوش لازم است تا مواد زیر را آماده کنید.

  1. حدود 15 عدد عناب
  2. دو قاشق غذاخوری زرشک
  3. دو لیوان آب جوش

دستور تهیه دمنوش عناب و زرشک

بسیاری از افراد به دنبال طرز تهیه دمنوش عناب و زرشک برای کبد چرب هستند، این دمنوش را به‌راحتی و در چند مرحله ساده که در ادامه شرح می‌دهیم، می‌توانید تهیه کنید.

  1. عناب در دسترس چه به‌صورت عناب تازه و یا عناب خشک را برش زده و به‌صورت قطعات ریز درآورده تا بهتر دم بکشد و طعم و مزه پس دهد.
  2. چنانچه عناب خشک است آن را به مدت 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید.
  3. زرشک را به‌همراه عناب در قوری بریزید و سپس آب جوش اضافه نمایید.
  4. قوری را روی کتری یا وارمر گذاشته تا به مدت 10 الی 15 دقیقه خوب دم بکشد. حالا دیگر دمنوش آرامش بخش عناب و زرشک آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

نکات تکمیلی:

  • این دمنوش مخلوطی از مزه ترش زرشک و مزه شیرین عناب است، درنتیجه مزه ملس و متعادلی دارد. درصورتی‌که مایل باشید می‌توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید.
  • این دمنوش را نباید مستقیما روی شعله گاز قرار داد که جوش بخورد، بلکه باید با حرارت بخار آب یا حرارت ملایم مانند چای دم بکشد.
  • سعی کنید به‌صورت دوره‌ای و متناوب از انواع دمنوش‌ها استفاده نمایید. زیاده‌روی نکنید چرا که مصرف بیش از حد هر نوع خوراکی برای بدن زیان‌آور است.
  • مقدار مصرف این دمنوش هم به این شکل است که یک فنجان بعد از نهار و یا یک فنجان در عصر مصرف کنید. همچنین می‌توانید دو فنجان، یکی بعد از نهار و یکی بعد از شام میل نمایید. البته در این خصوص بهتر است حتما با پزشک و یا متخصص طب سنتی مشورت کنید تا بر اساس وضعیت خودتان، نسخه مناسبی را ارائه دهند.

مطمئنا یکی از مفیدترین دمنوش‌ها برای پاکسازی کبد و درمان کبد چرب، دمنوش عناب و زرشک است. همان‌طور که در متن مقاله مفصل از خواص هم زرشک و هم عناب برای کبد گفتیم، این دو میوه هر دو برای کبد خواص فوق‌العاده‌ای دارند و این دمنوش ترکیبی جزو بهترین دمنوش‌ها برای سلامتی کبد است که توسط اکثر متخصصان طب سنتی توصیه می‌شود.

How to prepare barberry and jujube tea

بله، زرشک و عناب هر دو چربی سوز هستند و برای لاغری خاصیت دارند. در متن این مقاله از خواص این دو میوه برای کاهش وزن گفته‌ایم. می‌توانید با خیال راحت دمنوش زرشک و عناب را برای لاغری و همچنین برای داشتن سلامتی بیشتر مصرف کنید. و از طریق فروشگاه اینترنتی موکو  میتوانید نسبت به خرید انواع لیون در طرح و سلیقه مورد پسندتان برای نوشیدن دمنوش اقدام کنید.  از قیمت لیوان فرانسوی اصل و بسیاری دیگر از ماگ های سرامیکی، فرنچ پرس ها و…. باخبر شوید.

دکمه بازگشت به بالا