ویزای ترانزیت که فقط برای عبور از ژاپن صادر می شود
پرواز اتصالی
به طور کلی دو نوع پرواز اتصالی وجود دارد:
۱. پرواز اتصالی آنلاین
هر دو پرواز ورودی و خروجی از فرودگاه مقصد میانی، توسط یک شرکت هواپیمایی انجام میشود.
۲. پرواز اتصالی اینترلاین
پرواز ورودی توسط یک شرکت هواپیمایی و پرواز خروجی توسط شرکت هواپیمایی دیگری انجام میشود.
بری دریافت تور ژاپن لطفا کلیک کنید .اگر بخواهید با دو یا چند پرواز خود را به مقصد نهایی برسانید، ناگزیر خواهید بود تا در میانه راه، در فرودگاه کشوری دیگر توقف داشته، از هواپیما پیاده شده و با پروازی دیگر، به مقصد بعدی بروید. این توقف گاها از چند دقیقه تا چند روز زمان بر خواهد بود.
ممکن است برای همین توقف کوتاه، نیاز به اخذ ویزای آن کشور داشته باشید. به این نوع ویزا، که برای توقف کوتاه مدت صادر میشود، ویزای ترانزیت گفته میشود. ویزای ترانزیت قوانین خاص خود را دارد.
قوانین و مقررات ویزای ترانزیت
اینکه شما پس از ورود به فرودگاه یک کشور و در مدت زمان انتظار برای پرواز بعدی در آن فرودگاه، به ویزای ترانزیت یا حتی توریستی آن کشور نیاز دارید یا خیر، به عوامل متعددی بستگی دارد. گاهی ممکن است شما نیازی به اخذ ویزای ترانزیت یک کشور نداشته باشید.
ترانزیت بدون ویزا
برخی کشورها، برای شهروندان کشورهایی که با آنها توافق سیاسی دارند، معافیتهای اخذ ویزا را در نظر میگیرند، به طور مثال، ایرانیان نه تنها برای ترانزیت از طریق ترکیه، که برای سفر به این کشور هم نیازی به گرفتن ویزای ترانزیت و یا توریستی این کشور ندارند.
اغلب کشورها نیز، به منظور افزایش سفرهای انجام شده از طریق خطوط هوایی کشورشان، معافیتهایی را برای توقفهای کوتاه مدت در فرودگاههای بین المللی کشورشان در نظر میگیرند.
اما ویزای ترانزیت در هر کشور، شرایط و ویژگیهای خاص خود را داشته و اینکه شما نیاز به اخذ ویزای یک کشور دارید یا خیر، بسته به معافیتهای ترانزیتی برای تابعیت شما و مبدا و مقصد سفرتان بستگی دارد. پس با ما همراه باشید تا مورد به مورد، قوانین مربوط به ترانزیت برخی از کشورهای پرتردد را بررسی کنیم:
ترانزیت از اروپا
مسافرینی که برای تعویض وسیله نقلیه و ادامه سفر به مقصد بعدی، مجبور به ورود به یکی از کشورهای حوزه شینگن و توقف در منطقه ترانزیتی باشند، باید برای اخذ ویزای ترانزیت شینگن اقدام نمایند. به طور کلی دو نوع ویزای ترانزیت شینگن وجود دارد که بسته به نوع سفر شما به “ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن” و “ویزای ترانزیت شینگن برای دریانوردان” تقسیم میشوند.
ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن به ویزای شینگن نوع”A” نیز معروف است و به شما اجازه میدهد تا در یکی از فرودگاههای حوزه شینگن توقف کرده و منتظر پرواز خود به مقصد مورد نظر باشید. هرچند با داشتن این ویزا، شما اجازه خروج از منطقه ترانزیت فرودگاهی را نخواهید داشت. شهروندان برخی از کشورها از گرفتن ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن معاف میباشند، اما این معافیت شامل حال شهروندان کشورهایی از جمله ایران نبوده و شما برای ورود ترانزیتی به حوزه شینگن، ملزم به اخذ ویزای ترانزیت شینگن هستید. مگر اینکه شامل یکی از بندهای معافیت از از ویزای ترانزیت شینگن باشید.
این ویزا مخصوص سفرهای دریایی بوده و به شما اجازه پیاده شدن از کشتی در یکی از اسکلههای حوزه شینگن و ماندن در اسکله به مدت حداکثر ۵ روز تا حرکت به سمت مقصد بعدی در خارج از حوزه شینگن را خواهد داد.
افراد زیر، نیازی به اخذ ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن نخواهند داشت:
جواب درخواست ویزای ترانزیت شینگن، نهایتا ظرف مدت ۲ هفته آماده خواهد شد. پس شما باید حداقل ۱۵ روز قبل از تاریخ سفر به حوزه شینگن، درخواست ویزای ترانزیت شینگن خود را به سفارت کشور مورد نظر ارائه دهید. اگرچه بهتر است هرچه وزدتر برای ارسال درخواست ویزای ترانزیت خود اقدام کنید، زیرا ممکن است در مواردی، این فرآیند بین ۳۰ تا ۶۰ روز کاری زمانبر باشد.
ویزای ترانزیت شینگن ۲۴ ساعت اعتبار داشته و در صورت اینکه بخواهید تا بیشتر از یک روز بمانید، باید برای ویزای توریستی شینگن اقدام نمایید.
? دو قطعه عکس رنگی جدید ۳.۵x۴.۵ با پس زمینه سفید.
? فرم درخواست ویزا شینگن (همان فرم درخواست ویزای توریستی شینگن بوده که باید پر شده، پرینت و امضا شود.)
? مدارک مربوط به سفر به مقصد بعدی شامل ویزای کشور مقصد (در صورت نیاز) و همچنین رزور بلیط هواپیما به مقصد مورد نظر
? تاییدیه پرداخت هزینه ویزا: هزینه ویزای ترانزیت دقیقا برابر هزینه ویزای تورستی شینگن و معادل ۸۰ یورو میباشد.
? بیمه مسافرتی با حداقل پوشش ۳۰ هزار یورویی
قبل از اینکه بخواهید برای اخذ ویزای ترانزیت شینگن اقدام کنید، بهتراست ابتدا بررسی کنید که اصلا به این ویزا احتیاج دارید یا خیر. در صورت نیاز باید به ترتیب زیر عمل کنید:
ویزای ترانزیت انگلستان
تغییرات مکرر قوانین سفر و یا عبور از خاک انگلستان، همواره برای مسافرینی که حتی بارها به این کشور سفر داشتهاند هم کمی گیج کننده است. خصوصا ویزای ترانزیت که قوانین سخت گیرانهتری نیز دارد.
دو نوع ویزای ترانزیت انگستان وجود داردکه با توجه به شرایط سفرتان، باید بدانید که به کدامیک از آنها احتیاج دارید.
ویزای ترانزیت هوایی مستقیم که ۲۴ ساعت اعتبار داشته و به شما اجازه عبور از گیت بازرسی را نمیدهد. همچنین شما باید در همان روز و از همان فرودگاه، خاک انگلستان را ترک کنید.
ویزای ترانزیت سیاحتی که برای ۴۸ ساعت اعتبار داشته و به شما اجازه عبور از گیت بازرسی را میدهد. در واقع اخذ این ویزا برای مسافرینی که میبایست چمدانهای خود را برای بازرسی مجدد تحویل گرفته و یا قبل از پرواز از فرودگاه خارج شوند، صادر میشود.
ویزای ترانزیت انگلستان تا ۶ ماه اعتبار داشته و به شما اجازه میدهد که در مسیر بازگشتتان هم از انگلستان عبور کنید. همچنین میتوانید تا پایان مدت اعتبار آن، هر چند بار که میخواهید، در سفرهای بعدیتان از آن استفاده کنید. به شرطی که همین سفر قبلی را تکرار کرده باشید.
فرآیند درخواست ویزای ترانزیت انگلستان، مانند ویزای توریستی آن بوده و از طریق وبسایت و به ترتیب زیر انجام میشود:
ترانزیت از حوزه خلیج فارس
اگر توقف شما در فرودگاههای امارات، کمتر از ۸ ساعت طول خواهد کشید، نیازی به اخذ ویزای ترانزیت امارات ندارید. در این صورت شما حق خروج از منطقه ترانزیت فرودگاه را هم نخواهید داشت. اما اگر انتظار شما برای پرواز اتصالی بعدی بیشتر از ۸ ساعت طول خواهد کشید، حتما باید به فکر اخذ ویزای ترانزیت امارات باشید.
این ویزا هزینهای نداشته و به صورت آنلاین و یا به محض ورود و در فرودگاههای امارات قابل دریافت بوده اما قابل تمدید و یا تبدیل به ویزای ۹۶ ساعته نخواهد بود.
اگر به دلایلی پرواز بعدی شما از امارات به سمت مقصد بعدی، تا ۴۸ ساعت آینده هم انجام نخواهد شد، ملزم به اخذ ویزای ترانزیت ۴ روزه امارات هستید. هزینه این ویزا ۵۰ دینار امارات است و قابل تمدید هم نخواد بود.
? فرم درخواست ویزای ترانزیت
? عکس رنگی ۶*۶ با پسزمینه سفید
? کپی رنگی از صفحه اول پاسپورت
? پاسپورت با حداقل ۳ ماه اعتبار برای ویزای ۴۸ ساعته و ۶ ماه اعتبار برای ویزای ۹۶ ساعته
? بلیط قطعی پرواز به امارات و از امارات به مقصد بعدی
? کارت شناسایی
شهروندان ۸۰ کشور در دنیا برای ورود و یا عبور از قطر، نیازی به اخذ ویزا ندارند. اما این معافیت شامل حال شهروندان ایرانی نمشود. پس اگر شما قصد عبور از خاک قطر برای انجام پرواز اتصالی به مقصد بعدی را داشته و توقف شما در فرودگاه دوحه بیش از ۵ ساعت طول بکشد، به ویزای ترانزیت قطر نیاز خواهید داشت. با داشتن این ویزا شما میتوانید از ۵ تا ۹۶ ساعت در قطر مانده و تا قبل از پرواز به مقصد بعدی، از فرودگاه خارج شده و در شهر دوحه گشت و گزار کرده و یا سری به دوستان و اقوام خود در قطر بزنید. همچنین در نظر داشته باشید که ویزای ترانزیت قطر یکبار ورود بوده و شما قادر نخواهید بود تا مدت زمان آن را افزایش داده و یا آن را تمدید کنید.
برای اخذ ویزای ترانزیت قطر، حداقل ۷ روز کاری زمان لازم است و از زمان دریافت ۳۰ روز اعتبار دارد. درنتیجه، به منظور اخذ ویزای ترانزیت قطر، حداقل ۷ و حداکثر ۳۰ روز قبل از تاریخ سفر به دوحه اقدام به درخواست کنید. این ویزا برچسبی نبوده و شما بعد از دریافت ویزا از طریق ایمیل، باید یک کپی از آن را تهیه کرده و در هنگام ورود به بازررسی فرودگاه قطر، تحویل دهید.
شرط اخذ این ویزا استفاده از پروازهای شرکت خطوط هوایی قطر (Qatar Airways)، برای هر دو پرواز ورودی و خروجی از فرودگاه دوحه است. حتی پرواز های code share که تنها یکی از آنها توسط این شرکت انجام میشود هم شامل حال ویزای ترانزیت قطر نشده و در این صورت شما باید برای اخذ ویزای توریستی قطر اقدام نمایید.
شما میتوانید از طریق دفاتر نمایندگی خطوط هوایی قطر (Qatar Airways) و یا سایت این شرکت و یا از طریق آژانس هوایی که بلیط خود را از طریق آن آژانس تهیه کردهاید، برای اخذ ویزای ترانزیت فرودگاهی قطر اقدام کنید. این ویزا هزینهای نداشته اما شرکت هوایی هزینهای را برای انجام خدمات اخذ ویزا از شما دریافت خواهد کرد.
گر پرواز شما به مقصد نهایی، با یک توقف کمتر از ۶ ساعته در عمان همراه باشد، نیازی به اخذ ویزای ترانزیت عمان ندارید. به شرطی که بلیط قطعی سفر به سمت مقصد بعدی با همان پرواز را داشته باشید. اگر توقف شما در عمان، بیشتر از این زمان طول بکشد، نیاز به ویزای ترانزیت عمان خواهید داشت. این ویزا به شما اجازه ورود و ماندن در این کشور، به مدت ۷۲ ساعت را خواهد داد و هزینه اخذ آن ۵ ریال عمانی میباشد.
? عکس صفحه اول پاسپورت
? پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
? بلیط قطعی پرواز به مقصد بعدی
? ویزای کشور مقصد (در صورت نیاز)
ترانزیت از شاخ آفریقا
اگر قصد سفر به کشورهای آفریقای مرکزی و جنوبی را داشته باشید، ممکن است توقفی چند ساعته در فرودگاه کیگالی داشته باشید. پس باید کمی در مورد ویزای ترانزیت رواندا بدانید. این ویزا که به VT-Transit نیز مشهور است، برای کسانی که قصد عبور از خاک این کشور برای رسیدن به مقصدی دیگر را دارند صادر میشود. VT-Transit یک ویزای یکبار ورود است و با داشتن آن اجازه خروج از منطقه ترانزیت و یا حتی کار کردن در این منطقه را ندارید.
به محض ورود و در پست مرزی یا به صورت آنلاین و یا در هرجای دیگری که اداره مهاجرت رواندا واقع شده است.
? پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
? بلیط هواپیما از مبدا رواندا به کشور مقصد
? ویزا یا مدارک اقامت در کشور مقصد.
برای یک دوره حداکثر ۷۲ ساعته
۳۰ دلار آمریکا
ترانزیت از اقیانوسیه
ویزای ترانزیت استرالیا
اگر قصد عبور از استرالیا، به مقصد کشوری دیگر را داشته باشید، باید برای گرفتن ویزای ترانزیت استرالیا (ویزای ۷۷۱ استرالیا) اقدام کنید. اخذ این ویزا برای سفرهای دریای و هوایی اجباریست و حتی اگر نیازی به تعویض هواپیما نداشته باشید هم به ویزای ترانزیت استرالیا نیاز دارید.
اخذ ویزای ترانزیت استرالیا هزینهای نداشته و مدت زمان صدور این ویزا به طور معمول ۲ هفته بعد از دریافت درخواست، توسط سفارت استرالیا در تهران بوده و به وسیه این ویزا، شما اجازه ورود و اقامت در استرالیا تا حداکثر ۷۲ ساعت را خواهید داشت.
? تکمیل فرم ۸۷۶ درخواست اخذ ویزای ترانزیت استرالیا
? تکمیل فرم یک برگی “فرم اطلاعات اضافی”
? یک کپی از صفحه مشخصات پاسپورت با حدقل اعتبار ۶ ماه و سایر برگهها پاسپورت، برای اثبات سابقه سفرهای قبلی
? کپی بلیطهای سفر به استرالیا و از استرالیا به کشور مقصد با ذکر مدت زمان توقف در استرالیا
? کپی ویزای کشور مقصد (در صورت نیاز)
ترانزیت از سیبری
اگر پرواز بعدی شما از روسیه به کشور مقصد، ظرف مدت ۲۴ ساعت انجام شده و در این مدت شما منطقه ترانزیت فرودگاهی را ترک نکنید، نیازی به اخذ ویزای ترانزیت روسیه نخواهید داشت. اما اگر قصد ترک منطقه ترانزیتی را داشته باشید، اخذ ویزای ترانزیتی الزامی میباشد. ویزای ترازیت روسیه، ویزایی با هدف عبور ترانزیتی از طریق خاک روسیه به سایر کشورها میباشد. این نوع ویزا یک بار ورود یا دو بار ورود بوده و برای مدت حداکثر ۱۰ شبانه روز (برای ترانزیت زمینی) یا ۳ شبانه روز (برای ترانزیت هوایی) صادر خواهد شد.
برای بررسی پرونده، در صورت درخواست ویزای ترانزیت عادی ۴ تا ۲۰ روز کاری و در صورت دروخواست ویزای ترانزیت فوری کمتر از ۴ روز کاری زمان لازم است.
برای درخواست عادی ۸۰ دلار و برای درخواست فوری ۱۶۰ دلار.
? بلیط معتبر ورود و خروج از روسیه
? ویزا (در صورت نیاز) و یا گذرنامه کشور مقصد
? گذرنامه با حداقل ۲ صفحه سفید و با ۶ ماه اعتبار
? کپی صفحه اول گذرنامه که حاوی اطلاعات شخصی و عکس (بیوگرافی) است.
? فرم درخواست ویزای تکمیل شده در سایت که شخصا توسط تقاضا کننده امضاء و چاپ شده است.
? عکس رنگی ۴.۵ در ۳.۵، با زمینه سفید
ترانزیت از خاور دور
قوانین ویزای ترانزیت یا ترانزیت بدون ویزا در برای شهروندان کشورهای مختلف و حتی در فرودگاههای مختلف این کشور متفاوت است. به طور مثال ۳ مدل مختلف از ترانزیت بدون نیاز به ویزای ۲۴ ساعته، ۷۲ ساعته و ۱۴۴ ساعته برای چین وجود دارد که شهروندان ایرانی تنها مجاز به استفاده از ترانزیت بدون ویزای ۲۴ ساعته، آن هم از فرودگاههایی غیر از Xiamen و Urumqi Diwopu هستند.
اگر سفر شما به مقصد مورد نظر، تا ۲۴ ساعت بعد از ورود به چین، انجام نخواهد شد. باید برای اخذ ویزای ترانزیت چین اقدام کنید. این ویزا یکی از انواع ویزای عادی چین بوده که به (G Visa) نیز معروف است. ویزای ترانزیت چین به صورت یک بار ورود و یا دو بار ورود بوده و از طریق سفارت چین در ایران قابل دریافت میباشد.
منبع : inspiringvacations.com