یک قاب فلزی است/ ابتدا به بی‌حجاب‌ها تذکر می‌دهیم، سپس از ورودشان به ایستگاه‌ها جلوگیری می‌کنیم

یک قاب فلزی است/ ابتدا به بی‌حجاب‌ها تذکر می‌دهیم، سپس از ورودشان به ایستگاه‌ها جلوگیری می‌کنیم
آفتاب‌‌نیوز :

زاکانی در خصوص ورود شهرداری تهران به مسئله حجاب و عفاف و همچنین پرده‌های نصب شده در واگن‌های زنان، گفت: حجاب موضوعی شرعی و قانونی است و مسئله سلیقه‌ای و فردی نیست؛ بلکه یک موضوع اجتماعی است و درست است در خانه هر کسی هر کاری که بخواهد می‌کند و کسی حق سرک کشیدن هم ندارد، اما در مسائل عمومی حریم دیگران باید پاس داشته شود و موضوع حجاب را از هفت الی هشت ماه پیش در شهرداری تهران شروع کردیم و این موضوع مربوط به اتفاقات اخیر نیست و ما به مسئله حجاب و عفاف به یک موضوع جامع نگاه می‌کنیم که هم جنبه تبعیض دارد و هم جنبه تشویقی دارد و هم اطلاع رسانی و هم تذکری و هم مبتنی بر موضوعاتی است که چارچوب‌های قانونی دارد و باید عمل کرد و ممانعت کنیم. در چندین ایستگاه خدمات ایجابی به مردم ارائه می‌شود و بخشی از کلیپ‌ها نیز بیرون آمده و نوع مواجهه‌مان مواجهه فعال بوده است و معتقدیم بسیاری از عزیزانی که رعایت نمی‌کنند به نوعی شرایط به گونه‌ای است که اگر اطلاع رسانی و تبیین صورت بگیرد خیلی‌ها شرایط‌شان تغییر می‌کند و ما خواهشمندیم که در درون مجموعه‌های اجتماعی که خدمات اجتماعی ارائه می‌شود رعایت حجاب ضروری است و افراد این مسیر را دنبال کنند.

وی در مورد جداسازی واگن‌های زنان و مردان با پرده نیز با بیان اینکه این پرده نیست بلکه یک قاب فلزی است، گفت: این مسئله از تهران شروع شد، اما حالا کشور‌های دیگر هم این مسئله را الگو قرار دارند و ما از آقایان خواهش می‌کنیم که حریم بانوان را رعایت کرده و وارد واگن بانوان نشوند.حجاب امری مبنایی است و ما چند ماهی است که فارغ از مسائل اخیر این موضوع را دنبال می‌کنیم، اما دقت داشته باشید که خط قرمز ما مواجهه مردم با مردم است چرا که دشمن به دنبال این مسئله است و امر به معروف سر جای خود باقی است؛ اما مواجهه مردم با مردم درست نیست و ما همه مجموعه‌ها را بسیج کردیم تا نوکری و خدمت به بانوان کنند.

همچنین در ویدیویی که از شهردار تهران منتشر شده است، وی می‌گوید: از ۵ ماه گذشته کار ایجابی در رابطه با مساله حجاب را در ایستگاه‌های مترو آغاز کردیم. در ۷۰ ایستگاه مترو کار «ایجابیِ سنگین» در رابطه با حجاب انجام دادیمو مطابق قوانین کشور در این رابطه پیش می‌رویم، مواجهه یگان حفاظت شهرداری با بی‌حجابان در قدم نخست اطلاع رسانی سپس تذکر و سپس ممانعت از ورود به ایستگاه‌های مترو است.

مدیریت شهری را از تنش مالی خارج کردیم

علیرضا زاکانی در دومین نشست خبری خود در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد خود در شهرداری تهران، گفت: ۲۰ ماه است که از حضورم در شهرداری تهران می‌گذرد و افق‌های خوبی پیش‌روی مدیریت شهری قرار دادیم.

وی با اشاره به مثلث سه‌گانه شهر، مدیریت شهری و شهروندان، گفت: آنچه اهمیت دارد شهروندان هستند که بتوانند بهترین بهره را از شهر ببرند.

شهردار تهران با اشاره به اینکه ۲۰ ماه پیش زمانی که شهر را تحویل گرفتیم، عملا تمام پروژه‌های عمرانی شهر به نوعی متوقف بودند، گفت: حتی در برخی از پروژه‌هایی که در گذشته انجام شده بود، خاک ریخته بودند و آن‌ها را پر کرده بودند که به عنوان مثال می‌توان به پروژه میدان فتح اشاره کرد، با این حال ما پل‌ها را از زیر خاک بیرون کشیدیم.

وی با اشاره به موضوع مطرح شده در رابطه با اینکه شهرداری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و درآمدش هم کاهش یافته بود، گفت: شهردار وقت اعلام کرده بود که با این بدهی‌ها نباید انتظار کار بزرگی داشت.

وی با تأکید بر این موضوع که در گذشته شهر از فرسودگی رنج می‌برد، گفت: ۱۲ هکتار بافت ناپایدار داشتیم که البته برای نوسازی آن در این دوره برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

شهردار تهران همچنین به بحث جمع‌آوری آب‌های سطحی اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰۰ کیلومتر از پروژه جمع‌آوری آب‌های سطحی انجام شده بود، اما بخش عمده‌ای از آن فرسوده شده بود. در اصل زنگ خطر‌ها در شهر به صدا درآمده بود و به همین دلیل شهر نیاز به نوسازی داشت.

بیشترین مهاجرت از تهران به البرز بود

زاکانی به موضوع ترافیک، آلودگی هوا، بدمسکنی و بی‌مسکنی اشاره کرد و گفت: در تهران یک میلیون کمبود مسکن وجود دارد، شرایط را به سمتی بردند که مهاجرت معکوس رخ داد به طوری‌که در سال گذشته بیشترین مهاجرت از تهران به البرز بود که اسفناک است.

وی با بیان اینکه فاصله شمال و جنوب بسیار زیاد شده بود گفت: علی‌القاعده باید یک کار بزرگ در شهر انجام می‌دادیم.

شهردار تهران با اشاره به تنش‌های مالی در دوره قبلی مدیریت شهری گفت: حتی مدتی وام می‌گرفتند تا حقوق پرسنل را بدهند، علت آن هم این بود که از سال ۹۱ به بعد دوره سقوط صدور پروانه شکل گرفته بود و درآمد‌های حوزه شهرسازی هم کم شده بود.

شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه با ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی روبه‌رو بودیم، گفت: این عدد ماورایی به شمار می‌رفت و دغدغه مدیران این بود که چگونه از پس آن برآیند. حتی شهردار قبلا هم به صراحت گفته بود که در شهری که با چنین بدهی روبه‌روست، دیگر نبایدانتظار کار‌های بزرگ داشت، اما با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، کار را در شرایطی پیش بردیم که پروژه‌ها دوباره فعال شد. شهر در دوره قبل از فرسودگی جدی رنج می‌برد و سعی کردیم با اقدامات موثر کار‌ها را پیش ببریم. زمانی که شهر را تحویل گرفتیم زیرساخت‌ها بسیار فرسوده بود. به عنوان مثال در محله‌های کن، نفرآباد، ونک، فدائیان اسلام مشکلات به گونه‌ای بود که زخم کاری به پیکر شهر زده شده بود و باید کار بزرگی انجام می‌دادیم که بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم. فرسودگی شدیدی در امکانات شهرداری وجود داشت به طوری که در زمینه حمل و نقل عمومی علاوه بر مشکل فرسودگی با کمبود‌های شدید هم مواجه بودیم. به عنوان مثال از ۱۱ هزار اتوبوسی که باید در تهران فعالیت می‌کردند، ۱۸۵۰ دستگاه اتوبوس به ما تحویل دادند و حتی از ۶۸۰۰ ون ۹۹ درصد آن کاملا فرسوده بود. به همین دلیل ارائه خدمات با اقتضای توانمندی‌هایی که به ما داده شده بود، بسیار سخت بود.

شهردار تهران با تاکید بر این موضوع که مردم هم از ما انتظارات به حقی داشتند و ما باید به آن‌ها پاسخ مناسبی می‌دادیم، گفت: قبلا تهران گران اداره می‌شد و شرایط را به سمتی برده بودند که برخی شهروندان مجبور به مهاجرت شدند. زمانی که ما شهر را تحویل گرفتیم، به خودمان گفتیم که ما میراث‌دار بخش خوب و بد هستیم و باید عملکرد خوب را پاس داشته و برای حل میراث بد هم رویکرد جدیدی اتخاذ کنیم.

زاکانی با تاکید بر این موضوع که ما نگاه تحولی در شهر داریم گفت: هر هفته به یکی از دانشگاه‌های تهران می‌رویم و به نوعی آنچه که به عنوان رویکرد و پروژه‌های شهری است را به بحث می‌گذاریم و به این ترتیب به استقبال نقد می‌رویم و برای خود حقی برای اشتباه کردن قائل نیستیم.

وی با بیان اینکه یک بخش از تحول ما ناظر بر مدیریت شهری است تا شهرداری تهران را از نهاد خدماتی به نهاد اجتماعی تبدیل کنیم، گفت: در حوزه تحول کالبدی، مواردی مانند بدمسکنی، عدم توزیع خدمات، ترافیک و … در دستورکار است و نوسازی با تاکید بر مدار حمل و نقل انجام می‌شود. در بعد دیگر، تحول ناظر بر تحول نرم به سبک زندگی که اساس آن بر مشارکت بر مردم است پرداخته می‌شود و همچنین تحول آخر، هوشمندسازی است. ما باید از ظرفیت‌ها استفاده و تهران هوشمند داشته باشیم. در حال حاضر بوستان گفتگو را به نمایشگاه فناوری تبدیل کردیم و قرار است شهرک علم و فناوری هم به مساحت ۲۰۰ هکتار در بوستان ولایت راه‌اندازی شود که کار بزرگی محسوب می‌شود. البته در کارخانه سیمان ری هم اقداماتی صورت گرفته است.

مدیریت شهری را از تنش مالی خارج کردیم

زاکانی در خصوص موضوعات مالی در شهرداری تهران گفت: هفته اولی که کار را آغاز کردیم، مدیریت شهری جدید را از تنش مالی خارج کردیم به طوری که در سال ۱۴۰۰، ۹۹ درصد و در سال ۱۴۰۱، ۱۴۳ درصد درآمد‌ها محقق شد که این امر بی‌نظیر است. 

افتتاح ۱۲ ایستگاه مترو تا پایان سال

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۳ کیلومتر مترو با ۱۱ ایستگاه به بهره‌برداری رسید، گفت: امسال نیز ۲۲ کیلومتر مترو با ۱۲ ایستگاه تاپایان سال افتتاح و آماده بهره‌برداری می‌شود و همه این موارد بدون تکیه بر بودجه دولتی و امکانات محدود تهران رقم خورد. 

به گفته زاکانی، خطوط ۳، ۴، ۶ و ۷ مترو در حوزه توسعه‌ای فعال هستند، همچنین عملیات عمرانی خط ۹ و ۱۰ مترو امسال آغاز و خط ۸ و ۱۱ هم سال آینده آماده بهره‌برداری می‌شود.

 شهردار تهران در ادامه با اشاره به برخی اصلاحات صورت گرفته از سوی کمیسیون ماده ۵، گفت: در موضوعات مربوط به محلات ونک؛ کن و اسلام‌آباد در کمیسیون ماده ۵ اصلاحاتی صورت گرفت و در حوزه شهرسازی پس از ۱۰ سال با رشد صدور پروانه مواجهیم و ساخت و ساز آغاز شده است. همچنین باید بگویم که پروژه تونل دو طبقه شهید متوسلیان از ماه آینده آغاز می‌شود. 

درآستانه یک حرکت بزرگ هستیم

زاکانی با تأکید بر این موضوع که در آستانه یک حرکت بزرگ هستیم، گفت: برای خدمات ۲۰ ماه گذشته باید پاسخ دهیم. ما تهدیدات را به فرصت تبدیل کردیم به طوری که بدهی‌های شهر به اهرم تغییر شهر تبدیل شد. 

به گفته شهردار تهران، در سال گذشته ۶۸ درصد افزایش صدور پروانه در حوزه بافت فرسوده صورت گرفته که این موضوع نویدبخش اتفاقات خوب است.

به دنبال کاهش سفر‌ها از طریق هوشمندسازی هستیم

زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرانجام بزرگراه‌سازی در پایتخت چه خواهد شد؟ گفت: ما تهران را به سمت شهری انسان‌محور از طریق مناسب‌سازی مسیر‌ها پیش می‌بریم و بنا داریم با هوشمندسازی، سفر‌ها در تهران را کاهش دهیم. امروز در تهران یک بزرگراه و یک آزادراه در حال ساخت داریم، بزرگراه شهید شوشتری از بزرگراه رستگار تا یاسینی تکمیل‌کننده رینگ شهری تهران است و همچنین بار غربی بزرگراه امام هم عملیات اجرایی‌اش آغاز شده، البته تفاهم‌نامه‌ای با وزارت دفاع و ارتش صورت گرفته است.

به گفته زاکانی، براساس مبالغ سال قبل تکمیل بزرگراه شهید شوشتری به ۶ هزار میلیارد تومان، یادگار امام (ره) به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد و تکمیل بزرگراه شهید بروجردی یک‌هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که احتمالا این اعداد افزایش می‌یابد. در خصوص ساخت تونل شهید متوسلیان هم در حال برگزاری مناقصات هستیم با این حال تکمیل این تونل به ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی همچینن در موضوع آسفالت در شهر تهران گفت: در نیمه اول امسال آسفالت ۱۲ بزرگراه انجام می‌شود. همچنین دوسوم آسفالت تولیدی هم در سطح معابر درجه ۲ و ۳ و کوچه‌ها استفاده می‌شود و به دنبال این هستیم که کیفیت و شرایط آسفالت تغییر و وضعیت بهبود یابد. 

زاکانی در پاسخ به سوالی در رابطه با موتورسیکلت‌های آلاینده و ورود موتورسیکلت‌های برقی گفت: در خصوص آلاینده‌های تهران در راستای عبور از سوخت‌های فسیلی به سمت استفاده از سیستم برقی هستیم تاپایتخت از آلودگی کمتری رنج ببرد.

به گفته زاکانی، استفاده از ۴۰۰ هزار موتورسیکلت برقی به جای موتورسیکلت‌های کار در دستور است. تفاهماتی صورت گرفته و در فاز نخست ۵۰ هزار موتورسیکلت کار، برقی می‌شوند. این موتورسیکلت‌ها برای کار و فعالیت استفاده می‌شوند و پیمایش‌شان بیشتر است.

زاکانی به مبحث زیرساخت‌های برقی‌سازی خودرو‌ها هم اشاره و تصریح کرد: به دنبال استفاده از منابع تبصره ۱۲ هستیم تا در راستای رفع آلایندگی تهران گام برداریم. همچنین یکصد اتوبوس ۹ متری برقی هم وارد تهران می‌شود. 

شهردار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با وزیر نفت درباره سرانجام انبار‌های نفت شهران صحبت کردید و این گفتگو چه نتایجی داشت؟ گفت: قبلا در این باره صحبت شده بود و در جلسه‌ای که روز گذشته داشتیم صحبتی در این زمینه انجام نشد.

بنا نداریم برای دستفروشان مانع ایجاد کنیم

وی در خصوص ساماندهی دستفروشان هم گفت: ما بنا نداریم برای دستفروشان مانع ایجاد کنیم، اما این افراد هم نباید فعالیت‌شان به گونه‌ای باشد که برای تردد شهروندان مشکل ایجاد کنند. دستفروشان نباید مزاحمتی برای مردم ایجاد کنند با این حال تلاش کردیم با مواجهه منطقی، ساماندهی دستفروشان را انجام دهیم و آن‌ها را برای ساماندهی برای گام اول به سمت پارک‌ها، میادین و بازارچه‌ها هدایت کردیم، اما در حال حاضر درصدد تهیه نرم‌افزاری هستیم تا تمام دستفروشان در آن ثبت‌نام و شناسنامه‌دار شوند تا مشخص شود چه کسی چه کالایی می‌فروشد تا پاسخگوی اجناس فروخته شده باشند.

وی در خصوص اینکه بدهی‌های شهرداری از چه محلی پرداخت شده و منابع آن چگونه تأمین شده است؟ گفت: برای پرداخت بدهی‌ها از انضباط مالی استفاده کردیم. در صحبت‌هایم گفتم در همان هفته اول ورود، از تنش مالی خارج شدیم.خزانه واحد ایجاد کردیم، اما این موضوع به تنهایی کفاف کار را نمی‌داد. در نتیجه برخورد فعال با موضوعات در دستورکار قرار گرفت، به عنوان مثال در پایان سال گذشته به سراغ فیش عوارض پسماند رفتیم. در گذشته نهایتا ۷۰۰ میلیارد تومان در بخش فیش عوارض درآمد حاصل می‌شد، اما با اقداماتی که صورت گرفت، سال گذشته ۲۶۰۰ میلیارد تومان درآمد داشتیم. موضوع دیگر هم این بود که به عنوان مثال در محله نفرآباد که سال‌های طولانی به حال خود رها شده بود، با یک بازنگری ساخت و ساز در آن صورت گرفت.

املاکمان را خام نمی‌فروشیم/ تهران، گران است

شهردار تهران به موضوع مولدسازی اشاره کرد و گفت: ما املاکمان را خام نمی‌فروشیم بلکه بارگذاری کرده و بعد آن‌ها را به فروش می‌رسانیم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تهران در حال حاضر گران است چه برنامه‌ای برای ارزان شدن آن دارید؟ گفت: شهر تهران در حال حاضر گران است، اما تلاش می‌کنیم که آن را ارزان کنیم. ۳۰۰ میدان میوه‌تره‌بار در تهران است و اگر ما کنترل نمی‌کردیم، قیمت میوه شب عید بالا می‌رفت. بنا براین ما به دنبال کاهش قیمت‌ها هستیم تا شهر ارزان شود.

زاکانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی از کارمندان شهرداری معتقدند تبعیض‌هایی در مدیریت شهری وجود دارد، نظر شما در این رابطه چیست؟ گفت: تبعیض خوب نیست، قطعا در مجموعه‌های ما هم وجود دارد، اما آن را پیگیری می‌کنیم که مشکل برطرف شود

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قرار بود یکصد جایگاه عرضه سوخت کوچک‌مقیاس در تهران راه‌اندازی شود، اما شرکت نفت ۸ ماه است که جلسه در این زمینه را به تعویق انداخته و هنوز این امر محقق نشده است، این موضوع به کجا رسید؟ گفت: موضوع را یادداشت کردم قطعا پیگیری می‌شود.

شهردار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شهرداری تهران برای اولین‌بار در حوزه رفع مشکل کمبود مسکن و بدمسکنی ورود کرده است، بفرمائید چه برنامه‌هایی تاکنون در حوزه مسکن و همچنین در بحث اجاره‌داری شهرداری تهران چه اقداماتی انجام شده است؟، گفت: سال گذشته قرارگاه جهادی مسکن را ایجاد کردیم.  سال قبل با مرحوم قاسمی در وزارت راه جلسه‌ای داشتیم. موضوع مسکن وظیفه راه و شهرسازی است، اما قرار است ما به آن‌ها کمک کنیم. با این حال اقداماتی صورت گرفت و تفاهم ساخت ۴۷۰ هزار و احد مسکونی انجام و حتی فعالیت اجرایی چند ده هزار واحد آغاز شد. برخی معطل شهرک الگو بودند که در فروردین سال جاری این الگو درآمد و اولین شهرک الگو در منطقه ۱۹ اجرایی و دومین شهرک در منطقه ۲۱ بارگذاری می‌شود.

زاکانی با بیان اینکه ۳۲ هزار واحد مسکونی داریم، گفت: بخشی از این واحد‌ها برای پرسنل و بخشی هم برای اجاره‌داری و فروش متری مسکن درنظر گرفته شده است. در حال حاضر در دولت موضوع اجاره‌داری مطرح است و مسؤولان مربوطه به دنبال سازمان و مجموعه تخصصی در این زمینه هستند و قرار است به شهرداری نقش ویژه و ممتازی داده شود. آقای صارمی معاون شهرسازی جلساتی با وز یرکشور و سایرین داشته است و امیدواریم نتایج خوبی حاصل شود تا بتوانیم مشکلات مسکن در تهران را برطرف کنیم.

دکمه بازگشت به بالا