کسب و کار ایرانیمجله فرهنگ

دانلود رمان مذهبی ها عاشق ترند

معرفی رمان‌های عاشقانه مذهبی

خواندن کتاب‌های عاشقانه با زمینه‌ی مذهبی می‌تواند تجربه‌ای متفاوت برای خواننده رقم بزند. ترکیب روایت‌های مختلف از عشق پرشور بین دو نفر با پیشینه‌ی مذهبی افراد و موانعی که اختلاف عقاید مذهبی برای عشاق داستان ایجاد می‌کند و چگونگی مواجهه قهرمانان داستان با مشکلات پیش رویشان، می‌تواند گیرایی و جاذبه‌ی کتاب را دوچندان کند. از طرفی درون‌مایه‌ی معنوی و مذهبی کتاب‌ها به خواننده‌ی مشتاق مفاهیم الهی کمک می‌کند تا درباره‌ی این مفاهیم بیشتر بیندیشد و از آن‌ها برای پیش‌برد زندگی شخصی و عاطفی خود بهره جوید.

در ادامه به معرفی چند کتاب رمان عاشقانه مذهبی می‌پردازیم که طرفدارانی برای خود دست‌و‌پا کرده‌اند.

من او

نویسنده: رضا امیرخانی

رمان «من او» نوشته‌ی رضا امیرخانی، رمانی عاشقانه با پس‌زمینه‌ی مذهبی است که در سال ۱۳۷۸ برای اولین بار منتشر شد. کتاب «من او» کتابی متفاوت از امیرخانی است و موضوع آن عشق خالص فردی به نام علی فتاح به دختری به نام مهتاب است. در این کتاب امیرخانی در فصل‌هایی با عنوان «من…» و «او…» داستان دلدادگی علی فتاح را از دو زاویه‌ی دید متفاوت (از نگاه راوی که خود نویسنده است و از نگاه علی فتاح) روایت می‌کند و این دو در نهایت در فصل «من او» با یکدیگر تلاقی پیدا می‌کنند.

علی فتاح فرزند یک خانواده‌ی مرفه و اصیل است که از کودکی به دختر مستخدم خانه‌شان دل می‌بازد و تا پایان عمر خود بر این عشق ثابت‌قدم می‌ماند. امیرخانی در این کتاب داستان عشق بین علی و مهتاب را در فضایی عارفانه و مذهبی و در سیر وقایع تاریخی از زمان حکومت پهلوی تا انقلاب اسلامی روایت می‌کند. درونمایه‌ی مذهبی-عارفانه‌ی داستان تا انتهای کتاب در تمام بخش‌های کتاب جاری است و داستان در نهایت با حدیث «مَن عَشِقَ فعَفَّ ثُمَّ ماتَ، ماتَ شَهیدا» از رسول اکرم (ص) و رخدادی مربوط به همین حدیث به پایان می‌رسد.

دالان بهشت

نویسنده: نازی صفوی

کتاب دالان بهشت اثر نازی صفوی برای اولین بار در سال ۱۳۷۸ منتشر شد. این کتاب که عاشقانه‌ای با تم مذهبی است روایت علاقه‌ی طولانی‌مدت مهناز دختری ۱۶ساله به پسر همسایه‌شان و ماجرای ازدواج این دو را بیان می‌کند. مهناز و محمد که در ابتدا وارد یک رابطه‌ی پرشور عاشقانه شده بودند، پس از مدتی با مشکلاتی چون حسادت و لجبازی روبه‌رو می‌شوند.

نازی صفوی در این رمان عاشقانه با بیان داستان پر فراز و نشیب زندگی این دو جوان، ازدواج در سنین کم را مورد انتقاد قرار داده است. راوی داستان مهناز است که پس از گذشت هشت سال به یاد عشق اول خود و داستان ازدواج و جدایی خود و محمد می‌افتد و با نگاه به دلایل بروز مشکلات بینشان پی به اشتباهات خود می‌برد.

هرچند که به گفته‌ی نازی صفوی وی این رمان را به اصرار یکی از دوستان خود به چاپ رساند ولی استقبال از این اثر بیش از حد انتظار بود و این کتاب در دهه‌ی ۷۰ و ۸۰ یکی از پرفروش‌ترین رمان‌های عاشقانه‌ی مذهبی بوده است. این کتاب تا کنون در کشورهای مختلفی از جمله ایالات متحده‌ی آمریکا ترجمه و منتشر شده است.

طواف و عشق

نویسنده: اکرم حسین‌زاده (امیدوار)

کتاب «طواف و عشق» اثر اکرم حسین‌زاده (امیدوار) که برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ منتشر شده است کتابی عاشقانه با زمینه‌ی مذهبی و درباره‌ی زندگی شخصی به نام هومن رستگار است. هومن رستگار به‌عنوان پزشک با کاروانی راهی حج است و در این بین با پیشنهادی عجیب از سوی مدیر کاروان آقای کمالی روبه‌رو می‌شود.

آقای کمالی برای هومن شرح می‌دهد که دختر یکی از آشنایانشان به نام ملیکا که به تازگی همسر خود را از دست داده، عازم سفر حج است ولی قوانین کشور عربستان به نحوی است که این زن تنها همراه با یکی از محارم خود قادر به انجام این سفر خواهد بود. آقای کمالی از هومن رستگار می‌خواهد که برای این سفر به ملیکا کمک کند و به عقد موقت هم در بیایند. هومن به سختی این درخواست را می‌پذیرد، برای ملیکا نیز پذیرش این کار راحت نیست.

ولی پس از پذیرش این پیشنهاد و شروع سفرشان، کم‌کم با یکدیگر آشنا می‌شوند و این توفیق اجباری و محرمیت مصلحتی سرنوشتی متفاوت برای این دو رقم می‌زند. ملیکا -که خود را در از دست دادن همسرش مقصر می‌داند- و هومن -که پیش از این داستان یک شکست عشقی را تجربه کرده‌ است- به سختی با یکدیگر ارتباط می‌گیرند و در این مسیر سخت‌گیرانه قدم می‌گذارند و در نهایت عشق عمیقی را تجربه می‌کنند.

آدم و حوا

نویسنده: نشمیل قربانی

کتاب «آدم و حوا» که در سال ۱۳۹۷ منتشر شده است، یکی از آثار نشمیل قربانی است. نشمیل قربانی در این کتاب داستان زندگی دختری به نام مارال را روایت می‌کند که اعتقادات مذهبی خاصی ندارد. مارال که قرار است به‌زودی به درخواست ازدواج یکی از آشناهایشان پاسخ مثبت دهد، تصمیم می‌گیرد تا به‌عنوان آخرین سفر مجردی خود به جزیره‌ی کیش سفر کند. هواپیمایی که مارال با آن به کیش می‌رود دچار سانحه می‌شود و سقوط می‌کند.

مارال و چند نفر دیگر از مسافران این پرواز از این سقوط جان سالم به در می‌برند. پس از این اتفاق مارال با یکی از دیگر از بازماندگان این سفر که مردی مذهبی و مقید است ملاقات می‌کند و در این ملاقات اتفاقی باورنکردنی برای مارال رخ می‌دهد: مارال به این مرد علاقه‌مند می‌شود. پس از این علاقه، مارال در دوراهی بین ماندن بر سر عقاید خود و یا تلاش برای رسیدن به کسی که به او علاقه‌مند شده است می‌ماند و در پی این تردید تصمیماتی می‌گیرد که زندگی او را دستخوش تغییراتی می‌کند.

رویای نیمه‌شب

نویسنده: مظفر سالاری

کتاب «رویای نیمه‌شب» اثر مظفر سالاری که در سال ۱۳۹۳ برای اولین بار منتشر شده است، رمانی درباره‌ی عشق پسر جوانی از جوانان اهل سنت به دختری شیعه‌ است. هاشم که در کودکی والدین خود را از دست داده است، به همراه پدربزرگ خود زندگی می‌کند. هاشم در طی اتفاقی عاشق ریحانه دختر یکی از دوستان پدربزرگ خود می‌شود. از آنجایی که تفاوت مذهب بین هاشم و ریحانه مانع بزرگی برای ازدواج این دو خواهد بود، هاشم جرات ابراز علاقه پیدا نمی‌کند. از طرفی دختر حاکم حله نیز برای فرار از ازدواج با پسر وزیر به هاشم ابراز علاقه می‌کند و مثلث عشقی میان این سه شکل می‌گیرد و مانعی بر موانع دیگر سر راه هاشم و ریحانه ایجاد می‌کند.

در این بین با وجود تلاش‌های حاکمیت برای تفرقه انداختن میان اهل سنت و شیعیان و سخت‌گیری‌های فراوان حاکم حله، که شخصی به نام ناصبی است، معجزه‌ای برای ابو راحج حمامی پدر ریحانه می‌افتد که باعث دگرگونی اعتقادات اهالی حله می‌گردد و مانع اصلی سر راه هاشم و ریحانه برطرف می‌شود. نویسنده در این اثر تلاش می‌کند تا ضمن روایت کردن ماجرای عاشقانه‌ی بین هاشم و ریحانه پیوندی محکم میان اهل سنت و شیعیان ایجاد کند.

تاوان عاشقی

نویسنده: محمدعلی جعفری

داستان کتاب «تاوان عاشقی» از محمدعلی جعفری روایتگر بخشی از زندگی خلیل ساحوری اهل شیلی است که ماجرای شیعه شدن او تا مدت‌ها در خبرها بود. خلیل ساحوری که پس از شیعه شدن به ایران و قم مهاجرت کرده است و درس طلبگی می‌خواند با آلا البواب از غزه آشنا می‌شود و همین‌جا سرنوشت این دو به یکدیگر گره می‌خورد. رفتن خلیل به فلسطین و یا آمدن آلا به ایران موانع زیادی بر سر راه این دو نفر به وجود می‌آورد و این موانع در طی جنگ ۸ روزه غزه به اوج خود می‌رسد.

محمدعلی جعفری در این رمان عاشقانه مذهبی با بهره‌گیری از همین ماجرا زندگی این دو جوان مسلمان را که در نهایت با یکدیگر ازدواج می‌کنند، روایت کرده است. در این کتاب با داستانی خیالی روبه‌رو نیستیم و روایت روایتی مستند است. خلیل که پیش از این یک بار ازدواج کرده و همسرش پس از گرویدن او به اسلام ترکش کرده است، پس از آشنایی و دل باختن به آلا، از انجام هیچ تلاشی برای رسیدن به او دریغ نمی‌کند.

نویسنده‌ی کتاب، محمدعلی جعفری، آشنایی نزدیکی با خلیل ساحوری داشته است و درباره‌ی نگارش کتاب «تاوان عاشقی» می‌گوید: «…یکی دو بار دیگر هم در قم خلیل را دیدم. هر زمان که می‌خواستم روایت زندگی خودش را برایم تعریف کند، می‌گفت زمانش هنوز نرسیده است. تا اینکه خلیل از دنیا رفت و داغی بر دلم ماند. با یکی از دوستان صحبت کردم که آیا می‌توانید با خانم آلا البواب صحبت کنید تا داستان زندگی او را بدانیم. به دلیل خاطره آن روز ییلاق در یزد قبول کرد که خاطره زندگی مشترکشان با خلیل را برایم تعریف کند و این شد که روایت کتاب «تاوان عاشقی» آغاز شد».

دکمه بازگشت به بالا