چرا خودارضايي بدست همسر حرام نیست؟

تعریف خودارضایی

آیا خودارضایی حرامه؟ خودارضایی یا استمناء عملی است که فرد یا به صورت آگاهانه و یا بدون شریک جنسی برای رسیدن به اوج لذت جنسی که همان انزال است, انجام می دهد. در بیشتر جوامع از خودارضایی به عنوان یک انحراف جنسی یاد می کنند که عوارض آن فرد را در آینده دچار مشکل می کند.

نظر اسلام و قرآن در مورد خودارضایی

از نظر اسلام؛ تحریک اندام تناسلی با لمس، صدای زن مجرد، تخیل و تفکر، تماشای فیلم یا خواندن داستان های شهوانی و … اگر عمدا انجام شود و منی از مرد خارج شود; حرام بوده و ممنوع می باشد. در واقع حکم خودارضایی چه برای زن و چه برای مرد هیچ تفاوتی نداشته و برای هر دو حرام و گناه محسوب می شود چرا که به حکم اسلام, زن و مرد باید تنها از طریق روابط جنسی و زناشویی خود را ارضا کنند.

بیایید فرض کنیم که خودارضایی حرام نیست اما چون معیار گناه کبیره همیشه در حال تکرار است و شخص به این عمل عادت می کند, لذا استمناء به گناه کبیره تبدیل می شود. در واقع از نظر اسلام خودارضایی به معنی ازدواج فرد با خودش است و چنین فردی در روز قیامت ابدا مورد رحمت خداوند قرارنخواهد گرفت. همچنین از منظر اسلام، صحبت با همسر در خلوت  که منجر به تحریک یکدیگر شوند و در انتها سبب انزال آن ها از طریق خودارضایی شود نیز حرام است. در ادامه بیانات قرآن کریم در این رابطه را می بینیم:

فردی که شهوت خود را به گونه ای غیر از همسرش ارضا کند از متجاوزین است. و همچنین در مورد بعدی نیز اشاره شده که مؤمنان کسانی هستند که شهوت خود را برای کسی جز شوهرشان آشکار نمی کنند.

چرا خودارضایی بدست همسر حرام نیست؟

بسیاری از افراد این سوال را در ذهن دارند که اگر همسر شخصی با وی ارتباط جنسی برقرار کند و به گونه ای که همسرش با دست خود سبب خروج منی از مرد شود چه حکمی را به همراه دارد؟ در پاسخ به این سوال باید از دید مراجع به این موضوع توجه شود. در حال حاضر اغلب مراجع, خودارضایی به دست همسر همراه با دخول را جایز می دانند و در واقع استمنا به وسیله همسر از نظر شرعی حلال بوده و در این زمینه اشکالی را به همراه ندارد. البته این موضوع به شرطی است که صرفا توجه به خودارضایی نشود و همراه با رابطه جنسی دخول, خودارضایی صورت گیرد.

اما در خصوص حرمت استمناء و حرمت چنین عملی از آیه 5 تا 7 سوره مومنون را می توان دقت کرد که می فرمایند: «وَ الَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ إِلَّا عَلىَ أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانهُُمْ فَإِنهَُّمْ غَيرُْ مَلُومِينَ فَمَنِ ابْتَغَى‏ وَرَاءَ ذَالِكَ فَأُوْلَئكَ هُمُ الْعَادُون؛ و آن ها كه دامان خود را از آلوده‏ شدن حفظ مى‏ كنند، تنها آميزش جنسى با همسران و كنيزانشان دارند كه در بهره‏ گيرى از آنان ملامت نمى ‏شوند و كسانى كه غير از اين طريق را طلب كنند، تجاوزگرند».

پس هر نوع ارضاي جنسي خارج از اين محدوده عدوان و معصيت بوده و مورد ملامت قرار می گیرد. به همین دلیل هنگامی که از حضرت صادق (ع) در مورد استمنا مى پرسند، مى فرماید: گناه بزرگى است که خداوند در قرآن مجید از آن نهى فرموده، استمنا کننده مثل این است که با خودش زنا کرده باشد و اگر کسى را که چنین کارى مى کند، بشناسم، با او هم خوراک نخواهم شد.

نظر مراجع تقلید در رابطه با خودارضایی همسر

نظر آیت الله بهجت در رابطه با خودارضایی همسر در حین رابطه این گونه است که اگر از بدن همسر خود کمک بگیرد, مشکلی ندارد و جایز است. همچنین نظر آیت الله تبریزی نیز بدین گونه است که اگر خود زن عمل خودارضایی را به وسیله خودش انجام دهد, جزء استمناء محسوب می شود ولی اگر به وسیله شوهر بدن زن مورد تحریک قرار گیرد و انزال کند ولو به غیر دخول، استمناء نیست بلکه استمتاع مباح است. مورد بعدی در رابطه با نظر آیه الله خامنه ای(دام ظلّه) است که در این زمینه می فرمایند: اگر به غیر ملاعبه با همسر کاری که مهیج شهوت باشد انجام گردد, حرام بوده و اگر چنانچه به سبب همسر منی از او بیرون آید، استمناء بوده اما بدون خروج منی استمناء محسوب نمی شود.

در این مقاله به طور کامل به این موضوع پرداختیم که چرا خودارضایی بدست همسر حرام نیست و آیا خودارضایی در حین رابطه جنسی زن و شوهر جایز است یا خیر؟ امروزه به دلایل زیادی اغلب افراد با عادت مخرب خودارضایی همراه هستند که گاها این عادت را در روابط جنسی بین همسر نیز ادامه می دهند.

پرسش ۱۳۰ . آيا استمنا براى بانوان هم هست؟

همه مراجع: آرى، استمنا براى بانوان نيز حرام است؛ مگر آنكه به وسيله اعضاى بدن شوهر باشد.

استمناى شوهر

پرسش ۱۳۱ . آيا در صورتى كه همسر انسان در دسترس نباشد، شخص مى تواند از طريق ديگر (استمنا) به ارضاى خود بپردازد؟

همه مراجع: خير، اين كار حرام است.

استمنا با همسر

پرسش ۱۳۲ . شخصى به قصد اينكه از همسرش منى خارج شود، او را با دست تحريك مى كند، آيا اين كار از نظر شرعى جايز است؟

همه مراجع: آرى، استمنا به وسيله بدن همسر جايز است.

  • [۱]. العروة الوثقى، ج ۱، غسل الجنابه.
  • [۲]. تبريزى، صراط النجاة، ج ۵ س ۶۵۸ ؛ دفتر: همه مراجع.
  • [۳]. العروة الوثقى، ۱۹ ؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۸۶ ؛ مكارم، استفتائات، ج ۱، س ۱۲۴۶ ؛ تبريزى، صراط النجاة، ج ۵، س ۶۵۶ ؛ سيستانى، سايت، استمنا ؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س ۷۸۸. احكام روابط زن و شوهر، پرسمان).

مطابق نظر آيت الله خامنه اي

س ۷۸۸: آیا استمناء توسط همسر، حکم استمناء حرام را دارد؟

ج: اين کار، از موارد استمناء حرام نيست.

س ۷۹۱: تخیّل به قصد برانگیختن شهوت در دو صورت زیر چه حکمی دارد؟

الف: تخیّل همسر

ب: تخیّل زن اجنبی‏

ج: در فرض اول در صورتى که حرامى مانند انزال بر آن مترتّب نشود، اشکالى ندارد.

و در فرض دوّم، احتياط در ترک آن است. اجوبه الاستفتائات .

«استفتاء اختصاصی سایت هدانا از دفتر استفتائات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی»

سوال: بعضی از آقایان در هنگام آمیزش با همسر در لحظات آخر خروج منی، خود را عقب می کشند، و با دست چند بار کامل آلت خود را عقب و جلو می کنند تا منی کامل خارج بشود، لازم به ذکر است تمام مراحل با همسر است اما این چند ثانیه اینطور انجام می شود، این کار چه حکمی دارد؟ (در صورتی که مرد قصد استمنا ندارد).

پاسخ: تنها تحریک جزئی در حال آمیزش با همسر اشکالی ندارد.

استمنا با فکر کردن به همسر

پرسش :حکم استمنا با فکر کردن به همسر شرعی چیست؟

پاسخ :حرام است.

استمنا با اجازه همسر

پرسش :کسى که زن دارد،با اجازه زنش استمنا مى کند آیااین استمنا حرام است؟

پاسخ :اگر استمنا از طریق ملاعبه با همسر بوده باشد اشکالى ندارد، امّا اگر با خودش استمنا کند حرام است خواه به رضایت زن باشد وخواه نباشد.

خروج منی بر اثر گفت وشنود حرفهای عاشقانه [استمناء]

پرسش :اگر حرف های عاشقانه با همسر شرعی چه بصورت تلفنی یا از طریق sms یا حضوری موجب خروج منی شود حکم استمنا خواهدداشت یا نه ؟

پاسخ :در صورتیکه حضوری باشد اشکالی ندارد اما در صورتیکه غیر حضوری باشد و منجر به خروج منی شود جایز نیست.

استمتاع ذهنی از همسر

پرسش :آیا اگر شخصی در ذهن خود از همسرش یاد کند و استمتاع نماید البته آن هم در ذهن خود و از او منی خارج شود آیا این کار درحکم استمناء است یا خیر و حرام است یا نه ؟

پاسخ :این کار استمناء محسوب می شود و حرام است.

منبع مقاله:

https://www.islamquest.net/fa/archive/fa6800

دکمه بازگشت به بالا