خراسان جنوبی برای همکاری با کشورهای همسایه آمادگی لازم را دارد

خراسان جنوبی برای همکاری با کشورهای همسایه آمادگی لازم را دارد

به گزارش خبرگزاری کندوج ازخراسان جنوبی؛ جواد قناعت صبح امروز شنبه در دیدار با سر کنسول ترکیه در مشهد بیان داشت: اولویت اصلی دولت سیزدهم توجه خاص به کشورهای همسایه است که در این راستا همکاری هایی زیادی را شاهد هستیم و خراسان جنوبی نیز آمادگی کامل را برای همکاری با کشورهای همسایه دارد. 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اشتراکات مذهبی بین دو کشور و ظرفیت های اقتصادی موجود در خراسان جنوبی و ترکیه فرصت مناسبی برای همکاری های دو جانبه وجود دارد.

استاندار با بیان اینکه در این مدت واردات ایران از ترکیه 7 میلیارد و 500 میلیون دلار بوده، تصریح کرد: صادرات ایران به ترکیه سال گذشته چهار میلیارد و دویست میلیون دلار بوده که رتبه چهارم مقاصد صادراتی را در این خصوص داشته ایم.

قناعت با تأکید بر اینکه ارزش کالاهای صادراتی از خراسان جنوبی به ترکیه سال گذشته 420 هزار دلار بوده، گفت: ظرفیت های اقتصادی، مزیت ها و پتانسیل های ترکیه و نیز عزم و اراده دو طرف، فرصت مناسبی برای برقراری روابط اقتصادی خراسان جنوبی با ترکیه است .

وی با اشاره به سهم 1.5 درصدی صادرات ایران و 3 درصد واردات از ترکیه، خاطرنشان کرد: حجم مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه در سطح ملی و استانی قابل افزایش است.

به گفته وی؛ از تشکیل خراسان جنوبی حدود 20 سال می گذرد و این سومین استان پهناور کشور، ظرفیت های فراوانی در زمینه ذخایر معدنی، محصولات مزیت دار کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری دارد.

استاندار با اشاره به اینکه خراسان جنوبی با 331 کیلومتر، بیشترین مرز مشترک را با افغانستان دارد، افزود: ما چهار گذرگاه مرزی با افعانستان داریم که یکی ماهیرود است که 35 تا 40 درصد صادرات ایران از این مرز انجام می شود .

قناعت با بیان اینکه بیشترین ترانزیت کالا از بندر عباس و چابهار به آسیای میانه از مرز ماهیرود انجام می شود، متذکر شد: بیشتر ترانزیت کالا از خلیج فارس به آسیای میانه هم به دلیل 50 کیلومتر کمتر بودن مسیر، از این طریق انجام می شود.

وی در گزارشی جامعه به بیان ظرفیت های استان پرداخت و خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی دارای مساجد و آثار باستانی بسیار قدیمی، 9 اثر ثبت جهانی و دانشگاه های باقدمت زیادی است.

به گفته وی؛ در حوزه معادن هم 714 معدن با مواد ارزشمند فلزی و غیر فلزی شامل 55 نوع ماده معدنی و حدود 7 میلیارد تن حجم ذخیره معدنی هستیم.

استاندار تصریح کرد: سنگ های تزیینی و کانی های با ارزشی مانند بنتونیت، گرانیت، آهن، مرمریت، بازالت، سرب ، مس، زغال سنگ و… در این استان وجود دارد.

قناعت تأکید کرد: خراسان جنوبی دارای رتبه اول در ذخایر منیزیت و ذخایر نسوز کشور است و 85 درصد بنتونیت خاورمیانه در این استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی دارای محصولات خاصی در کشور و به نوعی در جهان هستیم، ادامه داد: رتبه اول تولید زرشک در ایران و جهان با حدود 99.5 درصد از آن خراسان جنوبی است.

به گفته وی؛ این استان رتبه اول تولید عناب کشور با حدود 97 درصد، رتبه دوم کشور در تولید زعفران و رتبه سوم کشوری در تولید گیاهان دارویی با 800 نوع گیاه دارویی را دارد.

استاندار متذکر شد: خراسان جنوبی همچنین رتبه چهارم کشوری در تولید پنبه، رتبه پنجم در تولید پسته و گل نرگس و رتبه هشتم در تولید انار کشور را دارد.

وی خاطرنشان کرد: آبزیان، مرغ مادر و جوجه یک روزه از تولیدات خراسان جنوبی است و این استان از ظرفیت فرآوری زرشک و انار و بسته بندی زرشک برخوردار می باشد.

استاندار با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در دولت سیزدهم که مطالبه مردم می باشد، پرهیز از خام فروشی است، خاطرنشان کرد: در دو سال گدشته سمت و سوی حرکت در حوزه معادن و کشاورزی به سمت ایجاد کارخانه های فرآوری است.

قناعت تصریح کرد: مزیت های فراوان دیگری از جمله فرودگاه بین المللی بیرجند و طبس که از قابلیت افزایش پرواز برخوردارند نیز در این استان وجود دارد.

به گفته وی؛ منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و قطعه منفصله آن در ماهیرود از دیگر ظرفیت های موجود در استان است.

استاندار یادآور شد: در استان های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان تنها یک درب ورود به افغانستان و در خراسان جنوبی دو درب وجود دارد.

قناعت تأکید کرد: ایجاد شهرک تخصصی زرشک و کارخانه های فرآوری محصولات کشاورزی و مواد معدنی از جمله نیازهای استان است.

 

انتهای پیام

خبرنگار:مرضیه شهریاری

دکمه بازگشت به بالا