کسب و کار ایرانیمجله علمی و سلامت

بهترین و جدیدترین تکنیک کاشت مو در ایران چیست؟

کاشت مو طبیعی چیست و چگونه انجام می‌­شود؟

به نقل از بهترین دکتر کاشت مو در تهران کاشت طبیعی مو یک فعالیت زیبایی است که به انتقال فولیکول­‌های مو از یک نقطه در سر یا بدن به قسمت‌های جلویی و میانی سر در افراد می‌­گویند. قسمتی که فولیکول‌­ها از آن برداشت می­‌شوند، «بانک مو» و نواحی بدون موی سر که فولیکول­‌ها در آن قرار می­‌گیرند، قسمت «دریافت کننده» نام دارد.

عمل کاشت مو بسته به تعداد موهای کاشته شده، ممکن است چهار تا هشت ساعت در یک روز و در مواردی دو روز زمان ببرد. اکثر مراجعان در طول جراحی به­ هوش بوده و فقط بی­‌حسی در قسمت پوست سر آن‌ها اعمال می­‌شود. جراحی با برداشتن موهای سالم توسط متخصص پوست آغاز می­‌شود. برای طبیعی شدن کاشت مو، متخصص پوست می‌­تواند به دو صورت عمل کند؛ جراح در روش اول یک نوار از پوست سر را با موهای سالم برش می‌­دهد و در روش دوم عمل برداشت مو را روی هر تار مو به صورت جداگانه انجام می­‌دهد. زمان روش دوم طولانی‌تر است؛ در عوض از ایجاد زخم‌های نواری روی پوست سر جلوگیری می­‌کند.

قبل از انجام پیوند، تکنسین­‌ها موهای برداشته شده و جراح پوست سر را برای عمل پیوند، آماده می­‌کنند. پس از پیوند کامل موها، پوست سر بانداژ شده و دستورالعمل‌­های مراقبت در منزل به شما داده می‌­شود.

انتخاب روش کاشت مو

بهترین روشی که بفهمید ویژگی‌­های ذکرشده را دارید یا خیر، مشاوره با پزشک متخصص پوست و مو و کاشت مو است که معمولا به صورت رایگان انجام می­‌شود. اما در یک نگاه کلی، افرادی که از سلامتی کامل برخوردار هستند، مشکلات حاد پزشکی ندارند، دائما سیگار مصرف نمی‌­کنند، آلرژی شدید ندارند و از مشکلات پوستی و عصبی جدی رنج نمی­‌برند، می‌­توانند نتایج خوبی را از این عمل برای خودشان متصور شوند.

برای عمل کاشت مو با استفاده از روش‌ برداشت واحد فولیکولار (FUE) یا پیوند / انتقال واحد فولیکولی (FUT)  می‌توان به نتایج عالی دست یافت. متخصصان می گویند  در انتخاب روش باید نیازها ، ملاحظات و ترجیحات منحصر به فرد بیمار را در نظر گرفت. لیست متغیرهایی که قبل از جراحی کاشت مو بر اساس سابقه خانوادگی در نظر گرفته می شود شامل سن بیمار ، میزان موی اهدا کننده موجود و ریزش موی آینده است. علاوه بر این هزینه نیز ممکن است یک مسئله باشد.

 روش های کاشت مو طبیعی چیست؟

روش‌های کاشت مو را می‌توان در دو گروه کلی طبقه‌بندی کرد:

روش یا روش BHT که در آن از موهای بدن برای کاشت در سر استفاده می‌شود. از این روش بسیار کم استفاده می‌شود زیرا موهای بدن بسیاری افراد برای سر مناسب نیست از طرفی برداشت مو از بدن کار بسیار سختی است.

روش با جراحی: کاشت موی نواری یا FUT

FUT قدیمی­ترین و متداول­‌ترین روش کاشت مو است که در آن پس از بی­هوشی یا بی­‌حسی نواری از پوست پشت سر (که اصطلاحا به آن، بانک مو گفته می‌­شود) برداشته شده و برای شست‌وشو و جدا کردن گرافت‌­ها (قطعه‌­ای از بافت حاوی فولیکول­‌های مو برای کاشت) به یک اتاق خاص برده می­‌شود. سپس گرافت­‌های جداشده در قسمت طاس یا کم‌­موی سر که دریافت‌­کننده نام دارد، پیوند داده می‌­شود.

دکتر Leavitt می‌گوید: ” FUE و FUT هر دو می‌توانند نتیجه خوب یا ناموفق داشته باشند. بسته به عوامل مختلف ، ممکن است هر یک در یک زمان معین در یک بیمار معین ارجحیت داشته باشند و به دلیل تغییر شرایط ، هر دو ممکن است در طول زندگی فرد برای بدست آوردن نتایج مطلوب استفاده شوند.

روش بدون جراحی: تکنیک‌ انتقال واحد‌های فولیکولی یا FUE که در ایران با نام FIT شناخته می‌شود. روش‌هایی مانند SUT و Micro FIT نیز بر اساس روش FIT انجام می‌شوند.

  • FUE: با گذشت زمان و پیشرفت فناوری­‌های کاشت مو روش FUE یا استخراج واحد فولیکولار عرضه شد. در این تکنیک مدرن بخشی از بانک مو تراشیده شده و سپس رشته‌های مو به صورت برش‌های دایره‌ای جداگانه بریده و به قسمت دریافت کننده پیوند داده می‌شود.
  • FIT: در این روش مانند FUE، به صورت جداگانه از بانک مو استخراج و در قسمت دریافت کننده، پیوند داده می‌­شود.
  • SUT: این تکنیک، روش جدیدی است که تمام مراحل کاشت مو با استفاده از دستگاه­‌های اتوماتیک و تحت نظارت پزشک انجام می­‌شود.
  • Micro FIT: در روش Micro-FIT، جراح از ابزارهای بسیار ظریف و پیچیده­‌تری برای برداشت مو استفاده می­‌کند و ظاهر بهتر و عوارض کمتری نسبت به روش FIT دارد.

مراحل کاشت مو در الوپزشک چگونه است؟

اگر تصمیم به کاشت مو دارید یا درباره آن فکر می‌کنید توصیه می‌کنیم مراحل کاشت مو در الوپزشک را مطالعه کنید زیرا اطلاعات مفید و جالبی به دست خواهید آورید که فکر نمی‌کنیم جای دیگری آنها را بیابید. این اطلاعات کمک می‌کن با دید بهتری نسبت به عمل کاشت مو تصمیم بگیرید.

۱- مشاوره رایگان برای کاشت مو

اولین مرحله تماس با کلینیک و گرفتن وقت برای مشاوره است. البته مشاوره به صورت تلفنی نیز امکان پذیر است. در زمان مشاوره به تمام سوالاتی که در ذهن شما وجود دارد پاسخ خواهند داد. برای مثال به شما توضیح خواهند داد چند هفته قبل از کاشت نباید مواد الکلی و دخانیات مصرف کنید. مکمل‌ها و آسپرین‌ها را نباید مصرف کنید. روز کاشت کافئین نخورید. قبل از کاشت حتما دوش بگیرید و لباس راحت بپوشید و ….

۲- معاینه موی سر و انتخاب بهترین روش کاشت

پس از اینکه تصمیم به کاشت گرفتید پزشک مو و پوست سر شما را معاینه می‌کند. سر به هیچ عنوان نباید شوره ، جوش و تاول داشته باشد در غیر اینصورت باید درمان شود. نسبت به نوع طاسی، جنس مو و میزان تراکم درخواستی بهترین روش کاشت توسط پزشک انتخاب خواهد شد. ممکن است نیاز به عکس برداری از سر نیز وجود داشته باشد. پزشک تمام سعی خود را می‌کند تا نتیجه  باشد.

۳- انجام آزمایشات لازم قبل از عمل کاشت

قبل از کاشت بیمار باید یک سری آزمایشات مربوط به انعقاد خون، ویروس ایدز، هپاتیت، و در شرایط فعلی آزمایش مربوط به ویروس کرونا را حتما انجام دهد. نتایج این آزمایشات در تصمیم گیری برای عمل کاشت مو تاثیر به سزایی دارد.

۴- تجویز داروهای لازم توسط پزشک

دارویی خاصی جهت مصرف قبل از عمل تجویز نمی‌شود مگر مراجعه کننده شرایط یا بیماری خاصی داشته باشد و نیاز داشته باشد قبل از عمل داروی خاصی مصرف کند.

۵- آماده‌سازی بیمار برای رفتن به اتاق عمل

لباس و تمامی تجهیزات لازم برای اتاق عمل در روز عمل به فرد داده میشود. مراجعه کننده باید لباس خود را بپوشد. فشار خون قبل و بعد از کاشت چک میشود. در روز عمل ابتدا طراحی خط رویش مو روی سر انجام شده تا تارها در جای درست خود کاشته شوند. بهتر است قبل از عمل فرد یک وعده غذای سبک میل کند ولی میان وعده و یک وعده غذایی توسط کلینیک به مراجعه کننده داده می‌شود.

۶- برداشت و معاینه فولیکول‌های مو

با توجه به روش انتخاب شده کاشت مو گرافت ها به تعداد مورد نیاز از بانک مو برداشته می‌شوند. سپس موها آزمایش شده و بهترین فولیکول ها برای کاشت گلچین می‌شوند. این فولیکول‌ها در یک ظرف حاوی یک مایع قرار می‌گیرند تا برای کاشت آماده شوند زیرا زمان کاشت طولانی خواهد بود. اگر میخواهید بدانید فولیکول مو دقیقا چیست توصیه میکنیم مقاله کلینیک رز درباره فولیکول را بخوانید و در تکمیل آن مطلب سایت را مطالعه کنید.

۷- کاشت مو

در انتها موهای انتخاب شده در کادر مشخص شده که به صورت موضعی بی حس شده است کاشته می‌شود. اصولا زمان کاشت طولانی بوده و زمانی بین ۵ تا ۷ ساعت به طول می‌انجامد. نگرانی بابت درد وجود ندارد. هیچگونه دردی حس نخواهد شد.

۸- معاینه وضعیت جسمی فرد حین عمل

حین عمل به بیمار سرم قندی وصل میشود تا از افت فشار جلوگیری شود. بسته به وضعیت بیمار ممکن است آرامبخش نیز تزریق شود. زیرا برخی افراد دچار استرس و حملات پانیک می‌شوند. فشار خون و ضربان قلب بین کاشت نیز در صورت نیاز چک می‌شود.

هزینه کاشت مو در ایران چقدر است؟

معمولا هزینه کاشت مو بین ۴/۵ تا ۹ میلیون تومان است. در سال‌های اخیر به دلیل امکانات مناسب کلینیک‌­های کاشت مو و وجود پزشکان و تیم‌­های حرفه‌ای کاشت مو، بسیاری از متقاضیان خارجی نیز برای این عمل به کشورمان می­‌آیند. به دلیل عدم تعهد بیمه­‌های کشور به پرداخت هزینه کاشت مو و سنگین بودن آن، ممکن است یکی از مهم­ترین دغدغه­‌های متقاضیان کاشت مو، مسائل مالی آن باشد. در الوپزشک امکان پرداخت تمامی هزینه­‌های جراحی کاشت از جمله کاشت مو و ابرو و ریش به صورت اقساط هم وجود دارد.

دکتر لیویت می گوید  با مقایسه FUT و FUE ، می‌توان گفت که FUT نسبت به FUE ارزان تر است زیرا FUT سریعتر انجام می شود. به علاوه در این روش اغلب تعداد گرافت بیشتری از پیوندها را در یک جلسه می‌توان انجام داد.

چه کسانی نمی­‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

افراد جوانی که کمتر از ۲۵ سال سن دارند، به این دلیل که طرح ریزش موی آن‌ها معلوم نیست کاندید خوبی برای این عمل نیستند؛ مگر در موارد استثنایی. افرادی که در پشت سر یا کناره سر موی کافی ندارند هم کاندیدای خوبی برای این عمل نیستند. همچنین افرادی که دارای بیماری‌های التهابی در سر بوده یا به بیماری‌های خودایمنی مبتلا هستند و درمان دارویی می‌شوند، به این دلیل که ممکن است کاشت مو باعث عود بیماری شود، نباید نسبت به این عمل اقدام کنند.

چه کسانی می‌­توانند کاشت مو انجام دهند؟

تمام مردان و زنان می­‌توانند کاندیدهای خوبی برای کاشت طبیعی مو باشند؛ فقط کافی است به دو نکته توجه داشته باشید:

  • برای پیوند مو به قسمت دریافت کننده، باید به اندازه کافی موی سالم در بانک مو وجود داشته باشد.
  • موهایتان توانایی رشد در قسمت نازک شده پوست سر را داشته باشد.

[before_after image_before=”https://clinicsadaf.com/wp-content/uploads/2020/01/قبل-کاشت-مو-۱.jpg” image_after=”https://clinicsadaf.com/wp-content/uploads/2020/01/بعد-کاشت-مو-۱.jpg”]

کدام موها را برای کاشت مو استفاده می‌­کنند؟

برای کاشت مو، از موهایی استفاده می‌­شود که می‌­توانند به طور دائمی در محل رشد خود باقی بمانند. این موها در ناحیه‌ای به طول ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر و به عرض تقریبا ۷ سانتی‌متر، در پشت سر و فضای بین دو گوش قرار گرفته است؛ که به آن به اصطلاح بانک مو نیز گفته می­‌شود. موهای پشت سر به دلیل داشتن حساسیت پایین، مقاوم­‌تر بوده و کمتر مستعد ریزش هستند. این قسمت از سر، در اکثر مردان هرگز دچار طاسی نمی­‌شود؛ چون در برابر اثرات مخرب هورمون تستوسترون که علت ریزش موی ژنتیکی در مردان است، مقاوم خواهد بود.

بهترین و جدیدترین روش کاشت مو طبیعی کدام است؟

با تکامل مداوم از نظر تکنیک ها و فن آوری ها مشخص می شود. برداشت واحد فولیکولی (FUE) در اوایل دهه ۲۰۰۰ یک رویداد انقلابی بود که هیجان زیادی ایجاد کرد و برخی انتظار داشتند که کاملاً جایگزین پیوند / انتقال واحد فولیکولی (FUT) شود. ولی به گفته متخصصان پوست متخصص در زمینه ریزش مو و ترمیم مو هر دو روش در حال حاضر استفاده می‌شوند.

به نیازهای فردی و همچنین توصیه پزشک بستگی دارد؛ اما در حالت کلی، بهترین و جدیدترین روش کاشت مو، روش SUT است؛ در این روش تمام مراحل کاشت مو با استفاده از دستگاه­‌های پیشرفته انجام می‌­شود و این امر، برداشت مو را تسریع می‌­کند. SUT با داشتن حداقل عوارض جانبی و معایب و همچنین میزان درصد بالای موفقیت در سال‌های اخیر، به محبوب­‌ترین روش کاشت مو نزد متقاضیان تبدیل شده ­است.

همان‌طور که گفته شد، کاشت مو به روش SUT به دلیل استفاده از دستگاه­‌های پیشرفته و اتوماتیک جدیدترین روش کاشت مو محسوب می‌­شود. این روش کمترین میزان عوارض و معایب را نسبت به سایر روش‌ها دارا بوده و درصد موفقیت بالایی در سال‌های اخیر کسب کرده ­است. الوپزشک با پیشرفته‌­ترین دستگاه­‌ها و مجهزترین امکانات، این روش را به مراجعین ارائه می‌­دهد.

سوالات مهمی که قبل از کاشت مو باید از خود بپرسید

۱. آیا عمل کاشت مو فقط مخصوص آقایان است؟

ریزش مو می‌­تواند مردان و زنان را تحت تاثیر قرار دهد. کاشت مو به روش FUE از محبوبیت بیشتری در بین مردان برخوردار است، اما این روش به طور گسترده‌­تر برای زنانی که دچار ریزش مو از نوع مردانه هستند هم استفاده می­‌شود.

۲. بهترین فصل کاشت مو چه زمانی است؟

فرق چندانی نمی­‌کند که شما در چه فصلی اقدام به کاشت مو کنید. بلکه بنا به نوع تکنیک به­‌کاررفته جهت این عمل و شرایط بعد از عمل، زمان حاصل شدن جواب شاید کمی فرق کند ولی این امر معمولا وابسته به اینکه در چه فصلی کاشت مو صورت گرفته، ندارد.

۳. گزینه‌های جایگزین کاشت مو چیست؟

کاشت مو برای همه افراد مناسب نیست. ممکن است تمام افراد قادر به پرداخت هزینه کاشت مو نباشند یا برخی احساس کنند هنوز آنقدر موهای خود را از دست نداده‌اند که نیاز به کاشت مو داشته باشند. برای چنین افرادی، گزینه­‌های بسیار خوبی به­‌جای کاشت مو وجود دارد. بعضی از این جایگزین‌ها عبارتند از:

  • درمان­‌های اثبات­‌شده مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید
  • درمان­‌های تزریقی – مانند Platelet Rich Plasma یا PRP

۴. دلایل ریزش مو چیست؟

دلایل متعددی منجر به نازک شدن و سپس ریزش موها می­‌شوند؛ از جمله این عوامل می‌توان به موارد ارثی و ژنتیکی، بیماری‌های پوستی، زخم و خارش، استفاده از برخی داروها، بالارفتن سن، استرس و فشارهای روحی و… اشاره کرد.

۵. در چه سنی می‌توان کاشت مو را انجام داد؟

در انگلیس تخمین زده می­‌شود که دو سوم مردان در زندگی خود طاسی را تجربه خواهند کرد. طاس شدن یا عقب رفتن خط مو می­‌تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد؛ اما برای مردان در اوایل بیست سالگی این مسئله می­‌تواند نگران­‌کننده باشد. طاسی در مردان ممکن است ژنتیکی و حتی ناشی از تغییرات هورمونی باشد. تحقیقات نشان داده ­است که در سن ۳۵ سالگی، دو سوم مردان تا حدی دچار ریزش مو می­‌شوند، این تعداد در ۵۰ سالگی به ۸۵ درصد مردان افزایش می‌­یابد.

معمولا بیماران در سنین ۲۵ تا ۵۰ سالگی به عنوان مناسب‌­ترین گزینه برای جراحی کاشت مو در نظر گرفته می­‌شوند. اما باز هم نمی‌­توان محدوده سنی خاصی را برای انجام این عمل متصور شد. اما در حالت کلی، در سنین پایین‌­تر، الگوی رشد و ریزش مو نامنظم بوده و ممکن است نتیجه عمل در این سنین رضایت­‌بخش و بادوام نباشد. به همین دلیل سن کاشت مو زیر ۲۵ سال را توصیه نمی‌­کند.

بر اساس ، ۴۰ درصد از زنان تا ۴۰ سالگی دچار ریزش مو شده و حدود ۸۰ درصد از زنان به عنوان بخشی از روند طبیعی بلوغ، شاهد عقب رفتن خطوط موی خود می­‌شوند. در نتیجه، اگرچه کاشت مو در افراد بالای ۱۸ سال قابل انجام است، اما توصیه می‌­شود قبل از ۲۵ سالگی از انجام این عمل خودداری شود؛ زیرا الگوی ریزش موی افراد در این سن هنوز به طور کامل مشخص نشده و ممکن است انجام عمل موفقیت‌آمیز نباشد یا مشکلاتی را به وجود آورد.

آیا کاشت مو دردناک است؟

نگرانی از دردناک بودن عمل کاشت مو کاملا قابل درک است. ممکن است با مشاهده تصاویری از کاشت مو، نقاط قرمزرنگی را روی سر افراد مشاهده کرده باشید که به نظر دردناک می­‌رسد. اما بهتر است بدانید، متخصص یا جراح به­‌منظور به حداقل ­رساندن ناراحتی بیمار، از بی­‌حس ­کننده­‌های موضعی برای پوست سر استفاده می­‌کند و در حین عمل هیچ­گونه دردی را احساس نخواهید کرد. برای بعد از عمل نیز تجویز خواهد شد که برخی از آنها جهت کاهش هستند.

قبل از کاشت مو، چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

بعضی از ویتامین­‌ها، مکمل­‌ها و قرص‌­ها مانند ویتامین E و آسپرین باعث رقیق شدن خون می­‌شوند؛ بنابراین از دو هفته قبل از انجام کاشت مو، از مصرف آن­‌ها خودداری کنید. ممکن است دکتر مصرف برخی از دم­نوش‌­های گیاهی را برای شما ممنوع کرده و در مورد زمان آخرین نوشیدنی و خوردن غذا قبل از عمل توضیحاتی به شما ارائه دهد. همچنین مصرف الکل و استعمال دخانیات را به طور کامل کنار بگذارید.

شب قبل از عمل دوش گرفته و موهای خود را با شامپو بشویید.

بعد از کاشت مو، چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

پیوندهای موی تازه­ کاشته ­شده بسیار شکننده هستند و برای ریشه‌­دهی کامل و رسیدن به نتیجه عالی به مراقبت نیاز دارند. در این بخش برخی از بایدها و نبایدهای بعد از عمل کاشت مو را توصیه می­‌کنیم:

  • از آنجایی که ممکن است برای کاشت مو به شما آرام­‌بخش داده شده ­باشد، بهتر است پس از عمل جراحی از کسی بخواهید شما را به خانه برساند و خودتان رانندگی نکنید.
  • در هفت روز اول به هنگام خواب سر خود را بالاتر از حد معمول از بدن خود قرار دهید. بهتر است در این ایام طاق باز بخوابید.
  • از جراح یا پرستار خود بخواهید داروهای بی‌خطر را برایتان تجویز کند.
  • برای جلوگیری از ورم سر که معمولا در روز سوم یا چهارم بعد از عمل رخ می­‌دهد، بالای ابروهایتان یخ قرار دهید.
  • شست‌وشوی سر خود را از روز سوم شروع کنید و هنگام شست‌وشو، پوست سر خود را به آرامی ماساژ داده و از برخورد جریان مستقیم آب به آن جلوگیری کنید.
  • برای شست‌وشوی پوست سر، از یک فنجان آب استفاده کنید.
  • برای رفع خارش، به آرامی نرم­‌کننده را روی پوست سر خود بمالید.
  • تا یک ماه پس از عمل از رنگ کردن موهای خود بپرهیزید.
  • ریزش مو از دو تا چهار هفته بعد از عمل به معنی آسیب فولیکول­‌ها نیست؛ بلکه بخشی از چرخه رشد طبیعی مو است. پس از این مدت موهای شما دوباره شروع به رشد خواهند کرد.
  • از کندن دلمه­‌های ایجاد شده روی پوست سرتان خودداری کنید. تشکیل دلمه‌­ها یک فرایند طبیعی و بخشی از روند بهبود است.
  • سه روز اول بعد از عمل کلاه نپوشید. فشار زیادی بر فولیکول‌­ها وارد می­‌کند و ممکن است آن­‌ها را از جای خود خارج کند.
  • در دو هفته‌ی اول پس از عمل، پوست سر خود را در معرض نور مستقیم و طولانی خورشید قرار ندهید.
  • تا یک ماه پس از کاشت مو از انجام ورزش‌­های سنگین و که باعث افزایش تعریق، فشار خون و ضربان قلب می‌­شوند، خودداری کنید.
  • جریان خون برای رشد موهای جدید بسیار مهم است؛ پس تا یک ماه بعد از کاشت مو از مصرف الکل و استعمال دخانیات پرهیز کنید.

در الوپزشک، با پشتیبانی ۲۴ ساعته مشاوران کاشت بعد از جراحی، دیگر دغدغه‌ای نخواهید داشت تا به بهترین شکل پیش رود.

منبع : (https://drgoya.com/blog/)

 منبع : پزشک 24

عناوین مطلب بستن
دکمه بازگشت به بالا